"Κύπρος", ποσιερετώ σε.

Το κορμάτζι μου έν θα το ξαναδείς να σου δωθεί.  Θα έρκουμαι, ξένος,  να σ' απολαύσω μουσαφίρης μές τες κάμαρες σου για να κλεψω ήλιον τζιαι θάλασσαν που την αυλή σσου.   Μα να σου δώκω πίσω κάτι τις δικό μμου, ορκίζουμαι ποττέ δέ θα ξαναγινεί.  Έ σσαξίζει.

Τα μαθήματα αφού έν τα έμαθες. 

Πιάννω σά φεύκω το κομμάτιν της ψυσιής μου πο φύλαξα κάτω πο μιάν ελιάν τζιαι βάλλω το στην πούγκαν να το πάρω μιτά μου.

Έν είσαι χώρα.  Είσαι χωρκόν, καφενές  εχτός ελέχχου.  Νταηλλίκιν, "τζι εγιώ έν ιφταίω" στα σιείλη σου.

Ο  μάστρος ξέρω πάντα αναλαμβάννει ευθύνην.  Λαλούν το οι ιμπεριαλιστές accountability.   Εν έσιει ποτούτο δαμέ. 

Χαρραμίζω το φτύμμαν μου, το ννούν μου.



Σχόλια

Ο χρήστης A είπε…
αθθυμάσαι που εσκέφτεσουν να επαναπατριστείς τζαι ούλλοι είπαμεν σου να σταματήσεις να λαλείς πελλάρες; τωρά ξέρεις γιατί.
Ο χρήστης Ξενοφίλιος είπε…
το πρώτο σχόλιο λαλεί τα ούλλα..έτσι μας αξίζει αλόπως..να χάννει η πατρίδα μας τζιείνους που θα μπορούσαν να την σάσουν. Αλλά έσιεις δίκαιον, εν της αξίζει.
Ο χρήστης the Idiot Mouflon είπε…
Χάτε βρε Διάσπορε, γράψε τζιαι έναν άσμαν για "Το Νησί που Κάποτε Υπήρχεν" τζιαι κανεί μας. Πάππαλλα.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Εσού εννά φύεις.
Αλί μας εμάς που είμαστεν δεμένοι δαμέσα.
Ο χρήστης Blong είπε…
Diaspore, simfono alla distixos oute alles xores pou en einai xorkon or kafenes einai kalyteres se etsi themata.

Pe mou pios analave efthines gia oti egine damesa (US). Ta teleftea 12 xronia pou zo NY, eidame apo xrimatistiriakes katastrofes, olon ton eidon corruption etc. Mono tin Katrina na thymitheis (natural disaster alla i kivernisi etzoimatoun gia mines) or the leak at the gulf. No accountability here either.

Symfono me oullous gia tin anikanotita kai katalavo tin orgi kai ton pono kai xeirokroto apo makria tis opies prospatheies tou laou gia apantiseis kai analipsis eythinon.

To provlima mou einai me to "H Kypros einai to megalytero xorko tis gis kai kala kaneis na min ertheis pote piso epeidei ekei pou meneis einai evropi or einai politismena". Pantou ta idia skata einai. Oi idioi politikoi me tes idies egoistikes idees.

Christos
Ο χρήστης TwistedTool είπε…
Δυστυχώς, συμφωνώντας με το Χρίστο, νομίζω τζιαι γω ότι παντού -λλίον, πολλά- εν σκατά τα πράματα. Άμμαν εν η πατρίδα σου όμως, πληγώνει σε shιλιάες φορές παραπάνω. Αν εν ξένη χώρα, λαλείς "εν γαμιούνται, ας κάμνουν ό,τι θέλουν, εγώ εν έχω καμιά σχέση με τη ράτσα τους". Δαμέσα όμως, είμαστεν ούλλοι οι ίδιοι. Εν γλυτώνει κανένας. Τζιαι στον Πλούτωνα να πάεις, εν έshεις σωτηρίαν. Κουβαλάς Την μέσα σου τζιαι πληγώνεσαι όποτε μαθαίνεις τες ματσαράγκες που γίνουνται.

Φυσικά εν μια λύση το να απομακρύνεις τον εαυτό σου που κάτι που εν σε εκτιμά τζιαι αγαπά όπως το εκτιμάς τζιαι αγαπάς εσύ. Εν νομίζω, όμως, ότι εν η τέλεια λύση.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Εμ ναί ρέ παιθκιά, έσιει τζιαι τα ίδια τζιαι σιειρόττερα 'αλλού', τζιαι δέν θα με ακούσετε να υπερασπίζουμαι την κωλόχωραν που ζιώ. Μα όπως είπεν ο τwisted tool τουλάχιστον έν με κρούζει, είμαι ξένος. Τζι έχω τη γραμμένη. Μιάν μάναν πατρίδαν έσιει το πλάσμαν. \

Θα αρκέψω να γράφω εγγλέζικα..
Ο χρήστης Xenoudis - Ξενούδης είπε…
Πάντοτε θα υπάρχουν ευθυνοανεύθυνοι, παντού. Την ευθύνη της δικής σου φυγής, ποιός την αναλαμβάνει ; Κι αν εσύ την αναλαμβάνεις, για το ότι με τη φυγή σου, με τα αγγλικά σου, με κάθε σου αγγλική λέξη φτωχαίνει η Κύπρος, ποιός θα βγει ζημιωμένος. Με λέξεις ελληνικές είμαστε ταγμένοι να πεθάνουμε, Διάσπορε. Πίστεψέ με - που ήρθα ΞΕΝΟΣ σ' αυτή τη χώρα, αλλά περηφανεύομαι που έγινα, που μπόρεσα να γίνω ΕΛΛΗΝΑΣ. Εγώ με την ποίησή μου, εσύ με τη γλυπτική, κάτι ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ σ' αυτό που λέγεται Ελληνισμός. Μην αρχίσουμε τώρα να ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ επειδή το κακό το ριζικό της φυλής μας έδωσε - μας επέβαλε - ανάξια ηγεσία...
Ξενούδης
xenoudis.blogspot.com
Ο χρήστης Ρουθ είπε…
Διασπορε μου καταλάβω σε. Εννεν όμως η πατρίδα που μας καφκει αλλά οι εκάστοτε κυβερνώντες που καφκουν μας τζιαι την πατρίδα μας μαζί. Μαζί τους πρέπει να τα βάζουμε τζιαι να σώσουμε την πατρίδα μας που τα σσιερκα τους. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ...
Ο χρήστης A είπε…
ρε ξενούδη, αν ήταν μόνο η ηγεσία ανάξια ήταν ναν καλά. αλλά δυστυχώς ενεν έτσι τα πράματα. η ηλιθιότητα είναι γενικό φαινόμενο.

χρίστο, τζι εγώ αμερική ζω τζαι μπορώ να πω ότι τουλάχιστο δαμέσα ο κόσμος εν παραληρεί όπως έγινε στην κύπρο τούτην την εβδομάδα. τζαι τουλάχιστον σε τούτον το "χωρκόν" που ζω τωρά υπάρχει μια αξιοκρατεία που δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ στο παρακράτος/κύπρο (ή ελλάδα για να λέμε τζαι του στραβού το δίκαιο). γι' αυτό τζαι εμείς οι ξένοι εκαταφέραμεν να πετύχουμεν δαμέσα έστω τζιαν δεν εξέραμεν τον κουμπάρο του κουμπάρου.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Διάσπορε μου πηθάρκου φεύκω τζιαι γώ.

Έκαμα 20 χρόνια μακρυά ώςτι να ξυπνήσει ξανά μέσα μου ο Κυπραίος.

Μετά το 4 έκαμα 3 χρόνια να ξανάρτω. Επκιόρωσα το με 5 τόνους μολύβι μες την καρκιά. Έφαεν μου μισήν ζωήν να το ξηντηλίσω.

Τωρά θέλω να μεν ηξαναπατήσω πίσω σαν δικός. Να μείνω για πάντα ξένος. Δεν ηξέρω όμως πως να ξηριζώσω που μέσα μου τζιείνον που με κάμνει να τους αγαπώ. Το πρόβλημαν δεν είναι ούτε η ντροπή, ούτε η θλίψη. Το πρόβλημαν είναι η αγάπη. Αν έβρεις τρόπον πέ μου τον.

Θα έθελα να είμουν κάττος άρκος. Ούτε Κυπραίος, ούτε αμερικάνος, ούτε Ελβετός. Έκοψα Κυπραίος γαμώ το.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε Aceras Anthropophorum, σιγά-σιγά καταλαβαίνω τζιαι εγώ το ίδιο ακριβώς πράμα. Εξέκοψα δαμαί μες τες Γιου Ει Σέι τζιαι βρίσκω ότι εν μπορώ πιο με τους ανθρώπους δαχαμέ. Αλλά όσο το σκέφτουμαι, αθθυμούμαι ούλλα τζείνα που μου σπάζαν τα νεύρα, τες μαλακίες, τες ανευθυνότητες στον τόπο μας... έν ηξέρω πιό. Κάφκει με. Αν επιστρέψω για τα καλά εν να πρέπει να προσπαθήσω κάπως να έβρω τρόπο ν΄ αντεπεξέλθω.

Τέλος πάντων. Ευχαριστώ σε εσένα τζαι τον οικοδεσπότη μας δαμαί. Διάσπορε μου εκφράζεις πολλά που τα συναισθήματα που υπολοϊζω καμπόσοι μας νοιώθουμε.

Στέλιος
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Στέλιο να μεν επιστρέψεις. Αν περνάς καλά μεν επιστρέψεις. Να επιστρέφεις για διακοπές όταν δεν θα έχει φασαρίες. Διότι η κωλοχώρα μας μπορεί να έχει τόπους τζιαι αθρώπους που αγαπούμεν αλλά φασαρίες θα έχει όσον περνά ο τζιαιρός παραπάνω. Ως που δεν λύεται το Κυπριακόν κάθεται ο τόπος όλος πας σε μιαν αποθήκην παρούτιν. Τζιαι το παρούτιν αυτόν λέγεται γκάζι. Όταν θα φκεί τούτη η κατάρα πάνω πως θα το πιάσουν χωρίς να κάμουν πόλεμον με την Τουρκίαν; Έτο, επέστρεψα εγώ φέτη τζιαι έζησα μιαν τραγωδίαν αντίς να πνάσω. Ξεκινώ πάλε δουλειά να καταλήσω έναν χρόνον σκόρσον χωρίς να χαρώ τες ημέρες που έκατσα. Του χρόνου θα πάω στην Καραϊβική, στην Ισλανδία, στην Κένυα, στες Καναρίους νήσους, στην Βραζιλία, όπουδήποτε έχει ειρήνη τζιαι χαρά αλλά ΟΧΙ πια Κύπρο. ΚΑΝΕΙ.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Ε φίλε μου Διάσπορε, είπες Κύπρος ποσιαιρετώ σε τζιαι ενόμισα έφυες τζιαι δεν ήρτα τζιεικάτω στο Πετραίον να σε πιάω να σε σφίξω μες τ΄αγγάλια μου να κλάψουμεν μαζίν να ποθυμάνουμεν. Έφυα που την Κύπρον γεμάτος καμόν τζιαι κάγριν. Τουλάχιστον σεύ έχεις την κορούν τζιαι πελεκάς την τζιαι καταλιείς το κάγριν σου με υγειήν τρόπον. Αλόπως εν να ρτω να σ΄έβρω τζιεικας την Αμέρικα. Εκτός που αν κάμεις εσύ πάνω τζιαι έρτεις να με βρεις πας τες Άλπεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.