Ένα σφυρί με δόντια



Για να κάμεις καλή τεχνική, πρέπει να μάθεις τα εργαλεία ένα ένα.

Τζιείνος που βουρά να μαζέψει 100 διαφορετικά τζιαι διά τους γυρό, έν μαθαίνει.  Έννεν με τα πολλά εργαλεία που φκέννει η τέχνη.  Ο γλύπτης μπορεί να φκάλει έργο ακόμα τζιαι με το μασιέρι της κουζίνας άμα λάχει.


Εψές το λοιπόν έκατσα να κάμω αγαλματούι πάνω σ' ένα μάρμαρο.  Έβαλα του εαυτού μου εμπόδιο.  Να το κάμω με το "ματσίν",  ολόκληρο, χωρίς να χρησιμοποιήσω πιό λεπτόν εργαλείο ούτε λίμες ούτε ηλεκτρικό.   Το ματσίν μόνο, το ένα σφυρί το μεγάλο που έκαμεν ο σιδεράς μας ειδικά για το καθάρισμα των πέτρων που τα άχρηστα τους.  Εν σάν το σκεπάρνι το διπλό αλλά έσιει δόντια.  Εν για βαρετές δουλειές.  Για να φεύκει το νεροφαϊμένο της πέτρας πρίν να αρκέψεις δουλειά πάνω της.

Τζι έπιασα το τζι ορκίστηκα να το μάθω.  Για να το μάθεις το ματσίν, πρέπει να μάθεις το χορόν του.  Άγρια, απαλά, προσεχτικά.  Εν σάν το σέξ τζιαι τούτο.  Τζιαι για να μάθεις το χορό τούτο, του ελέφαντα το χορό, είπεν  μου ο μάστρος, πρέπει να νικήσεις μιάν πέτραν μόνο με το ματσί.   Να της κάμεις λεπτομέρειες.  Να κάμεις πρόσωπο.
Σκέφτου να προσπαθείς να ζωγραφίσεις λεπτοδουλειά, λουλούδια τζιαι πρόσωπα, με ένα τεράστιο φρουτσί του πογιατζιή, ή να κάμεις κέντημα με τες σμίλες τες μεγάλες της σούβλας.  Κάτι τέθκοιο.

Έ.  Έκατσα ώς τες τέσσερις το πρωί.  Ώς το καθάρισμα ήταν εύκολο.  Άμαν έπιασα τες λεπτομέρειες, άστα.  Δοντούι δοντούι με το βαρετό εργαλείο έφκαλα το.  Εννα βάλω πιό καλές φωτό, άλλη φορά.  

Ενίκησα την.  Τζι επέρασα το τέστ που έβαλα του εαυτού.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έμαθες το Χορό τζι έφκαλες το Δράκο της Πέτρας τζι έδειξες μας το Πρόσωπο. Μάσσιαλλα σου Διάσπορε...
Ο χρήστης she είπε…
μπράβο σου. θαυμάζω την επιμονή και την υπομονή σου. εύγε
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Εγώ μετά που μισήν ώραν θα έσυρνα "πέτρες"...
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Για σου Μάστορα!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.