Να σε λυπηθώ?

Στέκουμαι άβολα στην ουρά τζιαι καρτερώ τον βλοσυρό ταμεία της WALMART να με εξυπηρετήσει   (το μεγαλοκατάστημα που φκάλλει κέρδος που τους φτωχούς κάθε χρόνο μεγαλύτερο που τον προϋπολογισμό μικρού κράτους της μεσογείου βλ: κύπρος)   αν και αποφεύγω να πηαίννω   -δυστυχώς κάτι εχρειάστηκα παράωρα τζι έν είχα επιλογή ώς καταναλωτής αμερικάνος του "εδώ και τώρα Θέλω Θέλω να γοράσω τούτον που μου ήρτεν να γοράσω για το εργαστήρι τζιαι θέλω το φτηνά".

Στέκουμαι στην ουρά της WALMART σάν το ψάρι έξω που το νερό στην κακόφημη περιοχή της πόλης μου ανάμεσα στους φτωχούς τζιαι κατατρεγμένους πασιήες με τα όξινα μούτρα, τζιαι  πασχίζει το φιλελεύθερο μου μυαλό να μέν κρίνει.  Προσπαθώ να μέν νιώσω αηδία για τη δυσωδία που αναδύει ο μπροστινός πελάτης που εν ντυμένος σάν τον άστεγο, να μέν κατακρίνω τες 15χρονες μανάες με τα 3 κοπελλούθκια που ξοδεύκουν τα λεφτά του κράτους πάς σε πελλάρες τζιαι πιχλιμπίθκια που γοράζουν για να νιώθουν ωραίες τζιαι μοιραίες ενώ τα κοπελλούθκια τους πεινούν.  Προσπαθώ να μέν μετρήσω πόσες φάτσες έχουν το στίγμα το χαρακτηριστικό της crystal meth  (μύς τραβημένοι, άγριοι, μμάθκια γουρλωτά, κνίσημο, να λείπουν δόντια μπροστινά που τη σαπίλα).  Προσπαθώ να μέν ακούσω πόσοι λαλούν της γεναίκας τους  "ποννα πάμεν έσσω σάζω σε"  τζιαι να θωρεί τζιείνη  κάτω που το φόο.

Εγώ που εμεγάλωσα πρόσφυγας περήφανος για τη δουλειά που εκάμαν οι γονιοί μου για να φκούν που τη φτώσεια του πολέμου, εγώ που εχτιμώ τους απλούς αθρώπους που έχουν περηφάνεια τζι ας μέν έχουν πλούτη, κρίνω.  Κρίνω.


Σφίγγουμαι.

Σχόλια

Ο χρήστης stalamatia είπε…
Ανάμεικτα αισθήματα ένιωσες Διάσπορε μου και ανάμεσα σε αυτά και λύπηση για τη κατάντια του ανθρώπου.
Ο χρήστης Joy Tears είπε…
Το πρόβλημα έννεν να τους κρίνεις, έννεν κακό να κρίνουμε. Αλλά να κρίνουμε με συμπόνια, εν γίνεται? Κι αν τους ελυπήθηκες, εν ανθρώπινο.
Ο χρήστης Sike είπε…
egw esikkirtisa me tes 15xrones tziai to "essw sazw se" :[[[
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διασπορ εμεινα καντζιελλο.
Ειπες για την wall mart και αθθυμηθηκα ενα πολλα παλιο ντοκιμαντερ που ειδα για τουντη εταιρεια και πως συμπεριφερουνται στους υπαλληλους τους.
Σαν ζωα κανονικα.
Και με την πιο ευκολη δικαιολογια απολυουν τους.

Andreas
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Σταλαματιά

Τζιαι πίκραν πολλήν. Η "αληθινή" αμερική εν ωμή πολλά.



Joy Tears
Με συμπόνοια, νεκατωμένη όμως με μιά παράξενη αηδία.


sike
Παναϊα μου κόρη τζιήνες οι 15χρονες, τί ζωή θα έχουν? Μόνες τους οι περισσότερες εν το μεταξύ. Τζιαι χωρίς δουλειά. (έν μπορούν να τελειώσουν το λύκειο, άρα συφφέρει το επίδομα παρά να φκάλλουν $10 την ώρα στο μακτόναλτς)


ανδρέα

Άστα με τη Walmart. Ήβραν το μυστικό να φκάλλουν ριάλλια που τους φτωχούς. Έν έσιει σιειρόττερην εταιρεία στον κόσμο ρε.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Να τους κάμεις μουσικήν. Αν την κάμεις με σεβασμόν τζιαι με αγάπην μπορεί τζιαι να τους αντζίσεις, τζιαι ίσως κάτι να τους αλλάξει ποτζιείνα που κρίνεις. Στην αρκήν δεν θα μπορείς να την πουλείς στες Κυράτσες ή τους Κυρίους. Ύστερα όμως μπορεί τζιαι να τους την πουλείς τό ναν αλλό ναν.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Aceras

Λαλείς να τους κάμω μουσική ρέ? Μα τούτους αρέσκουν τους τα "τάμπα τούμπου" που δέν μου περνούν καθόλου. Μα εννα το κάμω πάντως, έχω κάτι ήχους μές τα φκιά μου τούντες μέρες που θέλουν να φκούν έξω. Άχ τζιαι νά' σιεν η μέρα 30 ώρες ρε.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Όταν ο Θεοδωράκης εξαπόλυσεν την κλασσικήν μουσικήν τζιαι άρκεψεν να κάμνει μουσικήν για τους φτωχούς τζιαι για τους καταφρονημένους ξέρεις είνταν που ακούαν;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Aceras

Σωστότατον το παράδειγμα του θεοδωράκη ρε. Είχα κάμει κάτι προσπάθειες μα ξέρεις κάτι? Τζιείνου έφκαιννεν του με ειλικρίνεια το στύλ. Με λλία λόγια περνά του το πάντρεμα. Εμένα φίλε έν μου περνά καθόλου. Μπόρω να σου πώ μάλιστα πως όσο προσπαθώ να "κοντέψω", τόσο ψεύτης ακούουμαι. Εν σάν την κατάρα, να μισώ ώς το κόκκαλο τους elite αλλά η μουσική που μου φκέννει ναν ποτζιείνη. ΑΚόμα τζιαι τα περσικά που φκέννουν πουμέσα μου εν εξειδικευμένα ολά, έννεν λαϊκή μουσική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.