Αποχαιρετιστόν




Βουβοί και οι τρείς μας, ταξιδεύουμε προς το αεροδρόμιο, δέν τρέχω, απολαμβάνω τον ήλιο που μισοκρύφτηκε πίσω απο τα κτίρια και τους δυό ουρανοξύστες .  Ουρανέ, πολικό το μπλέ σου σήμερα. Κρύο, -15 η θερμοκρασία.  Απάνθρωπο το κρύο, σφίγγουμε τα δόντια κοιτώντας μηχανικά το χειμωνιάτικο τοπίο, τα ασημένια γυμνά δέντρα, το αλάτι που σκόνισε το δρόμο ψές, τα χιλιάδες ξύλινα σπίτια που τρέχουν δίπλα απ' τον αυτοκινητόδρομο, τα κόκκινα φουγάρα των εργοστασίων (ακόμα και οι υδρατμοί, ο καπνός, όλα έχουν παγώσει).   Παντού χιόνι, στροβιλίζει χωρίς λύπηση στις ρωγμές των γρανιτόβραχων, στις στέγες και την άκρη του δρόμου.  Γύρω μας άσπρο πέπλο πένθιμο.  Το καταλαβαίνουμε.

Φτάσαμε.  Δέ μ' αφήνουν να παρκάρω για να πάμε για καφέ.  Θέλουν να τελειώνει το μαρτύριο όσο γίνεται συντομότερο.  Αφήνω τ' αυτοκίνητο προσωρινά.  Τρείς βαλίτσες στο πεζοδρόμιο περιμένουν ανυπόμονα.

Σε κανένα δέν αρέσουν τα αντίο.  Δεκαεφτά χρόνια αντίο λέμε, αυτή τη λέξη που τόσο μισούν οι μάνες.

Κλαίει, με σφίγγει στην αγκαλιά της, ("Γιέ μου, αντίο, πρόσεχε τα μωρά μου" - "Μάνα θα τα πούμε σύντομα μήν κλαίεις")    Πονώ και δέν της το λέω, ξέρω της κοστίζει να είναι μακρυά από τα εγγονάκια της, νιώθω ενοχές.   Φορά τα γάντια και το κασκώλ καλύπτει το πρόσωπο, μόνο τα εκφραστικά μάτια κοιτούν έντονα και κουρασμένα, λέν όσα δέν είπαν τα λόγια, πνίγει τους λυγμούς της.
Ο πατέρας μου, αρχαία ελιά ολόκληρος, μου σφίγγει το χέρι στην τεράστια ροζιασμένη χούφτα του. Αγκαλιά.  Μυρίζω την κολώνια του, αυτήν που φέρνει χιλιάδες θύμισες παιδικές.  Τα μάτια του θαμπώνουν.  Γυρίζει να μήν το δώ να δακρύζει.  Πόσες φορές στη ζωή μας παίξαμε αυτό το παιχνίδι πατέρα;  

"Άτε πάμεν" 

Δέ βρίσκω καροτσάκι.  Το κρύο νικά.  Κόκκινες μύτες, και αποχωρισμός.  Θα πάρουν τις βαλίτσες στο χέρι, δέ μπορώ να τους βοηθήσω, με πλησιάζει και με διώχνει ένας μαυροντυμένος πηγουνάς μπάτσος με βλοσυρό καπέλο.  

Θα σας ξαναδώ εδώ;
Ποιός ξέρει; 

Στην επιστροφή με τον καφέ στο χέρι και το ντόνατ γλυκαίνω το χαμό αφού δέ μπορώ δυστυχώς να κλάψω.  Με παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα μου στο δρόμο, έχουν ξυπνήσει τα μωρά.  Ο γιός μου, λέει, κοίταζε επίμονα την άδεια καρέκλα που τόσες μέρες είχε συνηθίσει να βλέπει τον γελαστό παππού να κάθεται στην κουζίνα και να καθαρίζει μανταρίνια, ο γιός μου που καλά καλά δέν μπορεί να σταθεί όρθιος είπε:  "ππού......ππού", και έδειξε με το μικρό το δακτυλάκι την καρέκλα.

Ρίζες.



Σχόλια

Ο χρήστης Sike είπε…
..."αφού δέ μπορώ δυστυχώς να κλάψω"; αν εννοείς ότι που την κρυάδα εμαγκώσαν οι δακρυκοί σου αδένες, οκκέι. Διαφορετικά, δυσκολεύκουμαι να πιστέψω ότι εν μπορείς να κλάψεις... Εν κρίμα να μην είσαι τόσο εκφραστικός στην πραγματικότητα όσο είσαι εδώ :)

σου εύχομαι πολλές καλές και παραγωγικές χρονιές, με υγεία, ζεστασιά εσωτερική, συχνές ανταμώσεις και δάκρυα χαράς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σημασία έχει να είστε όλοι καλά και θα έχετε πάλι τη χαρά μιας νέας συνάντησης.
Συνήθως παίρνω ακόμη μία φορά τηλέφωνο στο κινητό λίγα λεπτά πριν την εκάστοτε επιβίβαση, για να δώσω μια έυθυμη νότα στη βουβή θλίψη του αποχαιρετισμού. Πετυχαίνει πάντα. :)

Την καλημέρα μου.
Ο χρήστης papoutsosiko είπε…
mallon se llio o gios sou tha pi fou...kou.en old spice i kolonia? kali xronia
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Ατε Διάσπορε μου σε καταλαβαίνω!!
Φιλούθκια κυπριακά και μια αγκαλιά.
Ο χρήστης drSpock είπε…
Εσυγκίνησες μας πάλε. Είμαι σίγουρη ότι οι γονείς σου χαίρονται που είστε καλά και ευτυχισμένοι ακόμα και μακρυά και μέχρι να το καλοσκεφτείς θα κανονίζεις εισητήρια για να ξαναβρεθείτε. Και μέχρι τότε το "παππού" θα ακούγεται ξεκάθαρα και θα ζηλεύει η γιαγιά!
Καλή χρονιά!
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
εγώ φαντάζομαι ότι μυρίζει ποτζιήνα τα πράσινα τα σαπούνια με τες απότομες γωνιές

βρίσκω σε πολλά προσιτό διάσπορε.άθρωπο.σάννα φκαίννεις που το κοπιουτερ.

ξαναστέλλω τις ευχές μου.μπορεί να κάμνουν κάτι
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
I Sike profanws den exei zisei tin amixania sigkinisiaka fortismenwn stigmwn gi afto ta leei afta. Min tin pareksigeis.

Kouragio Diaspore. Kati na se rotisw mono. Protimas na tous apoxwrizesai , i na se apoxwrizontai?
Ο χρήστης Sike είπε…
Μεν ανησυχείς για τον διάσπορο δοκησίσοφη, not everybody is as quick to take me wrong.
Ο χρήστης Gourounella είπε…
Μήπως να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού? Αν και προσπαθώ να το παίξω μοντέρνα δυστυχώς αδυνατώ! Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια! Εσύ ξέρεις καλύτερα! Ο χρόνος περνά γρήγορα και θα βρεθείτε πάλι!
Καλή χρονιά!
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
opa to aggliko! Dame o diasporos tzai den mas kamnei epideiksin!
Opote o Kipreos thelei na to paiksei anoteros petassei enan aggliko kourafeksalo.
De se poareksigw metaapoikiokratiko mou thima iremise..Xronia polla sou efxomai kai pote na min xreiasti na sfixteis na men klapseis.
Nixta.....
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Παίξε λλίην μουσικήν διάσπορε να διοχετεύσεις την συγκίνησην
Ο χρήστης Diasporos είπε…
sike ευχαριστώ εν καλές οι ευχές σου. Εν μπορώ να κλάψω για αποχαιρετισμούς εννα φκώ εχτός ελέγχου αν το κάμω γιατί έσιει φόρτισην πίσω της ο αποχαιρετισμός. Όπως λαλεί πάρακατω ο φίλτατος Aceras, θα το φκάλω πάνω στην μουσικήν το συναίσθημαν.

Λεμέσια,
πολλά καλή η μέθοδος σου, θετική, αλλάζει την τεντωμένην ατμόσφαιραν. Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά γιατί όσο πάει δυσκολεύκουν οι αποχαιρετισμοί, τζιαι χρειάζομαι κάτι να τους αλαφρύνω.

παπουτσόσυκο
χαχαχα έδωκες πάνω, η κλασσική Old Spice είναι η κολώνια.

σταλαματιά μου
ξέρω το πόσον καταλαβαίνεις, τζιαι φιλώ σε τζιαι γώ.


drSpock
Ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια. Αλήθκεια, σε λλίους μήνες θα βρεθούμεν πάλε. Πρέπει να το βλέπουμε έτσι σωστά;

ρίτσα
όι έννεν το πράσινον σαπούνι, εν η old spice που είπεν ο παπουτσόσυκος χαχα. Ευχές τζιαι σε σέναν, ευχαριστώ σου.


δοκισισοφή
Προτιμώ να φεύγω εγώ τωρά που το σκέφτουμαι.
Το αεροπλάνο βοηθά με να αντιμετωπίσω το χαμό. Κουράγιο, ναι. Ευχαριστώ.

gourounella
Δύσκολη η μετακόμιση στην κύπρον. η γυναίκα μου εν αμερικάνα τζιαι εγώ είμαι δαμέ 17 χρόνια, δέν θα ήταν εύκολον να ξηλώσουμεν τη ζωή μας τζιαι να πάμεν κύπρον. Μπορεί σε 10 χρόνια όταν αλλάξουν τζιαι άλλον τα πράματα, τζιαι πολλύνουν οι ευκαιρίες για την μουσικήν μου μεταξύ κύπρου-ευρώπης.

Aceras
Ακριβώς οπως το λαλείς θα κάμω. Το σεττάρ θα φκεί που τη θήκη τζιαι θα τα εκφράσω με τη μουσική όσα νιωθω. Ξέρω ότι καταλαβαίνεις.
Ο χρήστης Sike είπε…
ευχαριστώ δοκησίσοφη, εύχομαι και σε σένα ολόψυχα καλούς λογισμούς πρωτίστως, λιγότερη συγκατάβαση, και είθε το 2009 να είναι η χρονιά που θα γράφεις κι εσύ την κάθε γλώσσα με τους χαρακτήρες της και που θα ακολουθήσεις τις προτροπές που η ίδια δίνεις στο μπλογκ σου για τα σχόλια (άτε πάλε έστειλα σου τζιαι κίνηση). Τα "μου" κομμένα.
Μέρα.

(ήταν η τελευταία κατάχρηση χώρου Άσπορε...)
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
αϊ...λοβ γιου ττου χάνι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.