Αχρωμο



Τί έσιει τούτη η φωτογραφία που πρέπει να προσέξουμε?



Τίποτε.


Αν είμαστεν 3 χρονών τζι εμείς, τίποτε έν θα επροσέχαμε.

Ο γιός μου τζι η κόρη μου σάν επερπατούσαμε στη γειτονιά είδαν ένα άλλο αγοράκι να παίζει μπάλα στην αυλή της εκκλησίας τους αφρικάνους μετανάστες που ετραουδούσαν κατανυχτικά μές την κρυαδούαν την ανοιξιάτικην κάτι μπλουζο-ύμνους πολλά σπουδαίους,  τζι επήαν να παίξουν αμέσως μαζί του.
("μαυρούιν", "αλητούδιν",  "ξαπόλυτον", "ξημαρισμένον")

Τζι εν ένα που τα τεράστια καλά της πόλης μου, εν ότι εν άχρωμη.  Μεγαλώννουν τα κοπελλούθκια που ούλλες τες φυλές δίπλα δίπλα τζι έν ξεχωρίζουν το ένα πλάσμα που το άλλο βάσην του χρώματος του ή της οικονομικής του κατάστασης ή αν έναι οι γονιοί του άντρας-γεναίκα, ή άν έναι της τάδε θρησκείας.

Τζιαι τούτον εν διαφορετικόν που το "ζούμεν δίπλα που μιάν μειοψηφίαν τζι 'ανεχούμαστεν' την.

Το μέλλον της αθρώπινης φυλής εν δίχα σύνορα, υπερδυνάμεις, χρώματα, θρησκείες.  Αλλιώς θα καταστρέψουμεν τον κόσμον.  Ποιός το θωρεί?  Κανένας.

Ακόμα τζι ένας κωλόβραχος μές τη μεσόγειον που η ιστορία του DNA μιλά φωναχτά για 100 φυλές που εσμίξαν για να πλάσουν τες αγριόφατσες μας με τες μεγάλες μούττες,  έσιει τωρά  γνώμην για το Ευγενικόν Αίμαν της 'φυλής'.   Εν αστείον.  Η καταδίκη, έρκεται, σύντομα.

Σχόλια

Ο χρήστης stalamatia είπε…
Xάρινε μου τα! Μακάρι τζιαι οι μεγάλοι(γιατί εν οι μεγάλοι άμθρωποι που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε μαύρους άσπρους φτωχούς πλούσιους μορφωμένους αμόρφωτους)μακάρι σε τούτο το θέμα να είχαμε τον νου του μωρού τριών χρονών.
Υγ τι ωραίο κορμό που έχει το δέντρο!
Ο χρήστης Ξενοφίλιος είπε…
Αρέσκει μου φίλε μου Διάσπορε που χρησιμοποιείς τη λέξη "άχρωμο" αντί "πολύχρωμο". Τεράστια η διαφορά στο νόημαν. Η καταδίκη έρκεται, όντως, σύντομα τζιαι πολλά φοούμαι ότι εν έσιει επιστροφήν ποδά τζιαι δα...ο λάκκος εν λάκκος.
Ο χρήστης evroskarseras είπε…
bravo file. pragmati en periergo to oti san an8rwpino eidos exoume to idio dna oulloi mas j 8eloume toso polla na 3exwrizoume ton kosmo me vash to xrwma k alla dhmiourghmata tou nou.
Ο χρήστης TwistedTool είπε…
Πολλά πολλά ωραίο! Μπράβο στα λεβεντούθκια σου που εν εμάθαν ακόμα (τζιαι εύχομαι να μεν μάθουν ποττέ) να ξεχωρίζουν χρώματα.

Η τελευταία παράγραφος βρίσκει με πολλά σύμφωνο. Οι Κυπραίοι, που εγινήκαμεν αφεντικά τόσων λαών, τρομάρα μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
h allh olokliri fotografia je eide to dentron!!!!!!!!!!
Ο χρήστης andy είπε…
sostos
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπραβο τζιε που μένα. Πολλα καλο ποστ! Έφχουμαι ουλλα τα κοπελούθκια να μεγαλώσουν με τούντες αρχές γιατί εναν το μέλλον μας οπως είπες τζιε συ. Ομως για το τελος εν κοντά…really αμφιβάλλω .Κανέναν εν τον κόφτει τόσο πολλά για να γίνει κάποια δραματική αλλαγή. Που την άλλην εν πολλο κατηγορώ τους ποιο μεγάλους μας που σκέφτουνται έτσι αν τζιε διαφωνώ μαζί τους. Εν όπως μεγαλώσεις πιστέφκω, τζιε μια ζωή ακολουθάς τα στερεότυπα της δικής σου γενιάς. Τουτο βεβαια αλλάσει αφού πλέον έχουμαι ακσεσς σε παραπάνω πληροφορίες και ποιο ευρύ παιδία επιτρέποντας μας να διαμορφώνουμε τα πιστεύω μας. Οι πριν 60 χρόνια όμως!

drponojefalos
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Ανώνυμε εσχολίσα το θέμα και είπα και για το δεντρό τζιαι είμαι η σταλαμαθκιά όι η άλλη!
Ο χρήστης drSpock είπε…
Δυστυχώς Διάσπορε μου τζιαι ούλα τα άλλα να τα διορθώναμε, η οικονομική επιφάνεια μετρά παντού. Σε όλες τις ηπείρους. Και κυρίως σε χώρες όπως η Αμερική.
Ο χρήστης Disciple είπε…
άρεσε μου πολλά η...αχρωμία. Τα κοπελλούθκια σου έχουν κάτι πολύτιμο που εν το είχαμεν εμείς. Την δυνατότητα να δουν το διαφορετικό τζιαι να καταλάβουν ότι καθόλου διαφορετικό ένενει.

Εγώ που την άλλη ρε Διάσπορε, θέλω να ελπίζω ότι στον κωλόβραχο εννα ξυπνήσουμε, τζιαι εννα γλυτώσουμε την τελευταία στιγμή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια που σκέφτεται ο κόσμος έτσι που είναι η τιμωρία; Επερίμενε ο κόσμος την Αμέρικα να διδάξει την πολυπολιτισμικότητα για να ξυπνήσει ο Θεός, ή το Σύμπαν, η Φλόγα, ή δεν ξέρω πως ΤΟ ονομάζεις εσύ και να μας τιμωρήσει; Και τώρα εν να περιμένουμεν την τιμωρία όπως οι χριστιανοί περιμένουν τη δευτέρα παρουσία;

Και είσαι σίουρος πως στην Αμερική εν μετρούν τα ριάλια όταν κρίνουν τον άθρωπο;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Stalamatia

Άμαν μεγαλώσουν τα μωρά σε άχρωμο περιβάλλον, γίνουνται μεγάλοι με μάθκια που έν θωρούν χρώμα, τζι εν τούτο το καλό της πόλης μας με όσα άλλα προβλήματα έσιει.


Ξενοφίλιε

Μα εν τούτο το σωστό επίθετο! Αχρωμο. Η έκφραση πολύχρωμο μιλά για διαχωρισμούς.


evroskarseras

Πολλά περίεργο που το ανθρώπινο είδος συνέχεια ξεχωρίζει τζιαι κατατάσσει τη μάζα του έτσι. Σε 500 χρόνια θα φαίνεται περίεργη τούτη η στάση.


twistedtool

Εν θέμα διαπαιδαγώγησης. Flexibility της σκέψης.


δρπονοκέφαλε

Η δραματική αλλαγή εννα έρτει πρώτα σε μορφή πολεμική. Έν μαθαίνουμε χωρίς βία..



αππωμένη

Έν θα ξυπνήσουμε κόρη, εν αργά. Έρκουνται χρόνια δύσκολα για το βράχο..



Ανώνυμε

Για πόλεις όπως τη δική μου μιλώ, όι για ολόκληρη την αμερική. Ο σπόρος πρώτα πιάννει σε μιτσήν χώρον τζιαι μετά απλώννεται.

Έννεν ο λεγόμενος 'θεός' που τιμωρά. Εν ο ίδιος ο άθρωπος. Έρκεται η τιμωρία. Που το σιέριν του ανθρώπου. Αν ζήσεις αρκετά χρόνια, θα το δείς να γινεί.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
δρ σπόκκ

Έσιει περιοχές, τζι έσιει περιοχές. Αλλού μετρά, αλλού έν μετρά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.