17 τζιαι πόψε.


Το σάββατο εν η συναυλία των μαθητών μου επιτέλους.  Αχχώννουμαι να πάν καλά να φκώ ασπροπρόσωπος τζιαι να περάσουν καλά να εν καλή η εμπειρία για τζιήνους.  Επροετοίμασα τους τζιαι τους 35   που θα παίξουν, έσιει που την περασμένη βδομάδα φωνάζω τους (άτε κωστάκη μάνα μου, παίζε φόρτε, φόρτε μανα μου, άτεεε)  κάμνω τους κερκίδα ενθουσιάζω τους, νευριάζω με τους σικκιμετζήες, ψηλώννω τα φρύθκια μου που την έκπληξη (μπροστά στην κακοτζιεφαλλιάν μερικούς), χαμογελώ τζιαι δακρύζω με τους τσιάκκους.   Άρκεψα να χάννω τη φωνή μμου με πόνον του λαιμού τζιαι πονοκέφαλον στο δεξίν μου αυτί.  Πόσες ψυσιές να κρατώ κάθε μέρα τζιαι να τες υποστηρίζω?   Ενακάτσιασα τη μουσικήν.

Έρκουμουν σπίτιν πόψε κατα τες εννιά που τους πίσω δρόμους για να απολαύσω τη φύσην τζιαι τες ωραίες κούρβες τζιαι  άκουα μουσική που τον κλάσικ ρόκκ σταθμόν (whole lotta loooooveee!!!)   δυνατά στο αυτοκίνητον κάμνωντας σούσαν δεξιά αριστερά της λωρίδας γιατί εγύρισεν μου, έν είσιεν κίνησην ευτυχώς τζιαι το φώς του ήλιου επογιάτιζεν ακόμα τον ορίζονταν σκούρο μπλέ ώς τες εννιά.  Ευχαρίστησα τον γιατί  δέ δουλεύκω στα σκοτεινά όπως το σιειμώνα τζιαι εν πιό καλή η διάθεση μου.  Ζήτω το καλοκαίρι!   Εν 23 βαθμοί σήμμερα, τα πάντα εν καταπράσινα, τζιαι τα αγριολούλλουδα, ο φαρράς, μυρίζουν το σούρουππο σάν περνάς δίπλα που τα χωράφκια.  Οι γεωργοί φυτεύκουν τες τομαθκιές τζιαι τες βαζαννές τους με τα τράχτα, τζιαι οι φάρμες πουλούν φρέσκες φράουλες τζιαι λουλλούδια στες γλάστρες πολύχρωμα.

Εμπήκα στην πόλην μου λλίον πιό χαλαρός.  Επιτέλους ήρτεν το καλοκαίριν τζιαι δακάτω, τζιαι φκέννουν έξω οι πελλοί της πόλης την νύχταν σάν τους κοτσιροπάμπουλους.

Οι μοτορτζιήες κάθουνται έξω που το Dunkin Donuts τζιαι πίννουν παγωμένους καφέες ττούρπο, φτύννουν κάθε λλίον μάγκικα, τζιαι κουβεντιάζουν για τες καβασάκι τζιαι τες χόντες τους  vs.  τες Χάρλυ Τέιβιτσον τους άλλους.

Οι μηχανικοί αυτοκινήτων κάθουνται ολόμουζοι έξω που τες πεζίνες τους τζιαι άλλοι καπνίζουν τσιγάρα ή μασούν καπνό, άλλοι βαστούν με δκυό σιέρκα  sub σάντουϊτς τριάντα εκατοστών, με στέηκ τζιαι τυρί λειωμένον τζιαι κρομμύθκια.

Οι πόρνες προσπαθούν  να πιάσουν πελάτες χωρίς να διαφημίζουν με τρόπον που να τες κάμει να καταλήξουν φυλακή.  (Κοιτάζουν σε πάντα με αινιγματικό ψεύτικο χαμόγελο. Κάμνουν πάντα  το σήμαν "V" με ένα δαχτύλι στο μέσον του , που σημαίνει απ' ότι εκατάλαβα μετά που πολλή σκέψην  "πόθκια αννοιχτά, $10 δολλάρια"  ).


Η καμποτιανή ρακοσυλλέκτης ντυμένη με την παραδοσιακή στολή τζιαι το ψάθινο τρίγωνο καππέλλου πάει σπίτιν της, όπως κάθε νύχτα.  Εν κοντή τζιαι δυνατή πολλά, θωρώ την συχνά. Ότι έβρει συνάει τζιαι βάλλει το στο αμαξούδιν της  του σούππερμαρκετ που έκλεψεν.  Εν γεμάτο ττενεκκούθκια τζιαι μπουκκάλλες ποψε το αμαξούδιν τζιαι  ρούχα άχρηστα που μάλλον εσύναξεν που τον ειδικόν κάλαθον στο Τμήμα Δωρεών της εκκλησίας.


Ο κ. Ντόναλτ ο γέρο γείτος φτάννει τζιαι τζιήνος σπίτιν του την ίδιαν ώρα.  Μιλώ του.  Λαλούμεν καλησπέρα.  Φορεί στρατιωτικόν καππέλλον που τον πόλεμον της Κορέας.  Ήταν ούλλη μέρα στο καζίνο, στο Mohegan Sun λαλεί τζιαι έπαιζεν μηχανούδες.  Έχασεν πάλε.  Κάθε εφτομάν χάννει τζιαι πάλε πάει πίσω.


Μπαίννω σπίτιν.  Η γυναίκα μου ήρτεν που το κομμωτήριο με κοντά μαλλιά που της πάν πάρα πολλά τζιαι σιέρεται τον εαυτόν της τζιαι κάμνει αππώματα στον καθρέφτην.   Φεύκει η κούραση μου αμέσως.

Σχόλια

Ο χρήστης Sike είπε…
:)))))
Ο χρήστης Arahni είπε…
Πολλά ωραία Διάσπορε! Αποφόρτωση. Άρεσαν μου πολλά οι σούζες δεξιά και αριστερά μέσα στο δρόμο.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Καλή επιτυχία στη συναυλία!
Περιμένουμε ενημέρωση!

Έννεν πολλά αξιοθαύμαστο που μια μόνο στιγμή, μερικά δευτερόλεπτα, γεμάτα αγάπη, είναι ικανά να μας ξεκουράσουν τζιαι να νιώθουμεν ότι μόλις ξυπνήσαμε;
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Ήντα πράμα... ο κάθε άθρωπος ζει μέσα στον δικό του κόσμο, τόσο διαφορετικός κόσμος του ενός που του άλλου!

Ασφαλές καταφύγιο το σπιτούδι σου τζιαι η οικογένεια Διάσπορε μου. Πολλά όμορφο, ένα χαμόγελο τζιαι μια πελλαρούδα να αλλάσσουν την διάθεση σου:) Καλή επιτυχία για το Σάββατο.

17 τζιαι πόψε;; Ειδοποία...
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
θέλουμε βίντεο από τη βραδυά οπωσδήποτε
και κάτι άλλο:άμπα τζιαι φύει σου κανένα "τσιάκκο" σαν μιλάς. Ciacco στα ιταλικά εν ο σιοίρος. Λαλώ σου το, επείδή είδα ότι σερβίρεις το συχνά, τζιαι δεν ξέρεις καμιά φορά τί γίνεται
Ο χρήστης java101.cy είπε…
Μεν αγχώνεσαι. Όλα θα πάν καλά φίλε Διάσπορε. Προσπάθησε να το απολαύσεις τζαι εσύ με τους μαθητές σου.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
sike

¨-)) Άρεσεν μου πολλά η σημμερινή σου ανάρτηση btw..



Αράχνη
Εισηγούμε τες σούζες πολλά, εν υπέροχες τζιαι λυτρωτικές!! (μέν το κάμεις στην αγγλίαν όμως εννα σε βάλουν μέσα!)

Νεράϊδα
Θα σας ενημερώσω.

Επειδή βιώννω την εξουθενωτική κούραση τα τελευταία 2 χρόνια (με την εγκυμοσύνη της γυναίκας μου, την γέννηση 2 παιδιών κλπ κλπ, επιμονή να γράφω έστω κι αν ο χρόνος εν λλίος πλέον) εκατάλαβα οτι η ξεκούραση έσιει να κάμει με τα συναισθήματα, με το "προσέχω τί βλέπω μπροστά μου" όι με τον ύπνον ή το χαλάρωμα.

ρουθλες

Πόσους κόσμους... κάθε άθρωπος τζιαι κόσμος. Ουλλοι βυθισμένοι στο δικό μμας, σχεδόν έν θωρούμεν τί γίνεται στο 'Εξω. Τελευταία έμπηκα στον κόσμον μου πολλά, τζιαι βλάφτει οπως ξέρεις. Προσπαθώ να φκώ. Προσπαθώ να δώ, το σπίτι, τα μωρά, τα σημαντικά. Έννεν εύκολο έτσι? Ο νούς προτιμά να δέρνεται μόνος του.


δοκησισοφη

Εννα τραβήσω κανένα βιτεούδι νομίζω.

Ού δουλειά! Μα ο τσιάκκος εν ο σιοίρος?? Πρέπει να το αποφεύγω τότε γιατί λαλώ τους το συχνά. (πετάσσω κυπριακά, εν μέθοδος να τους κάμεις να ακούουν επειδή εντυπωσιάζουνται χαχαχαχ - "play louder ρε παρέα" πχ,)


java

Ευχαριστώ σου. Εν να το απολαύσω, η ευθύνη εν μεγάλη τζιαι τζιήνη, θέλω να καταλάβουν οι γονιοί την προσπάθειαν που καταβάλλω για τα κοπελλούθκια τους. Αλλά εν να πάν καλά.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Καλή επιτυχία Διάσπορε μου,να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο οι μαθητές σου.Είμαι σίουρη ότι θα το κάνουν και εσύ είσαι σίουρος.
Ο χρήστης Λεμέσια είπε…
Τι όμορφες εικόνες μας μεταφέρεις...

Επεσήμανα δύο κοινά:

1. Όταν το επιτρέπει ο χρόνος, επιλέγω επίσης, τους πίσω δρόμους για να απολαύσω τη φύση
και
2. Τον περασμένο χειμώνα άκουγα το whole lotta love για περίπου ένα μήνα μονίμως στο αυτοκίνητο!

Εύχομαι να παν όλα καλά το Σάββατο!
Ο χρήστης kkai-Lee είπε…
Έχω έναν ανιψιότεχνο, δάσκαλο τζιαι δάσκαλο του πιάνου. Σαν να τζιαι εν τζείνος που μιλά. Οι κουβέντες σας, σε σχέση με τα μαθήματα τζιαι τις συναυλίες, εν οι ίδιες.

Πολλά όμορφο το κείμενο σου, γεμάτο με όμορφες εικόνες. Εν σπουδάιο ο κόσμος να ζιει ειρηνικά τζιαι να απολαμβάνει τη ζωή του ( ο καθένας με τον τρόπο του ) τζιαι ιδίως τες ώρες μετά τη δουλειά.

Αντί "τομαθκιά" προτιμώ "πομυλορκά". Εν θέμα γούστου δηλαδή ή μάλλον εν θέμα αναμνήσεων. Άμαν ακούω τη λέξη πομυλορκά διά μου τζιαι η μυρωθκιά της.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Διάσπορε,

η ξεκούραση έχει να κάνει και με τις αισθήσεις. Αυτό ακριβώς που λες! Προσέχεις τι βλέπεις. Άρα οξύνεται η όραση και φέρνει ξεκούραση.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
stalamatia μου

ευχαριστώ. Θέλω πολλά να πάν καλά τα κοπελλούθκια γιατί έσιει τοσον καιρό δουλεύκουν πάς τα κομμάθκια τους. Θέλω τους να μάθουν οτι αμα δουλεύκεις σκληρά μαθαίννεις. Τωρά αν μάθουν τζιαι λλίην μουσικήν εν καλά..


Λεμέσια

Χεχε άκουες το για ένα μήνα συνέχεια έ? Πολλά καλό για το χειμώνα, φτιάχνει τη διάθεση αμέσως.
Τρίτο κοινό: ακούω τζιαι γώ για ένα μήνα τα ίδια κομμάθκια στο αυτοκίνητο.

Κκάι-Λή

Ο συγγενείς σου ο δάσκαλος καταλάβει απόλυτα την ευθύνην της συναυλίας τότε. Θωρείς τα μωρά να πασκίζουν για μήνες, θέλεις τα να πετύχουν κάτι. Να καταλάβουν οτι αξίζει να δουλεύκεις σκληρά.

Ναί. το πλάσμαν πρέπει να μπορεί να ζιεί ειρηνικά, να κάμνει το δικόν του. Αρέσκει μου πολλά να προσέχω πλάσματα που κάμνουν το δικόν τους, ή να απολαμβάννουν τον εαυτόν τους, εμπνέει με να γράφω τζιαι να νιώθω ζωντανός.

Προτιμάς πομηλορκά? Μυρίζω την τζιαι γώ αμαν τη συναφέρεις. Εθθυμήθηκα οτι εν που το ιταλικόν pomodoro που φκαίννει..





Νεράϊδα

Σημαίνει οτι αν καταφέρουμεν να αναπτύξουμεν τες αισθήσεις μας, έν θα κουραζούμαστεν ποτέ μας. Δοκιμάζω το αλλά έν επέτυχεν ακόμα, ειδικά που τον τζιαιρόν που έκοψα τον εσπρέσσο 3 φορές την ημέρα..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.