Οι γάροι στο Πάρκο

Θα έθελα πολλά να εκρέμμαζα στην είσοδο του Πάρκου μιάν τρίμετρην ταπέλλαν εκπαιδευτικήν/επιμορφωτικήν.  Φαίνεται, αρκετοί που τους (κυπραίους, δυστυχώς)  επισκέπτες μας έν εμάθαν τρόπους καλής συμπεριφοράς, ούτε είχαν ποττέ τους επαφήν με μουσεία/τέχνην/κόπον του άλλου, τζιαι που την αμηχανίαν τους  (γαουροσύνη φυσική?) κάμνουν τζιαι λαλούν πράματα αστεία.



Η ταπέλλα μου θα ελάλεν:


ΝΑΙ  κύριε, πληρώννεις είσοδον.  Εν ιδιωτικόν το πάρκον.  Η πενιχρή είσοδος που εβάλαμεν εν για να μας βοηθά να καθαρίζουμεν τα σκουπίθκια σας που με αναίδεια και χάρη πετάσσετε πάς τη μούρη των αγαλμάτων, για να σάζουμεν τα φυτά που τσαλαπατάτε, να καθαρίζουμεν τα αγάλματα όταν τραππιδάτε τζιαι  φκέννετε πάνω τους με τους άμμους για να φκάλλετε φωτογραφίες καβάλλα στο λιοντάριν.   Αν θέλετε έρκεστε.   Εν μόνο 2.5 ευρώ, όσο ένας καφές.  Μέν επιμένεις κύριε ότι έν θέλεις να πληρώσεις επειδή...:

"Μα  πληρώννουν τζι οι κυπραίοι ολάν?  Ήνταμπουντούντα πράματα?"

"Μα ήρταμεν που τόσο μάκρος να τα δούμεν"

"Μα είμαστεν πολύτεκνοι"

"Μα είμαι άνεργος"

"Μα εκατάλυσα τόσην πεζίναν να έρτω δαμέ"

"Μα πλερώννουν τζι οι φοιτητές?"

"Μα πλερώννουν τζι οι γεναίτζες?"

"Μα είμαι χωρκανός."

"Μα να πληρώσει τζιαι το μωρόν?"  (που εν 17 χρονών γενάς αδιάφορος που μαλλώννει με τη γκόμενα στο κινητό του αντί να θωρεί τα αγάλματα)

ΝΑΙ  κύριε, έσιει είσοδον.  Τζι άμαν τελικά επληρώσαν οι φίλοι σου τζι  εσύ επήρες το εγωιστικά τζι έμεινες έξω του καντζιελλιού μετά που μικρότητες τζιαι συζητήσεις, μέν κάμνεις κόλπα ύστερα που δέκα λεπτά ιμίσχ πως κάτι θέλεις να πείς του φίλου σου του αντρίκκου τζι αν είναι να πεταχτείς ώς μέσα να του πείς τζιαι να φκείς πάλε για να τα δείς μούχτης.






ΕΠΙΣΗΣ.  Όταν μπαίνετε σε ένα μουσείο, τζι εν ο καλλιτέχνης τζιαμέ τζιαι δουλεύκει, έσιει ορισμένες ερωτήσεις που εν καλές να κάμνεις, τζι άλλες που εν ηλίθιες.

ΚΑΛΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

"Τί σκέφτεστε την ώρα που κάμνετε άγαλμα?  Έσιετε θέμα στο νού, ή έρκεται έμπνευση σαν κόφκεις??"

"Ποιά εν η διαδικασία για να γινεί η πέτρα άγαλμαν?"

"Μπορώ να κάτσω δαμέ να σας παρακολουθήσω που δουλεύκετε?"



ΚΑΚΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

"Μα ήντα κάμνεις τούντα πράματαα, είσαι αθκιασερός αλώπος?"

"Πόσα σου εκόστισεν να κάμεις το πάρκον?  Μάσσιαλλα λίρες που θα επέταξες, άχχ  τυχερός που βαστά η πούγκα του."

"Γιατί εν φαρσόκκελλον το άγαλμαν κωστάαακη μου?  (η χαζογκόμενα που χαχανίζει)  Έν ιμοιάζει με άδρωπον, άτε να φύουμεν εβαρέθηκα τες πέτρες."  (τζι ο γλύπτης δίπλα εν το μεταξύ).

"Πόσα ένι να το γοράσω τούτο δαχαμέ μάστρε?"  (λαλεί ο  πάσh αρχοντοχωριάτης.)   "Άααααααα?   Πόσ-αααααα?   Ντα εντζιεν γρουσάφιν ολάααα, εν ρότσος.  Ενόμισα καμιάν πεηνταρκάν ευρώπουλλα πιάννω τζιεφαλούαν να πάρω του γαμπρού μου να την κουρτίσει στο πουφέ του στον καφενέν.  Ε όι.  Κόφκεις μας την μάστρε."
(τζιαι με γλυκόττερη φωνήν, πονηρήν:
"Κάμνεις μας καμιάν καλλύττερην τιμήν ά?   Τα μεάλα σου πόσα ένι?  Μα επέλλανες τέλλεια?  Εν ρότσοι ολάν."




ΕΠΙΣΗΣ.

Μέν κλέφκετε τα παιχνίθκια των μωρών μου.

Να παρκάρετε ΕΞΩ,  τζιαμέ που λαλεί  "Parking", όι  να διάτε μέσα του καντζιελλιού τζιαι να ξαπολάτε το αυτοκίνητο σας μές τη μέσην του τόπου για να μέν περπατήσετε 10 μέτρα.

Όταν δώκετε μέσα με το αυτοκίνητον έτσι τζι αλλιώς, κατεβήτε!   Όι επειδή έν θέλετε να πληρώσετε να τζιυλήσετε αργά με το αυτοκίνητον να δείτε τα αγάλματα τζιαι μετά να βάλετε πισινή μετά που δέκα λεπτά  τζιαι να κοπήτε του βούρου ξερογυριστοί.

Μέν ζητάτε να δείτε τα υπνοδωμάτια μας.

Όχι, δέν προσφέρουμεν οφτόν τζιαι ρέσιν με το εισητήριον της εισόδου.

Μέν ζητάτε να σας κόψουμεν έναν κομμάτιν κάκτον να πάρετε έσσω να φυτέψετε, τζιαι μέν φέρνετε τσέντες να κόψετε 50 κιλά σύκα/μήλα/ρόφκια/πορτοκάλια/λεμόνια  να πάρετε έσσω σας, τρώτε 1-2 μετά που εννα ρωτήσετε αννεν εντάξει.

'Οι, έν μπορείτε να φέρετε την παγωνιέραν σας τζιαι να κάμνετε σούγλαν ανάμεσα στ' αγάλματα, μέν ξινίζετε τα μούτρα σας.  Ούτε τσιατίρι μπορείτε να στήσετε.  Ούτε τροχόσπιτο. Α, τζι η μάππα απαγορεύτεται δαμέσα.  Τζιαι τα σκατούλλικα.     -Ξέρω, λαλεί η ταπέλλα εν Πάρκο.  Ε, έννεν ποτζιείντο πάρκον ρε γάρε που παίζει μάππαν ο κόσμος μέσα.  Ούτε το σκύλλο σου να φέρεις να τον πάρεις βόλταν., -ξέρω πως έφερες μαζί σου τσεντούδαν να τα συνάξεις σάν τους ευρωπαίους  (άτε ρε φίλε ασέρα, είδες?  επίντωσα της ιστορίας σου χεχε)   μα έν συνάουνται τα κοτσιρόσσιυλλα που τες πέτρες των κυβίδων που εν σκνιφές.

---------------------



Ξέρω πως εν λλίο μεγάλη η ταπέλλα μου, μα εγώ θα την κάμω.



Σχόλια

Ο χρήστης Leni είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Leni είπε…
ΕΝ ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΣ.
Ίσιωσ'τους, ίσιωσ'τους!!
Θέλεις να έρτει κανένας του ΣΙΚ εθελοντικά για το ίσιωμα; Διότι άψαν τα λαμπούθκια μου με τούτα που εθκιάβασα!!
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
"'Οι, έν μπορείτε να φέρετε την παγωνιέραν σας τζιαι να κάμνετε σούγλαν ανάμεσα στ' αγάλματα, μέν ξινίζετε τα μούτρα σας. Ούτε τσιατίρι μπορείτε να στήσετε. Ούτε τροχόσπιτο. Α, τζι η μάππα απαγορεύτεται δαμέσα. Τζιαι τα σκατούλλικα..."
χαχαχαχα! Εν καλά που τα λαλείς φίλε μου. Φαίνεται ότι εξίμαθες που του Κυπραίους. Θέλει πολλήν δουλειάν να τους ισιώσεις όμως. τζιαι η ράτσα μας έννεν ποτζείνες που θκεβάζει ταπέλλες για να συνετιστεί!
Ο χρήστης misharos είπε…
Πέρκι; :S Όι μάνα μου!
Βάρτην ταπέλλα. Εν σε εμποδίζει κανένας.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Καλάν, οι γάροι τι φταίσιν τζιαι βάλλεις τους μες τον τίτλον; Μπορ΄α πεις βολίτζια, ρότσοι ακατέργαστοι, χαρτζιά αγάνωτα... Γιατί να προσβάλεις τα άμοιρα τα ζώα;
Ο χρήστης Eólica είπε…
Αν έβαλλες απλά μια ταπέλλα μου ελάλε: σας παρακαλούμε να ΜΕΝ είσαστε ΤΤΟΠΟΥΖΟΙ;
Ο χρήστης Α είπε…
Επερίμενα τούντο ποστ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο Κυπραίος να μεν έδειχνε τον "νουν" του. Και συμφωνώ με τον Acera για αλλαγή τίτλου γιατί εν αντροπή να βρίζουμε τα γαϊδούρια.
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Xιχιχι...
Έτσι ττόπουζοι είμαστε.
Νομίζω στην ταπέλα βάλε τζαι :

"Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βιντεοσκοπηθείτε από τη διεύθυνση ή το προσωπικόν αυτής"

για να είσαι καλυμμένος τζαι γύριζε τα ευτράπελα σε φιλμάκια. Θα έχουν πολλύν χάζιν.
Ήντα θα κάμεις άνετα τζαι τηλεοπτική σειρά.

Επίσης εισηγούμαι με το τίκετ να τους δίνετε τζαι μια φέτα παττίχα, έτσι για να νίώθουν ότι κάτι εφκάλαν. Α, τζαι κλήρωση με τα τίκετς για οφτό στον Κλατσίμπαπα (πχ τωρά λέμε), έν ξέρω κανένα στους τόπους σου φίλε
Ο χρήστης Triolouin είπε…
Cypriot Donkey!Εν έσιει αλλού!
Αν τζιαι αρέσκουν μου τα γαουρούθκια, οι γάροι άνθρωποι όμως καθόλου!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
leni

Ελάτε μάνα μου του ΣΙΚ να τους ισιώσουμε. Έσιετε εισηγήσεις εσείς που το κάμνετε επαγγελματικά το ίσιωμα? :)


itsmylife

Ενόμισα άλλαξεν η νοοτροπία, μα είχα άδικο. Ακόμα τα μισά είπα ρε. Τζιείνο που με ενοχλεί παραπάνω εν το απλανές βλέμμα τζιαι το γλήορο περπάτημα τους περισσότερους. Έν προσέχουν πού έναι τζιαι τί θωρούν.



misharos

Εν μέρες της ταπέλλας. Το κακό εν το εξής: Όσες ταπέλλες μας έκαμεν ο ταπελλογράφος εν ανορθόγραφες ήδη χαχαχα, εν τζιαι τζιείνος μές το σύστημα της 'αχαπαροσύνης'.



ασερα

Ζητώ συγγνώμη φίλε, επρόσβαλα τα συμπαθέστατα τετράποδα. Ττόπουζοι εν το σωστόν. Θαα το αλλάξω.


εόλικα
Να ζωγραφίσω ένα Ττόππουζο τζι ένα Χ πουπάνω του, εννα το πιάσουν λαλείς το μύνημα?



Α

Ήταν αναπόφευκτο το πόστ, σωστά? Είδα, είδα, ετσάκρισα.


κκουλλά
Χαχα, νομίζω ένα reality show θα πάει. Έσιει πάρα πολλύ γέλιο η κουβέντα. Ξέρεις, επειδή εγύρισε σειρά δαμέ το ΣΙΓΜΑ, έχουμεν τα 'μέσα' ήδη. Εννα το εισηγηθώ του σκηνοθέτη να ενθουσιαστεί ;)


triolouin

Ούτε εμένα μου αρέσκουν οι γάροι. Τζζιαι λυπούμαι που 3 στους 4 επισκέπτες κυπραίους εν τέλλεια γάροι.
Ο χρήστης drSpock είπε…
Ξέρω το ότι σοβαρομιλάς αλλά...εν σοβαρομιλάς?!
Πάντως μπορείς να είσαι περήφανος ότι τουλάχιστον έρχονται στο πάρκο και η αναλογία ττόππουζων είναι απλά η αναλογία του γενικού πληθυσμού.
Ο χρήστης astronaftis είπε…
Διάσπορε, από την πρώτη στιγμή που διάβασα την ανάρτησή σου μπήκα σε σκέψεις. Θα προσεγγίσω το θέμα από την πλευρά του εκπαιδευτικού και με διάθεση να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες έχουν ευθύνη απέναντι στον απλό κόσμο που δεν έχει σχέση ή εμπειρία με την τέχνη. Στο σχολείο γνωρίζω παιδιά που τα μόνα που ξέρουν είναι το κυνήγι, η μάππα και οι βραζινιάνικες σειρές. Εμείς σαν εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να δείξουμε και την άλλη όψη των πραγμάτων στα παιδιά και όχι να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα με προβληματίζει.
Αν απευθύνεσαι στον μέσο blogger (ξέρεις ότι έχει μια α μόρφωση, κάτι ξέρει από τέχνη) αναμένεις υποστηρικτικά σχόλια και ακόμα πιο μεγάλο θάψιμο.
Αν απευθύνεσαι σε κάποιον από τους "γάρους" τότε περιμένεις να καταλάβουν το λάθος τους; Δεν νομίζω γιατί θα νιώσουν πολύ άσχημα και θα αμυνθούν.

Αν απευθύνεσαι σε κάποιον σαν εμένα που θέλω πολλά να επισκεφτώ το πάρκο, το ξέρεις, τότε άρχισα να νιώθω αμήχανα για το πώς να συμπεριφερθώ για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών που έχεις από τους επισκέπτες.

με εκτίμηση
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Σωστός και ο Ποδηλάτης αλλά είναι λίγο extreme νομίζω να λες

"Αν απευθύνεσαι σε κάποιον σαν εμένα που θέλω πολλά να επισκεφτώ το πάρκο, το ξέρεις, τότε άρχισα να νιώθω αμήχανα για το πώς να συμπεριφερθώ για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών που έχεις από τους επισκέπτες"

Γιατί ρε φίλε ?
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Ασερα εν να σε αθυμηθώ τώρά ,να τους πει ΣΚΑΤΑ άμαν κάμνουν τούτα ούλλα που λαλεί ο Διάσπορος,δηλαδή τζιαι τα μισά να κάμνουν ,να τους πει ΣΚΑΤΑ!
Οι ρότσοι τζιαι τα βολίτζια εν μια χαρά.
Κρίμα ,κρίμα που ένεσιεις επισκέπτες αθόρυβους σαν εμένα.
Μα κιάορκα εν σοβαρά που λαλείς; κάμνουν έτσι πράματα;
Ο χρήστης astronaftis είπε…
@Κκουλλάς γιατί είναι extreme;
Δεν διαφοροποιώ τον εαυτό μου από τους συμπολίτες μου και δεν είμαι γνώστης της τέχνης της γλυπτικής. Όταν θα έφτιαχναν πάρκο γλυπτικής στο χωριό μου δεν είχα ιδέα τι είναι πάρκο γλυπτικής (γιατί δεν το λένε μουσείο, π.χ.;). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και θα είχα έγνοια αν θα ήταν "βλακώδες" η ερώτηση ενώ στο σχολείο τονίζω στα παιδιά ότι θέλω να ρωτούν ό,τι θέλουν χωρίς να τους απασχολεί αν θα είναι άστοχη η ερώτησή τους. Και ακόμα, είναι μέσα στην κουλτούρα μας να ζητάμε κομμάτι από παχύφυτο για να πολλαπλασιάσουμε στον κήπο μας. Τα πιο πολλά που έχω στην αυλή μου είναι από άλλους κήπους.

Υ.Γ. Διάσπορε σου έκλεψα ένα τεράτσι χτες το απόγευμα! :)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
dr spock

Σοβαρομιλώ. Τουλάχιστον έρκουνται λαλείς τζι εσύ.
Πέ μου, εσύ ποτε θα έρτεις πάλε να τα πούμε?


ποδηλάτη (και ερανισμα)

φίλτατοι μου, νομίζω έν επιάσετε το νόημα δαμέ.

Έν μιλώ για τα πλάσματα που έρκουνται χωρίς να έχουν ιδέα τί έναι το πάρκο ή η τέχνη. Μιλώ για αναίδεια τζι αξεστοσύνη. Τζιείνα τα αγαθά που έν έρκουνται με τη μόρφωση τζιαι την εκπαίδευση.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Tζιαι εγιώ εν για ζιήνους που λαλώ για τους άξεστους .
Τζιαι γιατί (εράνισμα;)!!!
Ο χρήστης astronaftis είπε…
@stalamatia επειδή τον επισκεφτήκαμε εγώ και ο εράνισμας ο φίλος μου, στο πάρκο γλυπτικής και είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να μιλήσουμε μαζί του.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Είπα τζιαι γιω!!!!χα χα χα .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα που έσιει καφέ 2.5 ευρώ??????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
sifono me psychia pu esi etsi kafe?:P
ego nomizo valeis tambela pu leei "oi arxontoxoriates tze oi XORKATOI ine anepi8imitoi gia eunoitous logous" eto ides ita mitsa tambeloua sou ekama pu ta lalei ola?:P
ps. ma pu en touto to parko akoume ala en i3ero pu ine tora pu ime kipro na erto na to do!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
διάσπορε ήντα ώρες εν ανοιχτό το πάρκο;
εν ιβρίσκω με τηλέφωνο με πληροφορίες...
Ο χρήστης Diasporos είπε…
becklash

δρόμος μαζωτού-ζυγιού, εν ανοιχτό ώς τες 7, τζι η καλλύττερη ώρα εν κατα τες 6 να έρτει κάποιος, άμα ππέσει η πυρά. κόπιασε
Ο χρήστης Sike είπε…
ποττέ μου εν εκατάλαβα πώς μπορεί μια ταπέλλα να φκαίννει ανορθόγραφη, ειδικά αν πρόκειται για πολλήν κείμενο. Υπαγόρευες τους την που το τηλέφωνο; Εν του την έδωκες σε κόλλα;!

btw βάρτην, σοβαρά
θα είναι τζιαι αξιοθέατο που μόνη της :D

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.