Η επίθεση του γιγάνταιου αρουραίου





Εψές κατα τα μεσάνυχτα έφκηκα έξω στη βεράντα για το τελευταίο πικροτσιάρο πρίν απλώσω την κορμάρα μου στο κρεβάτι για ύπνο τζι όπως εβάδιζα πάνω κάτω με την ελπίδα να ζεσταθώ λλίο τυλιμένος 3 παλτά τζιαι μάλλενα καππέλλα/γάντια (στα οποία βάλλω φωθκιά κάθε φορά) τζι ερέμβαζα όσο χαλαρά μπορούσα μές τους καπνούς τζιαι τες βρισιές.   Ξάφνου ακούω ένα θόρυβο τύπου "κρίτς κρίτς κρίτς".

Ο ήχος "κρίτς κρίτς κρίτς" εν πολλά χαρακτηριστικά αλλόκοσμος όταν έρκεται που τα σκοτεινά πάς τη βεράντα του πλασμάτου.  Ή εν ζόμπι χωσμένο μές τα ξύλα του πατώματος που ξύνει τα νύσια του να τα κονίσει πρίν σε βάλει βούκκο, ή εν ποντικούδι, ή τερμίτης τεραστίων διαστάσεων, ή κάττος αδέσποτος, ή μήκακο ζώο μή κατοικίδιο του δάσους που εξέκοψεν μές την πόλη αφού το εξεγέλασεν το GPS του τζιαι μάσιεται να κάμει φωλιάν για να ππέσει σε χειμέρια νάρκη κάτω που τη βεράντα.

Αφού απέκλεισα τες πρώτες πιθανότητες  (τα ζόμπι, οι ποντιτζοί, οι κάττοι τζι οι τερμίτες ψοφούν που την κρυάδα)  εκατάλαβα πως μάλλον ο νυχτερινός μου επισκέπτης εν κάτι άλλο.


Λύκος/αρκούδα/αλεπού?  Αποκλείεται, θα τους εμυρίζουμουν, εν ζόλος, έτσι εποχή εν άλουτοι επειδή οι λίμνες επαγώσαν τζιαι βρωμούν αρτζιήλα που 10 μέτρα.

Οπότε εκατάλαβα πως έχω να κάμω με ασβό  (κακό, εννα μου πιτήσει), αρουραίο, σκίουρο νυχτοπάππαρο, ή possum  (το οποίο έν μεταφράζεται, μοιάζει με τεράστιο κάστορα με μακρύ νούρο σάν του ποντικού τζι εν ασχημομούρης πολλά).

Κροκάθουμαι προσεχτικά τζιαι φκάλλω το γάντι.

Κάμνω τζι εγώ κρίτς κρίτς.  Απαντά μου πίσω.

Γρυλλίζω.  Σταματά να κάμνει θόρυβο.

Φκάλλω φωνήν κυπριακή του στύλ  "Ούυυυυυυυσσσσh"  σάν του βοσκού άμα θέλει να ξιππάσει την κουέλλα που εξέφυγεν που το κουπάϊ.


Τζιαι ξεπετάσσεται που τα σκοτεινά ο possum πασιής πασής καλοταϊσμένος τζι έτοιμος για το σιειμώνα.  Ο οποίος ΣΙΟΥΡΑ  έκαμνεν φωλιά κάτω που τη βεράντα να καλοκάτσει 3-4 μήνες.

Έρεξεν σβούρα που μπροστά μου, επήεν να μου επιτεθεί, μα έβαλα τζι άλλη φωνή αγριόττερη η οποία του επροκάλεσε τεράστιο τρόμο στα μμάθκια, τζι έσουσεν το τροφαντόν κωλίν του ξερογυρίζοντας που το άγχος του σαν εκρέμμετουν ο σπόρος του που εκόπηκεν (έν του εξανάτυχεν να ακούσει αρκοφωνάρες κυπραίου νομίζω).   Ελυπήθηκα τον.  Εχάθηκε μές τα σκοτεινά να πάει αλλού να φωλιάσει.

Τζι εμαράζωσα.  Την ώρα που έρεσσεν σφήνα που μπροστά μου εμετάνωσα για την αγριοφωνάρα. Τί μου έφταιξεν το χτηνό?  Έβλαψεν με?  Εμενα θα μου άρεσκεν αν ήμουν τρωκτικό να με βουρούν συνέχεια όπου πάω?  Τί κάμνει στην αυτοπεποίθηση άραγε ο κατατρεγμός?   Ε μα να κάμει φωλιά πάς τη βεράντα μου?  Να σιέζει τζιαι να μέν τα σκουπίζει?  Τζι αν εν possumίνα τζιαι γεννήσει possumούθκια την άνοιξη τζιαι κάμουν ολόκληρη αποικία δαμέ?  Τζι αν αρέσουν των μωρών μου τα possumούθκια τζιαι θέλουν να τα βάλουμεν έσσω μές το κλουβί όπως κάμνουν με τα ινδικά χοιρίδια τζιαι τα κουνελλούθκια δακάτω?  Ή να τον αφήσω τζι ύστερα σάν τζοιμάται να του ώκω μιάν με την κουνιάν τζιαι να τον κάμω οφτόν όπως κάμνουν ορισμένοι κούλλουφοι οπαδοί του Bush κάτω στο νότο μές τους βάλτους?


Άρα ετέλειωσα το τσιάρον μου τζι επήα να ππέσω δίχα να λύσω την απορίαν μου..

Σχόλια

Ο χρήστης Joy Tears είπε…
"Τί κάμνει στην αυτοπεποίθηση άραγε ο κατατρεγμός?"
Πώς καταφέρνεις με μια φράση να δώκεις ούλλο το νόημα της ιστορίας σου...
Και για να απαντήσω στο ερώτημα σου (όπως το θωρώ εγώ), έλα να ρωτήσεις στην Κύπρο αλλά και παντού στον κόσμο τους μετανάστες, τους πολιτικούς πρόσφυγες και γενικά όλους τους "διαφορετικούς"...
Εμαράζωσε με το κείμενο σου.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Κόρη Rain Tears κόφκει ο νούς σου πολλά, τζι έπιασες αμέσως το νόημα. Εθκιέβασα κάμποσα στα μπλόγκς για τους μετανάστες στην κύπρο τελευταία τζιαι για τη γαουροσύνη μερικών συμπατριωτών μας. Ξέρεις, εγώ που πολιτικά λλία πράματα καταλάβω τζι ούτε έχω την γλώσσα να αναπτύξω φιλοσοφίες. Είμαι μετανάστης 18 χρόνια, σε χώρα που αν και έσιει τρομερά κακά, εμένα τουλάχιστο εσυμπεριφέρθηκε μου πολλά εντάξη.

Καταλάβω που αλληγορικά παραμύθκια ή τουλάχιστο άμα βρεθεί κάτι μπροστά μου ξέρω να δώ τους συμβολισμούς του.

Τζιαι προσφέρω την ιστοριούλλα/εμπειρία μου ως τροφή για σκέψη του αναγνωστικού κοινού..
Ο χρήστης postbabylon είπε…
ατε εστράφηκες με τα ούλλα σου, με τα τσιγάρα σου στη βεράντα!
καλώς τον!:-D
Ο χρήστης Joy Tears είπε…
Ούτε εγώ μιλώ πολιτικά αν και έχω άποψη. Μόνο που την ανθρώπινη πλευρά τούτων των θεμάτων μιλώ σου δαμέ. Τζείνην που πολλύς κόσμος εξίχασε τωρά τελευταία.
Ο χρήστης Leni είπε…
Τελικά εν εντάξει να μεν λύνουμε κάποιες απορίες
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Rain Tears

Ο λαός μας έπαθεν αμνησία, έσιει χρόνια τωρά.



postbabylon

Σιερετώ σε που τες κρυαδες.


Λένη
Έλα όμως που ξανάρκουνται άμαν έν τες λύσεις? Έσιει που τα προχτές σκέφτουμαι το.
Σύντομα εννα γράψω πόστ για τους μετανάστες στην αμερική. Δακάτω έχουμε καμπόσην εμπειρία με το θέμα (τζιαι καλή τζιαι κακή).
Ο χρήστης Α είπε…
άτε να κόψεις τζαι τούτο το τσιγάρο τζαι εν κρίμα τζαι τα μωρά

http://www.surgeongeneral.gov/tobacco/#new
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Α

Ξέρω τα, ξέρω τα τζιαι κόμα ο εθισμός κρατά με. Να σκεφτείς έκοψα τον για 5 χρόνια τζιαι ξανάρκεψα πέρσυ. Ο βλάξ.
Ο χρήστης Α είπε…
ξαναδοκίμασε. it usually takes more than one try to quit for good.
δαμέ έστησες σπιτούι των μωρών τζαι εργαλεία για την πέτρα την στιγμή που έπιαννεν σε πανικός για έτσι πράματα. εν θα τα καταφέρεις; χρησιμοπεία την ίδια τακτική τζαι να δεις που εννα παν ούλλα καλά.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Έβρε άλλον αντικείμενο να εθιστείς μαζίν του.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
A

Για κάποιο λόγο επιάσαν τόπο τα λόγια σου, εννα τα έστειλες με πολλά ευγενικό σκοπό τζιαι ειλικρίνεια, εμείναν μου στο νού τζι έκαμα τη σύνδεση. Μόλις φύει ο αρφός μου που έρκεται επίσκεψη (τζι εν καπνιστής..) εννα κοπεί το τσιάρο. Κανεί τον.


Νεράϊδα
Κόρη μα πόοοσα πράματα έχω καλά που είμαι εθισμένος μαζίν τους, ελείψαν οι ώρες να τα κάμνω χεχε. Να πιάσω πιππίλλαν λαλείς?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.