Κυπραίοι. Δειλοί. 2

Η μάζα έσιει δύναμην όταν η ιστορία φτάσει στο σημείο να μέν συφφέρει πολιτικά σε  τζιήνους με τα όπλα να σκοτώννουν κόσμο που ζητά το δίτζιο του.

Έν το καταλαβαίνετε ολάν?  

Πιάστε σιερκές, όσοι κυπραίοι σώννουν την ευθύνη, τζιαι πιάστε πίσω την κύπρον.

Εν έτοιμοι τζι οι τουρκοκύπριοι (όσοι θωρούν την αλήθκειαν), εν έτοιμες τζι οι καταστάσεις.

Τζιαι δέν καταλάβω έναν λαόν που εν μπροστά του η αλήθκεια τζιαι αγνοεί την με τόσον τζοιμησμένον τρόπον.


Αποτάσσουμαι πόψε την εθνικήν μου ταυτότηταν, πετάσσω την του αποπάτου που την αντροπήν μου που είμαι συντοπίτης με σκλάβους τζι είλωτες, πλάσματα που κλαίουνται για 35 χρόνια τζι άμαν έρτει η ώρα που πράγματι μπορούν να κάμουν κάτι να μέν το καταλάβουν.

Ετέλειωσεν.

Σχόλια

Ο χρήστης ιων σκεπτικός είπε…
Διάσπορε συμφωνώ μαζί σου. Ξέρω τες απόψεις σου μέσα που τα κείμενά σου, αμμά ερώτησά σε αν εν την κυβέρνησην μας που εννοείς επειδή στην προηγούμενη ανάρτησην κάποιοι επιάσαν άλλες στράτες. Ένας ανώνυμος είπεν ότι είπεν της μάνας του μακαρι να τα εκαμναμε στην κυπρο τουτα και εγινε θηριο.ξερετε (η μάνα του) ειναι προβατο της κομμουνιστικης σταλινοκρατιας.αν και πεθαινει της πεινας που λεει ο λογος.
Ο ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε... εσκεφτηκα το τζιαι γιω τουτο. Ποτε εννα επαναστατησουμε εναντιον της κομματοκρατιας, της ολιγαρχιας εναντιων των λλιων να τρων τους κοπους των πολλων. (Κυπρολέων συμφωνώ αλλά τωρά εννεν ώρα, αφού εμείς οι ίδιοι συντηρούμεν την κουμπαροκρατία και την διαπλοκή)

και Ο Anti-Christos είπε...

Ο Κυπραίος είναι κατώτερο είδος ανθρώπου... Σιγά μην επαναστατήσει εναντίον του Χριστόφκια. Εδώ δεν διαδηλώνει εναντίον του κατακτητή του. Τρώει μαζί του ψάρι στην Κερύνεια. Ζώα!

Διάσπορες η άποψη σου ότι οι εσωτερικές διαμάχες εν που σταματούν τον κυπραίον που την πραγματικήν επανάσταση που πρέπει να κάμει για να δεί λύση είναι σωστή. Θα προσθέσω ότι είναι και (κάποιοι) πολιτικοί που για τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα διαστρεβλώνουν την ουσία. Ούλλα κάμνουν τα για την εξουσία, που σημαίνει δύναμη, λεφτά, θέσεις, κουμπαροκρατία, συμφέρον. Την Κύπρον έχουν την γραμμένην. Αν δεν την είχαν δεν εφτάναμεν εδώ που φτάσαμεν.

Σε τούτες τες δραματικές ώρες που οι Τουρκοκύπριοι επαναστατούν ενάντια στην καταπίεση της Τουρκίας οικονομική και στρατιωτική, κάποιοι θεωρούν ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να επαναστατήσουν εναντίον του Χριστόφια. Εθθα το χωνέψουν ποττέ ότι ένας αριστερός έβκηκεν πρόεδρος της Κύπρου. Γιατί πάντα εθεωρούσαν τους αριστερούς μίασμα, κατώτερους πολίτες. ΄Οπως ακριβώς αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες κλπ. Αυτη η αντιμετώπιση είναι που γεννά τα προβλήματα. Αμα υποτιμάς τον άλλο και θέλεις να τον πατήσεις, να τον καθηλώσεις, πως θα συμβιώσεις μαζί του, να πάει μπροστά ο τόπος, να προοδέψει ;

Ο νους τους τούτους τους Κυπραίους εν σταματημένος. Να τον βάλουν να δουλέψει τζιαι να αννοίξουν τα μάθκια τους να δουν. Τζιαι να ενώσουν τες εικόνες με τον νούν τους. Εν τόσον το άππωμαν που εν θωρούμεν την πραγματικότητα, άλλά θωρούμεν ότι θα εθέλαμεν να ήταν.

Τζιαι φοούμαι τους πολλά. Πάρα πολλά. Ότι στο πίσω μερος του μυαλού τους, έχουν άλλα πράματα. Δεν θέλουν λύση επανένωσης, τζιαι συμβίωσης γιατί καρτερούν άλλα. Πάαααλι με χρόνια με καιρούς, αμμα καρτερούν. Συγκυρίες που θα αναστήσουν τα χαμένα οράματα..... Εγιώ όμως δεν θέλω άλλες χαμένες πατρίδες. Δεν θέλω να ξαναζήσω πολεμον. Θέλω είρηνην τζιαι δεν με πειράζει να ζήσω με τους τουρκοκύπριους, όπως εζιούσαν οι παππούδες μου τζιαι οι γονιοί μου.

Διάσπορε έσιεις δίκαιον είμαι τζιαι εγιώ δειλή. Επήα εχτές στο τέρμα της Λήδρας, αμμά όι μπροστά που την εξέδραν. Εμεινα νάκκον πίσω,έκατσα στον καφενέν, έπιννα καφέν τζιαι άκουα. Συμμετέχοντας αμέτοχη!!! Δικαιολογώ τόν ευατόν μου ότι έν μεγάλη πρόοδος για μέναν. Τουλάχιστον επήα.
Τότες που εγίνουνταν οι πορείες των γεναικών ήμουν που τες πρώτες. Στον Αη Παύλο εβρέθηκα καρτζίν καρτζίν με ένα τούρκο στρατιώτη που εκράτεν έναν τεράστιον όπλον μιαλλύτερον που λλόου του. Τζιαι δεν εδειλίασα.

Τούτα ούλλα τα χρόνια που επεράσαν εμάθαμμε πολλά. Το κυριώττερο ότι αν δεν βλέπουμεν το σήμερα τζιαι ζούμεν στο παρελθόν, δεν έχουμεν μέλλον.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Εν εκατάλαβα γιατί θεωρείς ότι τωρά εν ώρα για εξέγερση.

Και γιατι συγκρίνεις την Κύπρο με την Αίγυπτο.

Τα πράματα εν πιο απλά. Τζίνον που κάμνει τους λαούς να εξεγερθούν , πέρα από το δίκιο , εν η πείνα, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Συνήθως εν αγώνας για επιβίωση και σε επέκταση για δικαίωση.

Εμάς, φροντίζουν τζιαι ταϊζουν μας για να σιωπούμεν.

Άρα???
Ο χρήστης Disciple είπε…
Εν γίνεται τίποτε Διάσπορε. Όπως είπεν τζιαι η Neraida, εμείς είμαστεν καλοταϊσμένοι. Εν ξεσηκώνεσαι με γεματη τζοιλιά.

Τζιαι ούτε εμείναν πολλοί που να θέλουν λύση. Που την μιαν ήβραμεν τα καλά της τζοιλιάς μας, εβολευτήκαμεν, έχουμεν τα εξωχικά στον Πρωταρά τζιαι στην Πάφο, που να βουράς τωρά στο οδοφράγματα;
Τζιαι που την άλλη, εμάθαμεν να ζιούμεν μόνοι μας, χωρίς τους "μουλλάες", τους "τουρκόσπορους". Ποσοι Κυπραίοι εννα ηθελαν να έχουν γείτονα τον Μοχάμεντ ή την Αισέ;

Λυπούμαι που συμμερίζουμαι τέλεια την απαισιοδοξία σου αλλά τζιαι εγώ νομίζω ότι ετέλειωσε.

(που την άλλην όμως ελπίζω ακόμα)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Ίων

Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου που έχουν τόσην ειλικρίνεια τζιαι καθαρότητα. "Τουλάχιστον επήα" είπες. Τζι αν είσιες γυρόν σου άλλες 200,000 όι μόνο θα επήεννες, θα επήεννες ώς το τέλος. Δέν υπάρχει ελπίδα, η στιγμή ήταν τωρά.


Νεράϊδα

Τωρά εν η ώρα. Εδώκαν μας την Άδεια τζιαι την Ευκαιρία τζιήνοι που θωρούν που ψηλά.
Χωρίς τούντην άδειαν έν γίνεται να πετύχει εξέγερση. Δέ τί εγινε στο ιράν πρόπερσυ. Έν είχαν την Άδεια. Η μή αιματηρή εξέγερση έν πετυχαίνει αν δέν την έσιεις. Εδόθηκε τους Αιγυπτίους, τους Τυνισίους, τζιαι τωρά τους Κυπραίους. Εν σάν το κλειδί τούτη η άδεια. Έν έρκεται πολλές φορές στην ιστορία ενός λαού (ούτε του ατόμου) τζι ούλλα κουρτίζουνται σάν το όργανο για να ανοίξουν οι πύλες.

Καρτερούν οι πύλες, ανοιχτές, μα κανένας έν ρέσσει μέσα.

Καταλάβεις τί εννοώ τζιαι ποιός έδωκεν την Άδεια?




Αππωμένη

Ξεσηκώννεσαι τζιαι με γεμάτην τζοιλιά φτάννει οι κεραίες σου να πιάσουν το μύνημα πως ήρτεν η ώρα. Ετέλειωσεν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν έχει καμμία σχέση η κύπρος με την αίγυπτο.
εφύαν τον μουμπάρακ ενα τους βάλουν άλλον μουμπάρακ, λίγα τα περιθώρια για ρομαντισμούς.
εξέγερση ενάντια στη χαμηλή αυτοεικόνα μας εν που θέλουμε οι κυπραίοι.
και δυστυχώς, όποιος είναι απέξω του χορού πολλά τραγούδια ξέρει.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Το άν θα επιτρέψουν σε άλλον μουμπάρακ εν στο σιέρι τους, αν μείνουν κουρτισμένοι στην ίδια συχνότητα έν έσιει άλλον μουμπάρακ.

Δέ την πράξη της εξέγερσης τζι όι τα specifics.

"εξέγερση ενάντια στη χαμηλή αυτοεικόνα μας εν που θέλουμε οι κυπραίοι. "

Που τζιαμέ αρκέφκει ο χορός που λαλώ.


Τα "απ' ον αππέξω του χορού", έν ιστέκουν. Ο χορός δαμέ εν άλλος. Θωρείς τον?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.