Γιατί το παλεύκουμεν..?



Είπαν μας πάλε, όπως παλιά,  οι δυνατοί:  "πρέπει  να γινούν οδυνηρές θυσίες που το λαόν ολόκληρον,  για να σωθεί ο [*λεγόμενος*]  πολιτισμός μας".
-τζι εννοούν το οι δυνατοί.


Την περασμένην φοράν, εβάλαν μας ούλλους τζι εσκοτωθήκαμεν μεταξύ  μμας.

Τούντη φοράν έν ιξέρω κόμα τί μας ζητούν.

Να σώσουμεν ακούεις τον πολιτισμόν μας.  Μπάς τζιαι φτωσιύνουμεν τζιαι χάσουμεν τον έλεγχον της γής.  Μπάς τζιαι φάν μας οι ασιάτες.


Να τον σώσουμεν καλό!   Τον πολύτιμον πολιτισμόν μας τζιαι τον τρόπον ζωής μας.  Εν πάνω  μας που έππεσεν η ευθύνη ούλλη -τζι ας μέν επολλοφταίξαμεν για την κατάντιαν του κωλοπολιτισμού μας εμείς.    Είπαν μας το πως καλά επεράσαμεν ώς τωρά μα ήρτεν η ώρα να πιορώσουμεν.  Εφάαμεν, ήπιαμεν, επιβιώσαμεν, έν επεινάσαμεν τόσα χρόνια.  Πτυχία επιάσαμεν, δουλειές καλές ήβραμεν.  Πράματα πολλά εγοράσαμεν, εξιμαρίσαμεν όσον κανένας άλλος στην ιστορίαν, τζιαι τελικά εκάμαμεν τα πίττες πάλε.,   Πάλε γαμώτο.   Ετέλειωσεν ακόμα ένας κύκλος.  .

Τί το παλεύκουμεν για να σωθούμεν τζιαι να περάσουμεν τζι άλλον καλά πάς τη ράσιην του κόσμου του φτωχού?

Γιατί να μέν αφήκουμεν να πεθάνει ο πολιτισμός μας που εν ολόκληρος βασισμένος πάς την εκμετάλλευσην?  Άς δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο ολά!



Αρνούμαι να κάμω οτιδήποτε για να σώσω το δυτικόν πολιτισμόν τζιαι τες αξίες του. ΔΈΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ να πληρώσω φόρους παραπάνω  για να σώσω την αμέρικαν ή την ευρώπην.

Άμαν έν εκατάφερεν να φκάλει καλόν αποτέλεσμαν ο πολιτισμός μας έσιει τόσες σιηλιάες χρόνια που μάσιεται να γινεί τρανός, έν θα τα καταφέρει ποδά τζιαι δά.

Ας τον αφήσουμεν επιτέλους τον καταραμένον πολιτισμόν μας να πάει στο καλόν.
Να δοκιμάσουν τζι άλλοι ολάν, πέρκι τα καταφέρουν τζιείνοι να γινούν Ανθρώποι αντί Γαδάροι.

Τζι αν δέν τα καταφέρουν ούτε τζιείνοι, ΟΚ!   Θα τους ξιλήψει τζιαι τούτους η ιστορία.  Άλλοι πάνω.

Τζι αντίς να σκεφτούμαστεν τόσον το τομάριν μας τζιαι το καλό μμας, άς ισκεφτούμεν το καλόν της γής.

Η γή θέλει/συφφέρει της   να μας ξιλήψει.

Σχόλια

Ο χρήστης Joy Tears είπε…
Ου έγραψα σχόλιο τζιαι έσβησε μου το. Πάμε ξανά.
Το θέμα ένι, με τόσα που κάμνουμε της γης, να μεν προλάβουμε να την εξηλίψουμε εμείς πριν μας ξηλίψει τζείνη. Εν μας αξίζει η γη. Εν της αξίζουμε εμείς.
Ο χρήστης Xenoudis - Ξενούδης είπε…
Άνθρωπος και γη, συνυφασμένες έννοιες. Δεν μπορείς να θέλεις να σώσεις τη γη και να αδιαφορείς για τον άνθρωπο. Ο λεγόμενος "δυτικός" πολιτισμός πρέπει να αποβάλει τα μη ανθρωποκεντρικά στοιχεία (όπως ανισότητα, κυνήγι του χρήματος, στρέβλωση δημοκρατίας, κλπ) και θα είμαστε πάλι σε καλό δρόμο...
Ξενούδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.