Φίλος

Εν μιά η ώρα το πρωί.  Μόλις έμπηκα σπίτι τζιαι κουτσουφλώ λλίον που την κούραση τζιαι το αργεντινόν Μαλμπέκ κρασούδιν (τζιαι το επιδόρπιο Μεταξά το εφτάστερο) που ήπια με το φίλτατο μου τον Πεϋμάνν τον Πέρσην τον μαέστρο που με εκάλεσεν σπίτιν του κάτω στην Μεγαλούπολη να φάμε κουπέπια πικάντικα, χούμους, πίττα με πολτό που καφτερές ελιές, να ακούσουμεν τα ιντερμέτσο του Μπράμς, τες σηκουένζες του Λουτσιάνο Μπέριο, τζιαι φυσικά να μιλήσουμεν για τη μουσική, να σούσουμεν τα σιέρκα με μεσογειακοανατολίτικο τρόπο, να διαφωνήσουμε φωναχτά χωρίς παρεξήγηση για μουσικά/τεχνικά θέματα που μόνο εμείς θεωρούμε πλέον σημαντικά.   Τρείς ώρες έν έλειψεν η συζήτηση.  Ο πολυταξιδεμένος μου φίλος, που εσπούδασε με τους κορυφαίους συνθέτες στη Γερμανία τζιαι την Ιταλία, έσιει νού τετραπέρατο ο οποίος ταιρκάζει πολλά με το δικό μου.  Μιλά πολλά, τζιαι με μεγάλη ταχύτητα νεκατώννοντας φιλοσοφίαν τζιαι ποίηση μές τη θάλασσαν του διαλόγου. Αρέσκει μου πολλά ο τρόπος του, άλλους προκαλεί τους πονοκέφαλο αλλά εγώ πιάννω τον.  Εν κοντός τύπος, μακρομάλλης με μεγάλη μύτη, κοκκαλιάρης δασύφρυδος.  Έντονα τα μάτια του, γεμάτα πίκρα (μικρός έχασε τα πάντα στο Ιράν με την επανάσταση, εφύαν για αμερική.  Κουβαλά την προσφυγιά στο μέτωπο, σάν εμάς).  Μισά την περσική μουσική γιατί θυμάται τους κούλλουφους που του επιάσαν το σπίτι του στην Τεχεράνη.  Άρα διαφωνούμε σε τούτο, εμένα αρέσκει μου πολλά.

Φίλε Πεϋμανν που έσιει να σε δώ ένα χρόνο, που έσιει που τη γέννηση των μωρών να σε δώ, ευχαριστώ που με εκάλεσες σπίτι σου.  Ένιωσα άθρωπος, συνθέτης, φίλος.  Θα γράψουμεν κομμάθκια παρέα.  Θα ξαναβρεθούμεν σε ένα μήνα σπίτι μου.   Φτάνει πιά να κρύβουμαι πίσω που την κούραση τζιαι τη ρουτίνα.  Ωραίοι οι μοναχικοί περίπατοι στα δάση κλπ, ωραίες τζιαι οι σκέψεις.  ΈΣΠΑΣΑ όμως, πόσο μόνος μου??  Εγύρισεν μου.  Επεθύμισα αθρώπους, πλάσματα με σκέψεις τζιαι ζεστές ιδέες.  


Σχόλια

Ο χρήστης rose είπε…
το ανθρωπινο δυναμώ εν απ'τα καλύτερα φωταγωγικα μέσα!

:-)

σε χαιρετω
Ο χρήστης Sike είπε…
αφού σ’ αρέσκει η ιρανική μουσική, τότε ίσως ξέρεις για μια Ιρανή τραγουδίστρια (Μέριεμ;) που (αυτο)εξορίστηκε (;) γιατί ήταν ανάρμοστα για τη χώρα τα τραγούδια της... άκουσα πριν 4-5 χρόνια ένα τραγούδι της και επέλλανα αλλά εν την βρίσκω πουθενά. Μάλλον βρίσκω κάτι αλλά εν έχουν σχέση με τζείνο που άκουσα... ήταν pop κομμάτι τζείνο... Την ιστορία και το όνομα που παρέθεσα τα εσύγκοψα που τα αγγλικά που νόμιζε ότι μιλούσε ένας ξεναγός...
Ο χρήστης MARINOS είπε…
Φίλε Διάσπορε, η δημιουργία είναι το πιο μεγάλο μυστικό που φέρνει ψυχική ηρεμία, ικανοποίηση, πνευματική ισορροπία!

Μετα τα δίδυμα, βάλε μπρος για νεα έργα!
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Και η μοναξιά Διάσπορε είναι ως ενός σημείου.Παράτα την γιατί μετά γίνετε συνήθεια χωρίς να το καταλάβεις και όταν την βαρεθείς ανακαλύπτεις ότι είσαι πραγματικά μόνος.
Δημηούργησε με τον φίλο σου .
Ο χρήστης Diasporos είπε…
rose μου, για να αφήσεις το φώς να μπεί πρέπει να είσαι έτοιμος ομως. Έκαμε μου έκπληξη πόση χαράν είχα να ζήσω κάτι τοσο απλό, μια βραδυά με ενα φίλο.


sike
χμμ. Δεν τη ξέρω -μάλλον γιατί δεν ακούω ιρανικη pop, ακούω τα παραδοσιακά τους μονο τα κλασσικά.

Marinos
Είπεν μου ο παρέας θέλει να του γράψω για την ορχήστραν του ενα κομμάτι. Έφτασε ο καιρός για νέα έργα πάλι. (Που σημαίνει νούς και σώμα σε αρμονία)

σταλαματιά μου πάντα παρακάμνω το με τη μοναξιά, έφτασεν ο κόμπος στο χτένι. Έχω πολλούς γύρω μου κάθε μερα αλλά χρειάζουμαι ιδιαίτερους ανθρώπους να μου μιλήσουν για να σταματήσει η μοναξιά μου. Επεθυμισα την αθρώπινην επαφή (επιτέλους).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο σημείο που λες ότι εκπλάγηκες με το πόση χαρά σού έδωσε αυτή η βραδιά μ' έναν καλό φίλο...σκέφτηκα ότι ξεχνάμε πολύ έυκολα, πόση δύναμη και ομορφιά συναντάει κανείς στα απλά πράγματα της ζωής...Νά 'σαι καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
diaspore mou poso se katalavaino!

tora pou ivres an8ropo na tairkazei me jeina pou girefkeis tora stick with him ;-)

parakato 8oroume!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Lemesia, θέλω να απολαμβάνω τα καθημερινά. Μόνο αυτά έχουμε, τα άλλα είναι τόσο σπάνια που δέν αξίζει να τα περιμένεις.

φωτούλλα, stick with someone εν δύσκολο. Πόσον busy είμαστε, πόσες δουλειές, τζιαι η προσοχή φεύκει, πάει αλλού αντί στις φιλίες.
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
"Εγύρισεν μου. Επεθύμισα αθρώπους, πλάσματα με σκέψεις τζιαι ζεστές ιδέες."

Τζιαι γω..
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Dokisisofi

Ξέρεις πόσον άλλαξεν η διάθεση μου μετά που εκουβέντιασα έντονα με κάποιον για θέματα που με ενδιαφέρουν (ώρες πολλές!!) ?? Το πνεύμα θέλει τροφή!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.