Στο ορόσημον του Μήνα.

'Πο ούλλα τα κακά έφτασα τζι έκαμα μου  ένα μήναν διμμένος πάς το κατάρτιν  του πλοίου τ' Οδυσσέα για να καταφέρω που τα καλά να κόψω το τσιάρον.   Αγρίεψεν το βλέμμαν σάν της αρκούδας της λυσσιασμένης, εγίνηκα κακούργος τζι αγενής.

Έκαμα νύχτες ολόκληρες τζιαι μέρες σχοινοβάτης αιωρούμενος ψηλά κορτωτός να κρατώ ισορροπίαν πάς την κλωστήν της πελλάρας.  Τες μέρες να σφίγγουμαι να μέν το καταλάβει κανένας.  Τες νύχτες, ζόμπι.   Δύσκολον  να αντέξω το δίμμαν πάς το κατάρτιν τ' οδυσσέα που μ' έδισα για να μέν βουττήσω να πάω στες τσιγαροΣειρήνες.    Έγυρα διμμένος τζι ετζοιμήθηκα, τζι είδα ορόματα που την χώραν της πελλάρας θκυό τρείς φορές τζιαι παρολλίον να πιάω τα ορμάνια τζιαι τα βουνά.

Έκαμα μισάθρωπος τζιαι μίζερος.

Έκαμα μούργος, αγέλαστος, νευρικόπελλος, ανασφαλής, άπιστος σε όσα ήμουν σίουρος.  Ποούλλες τες αστάθειες ένωσα.  Τρικυμίες τζιαι μίσος για τον εαυτόν.

Τί σου έναι η νικοτίνη.  Για μέναν πιό εθιστικόν πράμαν στον κόσμον έν έσιει.  Ούτε ο έρωτας με ενίκησεν έτσι ποττέ, ούτε ο πούττος, ούτε ουσία ούτε πνεύμαν, ούτε άθρωπος, ούτε φιλία, ούτε ο θάνατος.  Μόνον ο τσιάρος έσιει έτσι πλοκάμια πάνω μου.

Τζι έτσι που τον επέταξα, έφερεν κακόν πολλύν τούτη η έλλειψη της νικοτίνης που ερεούλαρεν έτσι ωραία τη χημείαν μου τόσον τζιαιρόν.  Έφερεν μου μιάν απαίσιαν κατάθλιψην του εγκεφάλου μου απίστευτα πικρήν.   Στο αμήν με έφερεν, ούτε πρεζάκιας να ήμουν.   Ετρέμαν τα σιέρκα μου, έν εξύπνουν το πρωίν, έθελα να πεθάνω.  Έτσι κακόν έν εξανάδα.  Κόμα έν έφκηκα έξω..

Έναν μήναν μάχουμαι να ξανασταρτάρω τον εγκέφαλον.    Να συγκρατήσω την κατηφόραν.

Να πά να γαμηθείς, τσιγάρον.  Ενίκησα σε.  Επάτησα σε.

Ούτε σε θέλω να σε δώ μπροστά μου, ούτε όρεξη σε κάμνω πλέον.  Ενίκησα τον Πόθον.


Άλλα νέα κοίτα έν έχω, ούτε σκέφτουμαι τίποτε το συνταραχτικόν, ούτε μουσικές έγραψα, ούτε πέτρες εσκάλισα.   Τη φάτσα μμου στο γυαλλίν πιλέ έν θέλω να δώ, όι να ερωτεύκουμαι την πλάσην τζιαι να την υμνώ με πέτρες τζιαι μουσικές.    Σε μάχην, πόλεμον επροσηλώθηκα έσιει ένα μήναν, σε μάχην για να σώσω τη ζωήν μου.

Σχόλια

Ο χρήστης Neraida είπε…
Κουράγιον καπετάνιε.

Έτην ακτήν που εφάνηκεν.

Αλλό λίον. Άντεξε. Τζιαι εννά σε λύσεις που το κατάρτιν, να λουθείς, να αληφθείς μυρωδικά τζιαι να ζήσεις πάλε που την αρκήν.
Ο χρήστης postbabylon είπε…
έσιεσα πάνω μου ρε!

αλλά μπράβο σου τζιαι καλες αντοχές!
Ο χρήστης Disciple είπε…
σιγά μεν σε νικήσει τωρά.

άτε γιατί πρέπει να μας δώκεις θάρρος τζιαι εμάς που σε 3 μέρες πετάσσουμε το πακέτο
Ο χρήστης Joy Tears είπε…
Ούτε που μπορώ καν να φανταστώ τι εν τούτος ο δαίμονας που περιγράφεις, μα εν φοϊτσιάρικο πολλά! Μπράβο σου!
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Ξέρω το ότι εν το γράφεις για να σου πούμε μπράβο.Αλλά ΜΠΡΑΒΟ Διάσπορε μου τζιαι κρατήσου ώς το τέλος που να ππέσει η Αγκυρα τζιαι εν να πατήσεις γερά στη στεριά!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Νεράϊδα

Είπεν μου το πουλλάκιν πως η ακτή έρκεται σε πέντε μέρες.

Πόστ

Έν υπερβάλλω κόρη για τούντην κόλασην, μα εν το καλλύττερο συναίσθημαν να ξέρεις πως νικάς. Άτε να ούμεν, σειρά σου :)


Αππωμένη

Χάτες, μπορείς, μπορείς! Σήμερα εξύπνησες τζι έκοψες τον. Δώκε μές τη μάχη τζι εν εντάξει, αντέχεις.


Joy Tears

Έτσι έναι, δαίμονας. Καλά τον είπες κόρη.


σταλαματία

Έρκεται η στεριά έρκεται τζι εννα την πατήσω να κερδίσω το νούν μου πίσω.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Άτε. Τωρά που ενίκησες τον πόθον να δούμεν τι θα ποθήσεις.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Aceras

Τζι ο μεαλλύττερος πόθος ζωντανεύκει άμαν ξέρει το πλάσμαν να τον νικά. Καρτερώ να δώ. Προς το παρόν, πόθον έν έχω κανέναν.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Εγώ πάντως δεν μπορώ να τα ξηχωρήσω τούτα που λαλείς που τζιείνα που ελάλες πριν να πάεις στην Κύπρον. Θεωρώ τα μιαν στρώσην πουπάνω.
Ο χρήστης Ξενικός είπε…
αφού τόσες μέρες άντεξες, νίκησες. το θέμα τώρα είναι να μην υπάρξουν οι κοινωνικοί πειρασμοί, οι χώροι, τα σπίτια, όπου το κάπνισμα κυριαρχεί ακόμα.
Έμπνευση για γλυπτά;
Ξενικός

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.