Ο σιοίρος ο καλοθρεμμένος

Επήα πρωίν πρωίν αφού σήμμερα εν αργία, με τα κοπελλούθκια μου στο Βιολογικό Σούπερμαρκετ να ψουμνίσουμεν.  Έδειξα τους τα ολόφρεσκα φρούτα, τους μεζέδες στα σάλατ-μπάρ, τζι εγνώρισα τους τον παρέαν μου τον κασάπην που εν πολλά ευγενικός τζι έσιει γνώσεις σπουδαίες για το κρέας τζιαι τα ζώα.  Έπεισεν μας να γοράσουμεν πριζόλες που ορκίστηκεν θα μας πελλάνουν που τη φρεσκάδα τζιαι τη γεύση.  Πριζόλες που καοθρεμμένο σιοίρον της φάρμας θκιαλεχτόν, που ώς προχτές εβούραν μές τα γρασίθκια του Τέξας τζι ετζιοιλιέτουν μές τες λάντες χαρούμενος, ταϊσμένος μόνο βιολογικήν τροφήν ποττέ ξιμαρησιές.  Σιοίρος που του εκαλομιλούσαν, που είσιεν όνομαν, που του ετρίφκαν την τζοιλιάν του κάθη μέρα.  Είπεν μου τα τούτα ούλλα, τζι ήρτεν μου ένας μεγάλος σεβασμός για το ζώον που ούλλην του τη ζωή ο προορισμός του ήταν να φαηθεί, ζώον που επέρασεν καλά τζι εκπλήρωσεν το σκοπόν του ευτυχισμένον.

Έψησα τες πριζόλες με λλίην πάπρικαν τζιαι σκόρδο, δεντρολίβανο, τζι ήταν μόσχος.  Κάθε βούκκον που έβαλλα εμέναν, της Αγάπης, τζιαι των μωρών, ευκαριστούσα πουμέσα μου το σιοίρον, τζιαι τους αθρώπους που με τόσο μμεράκκιν τον εμεγαλώσαν.

Σχόλια

Ο χρήστης postbabylon είπε…
etsi eni file. To shirin to kalon kamnei thn diafora. Tziai trweis to dixws tipsis, oi ta alla pou anagionountai se miso tetragoniko metro.

Epimenw oti aksizei na trweis pio llion kreas, alla tzeinon pou trweis nan kalon!
(mmmm.... mprizola tziai meta akkamathkies to kokkalouin!)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
μέλι τα κοκκαλούθκια. Είπα τελευταία να τρώω τζιαι λλίο κρέας, συνήθως έν πολλοκάμνουμε σπίτι. Τωρά που ήβρα πηγή αληθινού κρέατος θα κάμνω 1-2 φορές τη βδομάδα. Σάν τα βιολογικά έν έσιει.
Ο χρήστης ιων σκεπτικός είπε…
Που έτσι σιοιρίν θα έκαμνα με την μίλλαν του τιτσιρόπιτταν * με ζάχαριν τζιαι κανέλλαν, τζιαι ψήμαν στον φούρνο με τα ξύλα, όπως έκαμνεν η μάνα μου, τότες που αναγιώνναμεν σιοίρον μεσ΄ την αυλήν. Εξιφούρνιζεν τζιαι εμουσκομύριζεν η γειτονιά. Δεν αφήνναμεν ούτε φτελλίν. Με την μίλλαν τους σιοίρους που την φάρμαν δε τολμώ να κάμω έτσι πράμαν. Είναι ιεροσυλία!!

* τιτσιρόπιττα : πίττα με τιτσιρίες, δηλαδή μικρά κομματάκια χοιρινού λίπους τηγανισμένα και ξεροψημένα.
Ο χρήστης Eólica είπε…
Φαντάζουμαι είδες ήδη το ντοκιμαντέρ food inc έννεν;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ίων

Ξέρω τες ως "τιτσιρίες". Άλλοι λαοί κάμνουν τες με το άλας.


Εόλικα
Είδα το, τζι έκοψα πολλά φαγιά λόγω του.
Ο χρήστης ιων είπε…
Εκινήσετε μου την περιέργειαν για το ντοκυμανταιρ food inc. Που το βρίσκω, ή έστω δώστε μας περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ
Ο χρήστης Ωραία Ελένη είπε…
εμασ δυστυχώς στην κύπρο τα πράματα εν πολλά πίσω στο θέμα βιολογικά... ειλικρινά γδέρνουν σε! Δεν επέρασεν στον κόσμο ακόμα η συνείδηση για το σωστό φαί και τα μαγαζιά που πουλούν είναι πανάκριβα και όχι καλής ποιότητας...
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Με την περιγραφή που έκαμες ενόμισα στο τέλος ότι εν έφαες τες πριζόλες (τζι εγώ έτσι τες λαλώ).
Ήντα έκαμεν σου το σιοιρίν σαν το μωρόν , pampers έμεινεν να του βάλλουν τζαι να του διούν πιπίλλαν.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Ιων

http://www.foodincmovie.com/

Εν ντοκιμαντέρ για τη βιομηχανία του φαγιού, τζιαι πώς μας ταϊζουν δηλητήρια. Γυρισμένο στην αμερική, για την αμερική, αλλά είναι relevant.


Ωραία Ελένη

Εν θέμαν αγοράς/πώλησης. Τζιαι δακάτω γδέρνουν σε αλλά πιό λλίο, άρκεψεν να εν popular οπότε ο κόσμος γοράζει τα. Ειδικά φρούτα λαχανικά κρέατα. Προχτές τες πριζόλες εγόρασα τες $20 το κιλο. Έννεν άσχημα αν τες συγκρίνεις με τες τιμές της κύπρου. -που την άλλη, αν εγόραζα συνηθισμένο κρέας, θα ήταν $10 το κιλό.



κκουλλά

Εσκέφτηκα το, μα ύστερα εθθυμούμουν πως οι αρχαίοι άμαν εσκοτώνναν ζώον εκάμναν του προσευχή τζι ευχαριστούσαν το, τζι είδα το έτσι. Σάν τη θυσία.
Ο χρήστης BEclash είπε…
εφκηκα για μπυρα σημερα τζιαι ανοιξα κουβεντα με μια χορτοφαγο για τους vegetarians... ποτουντες υστερικες που νεκατσιούν να φαν..
με το που θκιάβασα το ποστ σου εφκήκε μου εναν αυθόρμητο γελιο, απλωσα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.