Φίλε Γιάννη Βραχοκαβαλλάρη.

Σήμερα αποφοίτησεν επιτέλους ο καλύτερος μου φίλος (εξαναείπα σας για τούτον), ο Γιάννης ο Συνθέτης (τζιαι Βραχοκαβαλλάρης νέττος μερακλής με τον οποίον πάμεν μαζί στα δάση, πελεκάνος ταλαντούχος, τζιαι μάστρος της πέτρας -έχτισεν μου ένα πάτιο πέρσυ το καλοκαίρι στην αυλή με σχεδόν χίλιες πέτρες για τες οποίες είχαμε φκάλει σχέδιο που ελάλεν ακριβώς πώς να τες τοποθετήσει, ενα πολύπλοκο αφηρημένο σχέδιο ψυχοπλακωτικό βασισμένο στο fibonacci number series, τζιαι εκατάφερεν τα ο ππεζεβέγκης να το κάμει -εμάσιετουν ένα μήνα, τόσον με αγαπά), ο οποίος επέρασεν τα κάστια του Ιώβ ώσπου να καταφέρει να πιάσει το μάστερ του.  Πόψε εστάθηκεν περήφανα μόνος του στη σκηνή με το κοστουμούδιν του το τριμμένο, 1.90 άδρωπος, εκάλεσεν τους μουσικούς που ετοιμαζούνταν να παίξουν τα κομμάθκια του μπροστά που τον κόσμον τζιαι το jury του να σιωπήσουν, εχαμογέλασεν με την άκραν των χειλιών του, επέρασεν τη φούχταν του που τα καστανά του μαλλιά, που το τετράγωνον του πηγούνι, εμιτσοκάμμισεν της γυναίκας του, τζιαι υποκλίθηκεν μας.   Έπιασεν το baton του, τζιαι άρκεψεν να τους διευθύνει.  Το κορμίν του εδόθηκεν στον αργό χορό της μουσικής, ο χρόνος επάγωσεν τζιαι εσταθήκαμεν ούλλοι μές την τρύπαν του πουθενά, να ακούμεν τον ήχο που εποτυλίετουν που τη σκηνή, με την προσοχή μας μυττερή, ακονισμένη, τζιαι ενωμένη με ούλλους τους άλλους μέσα που την εμπειρία.

Επήεν δύο ώρες το ρεσιτάλ.  Very impressive music.  Κουαρτέττο εγχόρδων, μουσική για πιάνο-φωνή, μικρή ορχήστρα.  Ούλλον πόνο.  Έγυρεν τα ο παρέας.  Πολλύν ταλέντο, η μουσική του εν ποτζιήνη που μου αρέσκει η αγχωτική τζιαι μαύρη καμένη, εμίλησεν μου στη ψυσιή.  Πρίν ένα μήνα επέθανεν η μάμμα του απότομα.  Πρί δύο ο παππούς του ο αγαπημένος που έσιει άλσχαϊμερς έππεσεν, έσπασεν το πόδιν του τζιαι μετά επέθανεν, τζιαι το τελευταίον -πρίν δύο εφτομάδες κάποιοι γάροι εκλέψαν του το αυτοκίνητον του τζιαι έμεινεν παρπατητός.  Χρόνια ολόκληρα επήεννεν στα χτίσματα γιατί είσιεν αφήσει το bachelor του μισοδότζιην γιατί ελείψαν του τα λεφτά, τζιαι επίσης ετζιερράτωσεν τον η αρραβωνιαστικιά του η σοπράνο μέ εναν παρέαν μας.  Εκατάφερεν να το τελειώσει το bachelor με πέντε χρόνια καθυστέριση, τζιαι μετά επήεν να μαζεύκει σιταροπούλλες στην Οκλαχόμα που εζούσεν μια γιαγιά του, να έβρει τον εαυτόν του τζιαι να την σάζει.  Έχασα τα ίχνη του καμπόσον καιρό.  Μιάν ημέραν εχτύπησεν το τηλεφωνον τζιαι είπεν μου "ήρτα Διάσπορε, επεθύμισα σε", "ήρτα να κάμω το Μάστερ μου" -τζιαι σε πέντε δευτερόλεπτα αστειεύκαμεν σαν να μέν είσιεν περάσει καθόλου ο χρόνος.   Που τότε πίννουμεν τα συχνά, ψήννουμεν καπνιστά κρέατα (εν μερακλής τζιαι τούτος των καπνιστών) τρώμεν τζιαι κουβεντιάζουμεν τα "βαθκειά" της μουσικής τζιαι της ποίησης (αρέσκει μας τζιαι τους δκυό ο Mahler, ο Kurtag, ο Rilke, ο Blake)  Αγαπώ τον πολλά, εχτιμώ που έχουμεν έτσι σχέση.   Δέν είναι διαχυτικός τύπος (εν που τη μέση της Αμερικής, οι αθρώποι εν κάπως ντροπαλοί τζιαι συνάμενοι, τζιαι επίσης εν recovering christian -εμεγάλωσεν μές τους μανιακούς τζιαι τωρά προσπαθεί να το ξεπεράσει).   Δέ μιλά για τα αισθήματα του, δείχνει τα με τες πράξεις τζιαι μέσα που τη μουσική.

Εν τζιαι τούτος μαθητής του περιβόητου Δασκάλου μου, πάει τζιαι θωρεί τον συχνά πυκνά, κάμνει του κουτσοδούλεια μές το σπίτι.  Ξέρω τον 15 χρόνια το Γιαννή.

Πόψε αγκάλιασα τον σφιχτά τζιαι είπα του "Μπράβο καλέ μου φίλε.  Εκατάφερες τα Γιαννάκη είδες;".   "Είσαι καλός άθρωπος Γιαννάκη."  Αν εμπορούσεν να δακρύσει ήταν να εδάκρυζε.
Έσφιξεν μου ελαφρά τον ώμο.


Σχόλια

Ο χρήστης Marl3n είπε…
Well done! Vlepw poso apisteuta perifanos eisai gia ton filo sou.

Ton perigrafeis me poli spoudaio tropo, kai estw kai an den einai idiaitera diaxitikos, eimai possitive oti katalavainei to megaleio tis agapis, tis filias kai tou sevasmou pou trefeis pros auton.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Διάσπορε μου δεν πορείς να φανταστείς τι ένιωσα διαβάζοντας το.Μπράβο του που έφτασε τον στόχο του και τυχερός που έχει εσένα ΦΙΛΟ.
Βρέθηκα στη θέση του αλλά χωρίς φίλους και όχι για να κάνω τόσο σπουδαία πράγματα όπως αυτός.
Κάποτε θα γράψω περί τούου.Μπράβο σας.
Ο χρήστης the bastard; unshaved. είπε…
Εν τόσο όμορφο να έσιεις καλούς φίλους. Ακόμα πιο όμορφο να τους εκτιμάς τζαι να είσαι περήφανος για όσα εκάμαν accomplish.

Εν κάτι που θέλουμε όλοι - ανεξαιρέτως - στη ζωή μας. Something worth striving for.

Καλημέρα diasporos.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
διάσπορε έσιεις τόσο υγιείς σχέσεις φαίνεστε μου

ττόκκα σχέσεις

μπράβο.
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Άθρωπος που περνά τόσα έshi θκιό chances: για να τα "παίξει" τζιαι να μεν σηκώσει κκελλέ ξανά, για να φκει θκιαμάντι δουλεμένο. Ο Γιαννής σου εν το δεύτερο!

Αγγίζουν με πολλά τέθκιες ιστορίες. Τα μισά περνούμεν εμείς τζιαί "παίζουμεν" τα... Να χαίρεσαι τον φίλο σου, τζιαί τζείνος εσένα :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι πολύ πιο σημαντικό να δίνεις αγάπη από το να παίρνεις. Κι εσύ αγαπητέ Διάσπορε, ξέρεις ν' αγαπάς...πολύ. Μπράβο σου!
Ο χρήστης Arahni είπε…
fenete oti me tin istoria sou efkales mas oullous ta idia sinaisthimata, oi mono thamvasmo gia ton filo sou pu epalepsen gia na kamei touto pu ithele, alla kai 'zilia' pu eheis etsi kalous filous. stay with us, we need to learn
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Marl3n
Eν παιδί μάλαμα ο Johnny, που τους σπάνιους αθρώπους. Εψές έλαμπεν. Εκαμεν με να εχτιμήσω τη ζωή, όσα εν σημαντικά.

σταλαματια μου
Να μας γράψεις. Όσα επέτυχες, εν σπουδαία, τζιαι η ορατότητα που απέχτησες μέσα που τες εμπειρίες σου μόνο με βάσανα την αποχτάς, ξέρω το. Αλλά να πασκίζεις χωρίς φίλους έννεν καλό. Έτυχεν μου τζιαι μένα τον Τζαιρό Της Πάσκισης.

Unshaved
Επήρε μου αρκετό καιρο να αφεθώ για να μπορέσω να εκτιμήσω πραγματικά τη φιλία. Ακόμα πολεμώ το. We take so much for granted. Νομίζω άμα χάσεις αρκετά πράματα ή αθρώπους, στο τέλος ξυπνάς (ελπίζω, γιατί καμιά φορά αντί να ξυπνάς πικραίνεσαι, απομακρύνεσαι).

ρίτσα
Έπιασα να τες γράψω κάτω τις σχέσεις, για να τες σκεφτώ, να τες εκτιμήσω, τζιαι να ξυπνήσω καλά τα αισθήματα.

ρουθλες
σωστά τούτα που λαλείς. Να προσθέσω τζιαι κάτι:
Κάποτε 'παίζεις' τα, τζιαι φκέννεις τζιαι διαμάντι, τα δύο μαζί.
Τωρά ανησυχώ για το Γιαννή επειδή πρέπει να εβρει δουλειά μές τη μουσική να ζήσει. Καθόλου εύκολο δακάτω. Πχ για μιά δουλειά των $30,000 (δλδ τίποτε, δακάτω) σε πανεπιστήμιο έρχονται 200-300 άτομα να ανταγωνιστούν. Άρα ξέχασε το. Για να χτίσεις κύκλο μαθητών θέλει χρονια. Άρα τα κάστια του έν ετελειώσαν....

lemesia
Καλησπέρα. Η αγάπη υπάρχει στον κύκλο της ζωής μας, εν χωράφι εύφορο έτοιμο να δεχτεί σπόρους. Προσπαθώ να τη θρέψω, να ξυπνήσει τζιαι να κάμει καρπούς εσωτερικούς, πέρκι σταματήσει η μοναξιά.

αράχνη
Επήρε μου χρόνια να εκτιμήσω τη φιλία πραγματικά, να μάθω να δίνω έστω και λίγο. Όσο τα καταφέρνω, τόσο πιό άνθρωπος νιώθω.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
να μας τον ηστείλεις στην κύπρο
είμαι σίουρη πως έχω ακαλλιέργητο μουσικό ταλέντο:)
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Σωστό Διάσπορε μου, ισχύει βεβαίως τζιαί τούτο που λες... Τούτο που εκατάφερεν ο Γιάννης εν να του δώσει δύναμη για πάρακατω.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ritsa
πολλά θα το έθελε να έρτει κύπρο. Μα έσιεις ταλέντο στη μουσική λαλείς;;;


ρουθ
Σε καλησπερίζω

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.