Σούρουππο στη ΧΤΕρνία τζιαι βρέσιει

Νυχτώννει.  Μυρίζει γρασίδι τζιαι υγρασία, χώμα βρεγμένο που εποτίστηκε αδρά που την τροπική νεροποντή που επέρασε θυμωμένη πάνω που την πόλη μας σήμερα.  Αργά αργά φκέννουν οι γειτόνοι στες αυλούδες τους τζιαι ανάφτουν τες κυριακάτικες φουκούδες τους, κουβαλούν τα ράδια τους τζιαι τα πλαστικά τραπεζάκια, τες πύρες, τα χότ τόγκς τους, τα σατέϊ τα βιετναμέζικα που μουσκομυρίζουν ντζίντζερ τζιαι σκόρδο.  Άλλοι ψήννουν πριζόλες, άλλοι κοτόπουλλα με σάλτσαν μουστάρδας (σπάζει τα ρουθούνια)   Στη διαπασών πάλε η χίπ χόπ  που δίπλα στο διαμέρισμα του τύπου που νομίζω εν πάτρωνος (θωρώ πολλές περίεργα στολισμένες δύστυχες να μπαιννοφκέννουν).  Ακκάννει με η μουσική του σάν τους κούνουπους που βουζουνίζουν μές την καταστροφήν της αυλής μου.  Στο άλλο σπίτι παίζουν περίεργα βιετναμέζικα πόπ, με τες υψίφωνες τσιριλλιές της τραγουδίστριας να κάμνει συνδιασμούς με τες ξετιμασιές της χίπ χόπ του πελλοπάτρωνου.  Τί να σκέφτουνται οι γέροι άραγες?

Μιξοκλαίω πουμέσα μου γιατί ανακάλυψα οτι οι κορμοί που έριξεν το Χτηνόν εσπάσαν μου τζιαι  τη Σούλλαν τη Φουκούν.   Τί εφιάλτης.  Ώς τζιαι το σύμβολον του μεσογειακού αντρισμού μου εκαταστρέψαν μου το.  (λέμε).   Ευνουχίσαν με.  (καλά ρε πελλέ χαλάρωσε)  Ποτζιεί ποδά ανάφτω την, κουτσουρεμένη, τζιαι ψήννω παϊδάκια του αρνιού με κρούστα που θυμάρι.  Ευωδιάζει η γειτονιά.  Αντίο Σούλλα.  Τελευταία δημιουργία, τελευταίος μου κρεατοέρωτας με το κορμί σου το καφτό.  Και νεκρή ενίκας.   Εν μέλιν το αρνάκιν, τρώμεν το στα όρθια  (έσπασεν το πλαστικό μου τραπέζι, τζιαι οι καρέκλες μου επίσης, ΧΤΗΝΟ, ρέ ΧΤΗΝΟ μαλακισμένε!!)  με σαλάτα τζιαι ψωμί φρέσκο πορτογαλλέζικο που πάει πολλά.  

Στο ράδιο ΜΟΥ, παίζει  ο Robert Schumann  ο ευαίσθητος, για αντιπερισπασμό στες άλλες μουσικές που μου βιάζουν την ακοή.  

Εν αποπνιχτικά δαμέ, ώρες ώρες.  Τσιλλά με τούτη η γειτονιά.   Οι γέροι που εν ετοιμοθάνατοι. Οι  άνεργοι πρεζάκηδες.   Οι  ξημαρισμένοι.   Γιατί να πουλούν χασίσια πόξω που το σούπερμαρκετ μου οι αληταρέοι?  Γιατί οι πόρνες να κάμνουν πεζοδρόμιο δκυό πόρτες πιό κάτω που δαμέ?  Γιατί η αστυνομία να βάλλει τύπους πουκάτω με τη φάτσαν τους πάς το κουγκρίν της αυλής μου κάθε μιάν την άλλην?   Τούτη η πόλη με τα δάση τζιαι τους βάλτους τους πανέμορφους που αλλού δέν έσιει τέθκιοιυς γιατί να έσιει τόσον άσχημον πρόσωπο?  Πονώ να τα θωρώ.    Μα πού ήρτα να γοράσω σπίτιν?!

Εαυτέ, άτε, εννα συνηθίσεις σε λλίες μέρες τζιαι θα πείθεις τον εαυτό σου ότι εν καλά ότι σου αρέσκει πράγματι το πολύχρωμο πρόσωπο της πόλης με τα ακραία καλά τζιαι κακά, οτι σου αρέσκει η ανωνυμία τζιαι η απόλυτη ησυχία χωρίς συγγενικές ευθύνες, η κοινωνική ανομία (όποιος θέλεις είσαι δαμέ!!)   Καρτέρα καλέ μου να σου φύει το άλας της θάλασσας που το δέρμα σου το ηλιοφίλητο, καρτέρα να σαπήσουν οι εικόνες που κρατάς σάν τες ποσκασμένες τες παττίσιες, καρτέρα την αγάπην που αντάλλαξες με τους φίλους σου να οξυδωθεί  λλίον τζιαι όσα απελευθέρωσες που μέσα σου εννα ξαναφυλακιστούν μές τα κατεστημένα σου τζιαι την καθημερινότητα.    

Στέκουμαι τυλιμένος σάν τον μανδύαν τον μαύρον το σούρουππον.  Άψα τζιαι τσιάρον, ο αδύναμος  (όχι, δέν πρέπει!! σταμάτα.  Φτάννει!!).  Έν με φοούμαι.  Για να τα σκέφτουμαι, σημαίνει κάτι ψήννει ο νούς.  



Σχόλια

Ο χρήστης rose είπε…
από όλα πιο πολύ στεναχωρήθηκα για τη Σούλα. :-)
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
εννα ξαναμπείς στην ζωήν σου ποτζιή σιγά σιγά.

ναι μα ήταν να σε ρωτήσω. γιατί έσιεις τόσους πολλούς μεγάλους γείτονες;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
rose

Άχ τη Σούλλα την καημένη, πόσα φαγητά μας έψησε. Θα τη φάει ο σκουπιδότοπος τωρά. Άδοξα. Παρολλίο να δακρύσω που τα καλά. Για την αυλή απλά ενευρίασα αλλά 'μή μου τες σούβλες τάραττε'!!


ρίτσα

Έχω μεγάλους γείτονες επειδή εγοράσαν τα σπίθκια τους μετά τον παγκόσμιο πόλεμο τζι έν εφύαν ποττέ τους. Πέντε σπίθκια. Οι υπόλοιποι γείτονες εν καμποτιανοί. Αρέσκουν μου οι γέροι πολλά αλλά έσιει μιάν παρακμή που με πειράζει δαμέ.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Βρε Διάσπορε,

τόσα χρόνια εν την εβαρέθηκες την Σούλλαν;;;;

Κάμε μιαν Γρυσταλλένη για καμοιάν Τταλλούν.

Έλα να σου πω,
Εσκέφτηκες να κάμεις τον κήπον σου σε κυπριακόν στυλ;;;

Με πλαστικό τραπεζάκι τζιαι καρωτόν τραπεζομάντηλον;;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Η επόμενη φουκού θα βαφτιστεί κάτι άλλο, εννα σκεφτώ το ΤΤαλλού. Ή Γαβριέλλα. Θα δούμεν.

Είχα πλαστικό τραπεζάκι :-)
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Εν ηξέρω γιατί, εφαντάστηκα σε να γυρίζεις μες την αυλή τζιαι να τραουδάς: "Σούλλα, Σούλλα που είσαι Σούλλα, Σούλλα, Σούλλα θα τρελλαθώ"

... θυμάσαι το "άσμα"?? (όπου Σούλλα βλέπε Λούλλα)

:)
Ο χρήστης Λάζαρος είπε…
ΡΕ! Φέρ' τα μίλια σου με τα τσιάρα!
Μεν κάμεις έτσι λάθος, χάτε να 'ω α!
Ο χρήστης afigisis είπε…
αχ ρε διασπορε, επιεν τζιαι η φουκου σου..

Καλως σε βρηκε η Χτερνια...
Αρεσκουν μου πολλα τα χτερνικα σου ποστ, γεμωνει το μυαλο μου εικονες αμμαν τα διαβαζω. Τα κυπριακα σου ποστ ηταν ουλλον συναισθημα τζιαι ευαισθησια.. αλλα τζιαι ο τροπος που γραφεις, αλλασει αμμαν εισαι χτερνια (δικαιουμαι να το λαλω εν τουτα που σπουδαζω). Ξερεις οτι εισαι πιο καλα στη Χτερνια νομιζω, παρα Κυπρο...αξιζει η Κυπρος επειδη εν 'short and sweet', αλλα θα ερκεσουν πισω? Αν εβρησκες καλη δουλεια Κυπρο θα ερκεσουν να μεινεις μονιμα? Εν ξερω αν το απαντησες σε ποστ, αλλα εχω περιεργεια.
:)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Λάζαρε προσπαθώ φίλε να μέν τα σκέφτουμαι, έν γίνεται να καπνίσω πάλε. Επίσης εν $10 το πακέτο.



αφήγηση


ναί!
Σκέφτουμαι την κύπρο συνέχεια, εν μές τα options, αλλά οπως επαρατήρησες είμαι Καλά δακάτω. Μεγάλος πόλεμος φίλε. Διχοτόμηση της συνείδησης. Δέ ξέρω τί να κάμω...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.