Μπροστά στην αυλή μου.



Άχ καημένε νεαρέ.   Συλλαμβάννεσαι.   Η κλούβα έτοιμη μπροστά σου.  Οι απαίσιοι μπλέ φάροι σε τυφλώνουν.

Καλά καλά δεκαέξι χρονών δέν είσαι.  Το παντελόνι που φορείς, εν μεγάλο σου, ππέφτει σου.
(καλά, εν μόδα)

Μα τί εγύρευκες μπροστά που τα σπίτια μας μές τα άγρια μεσάνυχτα σε κύριο δρόμο να κάμνεις ύποπτες κινήσεις με το αυτοκίνητο σου αφού εκουβάλας του κόοοσμου τα ναρκωτικά μές το καπώ σου, μεθυσμένος, χωρίς άδεια, χωρίς έγκυρες πινακίδες, πετητός 50 μίλλια την ώρα?  Έν έξερες ότι οι μπάτσοι θα σε σταματήσουν?

Εννα σου αρέσει να κάτσεις φυλακή για 3-4 χρόνια τωρά?  Να σε γαμούν κάθε μέρα κάτι μαντράχαλοι, να είσαι αβοήθητος?

Γιατί έν άκουες της μάνας σου να μείνεις στο σχολείο να αποφοιτήσεις?

Γιατί έν έσιες πατέραν να σου κάτσει δκυό πάτσους?

Γιατί σου εκλείσαμεν τες πόρτες εμείς οι 'έξυπνοι'  και 'μορφωμένοι'  για ένα μέλλον εχτός της καταραμένης σου ζωής μές την γερημία των κυβερνητικών οικισμών που ζείς που το μόνο πράμα που ξέρεις εν η βία, τζιαι η συμμορία σου εν η μόνη οικογένεια που σου εστάθηκε?   Ποτέ δέν γνώρισες την σταθερότητα, πώς περιμένουμε που σένα να γίνεις Σωστός Άθρωπος?  Αφού σε καταδικάσαμε που 2 χρονών να ζείς με μιά μάνα ψυχοπαθή, να σε δέρνουν ούλλοι, να σε βιάζουν, να θωρείς του κόσμου τα τραγικά πράματα.  Πώς να μέν πουλείς 10 κιλά χάππια κάθε μέρα για να ζήσεις?  Τί απαίτηση έχουμε εμείς οι "Lawful Citizens"  που εγεννηθήκαμε με χρυσό κουτάλι στο στόμα  (ντάξει, αγχώσαν με οι τούρτζιοι για κανένα δύο χρόνια, τούτος ζεί σε κατάσταση εμπόλεμη που τα 2 του, εμφύλιο κανονικό).



Τί απαίτηση να έχουμε που τη γειτονιά να καθαρίσει....?

Σχόλια

Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Μεγάλον τζιαι ανεξάντλητον το θέμαν σήμερα φίλε μου. Εν γεγονός, μερικοί καταδικάζουνται που την ημέραν που εννά γεννηθούσιν, απλά επειδή εγεννηθήκαν που "λάθος" γονιούς, ή γονιό. Καταδικάζουνται που ούλλους. Εμάς του καναπέ, τους γειτόνους, τες κοινωνικές αρχές, τον νόμον... Χωρίς να φταίουν. Τζιαι μετά "μολύνουν" παραπάνω το ήδη μολυσμένον τζιαι βρωμισμένον σύστημα, που προσέχει το δέντρον για να κρούσει το δάσος.
Ο χρήστης Ωραία Ελένη είπε…
είναι για να δούμε μερικές φορές πόσο σημαντικό είναι που γεννηθήκαμε κάπου με πράγματα που πιστεύουμε πως είναι αυτονόητα... σπίτι, τροφή, εκπαίδευση, καλούς γονείς... και πόσο εύκολο είναι κάποια πράγματα να ανατραπούν... και να βρεθούμε κι εμείς σε παρόμοια άσχημη θέση...
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Άποψη μου εν ότι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τζαι κατ' επέκταση της συμπεριφοράς ενός ατόμου μέσα στην κοινωνία οπωσδήποτε παίζει σημαντικό ρόλο η οικογένεια, οι καταστάσεις που ζεις που μιτσής τζαι όλα τα συναφή.

Τζαι τέθκοιοι τύποι εν ως ένα σημείο, ok, εν δικαιολογημένοι.
Που την άλλην, πιστεύκω ότι εξαρτάται που το κάθε άτομο πόσο τζαι πως θα αφομοιώσει τα πιο πάνω, βάση τζαι του "προγραμματισμού" του. Γιατί ως ένα βαθμό κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας είναι "preset" δεχόμενα πολλά λλίες αλλαγές, αν τελικά δέχονται. Με αρκετή προσπάθεια ο κάθε τέθκοιος άνθρωπος μπόρει να καλλυττερέψει. Αν όχι, πάλαι οκέυ, έν τζαι ναν ούλλοι ίδιοι. Τζαι οι "παττάληες" έχουν λόγον ύπαρξης.

Καταλήγω στο ότι τζαι ο ίδιος φέρει ευθύνη για το που εκατάντησε, χωρίς να διαγράφονται οι ευθύνες της κοινωνίας, που ναι, μπορεί ναν πιο πολλές τζαι πιο μεγάλες.
Ο χρήστης Psychia είπε…
Kkoullas

Tha symfonousa 100% mazi sou, akoma kai gia to thema ths euthynhs an o mikros htan enhlikas, alla en anilikos ta evloimena.
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Psychia

Ediefyge mou i ilikia, (evpros)dekti i enstasi os ena vathmo, alla pale...ennen 10xrono kopelloui.
Eksallou en ta 2 xronia os ta 18 pou tha ekamnan ti diafora ?
En eshei efthynes stin ilikia touti? En kserei oti mesolava gia na poulietai o thanatos?
En emporouse na kamei kati allo?
Telospanton, den tha paro allo thesi giati en eimai sto klima tis ksenis xoras, den ksero toso kala tis katastaseis stin EXTernia tou Diaspor !!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Itsmylife
Να δείς στατιστικές για μωρά που μεγαλώνουν σ' αυτό το περιβάλλον να φρίξεις. Πάνω που 75% έν έχουν πατέρα στο σπίτι, η μάνα τους ζεί που την εφημερία γιατί αν πάει να δουλέψει θα της κόψουν το επίδομα τζιαι θα φκάλλει μόνο $5 την ώρα (δηλαδή τίποτε, σκέφτου ότι τα ψώνια αυτή τη στιγμή κοστίζουν $200 τη βδομάδα για 2-3 μωρά), στο περιβάλλον τους παίζουνται κάθε μέρα πλάσματα, σκοτώννουν τον αδελφό τους τον μεγάλο, τζι άμα εν έξυπνα μωρά τζιαι αρέσκει τους το σχολείο περιπαίζουν τους. Οι περισσότεροι εν χαμένοι που σιέρι. Τζιαι μετά βάλλουμεν τους φυλακή.




Κκουλλά
Συμφωνώ μαζί σου ως ένα βαθμό. Φαίνεται μου όμως τόσο ακραία η κατάσταση του περιβάλλοντος τους που νομίζω δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν. Σκέφτου ότι οι παραπάνω έν τελειώνουν κάν το γυμνάσιο, οι δουλειές που μπορούν να πιάσουν εν χάλια. Εν πολλά εύκολο να παρανομείς τζιαι να φκάλλεις πολλά τζι εύκολα λεφτά. Οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα. Υπάρχουν εξαιρέσεις που καταφέρνουν να ξεφύγουν, μα εν πολλά δύσκολο. ΣΚέφτου μιά μικροκοινωνία σε πόλη των 3-4 εκ ανθρώπων που οι αρχές τζιαι τα πιστεύω εν η παρανομία. Πώς να δεί κάποιος 'έξω' που τούντο σύστημα. Θέλει πάααρα πολλύ νού.


Ψυχία

Ελυπήθηκα τον πολλά. Εμουγκάριζεν. Αφού εν κοπελλούι κατα βάθος. Χωρίς μέλλον.
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Μακάρι τα απανταχού σωφρονιστικά ιδρύματα να εκάμναν ότι λαλεί τζιαι η λέξη - να σωφρονίζουν, να επαναφέρουν τις ισορροπίες, να βοηθούν, να προσφέρουν κατανόηση, αθρώπους να ακούσουν τι έχουν αυτά τα παιδιά να πουν (που πιθανόν ποττέ να μεν τα είπαν σε κανένα, γιατί εν είχαν κανένα να τους ακούσει)... τζιαι να φκαίννουν καθαροί τζιαί ισορροπημένοι στην κοινωνία. Ζητώ πολλά έννεν; Κάποιοι θα έπρεπε όμως να μπορούν να βοηθήσουν, οργανωμένα σαν κοινωνία εμείς τζιαι οι "ισορροπημένοι" τζιαι προνομιούχοι κυβερνώντες κάθε κράτους. Κανένας και πουθενά δεν νοιάζεται γι΄αυτά τα παιδιά!
Ο χρήστης Xasimios είπε…
Νομίζω νεκατώνεις λλίον την φτώχια ως αίτιο (δεν είναι κύριο αίτιο), με την κουλτούρα (είναι κύριο αίτιο). Όλες οι λύσεις της Αμερικής σε αυτό το θέμα επικεντρώθηκαν πάντα στην φτώχια ως πρόβλημα και απέτυχαν. Τη συμπόνοια που εκφράζεις βέβαια μόνο γάϊδαρος δεν την νοιώθει (ή θύμα).

Anyway αφού έτσι νοιώθεις επαναλαμβάνω ότι πρέπει να μετακομίσεις Cali. Πολλές αδελφές ψυχές εδώ! Θα συνεννοηθείτε μια χαρά.
Ο χρήστης ιων είπε…
Διάσπορε ελυπήθηκα αφάνταστα για τον μιτσίν. Εν πολλά κρίμαν. Θωρούμεν κάποτε έργα στην τηλεόρασιν που τούτα τα αβοήθητα πλάσματα, ζώνει τα η παρανομία, σφίγγει τα με τα πλοκάμια της τζιαι δεν τα φήνει να φύουν με κανέναν τρόπον. Ανατρισιάζω που το σκέφτουμε ότι γίνουνται στην πραγματικότητα.

Προχτές είπεν μου ένας φίλος που διευθύνει σχολείον, ότι στην Αγγλία τζια την Αμερική το ποσοστόν των νέων που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια είναι πολύ χαμηλό, δεν το συγκράτησα ακριβώς, πάντως αρκετά κάτω του 50%. Οι νέοι των χωρών αυτών είναι δέσμιοι των καθεστώτων, της υποκουλτούρας και έτσι τους "ελέγχουν" καλύτερα.

Φέτος με την οικονομική κρίση στην Αγγλία τουλάχιστον, οι νέοι παροτρύνονται να σπουδάσουν, με σκοπό να αποκτήσουν από τη μια επιπρόσθετα εφόδια και γνώσεις και από την άλλη να μην είναι άνεργοι με όλα τα συνεπακόλουθα.

Εμείς εζούσαμεν στον παράδεισαν τζιαι δεν το εξέραμεν.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
Έν τον στέλλουν λλίον τζιαιρόν μακρυα να αλλάξει παραστάσεις; ας μας τον στείλουν δαμέ σιόρ, να τον μάθουμε να παρκαρίσκει τζιαι πας τα πεζοδρόμια - αν τζιαι τωρά με τα παλλούτζια που αρκέψαν να βάλλουν δυσκολεύκουν τα πράματα.

σοβαρά τωρά, πιστεύκω ότι για να ξεφύγει κάποιος που τα λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα έν θέλει τόσο πολλά νουν όσο καρκιάν τζιαι πείσμα. πίστη τζιαι σεβασμό στον καλό του εαυτό. Τζιαι άπειρη προσπάθεια. Έν πιστεύκω πως έσιει πλάσμα πόν θελει ναν καλό. Αφού μόλις τους καλοπιάσεις παίρνουν τα πάνω τους. Πάει να πει πως αναγνωρίζουν το, ξέρουν το σωστό, τζι άς κάμνουν άλλαντάλλων.

Άρεσε μου τούτη η στροφή προς τα άσιημα της πόλης σου. Εχουν τζιαι τούτα την χάρη τους!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ρούθλες

Οι στατιστικές λέν κοστίζει μεταξύ $30,000-$90,000 για να συντηράς κάποιον εγκληματία μές τη φυλακή. Τί άλλο να πώ!! Ας ξοδεύκαν τα λεφτά για να στείλουν άτομα που λάθος περιβάλλον κάπου αλλού. Ή να τους συμπαρασταθούν λίγο.



χασιμιέ
Κοίτα δέ διαφωνώ οτι εν η κουλτούρα που παίζει ρόλο, όι η φτώχεια. Απο πού αρχίζει η κουλτούρα όμως? Εν η φτώχεια που την εγέννησε, ή κάτι άλλο΄?

Κάλι, έρκουμαι βουρητός.



Ίων
ΕΝ χαμηλό το ποσοστό επειδή έσιει πολλούς που εν φτωχοί. Εμείς οι μορφωμένοι διοικούμεν τη ζωή τους.


Κουλλούρι
Έν νομίζω να βοηθήσει πολλούς η αλλαγή περιβάλλοντος. Παίρνουν "Την Πόλη" τους μαζί, όπου πάν. Εν δύσκολο πολλά να έχεις μεγαλώσει σε ένα μικρόκοσμο τόσο dysfunctional τζιαι να σου έμεινε το καλό μέσα σου σε βαθμό που να φκαίννει έξω με την μεταφορά σου. Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
σίουρα εν πολλά δύσκολο. το τελικο αποτέλεσμα ένναιν τζιήνο που θωρώ τόσο όσο τη δυνατότητα του εγχειρήματος. μπορεί να γίνει. Η αλλαγή περιβάλλοντος πρέπει όμως ναν ουσιαστική. Να πάει κάπου που τα πράματα δουλεύκουν διαφορετικά. Από κουλτούρα μέχρι κοινωνική απομόνωση, ουσιαστική μάχη επιβίωσης. Ας πούμε να τον στείλουν οδοιπορικό στη ρωσία, σε έρημο, στην αφρική, σε μια μικρή γερμανική πολη, στο άγιο όρος ... κοινωνική εργασία, κάτι. Πάντα ενταγμένο σε μια ομάδα. Για κάμποσο καιρό. να αποκτήσει πραγματικές εμπειρίες. τόσες που όταν επιστρέψει πίσω να μεν θέλει/μπορεί να ζήσει όπως παλιά.


όσο μικρές τζιαι να είναι έσιει παραπάνω πιθανότητες αλλαγής παρά σε φυλακή. Ένα άλλο μετρο που προσωπικά θα προτιμούσα είναι η ενασχόληση με τις τέχνες. Τις πιο άμεσες. Φωτογραφία, κινηματογράφο, μουσική. Τζιαι συζητήσεις πάνω σε τέθκοια θέματα. Σε κάθε περίπτωση, άμα δεν θέλει ελάχιστα εως καθόλου θα βοηθηθεί από οποιαδήποτε μέθοδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.