Τα Γκόνγκ του Γιαννή

Επήα εχτές να αποχαιρετήσω τον καλό μου φίλο το Γιαννήν τον Συνθέτην και Βραχοκαβαλλάρην κάτω στην πόλην που ζεί.   Εγώ εννα φύω την τρίτην για Κύπρο, τζιαι τζιήνος φεύκει σήμμερα για να πάει στα Άσπρα Βουνά να κατασκηνώσει μές τα δάση τα απάτητα σε υψόμετρον  3.000 μέτρων, θα κάμει ορειβασίαν πάς τον γρανίτην τζιαι να ψαρέψει φρέσκες πέστροφες μαζί με τη γυναίκαν του στες λίμνες που έκαμεν ο παγετώνας.  Υποσχέθηκεν μου να προσέχει που τες αρκούδες τες καφέ τζιαι υποσχέθηκα του να προσέχω που τες κυπραίες κουφάες τες πατσάλες.   

Επήα που το μεσημέρι σπίτιν του για να περάσουμεν ούλλην την ημέραν παρέα, ευκαιρία τωρά που δέ δουλεύκω, τζιαι εσκεφτήκαμεν να πάμεν να δούμεν αντίκες να ποσκολιστούμεν πρίν να μαειρέψουμεν τίποτε να τσιμπίσουμεν.  Έσιει τζιαμέ κοντά μιά τεράστια αποθήκη με καμιά εκατοστή πωλητές αντίκας σε στύλ κρατικής έκθεσης, με χιλιάδες πολύτιμα παλιοπράματα στοιβασμένα μαζί με πίνακες σχισμένους αρχαίους, σκαλιστά έπιπλα βικτωριανής εποχής, άλλα περίεργα '70ς τραπεζάκια, βάζα, φορέματα μουσταρδί του '30 με καπελάκια όπως της Γκρέτας Γκάρπο.  Άμα πάμε αντίκες με το Γιαννή συνήθως γυρεύκουμε για ώρες να έβρουμε ότι ποιό παράξενο φανταστείς για να γελάσουμε.  Τούντη φορά είδαμε το εξής:  Μηχάνημα ιατρικό του 1910 που έκαμνεν ηλεκτροσιόκ σε ψυχασθενείς.  Έμοιαζε με παλιό τεράστιο ράδιο του μεσοπολέμου, ήσιεν μεγάλα στροντζιυλά κουμπιά με οδηγίες όπως "ένταση", "παλμοί ανα λεπτό" τζιαι άλλα μακάβρια.  Οι ασθενείς φαίνεται εβάλλαν μιάν  κάσκα δερμάτινη σάν τη ζώνη πάς τη κκελλέν τους τζιαι εγύριζες τα κουμπιά να τους ηλεκτρίσεις τζιαι επετασσούνταν σάν τους καραόλους τους τίτσιρους αμα τους βάλλεις άλας..  Παρολλίον να το γοράσουμεν για πλάκα ή για να το ανακυκλώσουμε  ώς μουσικό όργανο αλλά ήταν $300 τζιαι έν τα άξιζε φυσικά.    Εγελάσαμεν καμπόσον ομως.

Μετά εκαταλήξαμε σπίτιν τζιαι εψήσαμεν πόδιν του αρνιού  τταντούρι στο φούρνο με ρίζες  γιούκκα τηανιτές. Άμα τζιαι εφάαμεν τζιαι σπάσαμεν έπιασεν ο Γιαννής να μου δείξει τα νέα του δημιουργήματα.  Φτιάχνει μουσικά όργανα τούτος  για χόμπυ   -κρουστά κυρίως.  Πάει σε workshop τζιαι ηλεκτροκολλά τεράστιες λαμαρίνες σιερένες τζιαι προύντζινες, τζιαι κάμνει γκόνγκ διαφόρων μεγεθών τα οποία παίζει χτυπώντας τα με παλλούτζια.  Επίσης έσιει δοξάρια του τσέλλου τα οποία τραβά πάνω στο γκόνγκ τζιαι κάμνει το να φκάλει ήχο τσιριλλιχτό τζιαι φοητσιάρικο.  Εκάτσαμεν για μισήν ώραν τζιαι αυτοσχεδιάζαμεν μοντέρναν μουσικήν πάς σε τέσσερα  γκόνγκ, επελλάναμεν τη γειτονιάν ακούετουν όπως τες τσιριλλιές που τραουδούν οι φάλαινες στο βάθος του ωκεανού.  Σκέττη πόρωση τζιαι ψυχεδέλια.  Εβάστουν δύο δοξάρια τζιαι ετράβουν τα σε απάντηση των πατσαρκών που εδίαν ο Γιαννής του γκόγνκ τζιαι εκάμαμεν τον ήχο να μέν ηξέρει πού να πάει.  Δυό συνθέτες με παιχνίδια.  Επικίνδυνος συνδυασμός τούτος.  Επικοινωνήσαμεν σε πολλαπλά επίπεδα, είπαμεν πολλά χωρίς να μιλήσουμεν, στη γλώσσα που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε.
Εφάκκαν  τζιήνος μιά δυνατήν με το ξύλον, απαντούσα  εγώ με δοξαρκάν κλαμουριστήν, τζιαι μικρές φράσεις τριφτές πάς τες άκρες τες μυττερές.  Έπιαννεν ρυθμούς τζιήνος πρωτόγονους, απάντουν εγώ με αντίθετους.  Εμαλλώναμεν.  Έφκαλλεν φωνήν.   Εσυζητούσαμεν.  Έκατσεν η γυναίκα του τζιαι άκουεν μας χωρίς να μιλά..  Σίουρα ενομίσαν οι γειτόνοι οτι επελλάναμεν τέλλεια.   Τζιαι το αυτοσχέδιο μμας κομμάτιν ετέλειωσεν, εχάθηκεν στον αέραν τζιαι δέ θα το ξανακούσει κανένας.  Τί ωραία τούτα τα εφήμερα που γεννιούνται τζιαι πεθανίσκουν με έντονο σούπερνοβα τρόπο.


Γιανή.  Αντίο, θα τα πούμεν το Σεπτέβρην, ελπίζω να έβρεις δουλειάν ώς τότε. 




Σχόλια

Ο χρήστης Arahni είπε…
Διάσπορε ζηλεύφκω σας πολλά που μπορείτε να επικοινωνείται με έτσι τρόπο τζαι να χαλαρώνεται. Μακάρι να ήταν ούλλος ο κόσμος έτσι απλός.

Τους γείτονες του Γιαννή που την άλλην δεν τους ζηλεύφω καθόλου :)
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Εν πολλά ανατρισιαστικό να τραβάς το δοξάρι πάνω στη λαμαρίνα!!
Τα μωρά βέβαια επαίζαν.χα χα χα χα
Διασπορούδι μου Καλά να περάσετε στη Κύπρο.Να δώκεις σιερετίσματα πολλά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.