Στο Δάσος με το γιό μμου.

Παρπατούμε στο δάσος ανάμεσα στες φάρμες με τες αίγιες τζιαι τ' άλογα.

Εν η πρώτη εξόρμηση στη φύση φέτος, μιάς τζι άρκεψεν η άνοιξη να μας χαμογελά τζι η θερμοκρασία έφκηκε σε υποφερτά επίπεδα.  Το τελευταίο σιόνι λάμπει μεταξύ των φούντων του χόρτου που μάσιεται να βλαστήσει.

Εν πολλά τα μαθήματα στο δάσος..


Πολλές τζι οι ερωτήσεις.

"Γιατί παπά εξέρανεν το χόρτο?  Γιατί έσιει δίπλα του πράσινο?"


"Πού πάν τα φύλλα άμα ππέσουν?"

"Πού ήταν οι πάπιες τόσον τζιαιρόν?"

"Γιατί έννεν καλά να σύρνουμεν πέτρες των αίγιων?"


Τζι οι απαντήσεις απλές για να τες καταλάβει το μωρόν, τριάμιση χρονών που έναι.  



Έσιει τζιαι ωραία βραχούθκια γρανιτένα το δάσος.

Άμα φκέννει κάποιος μιτσής πάς σε βράχον, μέν τον αχχώσεις.  Μέν δείξεις πως έσιεις έννοιαν αν θα ππέσει.  Κράτα το άχχος  σου μακρά τζιαι το βλέμμαν προδίδει ανησυχίαν αν δέν νιώθεις που τα καλά χαλαρός.

  Βοήθα τον μιτσήν με πλάγιον τρόπον να μέν το καταλάβει, τζι άμα φκεί στην μούττην τζιαι τρίψει λλίον τα σιέρκα του πάς το ρότσον, σφιχτεί καμπόσον, πονήσει, τζιαι καταφέρει τα τζιαι δεί τον κόσμον που ψηλά για πρώτη φορά, μέν του κρατείς το σιέριν.  Λλίον κούμπα τη φούχτα σου στο γόνατον του, έτσι για ασφάλειαν εξ αποστάσεως, ή καλλύττερα ξαπόλα τέλλεια τζι έσιει έννοια σάν χαμογελάς μαζίν του.  Εννα του κάμει καλόν.   Ο κόσμος, που ψηλά, φαίνεται απέραντος που τη μούττην του βράχου, τζι αν εκατάχτησεν ο μιτσής μόνος το βράχον για να δεί τον κόσμον που ψηλά, εύκολα επέρασεν  στο νούν του το μύνημαν της φύσης για την Δουλειάν τζιαι την Προσπάθειαν, το Τίμημαν, η Αμοιβή.  Τζιαι σάν τον βοηθάς, χάθου μές τον ενθουσιασμόν του, να είσαι ολόκληρος παρών, έλα στη θέσην του τζι ενθουσιάστου, χάρου, γέλα που καρδίας.
Να είσαι Παρών.


Λαλεί τα ούλλα το χαμόγελον.






Τζι άφησ' τον ύστερα να παρπατήσει μπροστά σου λλίον, να μέν σε θωρεί στο πεδίον της όρασης του, τζιαι να παίρνει τες αποφάσεις για το κάθε του βήμαν, κόψε πίσω εσύ τζιαι παρακολούθα δίχα να μιλάς, δίχα οδηγίες.  Τζι ας φάει χώμαν, χόρτα, τζι ας ππέσει καμπόσες φορές.  Αν το κάμεις σωστά, εννα γυρίζει πίσω κάθε λλίον τζιαι να θωρεί το ήρεμον σου πρόσωπον, θα νώθει την ασφάλειαν μα όι τες αλυσίδες.





Τζι έτσι, φίλοι μου, έτσι εν καλά να μεγαλώννουμεν τζι εμείς, σάν τα μωρά μας τη Ψυχούλλα μμας.

Άμαν καταφέρουμεν να γινούμεν οι ίδιοι Τζιύρης μας τζιαι Μάνα μας,  έτσι τζι εμείς να της φερτούμεν της Ψυχούλλας μας σάν το μωρόν μας, να μάθει να φκέννει σε ψηλά σημεία τζιαι να παρπατεί τον ορίζονταν, δίχα άγχος ή φόον.


Η  Λογική εν ο Τζιύρης, τζι η Ροή της Στιγμής εν η Μάνα.   Τζι οι θκυό μαζίν άμα λειτουργούν μέσα στο πλάσμαν, μεγαλώννει η Ψυχούλλα του σωστά.

Σχόλια

Ο χρήστης Dimitris A. είπε…
Πανέμορφο παιδάκι!!!
Να 'ναι πάντα καλά!
Ο χρήστης postbabylon είπε…
μάνα μου το πουρεκκούιν εμεγάλωσεν που την τελευταίαν φωτογραφίαν!
Ο χρήστης Triolouin είπε…
Τζιαι 'γώ έφαα χώμα που ήμουν μιτσιά τζιαι εν εβρέθηκεν ένα πλάσμα να μου πεί ό,τι εν τρώεται....μετά το αντιλήφθηκα τζιαι ετάισα τζιαι τον αρφό μου τζιαι εκατάγγειλέν με, εκατάλαβα το! Χαχαχα.......εθύμισες μου τα παιδικά μου χρόνια, πολύ ωραίο post
Ο χρήστης Joy Tears είπε…
Μπορεί ναν πολλά σωστός τούτος ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι σ ένα μωρό τριων χρονών αλλά οι παραπάνω θα ετρέμαν μήπως πάθει κάτι το μωρό τους. Τζιαι εγώ μια που τζείνες νομίζω αν και εμεγάλωσα βουρώντας στα χωράφκια και σκαρφαλώνοντας σε λεμονιές και ακακίες.
Ο χρήστης Disciple είπε…
Πούρεκκος ο γιος σου α! Αρέσκει μου που τον αφήνεις να περπατά μόνος του. Έτσι εμεγάλωσα εγώ τζιαι τωρά εκτιμω το απίστευτα. Εν πολλά σπουδαίο πράμα για τον γονιό να αφήκει τέθκοια ελευθερία στο κοπελλούι.

Να σε σιαίρεται!
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Να σιαιρεστε ο ένας τον άλλο Διάσπορε μου.Σωστά τα λόγια σου! Η πουρεκκούα εν κάμνει άγρια σπορ; :)
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Χα χα! άφηννε τον μόνον του. Αλλά άμαν ξεπεράσει τα όρια τζιαι βάλει την ζωήν του σε κίνδυνον εν να καταφέρεισ να του κρύψεις ότι εφοήθης, ότι εσιέστης πάνω σου για την ζωήν του; Εν να καταφέρεις να μεν μπήξεις παουρκάν SOS που θα τον παραλύσει;

Ο δικός μου πον 17 δεν σταματά να μου ξαναλαλεί πόσον τον επλήγωσα όταν του έμπηξα τες παουρκές που έφκην πας σε έναν τεράστιον βράχον τζιαι παρολίγον να ππέσει μες τον κρεμμόν του άγριου ποταμού 30 μέτρα βάθος όταν ήταν 7 χρονών. Εγέλασεν μου τζιαι επήεν τζιειαμαί που δεν έπρεπεν τζιαι επαγιδεύτην τζιαι δεν εμπορούσα καν να πάω καν εγώ να τον πορέξω που τον κίνδυνον. Όταν τα εκαταφέραμεν δεν εμπόρεσα να κρατήσω τζιαι την ηρεμίαν μου τζιαι να του πώ "μπράβο γιόκκα μου τι ήρωας που είσαι"!. Δεν ηξέρω τι είπα, μάλλον τι επαούρησα που τον φόον μου, αλλά ήταν αρκετόν για να τον τραυματίσει αρκετά για να το λαλεί μέχρι σήμερα τζιαι να το κλαψουρίζει τζιαι του ψυχολόγου του πον να τριανταπέντε χρονών.

La morale de l'histoire? Όσον τζιαι να προσπαθήσεις, δεν έχει τέλειον τρόπον πον να αναγιώσεις τα κοπελλούθκια σου ή πον να συμπεριφερτείς της ψυσιής σου. Είναι ένας δρόμος γεμάτος trial and error. Καλην δοκιμασία τζιαι καλωσόρισες στο club.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Δημήτρη Α

Τζι εσύ να σαι καλά φίλε μου.


Postbabylon

Εμεγάλωσεν τζι αγόρεψεν ο λεβέντης μου. Θυμάσαι πέρσυ έτσι τζιαιρόν που επήαμεν για πρώτην εξόρμηση στο δάσος ήντα μιτσής που ήταν?


Τριολούιν

Φαίνεται που τα γραφτά σου κόρη πως είσαι της φύσης τζιαι του φαγο-χώματος! Μπράβο τους γονιούς σου που σε αφήκαν να είσαι η εαυτή σου.



Joy Tears
Τζι εσέναν φαίνεται σου πως εμεγάλωσες χωραφοβουρώντας. Έτσι πρέπει κόρη, έννεν καλά να αχχώννουμεν τα κοπελλούθκια.



Αππωμένη

Μεγαλώννω τον έτσι επειδή εμέναν οι γονιοί μου εμεταφέραν μου το άχχος τους τζι αναγκάστηκα ύστερα να με μάθω μόνος μου τα χώματα χιχι.





σταλαματιά

Η πουρεκκούδα εν λλίον φοητσιάρα μές τα σπόρ εν η αλήθκεια. Εν πλάσμαν του μυαλού παραπάνω.




Aceras
Τζιείνη η κραυγή η αυθόρμητη εν τζιαι μέρος του μεγαλώματος νομίζω ρε. Άν και τους τραυματίζει τζιαι εννα πρέπει ύστερα να την 'επιλύσουν' , χρειάζουνται την. Λαλεί τους "κόφτει τον τόσον πολλά τον παπά μου". Εν άμαν εν καθημερινή που κάμνει ζημιάν. (εγιώ άκουα την κάθε μέρα χααχχα ο φτωχός).

Το morale τούτον έναι όπως το λαλείς, τζιαι πιντώννω το εξής: Έν έσιει τέλειον τρόπον να αναγιώσεις κοπελλούθκια ή ψυσιές, μα έσιει τρόπον να είσαι Παρών στη Στιγμή τζιαι να ζυάζεις για να αντιδράς ανάλογα που το κέντρον του εαυτού σου για να λειτουργάς ζώντας το ανάγιωμα. Εν καλό το κλάπ που με καλωσορίζεις :)
Ο χρήστης Neraida είπε…
Α ρε διασπορε μου τι μου έκαμες τωρά :-(

Εθαύμαζα το μιστικουρούιν τζιαι εσένα.

Εθώρουν ότι μεγαλώνω τζιαι εγιώ τα παιθκιά μου με το ίδιο σκεπτικόν ( άλλους πρακτικούς τρόπους )

Τζιαι την Ψυχούλλαν μου εν την μεγαλώνω έτσι :-( Καταπιέζω την πολλά :-(

Ά ρε Σύμπαν ίνταλως μου διάς τις πατσαρκές για να συνέρχομαι :-)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Άτε κόρη, εσού είσαι η μάνα σου τωρά. Ξέρεις το αφού. Κανεί χουζούριν βασίλισσα μου τζιαι πιάσε δουλειάν, εγέννησες. :)
Ο χρήστης Neraida είπε…
χιχιχιχιχ
οκ!

έχεις δίκιο! Δουλειάν!!!!!!
Ο χρήστης Xenoudis - Ξενούδης είπε…
Μακάρι όλοι να είχαν την ίδια παιδαγωγική αντίληψη. Τα βιώματα στο ύπαιθρο είναι καλή σχολή.
Ξενούδης
http://xenoudis.blogspot.com
ούτε μία μέρα χωρίς ποίηση...
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Ξενούδη

Νομίζω στην κύπρον έσιει πολλούς με τούντην αντίληψη. Έν μπορώ να πώ το ίδιο για την αμερική.

ΕΘκιέβασα σε ρέ, έσιεις ωραία πράματα να πείς, τζιαι λάλε τα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.