Update #1: Παγοπροσφυγες ακόμα




12/12
Μπλοκολαέ.

Είμαι ζωντανός.

Άγρια παγοθύελλα εψές.

Φεύκουμεν που το σπίτι αναγκαστικά.

Απόψε μένουμεν σε φίλους, σε μια πόλη μακρινή.  Δέν έχουμεν ρεύμα απο ψές, οπότε έπεσε η θερμοκρασία του σπιτιού στους 2 βαθμους τζιαι ποψε που εννα γίνει -13  έξω, θα πεθάνουμεν.  Άρα, πρόσφυγες με τα ρούχα που φορούμεν, σε φίλους.

Το ρεύμα θα έρτει τη δευτέρα, έσιει 1.5 εκατομυρια κοσμον χωρίς ρεύμα πόψε.  Μπρρρρρρρρ.

Πολλά δέντρα εππέσαν (εναν στην αυλή μμου) , τζιαι παντού έκαμεν κρύσταλλους υπέροχους.  (φωτό αύριο)


Θα τα πούμεν.
-------------------------------

13/12
Update:  Έγινεν μεγάλη καταστροφή.  Εψές έκαμεν τζιαι πολλήν κρυαδαν, ελπίζω να μέν εσπάσαν σωλήνες στην γειτονιάν μου -εγώ έκλεισα το κεντρικόν του νερού για να το αποφυγω. Αλλά δέν μπορουμε να πάμε πίσω γιατί δέν έχουμε θέρμανση (άρα η θερμοκρασία μές το σπίτι εν υπό το μηδέν σημερα).  Ειπαν μας δευτέρα, τρίτη να καταφέρουν να σάσουν το ρεύμα!!!!  Εππέσαν εκατοντάδες στύλλοι, δέντρα κλπ.




Σχόλια

Ο χρήστης rose είπε…
Διασπορε μου καλη δυναμη
και γραψε οταν μπορέσεις να μας πεις οτι ειστε καλα ολοι σας
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
μου ακούεται πάρα πολλά περίεργο αυτό που λες

σάννα ζεις σε άλλο πλανήτη

εν μπορώ να φανταστώ πως είναι

ελπίζω να περάσει με αναμνηστικά μόνο μερικές όμορφες φωτογραφίες
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Απίστευτο πως 1.5 εκατομμύριο κόσμος είναι χωρίς ρεύμα και δεν μπορεί να γίνει τίποτε! Μα είναι χιονοθύελλα; τυφώνας; τι, δεν κατάλαβα;

Νάναι καλά οι φίλοι. Ελπίζω να είστε αρκετά μακρυά. Βάλτε τζάκια, σόμπες, ανοίξτε και τα κρασιά σας και ζεσταθείτε. Προσεκτικά και με τα δίδυμάκια...

Εμείς εδώ, στο άλλο άκρο του πλανήτη, μες τον ήλιο και την καλή χαρά (λέμε τώρα...)

Κράτα μας ενήμερους.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
update:

Παγοθύελλα= βροχή που μόλις κοντέψει την επιφάνεια της γής γίνεται πάγος. Ντύνει τα πάντα, μιλούμε τα πάντα, με στρώμα πάγου σαν να είναι κρυστάλλα. Που το βάρος του πάγου πέφτουν τα δέντρα, τα κλαριά, τα σύρματα.

Δεύτερη μέρα χωρίς σπίτι. Είπαν μας δέν μπορούμε να πάμε πίσω ως τη δευτέρα τρίτη, δέν έχει ξενοδοχεία, είμαστε σε φίλους (αλλα εν αντροπή) και τα μωρά ιδιοτροπα.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Διάσπορε μου εσείς να είσαστε καλά και ένεσιει αντρωπή αφού εν φίλοι σας σας καταλαβαίνουν ,το ίδιο θα έκαμνες και εσύ γι'αυτούς.
Πάντως είναι κακό πράμα η παγοθύελλα διάβασα στην προηγούμενη ανάρτηση σου που εξηγούσες.Άτε μάνα μου κουράγιο θα περάσει,κράτα ζεστά τα μωρούθκια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διάσπορε, έχει δίκιο η Σταλαματιά, σημασία έχει να είσαστε εσείς καλά.
Κουράγιο, θα περάσει κι αυτή η ταλαιπωρία...
Ο χρήστης drSpock είπε…
Έβλεπα τα και στις ειδήσεις. Κουράγιο και ευτυχώς που έχετε και φίλους να συνδράμουν γιατί φαντάζομαι υπάρχουν και άλλοι σε πολύ χειρότερη θέση.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Φίλε μου για όποιον δεν έζησεν ξισπιτωμόν εν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται γυρόν σου. Σκεύτουμαι σε αν αυτόν έχει κάποιαν σημασίαν για σέναν.

Όταν ήμουν 6 μηνών εξισπιτώσαν μας οι τούρτζιοι με τες πρώτες φασαρίες. Όταν εγίνηκα 11 εφκάλαν μας έξω τζιαι που τζιείνον που νοικιάζαμεν. Μετά η προσφυγιά, βούρα ποτζιεί έλα ποδά. Δεύτερη εισβολή. Πρόσφυγες τζιαι τα προσφυγικά.

Έμεινεν μου φοβία. Τωρά έπιασα σπίτιν με έναν μέτρον πάχος πέτρενους τοίχους που στέκουν τζειαμέ για 300 τζιαι βάλε χρόνια. Πρόπερσυ όταν τα στοιχεία επελλάναν τζιαι έβρεσιεν ττουλούμια νερόν, τα θεμέλια που εσταθήκαν γίγαντας για 300 χρόνια επλημηρίσαν που έναν ποταμούδιν που εθύμωση τζιαι εγίνην δράκος. Επήρεν μας το μισόν σπίτιν τζιαι έχασα πάλε βιβλία, δίσκους, μουσικήν. Αθθημήθηκα τα γραμματόσημα μου που άφηκα στο Βαρώσιν. Αρρώστησα πάλε. Έπιασεν με κατάθλιψη.

Όταν έχεις να κάμεις με τες ανασφάλειες λόγω στοιχείων, λόγω θυμωμένης φύσης, οι ψευτοανασφάλειες της ψυχής φαίνουνται μασκαραλλίκκια μπροστά στην δύναμην της φύσης να καταστρέφει.

Μακάρι να εν κάτι το περαστικόν τζιαι να μεν σας αφήκει ζημιάν. Αν ήσουν κοντά να σου πώ ελάτε σε μας για λλίες μέρες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έννεν αντροπή βρε Διάσπορε μου... όταν σας είπαν να πάτε σπίτι τους εξέραν ότι έχετε μικρά μωρά, άτε πελλαρούδες τωρά! Μπροστά σε έτσι προβλήματα δεν παίζουν ρόλο τέτοιες λεπτομέρειες. Κι όπως είπε και η Σταλαματιά, το ίδιο θα έκανες κι εσύ γι΄αυτούς.

Aceras άγγιξε με πολλά η ιστορία σου. Νάσαι καλά πάντα εύχομαι και ασφαλής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έννεν αντροπή βρε Διάσπορε μου... όταν σας είπαν να πάτε σπίτι τους εξέραν ότι έχετε μικρά μωρά, άτε πελλαρούδες τωρά! Μπροστά σε έτσι προβλήματα δεν παίζουν ρόλο τέτοιες λεπτομέρειες. Κι όπως είπε και η Σταλαματιά, το ίδιο θα έκανες κι εσύ γι΄αυτούς.

Aceras άγγιξε με πολλά η ιστορία σου. Νάσαι καλά πάντα εύχομαι και ασφαλής.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Θα μπορεσω να σας απαντησω ολους αυριο μεθαυριο, ακομα είμαστεν σε ξενον σπίτι.

αλλα οσα εγράψετε εσυγκινήσαν με πολλά.

Τζιαι ναί, έπιασεν με το προσφυγικόν τραύμα σήμερα.
Ο χρήστης rose είπε…
Διασπορε μου ευχομαι να επιστρεψετε γρηγορα πισω και να βρεις το σπιτι σου χωρις πολλές ζημιες.
σε φιλω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ασέρας,

δε φτάνουν τα συμβάντα των ημερών...με κατασυγκίνησες μ' αυτά που περιγράφεις σε τόσο γνήσια κυπριακή λαλιά...
(και δεν είμαι καν πρόσφυγας...)
Ο χρήστης Arahni είπε…
diaspore na glepete. kai oi filoi en giafto pu yparhun, gia na mas voithun kai na mas stirizun sta dyskola. pantos voithas mas polla me touta pou grafeis - na zigisume ti na mas pernei pu kato kai ti ohi. perimenume tin asfali epanodo
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διάσπορέ μου εύχομαι να περάσει γρήγορα το κακό, και να επανέλθετε στα δικά σας σύντομα. Φοβερή δύναμη η φύση...
Kι αγνάντευε...
Ο χρήστης Leni είπε…
Εν είναι αντροπή.. Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται τζαι -παρόλο που δε σε ξέρω Διάσπορε- είμαι σίγουρη ότι θα ανταποδώσεις/ ξεπληρώσεις.

Σύντομη επιστροφή εύχομαι τζαι πέρκι εν σας έκαμε ζημιές η παγοθύελλα.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Αγαπητές φίλες τζιαι φίλοι, ευχαριστώ για τα λόγια σας εκρατήσαν με ζεστον στην κρυάδαν της ανησυχίας. Να είσαστεν καλά.

ΉΡταμεν πίσω, οι ζημιες εν λλίες ευτυχώς, τζιαι οι γειτόνοι εν ούλλοι καλά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.