Πού περπατάς στην Κύπρο?




Άρχισα εψές τζιαι εδιερωτούμουν:

Στην κύπρον, πού θα περπατώ που εφτομάς?  Αφού εν να έναι πύρουλλος θα κρούζει πέτρες τζιαι παντού τα  χωράφκια εν κατάξερα σκονισμένα δέν έσιει χόρτα πράσινα τζιαι δάση κοντά στην πόλην για να πηαίννω κάθε μέρα τον καθιερωμένο μου περίπατο τον άψε-σβύσε την ώρα που κοιμούνται τα κοπελλούθκια.  Εκαλόμαθα δακάτω να πετάσσουμαι μές το αυτοκίνητο τζιαι σε δέκα λεπτά να είμαι μές τους βάλτους τζιαι τα λαγκάδια να καλπάζω σάν τον κοντράππαρο ανενόχλητος στη θερμοκρασία των 16 βαθμών στην ιδυλλιακή φύση της ΧΤΕρνίας.    Πού κάμνει ο κόσμος άσκησην στην Κύπρον, πού εκφράζει τη φυσιολατρείαν κλπ στην καθημερινή ζωή?  Δέν εξαναρώτησα τούντην ερώτηση γιατί ούλλην μου τη ζωή στην κύπρον την επέρασα στο χαλαρό, με μπύρες/φαγιά, κλάπς, γυρούς με τ' αυτοκίνητα στους ακάμες τζιαι τα τροόδη,  χωρίς έννοιανν  για την άσκησην την  καθημερινή.  Τωρά που ανακάλυψα οτι έχω τζιαι κορμίν τζιαι εγκέφαλον, θέλει με να το περπατώ, εθύμωσεν μου τζιαι έβαλεν με να του ορκιστώ οτι εννα το προσέχω.    Θα περπατούμεν στην Κύπρον ολάν.   Δέν καταλάβει το κορμίν που εμπόδια.  Όπου πάμε πρέπει να προσαρμοζούμαστεν ανάλογα.

Επήα το λοιπόν σήμμερα στο ειδικόν κατάστημα τζιαι εγόρασα παντελόνια της ερήμου λεπτά με UV factor 50 να μέν κρούσουν τα κωλομέρκα μου, καππέλλα, φανέλλες εσπέσιαλ που εξατμίζουν τον ιδρώτα αμέσως χωρίς να γίνεσαι φουσκί, τζιαι ετοιμάστηκα για καθημερινό σαφάρι.  Ακόμα τζιαι σάνταλα 4Χ4  ήβρα.   Τί μου αρέσκει ο εξοπλισμός γμτ!!    Εν τόσον άνετα τζιαι ανθεκτικά τα ρούχα τα ορειβατικά που εσταμάτησα να γοράζω ρούχα που αλλού, τζιαι όπου πάω ντύννουμαι σάν να τζιαι εννα πάω κατασκήνωση.  Αποφάσισα οτι στην Κύπρον θα είμαι κατασκήνωση συνέχεια. Φαντάζουμαι το ήδη.   Δέκα λεπτά οδήγημα απογευματινό ώς το πελέτικο.   Θα πιάννω γραμμή τα ξεροχώραφα σηκώννοντας άσπρο ττόζιν μες τα αγκάθκια τζιαι τες μυττερές πέτρες της Κκόσιης, θα τσαλαβουττώ μές τον κώννον τζιαι θα τσακρούν τα σιτάρκα κάτω που τες πατούσες μου μες τα χωράφκια τα ξαθκιά τα φρεσκοθερισμένα, παρέα με τες κουφάες τες πατσάλες,  τες σιελεντρούνες, τους τζιερτζιελλόρους, τα πεζούνια, τα σιελιόνια, τες ελιές.  Ξέρω οτι ξαφνικά θα εμφανιστούν κουπάθκια με  τσούρες στους πρόποδες των ξερόλοφων μασουλώντας με ύφος αδιάφορο.   Θα πώ "γειά σου μάστρε"  του βοσκού τζιαι θα με μυρίζεται ο λυκόσσιυλλος του με υπερενέργεια.  Ο βοσκός σίουρα εννα τρώει σύκα τζιαι θα μου προσφέρει ένα.     


Έτσι θα γινεί που εφτομάς.



Σχόλια

Ο χρήστης ρίτσα είπε…
αρεσεν μου η εικόνα που εβαλες

άτε ρε μα έσιει τζιαι παντελόνια με δείχτη προστασίας;

φορείς πουτζιήνα τα παντελόνια με τες πολλές πουγκούες;κάμνω τα πολύ χάζι

ένιξερω νταμπου γίνεται στην κκόσιη πάντως ακούεται μου πολλά βουκωλική η φαντασίωση σου για να πραγματοποιηθεί. άτε καρτερώ να μου πεις

αθθέλεις να σε πάρω να περπατήσεις μες τα αμπέλια
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
σύκα;
ρίτσα εν μου τα είπες τούτα:PP
Ο χρήστης jf είπε…
Φοούμαι πως άμμα γυρίσεις πλευρόν εννά ξυπνήσεις... Στην Κύπρον εμπερπατούν!!
:))
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ρίτσα

Η εικόνα που έβαλα εν σχέδιον του Max Ernst που αγαπώ πολλά.


Έσιει ρούχα με δείχτη προστασίας για να περπατάς χωρίς να κρούζεις ή να κινδυνεύεις που τον ήλιον τίποτε.

Φορώ κάτι λεπτά παντελόνια που άμα βραχούν στεγνώννουν σε μισήν ώρα, κάμνουν για να πλατσιουρίζεις μές τους ποταμούς τζιαι μετά να παρπατάς. Έχουν ωραίες πουγκούδες τζιαι παντού φερμουά, μέχρι που αννοίουν τζιαι γίνουνται πανταλονούθκια κοντά άμα θέλεις, εν τέλεια.

Βόλτα μές τα αμπέλια! Ακούεται όνειρο, έν εξαναπαρπάτησα τζιαι να ακούω αμπελόφυλλα να μου ψιθυρίζουν.


δοκισησοφη

Τρώεις τα σύκα? Εν μεγάλος πειρασμός, εγώ σταματώ στη 12δα αμα αρκέψω. Προετοιμάζουμαι για τα λαϊτζιανά του πατέρα διάσπορου, τα μικρά τα μαύρα, τζιαι τζιήνα τα άγρια τα τέλλεια μικρά τα ολοπράσινα που εν πόμελα. Θα διώ γυρόν των συτζιών κάθε πρωί, να λαλώ "Τζιύλα Ματζίλα" όπως ελάλεν ο πρόπαππος μου ('μεγάλο σύκο')


JamanFou
Λαλείς?! Γιατί εμπερπατούν στην κύπρον?
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
syka?

ma poia en soy eipa?

emena ta syka en moy polloareskoyn oyte oi sytzies san dentra

ta fylla toys ennen leia
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Πρόσεχε μόνο μη σου προσφέρει μύγδαλα ο βοσκός .
Διάσπορε στη Κύπρο μόνον εγιώ περπατώ άμαν πηαίνω.Ξέρεις ίνταλόις σε θωρούν ? σαν να τζιαι είσαι που άλλον πλανήτη.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ρίτσα

Εν ανατριχιαστικά τα φύλλα της συτζιάς σωστά?


σταλαματία

χχααχα, θα προσέχω.

Πάς περπάτημα στην κύπρο τζιαι θωρούν σε παράξενα? Μα γιατί ολά? Εν περίεργο να αθλήται κάποιος εχτός γυμναστηρίου δηλαδή?
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
Ἑ ρίτσα, σόρρυ εσύγχυσα τον βοσκό του διάσπορου με το βοσκαρέττι το γνωστό μας.
Διάσπορε, είναι ένα θέμα γιατί αντί για κληματόφυλλα οι πρωτόπλαστοι έβαλαν φύλλα συκής.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Εγιώ που εν αντέχω να περπατώ μες τον ήλιον, πάω περπάτημα μετά τις 9 τη νύχταν. Κάποτε ξεκινώ 10 κάποτε τζιαι 11. Εξαρτάται που την πελλάραν μου. Πάω έναν γυρόν του χωρκού καμοιάν ώραν τζιαι στρέφουμε έσσω. Εν πολλά καλά. Ηρεμία!

Θωρώ κάτι κοτζιακαρούες που σηκώνουνται αλώπως που τες 5 τζιαι η ώρα 7 που ξεκινώ για δουλειάν, στρέφουνται που το περπάτημαν τους στα χωράφκια.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
ναι διάσπορε!

μα γιατί τάχα δοκησίσοφη;

γιατί μες τον παράδεισο τι δέντρα είσιε;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
dokisisofi

Χμμ, ναι εν περίεργον το 'φυλλο σύκης' στον παράδεισο. Καλά, έν τους ερέθιζεν τα επίμαχα σημεία τους το γάλαν της συτζιάς που εν αλλεργιογόνον?


νεράϊδα

Εν πολλά ωραία που περπατάς την νύχταν μες τη δροσιάν, έν το εσκέφτηκα επειδή δακάτω εν επικίνδυνα να το κάμεις, εννα σε αρπάξει κανένας σίουρα. Οι κοτζιακαρούες εν η ψυσιή του χωρκού.


ρίτσα

Νομίζω εν συμβολικά που λαλεί η αγία γραφή 'συτζιάν' γιατί αννεν που καλά θα τους έτρωεν η φαούρα συνέχεια. Λαλείς ναν γι αυτό που εμπήκαν σε πειρασμόν?
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Πράγματι οι περισσότεροι στην Κύπρο δεν περπατούν. Δεν ξέρω σε ποια επαρχία θα μεινίσκεις Διάσπορε, αλλά έχει πολλά μονοπάτια της φύσης στην Κύπρο (στα περισσότερα θα δεις μόνο ξένους να τα τιμούν). Εν πολλά ωραίο τζείνο στα Καληδόνια (Τρόοδος)... παρόλο που έχω υψοφοβία τζιαι εδρώναν τα σσέρκα μου όταν περνούσα που κάτι απόκρημνους βράχους, αξίζει τον κόπο γιατί εν μες το δάσος (εν έχουμε τζιαι τόσα δαμέσα!).

Δες αυτή την ιστοσελίδα, μπορεί να σου δώσει καμμιά καλή ιδέα:

http://www.visitcyprus.com/wps/portal/!ut/p/c0/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hXN0fHYE8TIwN3Z0sjAyO_EG_DELcAYwN_M_3g1Jx450j9gmxHRQBlF4km/
Ο χρήστης ruth_less είπε…
κάμε search για Μονοπάτια της Φύσης.
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
ίντα συμβολισμούς έσιει η συτζιά;

τέσπα διάσπορε εμέναν αρέσκουν μου τζείντα μιτσιά τα πρασινούθκια τα λιμένα με το σκουλουκούι μέσα..
εν παίζουνται έννεν;;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ρούθλες

Εθθύμισες μου τα καληδόνια! Θα το κάμω, ππέφτει τσάς μακρυά για καθημερινόν αλλά αμα πάεις εκδρομή στες πλάτρες εν ότι πρέπει. Εννα ψάξω τα μονοπάθκια της φύσης, σίουρα πρέπει να έσιει κοντά στες πόλεις λλία σε καμιάν λίμνην, αλυτζιές κλπ.


δοκισησοφη

Συμβολικά η συτζιά εν αιωνόβια, επίσης ο καρπός της έσιει χιλιάδες σπόρους σύμβολον της γονιμότητας, τζιαι καρποφορεί πολλές φορές το χρόνον όι μόνο μιά όπως πολλά δεντρά.

Τζιήνα τα λιμένα εντα πιό καλά, τζιαμέ που σχεδόν πάν να ξινήσουν που τη γλυκάαν.

Κκιάορκας τζιαι δακάτω εν 75 σέντ το έναν τα σύκα στο σούππερμαρκετ, έρκεται μου να τους τα σύρω μές τα μμάθκια τζιαι να αναφωνήσω "Εγώ έχω δέκα έσσω του τζιυρού μου"
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Ο Θεός έδωκεν μας μπόλικες τρίσιες πας τα πράματα μας για να μπορούμεν να βάλλουμεν ό,τι φύλλον θέλουμε σσιορ. Παλιά έντζιε εκόφκαν τες- ήταν άσυλα θάμνοι.

Ρε Διάσπορε, έσιει μιαν λέξη που δεν ξέρω τι σημαίνει! "τζιερτζιελλόρους"!!! Ήνναμπον οι τζιερτζιελλόροι σιορ;!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Βελισσάρη

Χαχα, έν έκαμνεν αποτρίχωσην ο Αδάμ θέλεις να πείς?


Ακούεις? Ο τζιερτζιελλώρος εν ο σκορπιός. Σημαίνει "γυριστός".

Έν εξανάκουσες κανέναν παππούν να λαλεί για τον 'Γιωρκήν του Πούλλου που του έκρουσεν ο τζιερτζιελλώρος την ώραν που έκατσεν πάς την πάλαν?"
Ο χρήστης stalamatia είπε…
όι εν σε θωρού παράξενα άμα κάμνεις τζόκιν ,θωρούν σε παράξενα άμα πάεις περπατητός να κάμνεις τες ιάφορες εξωτερικές δουλειές π.χ στο μπακάλη στο φούρνο τζιαμέ πάνε με το αυτοκίνητο μια σιεσιά τόπος.Γι΄αυτό το περπάτημα λέμε.
Μπορεί στα εκατό μέτρα για να αγοράσουν κάτι να πάνε με αυτοκίνητο και αργότερα να βουρούν να κάμουν τζόκιν, να αυλοημένα τουλάχιστο τις κοντινές αποστάσεις ας παένουν με τα πόθκια.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
tziai egw pou enomiza pws en epeidh htan megala

h eva evale tziai sta vizia ths?
Ο χρήστης Sike είπε…
στα σύννεφα
Ο χρήστης nic είπε…
Εν περπατάς στην Κύπρο.

Δαμέ άμαν σε δουν να περπατάς μες το δρόμο τζαι τες γειτονιές παίζει να σταματήσουν να σε ρωτήσουν αν θέλεις να σε πάρουν κάπου. Ακριβώς επειδή εν αδιανόητο να περπατάς απλώς για το περπάτημα, σημαίνει ότι μάλλον έμεινεν το αυτοκίνητο σου τζι εν έσιεις κανέναν να σε πάρει.
Ο χρήστης Πρασινη νεραιδα είπε…
σας ρωτησε κατι ο ανθρωπος και αρχισατε τις ιστοριες για τα συκα!τς τς τς!
εχει ενα παρκο στην ακροπολη διασπορε, απεναντι απο το μαρκς εντ σπενσερ.. δοκιμασε το.
Ο χρήστης Blackbeard είπε…
Στην Κύπρο περπατούν οι ακόλουθες κατηγορίες:
1)φτωσιοί μετανάστες που εν οδηγούν τζιαι εβαρεθήκαν να καρτερούν το λεωφορείον.
2) Τουρίστες που εβαρεθήκαν να καρτερούν το λεωφορείον.
3) Μεσήλικες Κυπραίου που επεράσαν μιαν ζωήν με κλέφτικον, μπύραν τζιαι πουρέκκια με την αναρήν τζιαι μιαν ημέραν είπεν τους ο γιατρός ότι αν δεν περπατούν λλίον εννά τους πιάει η καρδία τους τζιαι φοηθήκαν.

Οι πιο πάνω εν σε μεγάλο κίνδυνο γιατί αφού ο κόσμος γενικά έν παρπατά οι οδηγοί παν σαν τους πελλούς γιατί εν περιμένουν να δουν πεζούς...
Ο χρήστης axairefti είπε…
Χαιρετώ!
Το λοιπόν, αν είσαι στη Λευκωσία, έχω σου θκιο επιλογές, τζαι μάλιστα καλές, if I say so myself.
Στην Αθαλάσσαν έσιει θκιο πάρκα. Το έναν εν πκιο μιτσίν, έσιει μιαν λιμνούαν με κάτι ψάρκα τεράστια (αλήθκεια!), πάπιες νομίζω, έσιει σούσες να παίζουν τα μωρά, μιαν καντίναν που πουλούν τζαι τζέλλιν (!), πολλά δέντρα, τζαι μονοπάτι για περπάτημα που φτάνει ως το ΑΤΙ.
Το δεύτερον εν πάλαι στην Αθαλάσσαν, πάλε έσιει πολλά δέντρα, αλλά εν πιο μεγάλον, κάμνει τζαι για ποδηλασία. Εσιει τζαι τζεινον μιαν λίμνην, αλλά πκιο μεγάλη, τζαι κάπου στο βάθος έσιει τζαι καντίναν να πιεις τίποτε, αν διψάσεις, νομίζω.
Αν θέλεις παραπάνω οδηγίες, πώς να φτάσεις, λαλείς μου.
Πάντως στην Κύπρο εν αδύνατο να περπατάς μετά τις 10 το πρωί τζαι πριν τες 6μισι το απόγευμα το καλοτζαίρι. Εννα πάθεις ηλίαση, όσον αντηλιακόν τζιάν βάλεις. Τζαι πίστεψε με η ηλίαση εν ασσιημον πράμαν. Το μιτσίν το πάρκον έσιει τζαι φώτα πάντως!
Α! Έσιει αλλόναν πας στη Λεωφόρο Λάρνακος, έσιει παραπάνω παιχνίθκια για τα μωρά τζείνον όμως, ενιξέρω για περπάτημα.
Αυτάάάά... :)
Ο χρήστης Ρωξάνη είπε…
Διάσπορε, πριν από αρκετές ημέρες, ψάχνοντας για "παλιά κυπριακά σπίτια" στο google, έπεσα πάνω σε ένα σχόλιό σου. Στην ερώτηση "ποιο σπίτι θα ήσουν" (ή κάτι τέτοιο), έδωσες μιαν απάντηση που με έκανε να δακρύσω. Τη φέρνω πολλές φορές στη σκέψη μου. Έψαχνα μιαν αφορμή να σου το πω, την πήρα με αυτό το ποστ σου.

Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι ακόμα: προχτές πήγαμε στο(ν) Λιμνάτη, καλεσμένοι από φίλους των γονιών μου. Είχα την αίσθηση ενός ζωντανού ταξιδιού στο παρελθόν. Ένα κοριτσάκι έξι χρονώ ξάπλωνε στην καρκόλα, κάτω από τις πιο άσπρες κουρτίνες, πάνω σε σεντόνια με δαντέλες του σμιλιού. Στο ίδιο δωμάτιο είχανε στρώσει για φαγητό, κάτω από τη νεφκά.
Πήγαμε βόλτα στο χωριό, γριούλες εμφανίζονταν στις πόρτες και μας ρωτούσαν ποιοι είμαστε, μας προσκαλούσαν να καθίσουμε να μας τρατάρουν. Κι όλα αυτά δεν ήτανε στημένο σκηνικό για χάρη κάποιας τουριστικής ομάδας.
Λίγοι γέροι κάθονταν στο στενό δρόμο απέναντι από ένα μακρυνάρι ετοιμόρροπο, ο παλιός καφενές. Εκεί καθίσαμε για λίγο, παραγγείλαμε «τριαντάφυλλο».

Εδώ που κατοικούμε, έχει ακόμα περβόλια και αμπέλια. Και συκές:)
(Το σκορπιό το λέμε και "κατσινιώρο").
Ο χρήστης antidrasi25 είπε…
χαιρετώ και εγώ με την σειρά μου, μιας και γράφω πρώτη φορά σε αυτά τα λημέρια.

Επειδή ανέφερες την Κόσιη, όταν κάνεις την βόλτα σου δώσε πολλά χαιρετίσματα.

Το θέμα γιατί δεν περπατούμε στην Κύπρο το κάλυψαν οι άλλοι πάρα πολύ καλά.Αν είσαι από τα χωρία τις περιοχής εκεί, κάπου εκεί περνά το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4.

Με το που θα έρθεις Κύπρο με το καλό, στο αεροδρόμιο υπάρχει το γραφείο τουρισμού. Αν είναι ανοικτό ζήτα να σου δώσουν ότι υλικό υπάρχει για τα μονοπάτια της Κύπρου.

Στην Πάφο δεν έχουμε πάρκο ούτε για δείγμα. Αν θέλεις να κάνεις την βόλτα σου κατεβαίνεις μέχρι το κάστρο και από 'κει κάνει την βόλτα σου γύρω από το αρχαιολογικό πάρκο.
Έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν και πλακόστρωτο που θα ενώνει το αεροδρόμιο Πάφου με την Μάρίνα της Πάφου. Ελπίζω να το κάνουν,[το μονοπάτι και όχι την Μαρίνα] και όχι να μας πουν ότι τελείωσαν τα λεφτά.

Στην Λεμεσό αναβάθμισαν την παραλιακή τους και μπορείς άνετα να κάνεις την βόλτα σου.

Στην Λάρνακα δεν γνωρίζω.

Για την Λευκωσία με κάλυψαν οι άλλοι, απλά να προσθέσω ότι υπάρχει ακόμη ένα πάρκο, του Αγίου Δημητρίου,[πίσω από το Μακάριο και φτάνει μέχρι το Προεδρικό] όπου υπάρχουν γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου και φυσικά περίπτερο/αναψυκτήριο.Είναι μεγάλο και μπορείς άνετα να κάνεις τον περίπατο σου.

Ένα άλλο μεγάλο πάρκο, είναι αυτό του Πανεπιστημίου, που φτάνει μέχρι το κοιμητήριο Κωνσταντίνου κ Ελένης στην Αγλαντζιά.

Κάποια από αυτά είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις, απλά έκανα μια επανάληψη.

Όπως είπε και κάποιος άλλος απέφευγε να περπατάς στους δρόμους. Είμαστε επικίνδυνοι οδηγοί.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
stalamatia

Ναί επρόσεξα το τζιαι γώ. Πάω να πιάσω γάλα που το φούρνο περπατητός τζιαι θωρούν με ούλλοι περίεργα στο σπίτι χαχα.

σάϊκ

Σωστή.


Neerie

Γιατί τούτον το φαινόμενο λαλείς? Εν παράξενο που δέν μας αρέσκει να περπατούμεν, με τόσον καλόν καιρόν που έχουμε στο νησί. Βαρκούμαστε άραγε? Ή εν αντροπή να σε δεί ο άλλος 'μές τες στράτες'?


πράσινη νεράϊδα

Θα δοκιμάσω το πάρκο στην ακρόπολη αμα πάω λευκωσία, ευχαριστώ. Πρωινό μάλλον γιατί με τες ζέστες της λευκωσίας δύσκολο το περπάτημα.


Blackbeard

Τραγικές οι τρείς κατηγορίες που τους περπατητούς. Ειδικά οι μεσήλικες. Αντί να το κάμνουν που τα 30 τους για να σώσουν την καρδίαν τους, κάμνουν το όταν είναι σχεδόν αργά.


axairefti

Θησαυρός το πόστ σου. Μα εχουμεν έτσι πάρκα στην κύπρον τζιαι δέν τα ξανάκουσα?

Αξίζει να έρτω λευκωσίαν μόνον τζιαι μόνον για τα πάρκα δηλαδή. Να φέρουμεν τα κοπελλούθκια να βουρήσουν λλίο στη σκιά.

Χάρτες με τούτα έσιει στα τουριστικά φαντάζουμαι.

Πάντως επροετοιμάστηκα τζιαι για σόλο περπάτημα με τα ειδικά ρούχα τζιαι καππέλλα της ερήμου, εννα προσπαθήσω να αποφύγω την ηλίαση, είπαν μου οτι έν εσιει πρόβλημαν, αλλά η κύπρος εν κύπρος εν αστειεύκει ο ήλιος της.



Ηλιόδεντρον

Ευχαριστώ. Ήταν ωραία η ανάμνηση του σπιθκιού που περίγραψα. Έν υπάρχει πιά, τζιαι οι τζιαιροί οι δύσκολοι εφύαν, ήρταν άλλα σπίθκια μεγάλα με ούλλες τες ανέσεις, αλλά δέν τα νιώθω δικά μου πιστεύκεις το?

Η σκηνή που επερίγραψες εν πολλά ρομαντική, τα χωρκά σβύννουν σιγά σιγά, τα έθιμα της φιλοξενίας γερνούν τζιαι τζιήνα. Εγίναμεν ούλλοι ξένοι μεταξύ μας χωρίς τους δεσμούς που είχαμεν παλιά. Ποννα γεράσουμεν, έν θα είμαστεν τόσο γραφικοί εμείς. Τζιαι η σοφία μας εννα είναι των βιβλίων.


αντίδραση

Ευχαριστώ και σένα για τες εισηγήσεις, καλωσόρισες, τα παραπάνω πάρκα/τόπους που έγραψες έν τα ξέρω τζιαι θέλω να τα περπατήσω. Εθκιέβαζα εχτές για το E4 πάς το χάρτην που μου έγραψεν η φίλη Ruth_less πρίν, εν 30χλμ μάκρος τζιαι ακούεται ωραίον, αν καταφέρω να έβρω την είσοδον του!

Θα πώ γειά της Κόσιης σίουρα.

Στη λάρνακα ίσως η αλυτζιή εν καλός τόπος, εννα τη δοκιμάσω τζιαι τζιήνη.
Ο χρήστης Ρωξάνη είπε…
Ξέρεις Διάσπορε, δε μου φάνηκε τίποτα "γραφικό" στο Λιμνάτη. Αυτό θέλησα να πω (μα δεν τα κατάφερα). Τους ανθρώπους εκεί που ζούνε έτσι, αρκετά ξεχασμένοι από το σύγχρονο τρόπο ζωής δεν τους ονόμασα ούτε τους ένιωσα γραφικούς. Μου ξέσκισε τα σωθικά η επίσκεψη. Εκπυρσοκρότησε μνήμες από ανθρώπους δικούς μου πεθαμένους (γιαγιάδες και παππούδες), καιρών αφανισμένων.

Όχι Διάσπορε δε θα έχω σοφία αντιγραμμένη από βιβλία μόνο. Ούτε και συ.
Κάποιοι στέκονται στα μετερίζια από πείσμα και αγάπη και γιατί δεν μπορούνε αλλιώς, ακόμα και αν αυτό στην εποχή μας σημαίνει να κάνεις δεσμούς, να είσαι φιλόξενος, να αγαπάς τη γη σου. Και να παραδίνεις στα παιδιά τα δύσκολα κλειδιά της καρδιάς των
πραγμάτων.
Ο χρήστης Λεμέσια είπε…
Διάσπορε,
είχα κάνει μία ανάρτηση με όλα τα μονοπάτια της φύσης στην Κύπρο.

Κοίτα λίγο εδώ:

http://lemesia.wordpress.com/2008/10/26/

Δεν ξέρω τι ακριβώς ζητάς, αλλά ίσως σε βοηθήσει...
Πρόσεχε τον ήλιο και μην απομακρύνεσαι πολύ, είτε είσαι μόνος, είτε με παρέα. Να παίρνεις πάντα μαζί το κινητό σου. Ξέρω, ακούγονται υπερβολικές οι προφυλάξεις για την Κύπρο, αλλά έχουν συμβεί διάφορα, ακριβώς επειδή λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα μονοπάτια και αυτοί κυρίως ξένοι...

(Θα μας λείψεις...)
Ο χρήστης Λεμέσια είπε…
Δεν την πήρε ολόκληρη τη διεύθυνση πριν...

Ξανά:

lemesia.wordpress.com/2008/10/26/
Ο χρήστης Πραξής είπε…
Το λοιπόν φίλε Διάσπορε, αν λοαρκάζεις να πα να παρπατήσεις όπως λαλείς μες τα χωράφκια τζιαι τες ποκαλάμες, βάλε παπούτσια ψηλά τζιαι πιάσε ματσούκα διχαλωτή μαζίν σου!
Ο χρήστης kkai-Lee είπε…
Διάσπορε,

Εμέναν άρεσε μου πάρα πολλά το κείμενο σου, ιδίως στο τέλος με τα ξεροχώραφα. Έσιει όμορφες εικόνες, κυπριακές,αυθεντικές τζιαι φαίνεται η έντονη επιθυμία σου να παρπατήσεις τζιαι να νοιώσεις ως τα βάθη της ψυσιής σου τον τόπο σου που σου λείπει. Εύχομαι να περάσεις όμορφα.

Εν πολλά συγκηνητικό.

Σιερέτα μου τον βοσκό.
Ο χρήστης kkai-Lee είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Ηλιόδεντρο

Δέν είχα καταλάβει πόσον εσυγκλονίστηκες με την επίσκεψη σου. Εννα ξαναπάεις? Εγώ παθθαίννω έτσι όπου πάω στην κύπρο γιατί θωρώ την με τα μάθκια του μισο- ξενητεμένου, θωρώ τες φάτσες τες γνώριμες όπου περπατήσω, ούλλοι μοιάζουν μου τζιαι συγκινούμαι πολλά. Άμα θωρώ παππούδες σε μίζερα χωρκά που εππέσαν σε παρακμή τζιαι λίθη πενθώ το χαμό του 'καθαρού' τζιαι του αυθεντικού της κύπρου. Δέ θα το ξανάχουμεν τούτο. Ίσως όμως μερικοί να αρπάξαμεν το νόημα, the essence της κουλτούρας. Ίσως υπάρχει ελπίδα, λαλείς?



Λεμέσια

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το κοιτάξω. Ποτούτα γυρεύω. Θα προσέχω φυσικά γιατί ο ήλιος της κύπρου έν αστειεύεται.

Γιατί να σας λείψω? :-)) Πάλε θα γράφω συχνά, το λάπτοπ έρχεται μαζί μου στες κύπρους.


Πραξή

Εξίασα οτι έσιει κούφους έτσι εποχήν εν η αλήθκεια. Άρα το σχέδιο με τα ορειβατικά σάνταλα ενεν καλό. Θέλεις ψηλά παπούτσια τζιαι βέρκα σίουρα. Αλλά αν δώ κουφή μπροστά μου εννα φοηθώ πάντως.



kkai-lee

Ευχαριστώ, τζιαι θα πώ του βοσκού χαιρετισμούς πολλούς. Εν καλά που λαλείς, η επιθυμία μου να γευτώ τον τόπον μου εν πολλά εντονη τούντες μέρες (θέλω να νιώσω την πυράν τζιόλας, εσαγνιάσαμεν δακάτω μές τες βροσιές τζιαι την κρυάδαν).
Ο χρήστης Ρωξάνη είπε…
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Με εκφράζουν όσα γράφεις. Θέλω να το ξέρεις.

(Κι εγώ μισοξενητεμένη νιώθω -κι ας ζω εδώ και κάμποσα χρόνια ξανά στην Κύπρο, ύστερα από πολλή καιρό απουσίας.)

Πάντα υπάρχει ελπίδα ;)

Καλώς να μας έρθεις!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.