Τρώγοντας το Ντούριαν

Προσπαθώ να κάμω τη ψυσιή μμου να αντιναχτεί, να ξεσκονιστεί για να αλλάξει τροπάρι τούντες μέρες τες τελευταίες της δουλειάς που εξουθενώθηκα.  Γι' αυτό, κάθε μέρα  κάμνω κάτι εχτός προγράμματος, κάτι που ταράσσει τα νερά τζιαι φέρνει τα πάνω κάτω.   Πχ πάω περίπατο σε κακόφημες συνοικίες ή ακούω μουσικές που δέν μου αρέσκουν.  Έτσι για να δώ πώς θα αντιδράσω.

Σήμερα έμπηκε μμου στο νού να πάω στην αγορά τους ασιάτες δαμέ δίπλα τζιαι να γοράσω το περιβόητο φρούτο τους βιετναμέζους το διαβολικό Ντούριαν, το οποίο εν τεράστιο ίσιαμε πέντε κιλά, εν σκληρό που έξω τζιαι αγκαθθωτό, τζιαι άμαν το ανοίξεις βρωμεί χτιτζιό αλουσία/ποσκούπιδα/θειάφι/κρομμύθκια.   Βρωμεί τόσον πολλά που στο βιετνάμ έσιει απαγορευτικές ταπέλλες σε δημόσιους χώρους.  Πάει ο ζώλος του ίσιαμε 100 τετραγωνικά μέτρα.  Τουμάνι.  Η γεύση του Ντούριαν εννεν γλυτζιά, εν σχεδόν αλμυρούδα, τζιαι μάλιστα το φρούτον τούτον  εν κρεμώδες σάν τη κκάσταρτ  ή σάν το τυρί το ροκφόρ,  με aftertaste λίγον αλμυρή τζιαι χαλασμένη -αλλά με καλόν τρόπο.   Θέλεις κότσια να το φάεις με λλία λόγια.   Οι ντόπιοι πελλανίσκουν με τη γεύσην του, οι ξένοι κάμνουν εμετό.   Εμέναν αρέσκει μου.

Έκατσα το έξω στην αυλή πάς την πέτραν τζιαι έπιασα τη ππάλαν, έωκα του μιάν τζιαι εσχίστηκεν στα δύο, έππεσαν οι κούππες του αννοιχτές.  Επετάχτηκεν αμέσως που μέσα μιά βρώμα απαίσια τζιαι διεστραμμένα ελκυστική μαζί σάν να τζιαι έβαλα τη κκελλέ μμου σε σκουπιδοττενεκκέν εστιατορίου το καλοκαίρι τζιαι άρεσεν μου η μυρωθκιά που τα χαλασμένα ψάρκα.   Η βρώμα εταξίδεψεν σε ούλλην τη γειτονιάν σε κλάσματα δευτερολέπτου.  Τα σιέρκα μου που το επιάσαν εχτιτζιολοϊσαν.   Οι φίλοι που με επαροτρύναν ώς τζιήντην ώραν με ζητωκραυγές εκόψαν καντούνια αποσβολωμένοι που την αηδία.   Η γεναίκα μου ετράβησεν τα μωρά μέσα γιατί ενεκάτσιασεν ήταν να στρέψει τζιαι είπεν μου να το πετάξω αμέσως αλλά αρνήθηκα τζιαι εθύμωσεν μαζί μμου.  

Τί όμορφο φρούτο αλήθκεια.

Μέσα ήταν κίτρινον τζιαι ο καρπός μές το κέλυφος στρογγυλός αφράτος τζιαι μαλακός, σάν τα βυζούθκια.  Έφκαλα μιάν κόραν τζιαι έβαλα την στο στόμα.   Έκπληξη!   Υπέροχο!   Σάν να τρώεις κρομμύθκια με κάσταρτ.   Κάτι είσιεν σεξουαλικόν τζιαι αρρωστημένον μαζί η γεύση του.  Κανένας άλλος έν έφαεν.    Δέ ξέρω γιατί μου αρέσκει αλλά αρέσκει μου πολλά.   

Εννοείται οτι αφήκαν με έξω στην αυλήν να ξηβρωμίσω.   


Σχόλια

Ο χρήστης Λεμέσια είπε…
Πάντα έτσι, ανοιχτός σε νέες εμπειρίες, νέες γεύσεις, νέους ορίζοντες...
Πολύ όμορφη ανάρτηση, Διάσπορε...
Ο χρήστης Terra Incognita είπε…
The durian is the fruit of several tree species [...] Widely known and revered in southeast Asia as the "king of fruits", the durian is distinctive for its large size, unique odour, and formidable thorn-covered husk.

Έγραψες ούλλα τα άσχημα του αλλά την όμορφη του παρουσίαν εν μας την έδειξες..

Εκίνησες μου την περιέργεια πάντως..:)
Ο χρήστης Πρασινη νεραιδα είπε…
xaxa! σε καραντινα ο διασπορος!!
το "κασταρτ" τι ειναι;
Ο χρήστης jf είπε…
Θέλεις να πεις έγινες ένα με τους ντόπιους?
Προλαβαίνεις να φκάλεις φωτο ή έδωκες του πάς τη κκελλέ...? :))
Ο χρήστης Arahni είπε…
Διάσπορε εθύμησες μου μωρό ξεροκέφαλο με τούτη την ανάρτηση :)

Πόσες μέρες κρατεί η μυρωδιά;
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
εμέναν εκάμναν μου έτσι όταν είχα μανία με τις καβάφες..
Ο χρήστης Sike είπε…
LOL man

εφαντάστηκες οι βιετναμέζοι να το έχουν για ατομικήν πόμπα ενώ να το πλασάρουν στους ξένους ως εξωτικό έδεσμα τζιαι να μας θωρούν που το τρώμεν τζιαι να διπλώνουνται που τα γέλια;

Πάντως πρέπει να κρούζεις πολλές αρρώστειες με τούντο πράμα, πρέπει να φίρνουνται τα μικρόβια ούλλα.

μια φφωτό εθέλαμεν την όντως...
Ο χρήστης Sike είπε…
εσκέφτηκα ότι μπορεί ναν τοξικός ο ζόλος τζιαι να λιώννει τη φωτογραφική - ήβρα το στο γκούκολ όμως, είδα τζιαι τες ταπέλλες που το απαγορεύουν, lol! ίντα κοπέλλιν ένι!
Ο χρήστης thalassamov είπε…
χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα
ληξιό!!!

Ακούγεται όντως πολλά γιαξ αλλά το κάσταρντ με κρεμμύδια είναι όλες οι απορίες!ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣ; ΕΛΕΟΣ!!!
χαχαχαχααα
Ο χρήστης thalassamov είπε…
dorian fruit in youtube!!! xaxaxaxa
Ο χρήστης Anonymous είπε…
χαχαχα, ανώμαλε!
Ο χρήστης axairefti είπε…
Ακούεται μεγάλη αηδία!
Αλλά εγώ δεν επιτρέπεται να κρίνω, αφού βρομοζωλούν μου ουλλα τα τυρκά, εκτός που το ροκφόρ που ενι μπορώ να σταματήσω να το τρώω... Εν αηδιαστικά τέλειο. :)
Υποθέτω εν μας απαντάς, γιατί είσαι ακόμα έξω, α;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Λεμέσια

Καλημέρα. Μόνο οταν είμαστε ανοιχτοί έρχεται το νέο να μας βρεί.


Τερρα

Αμα έβρεις ευκαιρία δοκίμασε το δέ θα χάσεις, εν πολλά περίεργο φρούτο.

πράσινη νεράϊδα

Η κάσταρτ είναι custard, η κρέμα απο γάλα και αυγά με γεύση βανίλιας. Σκέφτου την με γεύση κρεμμυδιού, είσαι μέσα :-)


JamanFou
Οι ντόπιοι εθωρούσαν με παράξενα που το εγόραζα πάντως.. Τζιαι ήδη επήεν στα ποσκούπιδα, έν εδέχετουν με καμία δύναμη η γυναίκα μου να το βάλουμεν στο ψυγείο.
Το επόμενο θα το φωτογραφίσω ομως.
Έπιασεν με μανία τωρά να το τρώω, εκατάλαβα τους βιετναμέζους..


Αράχνη

Χαα χα είμαι πολλά ξεροτζιέφαλος. Ο βρώμος κρατά 24 ώρες πάς τα σιέρκα σου τζιαι γεύεσαι το επίσης. Μμμμμ.


Δοκησισοφη

Τζιαι οι καβάφες βρωμούν αλλά τούτο ξεπερνά τα όρια. Εφκάλλαν σε που το σπίτι χα χαχ?


σικε


Χαχα, εν τέλλεια ατομική, είδες τες ταπέλλες απαγόρευσης του?
Κάμνει πολλύν καλόν το φρούτο εν ούλλον πρωτεϊνη τζιαι μέταλλα, βιταμίνες, σκοτώννει τες αρρώστειες ούλλες. Γμτ έν έφκαλα τζιαι μιά φωτογραφίαν που το άχχος μου. Εννα φάω άλλον το αλλο σ/κ τζιαι εννα φκάλω τούντη φορά.



θαλασσαμωβ

Εν περίεργο, φαντάστου να τρώεις quiche (κάσταρτ με αυγό αλμυρή) γεύσης κρεμμύδι, ή ομελέττα. Με έντονη μυρωδιά θειάφι σάν το ψέκασμα. Ή εν να σου αρέσει, ή εν να νεουλιαστείς.


βελισσάρη

Μιλούμεν για μεγάλη ανωμαλία χιχιχιι



axairefti

Αφού τρώεις το ροκφόρ έν πρέπει να μιλάς :-)) μάλλον εν να σου αρέσει, εν όπως λαλείς αηδιαστικά τέλειο τζιαι τούτο. Πάντως απαγόρευσεν μου η γυναίκα μου να τη φιλήσω για δύο μέρες. Καταλάβω την, εν χτιτζιόν τζιαι ούτε το mouthwash το πιάννει ούτε τίποτε χιχιχιι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαχαχα μα δείτε πράματα που γράφει για το Ντούριαν δαμέσα. έχει τόπους που είναι απαγορευμένο μίσιη μου! Δείτε περιγραφές της μυρωθκιάς! χαχαχα..εν έσιει έτσι πράμα!

http://en.wikipedia.org/wiki/Durian
Ο χρήστης Neraida είπε…
Διάσπορε,

άρεσεν μου το σκεπτικόν σου.

Έβαλες μου ιδέες. Θα δοκιμάσω το πρώτον αηδιαστικό πράμα που θα έβρω. πχ. καραόλους γιαξξξ λαλώ το τζιαι νεκατώνεται το στομάσιη μου.

( ξέρω, έννεν τόσον αηδιαστικόν όσο το Ντούριαν, αλλά από κάπου πρέπει να αρκέψω :-) )
Ο χρήστης Marl3n είπε…
OMG!
Prwti fora ever akouw gia auto to frutopoion edesma ;p. Ekinises ta mala tin periergeia. Eprepe na valeis kamia photo na ma8ume emeis oi adaeis. I'll google it immediately.

Laleis na evrw na paw na dokimasw? The only thing I eat and everyone I know detest is baby octupus in vinegar...
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Αμάν Διάσπορε μα βρωμά τόσο πολλά?
Καλά σου έκαμε τζιαι έφκαλε σε έξω χα χα χα.
Οι καβάφες πάν τζιαι ρκουντε .
Ο χρήστης Sike είπε…
re marlen, mono pou eshei ti leski "baby" mesa eprepe na dinnetai to antero sou!!! Eida potounto prama pou laleis mes to potsi, tzai itan ontws opws ta embrya - ewwwwwwww

durian kai pali durian!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ανώνυμε/η

Είδες έντα πράμα?



Νεράϊδα

Πίστεψε με, οι καράολοι εν πιό αηδιαστικοί που το ντούριαν. Εν καλά νομίζω να βάλλουμεν δοκιμασίες του εαυτού γιατί θωρούμεν τις αντοχές τζιαι το πραγματικό μας πρόσωπο.


μαρλέν

μμμμ baby octopus, αρέσκουν μου πολλά. Κάμνω τα καθιστά. Εν τα σερβίρω σε φίλους ποτέ όμως. Θα με θεωρούσαν βάρβαρο. Εν καταλάβουν.


σταλαματιά

Βρωμεί όσο δέ φαντάζεσαι χιχιχι. Εφκάλαν με έξω.



ρε σικε εν πολλά καλή η γεύση των χταποδιών ομως.
Ο χρήστης Leni είπε…
ΧΕΧΕΧΕ εγέλασα πάρα πολλά!

Φαντάζουμαι σε, να κάθεσαι στην αυλή όπως το μωρούι που κάμνει κάτι ένοχα τζαι έshει τζείν'το ύφος το "ΜΟΥΑΧΑΧΑ κάμνω το and you can't stop me!" χεχεχε
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Leni

χαχα, ακριβώς έτσι, εθωρούσαν με που τα παράθυρα με αηδία χαχαα.
Ο χρήστης Marina είπε…
Είδα το φρούτο αυτό σε ένα σουπερμάρκετ..δεν τόλμησα να το αγοράσω, ήθελα πρώτα να μάθω κάτι γι' αυτό. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αν τελικά το πάρω, θα φροντίσω να το μυρίσω στο δρόμο, στο χωράφι, μακριά απο το κόσμο μήπως και τους ενοχλεί.
Ο χρήστης En-Gr Ενημερωτικά Γράμματα είπε…
Το ντούριαν είναι ένα από τα πιό παράξενα τροπικά φρούτα στην εμφάνιση και γεύση. Το δέντρο του μπορεί να φτάσει και τα 50 μέτρα ύψος ενώ οι καρποί του, τα φρούτα του δηλαδή, είναι εποχιακοί και βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη με σχήμα οβάλ η στρογγύλο. Συνήθως τα ντούριαν έχουν μέγεθος μικρού καρπουζιού είναι πρασινο-κίτρινα και έχουν αγκάθια, κάτι που τα κάνει πολύ χαρακτηριστικά στην εμφάνιση! Μέσα η σάρκα όμως δεν μοιάζει καθόλου με αυτήν του καρπουζιού, υπάρχουν θαλάμοι-κύστες και μέσα σε αυτές υπάρχει ο κρεμώδης και σαρκώδης πολτός του φρούτου. Κάθε φρούτο με ασπροκίτρινη, κίτρινη ή σκούρα κίτρινη σάρκα όταν ωριμάζει καλύπτει έναν σπόρο ντούριαν. Εκτός από τα χαρακτηριστικά του αγκάθια ένα άλλο του χαρακτηριστικό είναι η μυρωδιά του. Η οσμή του είναι ιδιαίτερα βαριά και ή θα σας ξετρελλάνει ή θα την μισήσετε. Είναι τόσο έντονη που μπορεί να την μυρίσετε από απόσταση. Πολλά ξενοδοχεία αλλά και μέσα μεταφοράς στην Νοτιοανατολική Ασία από όπου προέρχεται απαγορεύουν το ντούριαν εξαιτίας αυτής της οσμής.
Ντούριαν: Ο βασιλίας των φρούτων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.