Ροή. Κίνηση. "Do not go gentle into that good night."

Έχω υπερενέργεια.   Έχω στρές.  Σε λίγες μέρες θα πήξουν οι δουλειές μου.  Είχα καλά νέα επαγγελματικά σήμερα που με εγεμώσαν ενθουσιασμό, αλλά τζιαι άγχος.  Πόψε, φαουσιάζω για να καλοσκεφτώ τί να κάμω, πότε να το κάμω, τζιαι με ποιόν τρόπο θα τα καταφέρω χωρίς να πάθω υπερκόπωση.  Το πνεύμα ξυπνά ξανά.

Στο μεταξύ, όταν έχω στρές (καλό ή κακό)  τρώω ασταμάτητα τις νύχτες.  Ήδη εκαταβρόχθισα ενα πιάτο λουβί με τα λάχανα με αντζούγιες, (κάθε δευτέρα τρώμε λουβί) τρείς κόρτες ψωμίν, έξι cookies, μιά φούχτα φυστίκια, ένα πακέττο τσίπιτος.   Η υπερενέργεια ομως συνεχίζει χωρίς παμό.   Το μπλόγκινγκ δέ βοηθά.  
(επίσης δέ με βοηθά που εκουτούκλισα σαν το βλάκαν το βέντι λάττε με δύο shots εσπρέσσο τζιαι πέντε ζάχαρες κατα τες έξι το απόγευμα για να μέν ποτζοιμούμαι στο μάθημα γιατί βουρώ σαν τον πελλόν που η ώρα έξι το πρωί -eξισκάτισα μωρά. ετάϊσα τα, ετζοίμησα τα, γυμναστική, μπάνιο, αλλαγή φρουράς μωρών, ταξίδι προς τη μεγαλούπολη με συνοδεία δυνατής μουσικής ψυχοπλακωτικής για εκτόνωση ηθικού, business lunch meeting καρποφόρο, άργησα, βούρ στη δουλειά μετά, επήα σε οχτώ σπίθκια σήμερα, δέκα μαθητές, τέζα πίσω σπίτι η ώρα 9:30 το βράδυ, 300χλμ  μετά).

Πάμεν καλά.  Πετά η ομάδα.  Το σχέδιο μου για Μετα-τεκνοποιητική Ανοικοδόμιση της Συνθετικής μου ζωής .  (Πρίν ένα μήνα έκαμα resolution να ξανακινηθώ, να ξαναρκεψω τη σοβαρή μελέτη, να τηλεφωνώ κόσμου συνέχεια, να φκέννω έξω σε κονσέρτα πάλε τα σαββατοκυρίακα, να ξαναδιακλαδωθώ ως συνθέτης με τους μουσικούς στα κονσέρτα, τζιαι μιά φορά την βδομάδα να τρώω με κάποιο φίλο/γνωστό/συνάδελφο/καλλιτέχνη.  Κάποτε τούτα ούλλα ήταν φυσιολογικά, καθημερινά.  Τωρά, μόνο με σφίξη, οργάνωση, πειθαρχία, αγάπη, θέληση, αυτοθυσία εκ μέρους μου τζιαι της συζύγου μου, αλλαγή, σταθερά πιστεύω, τα ξανακερδίζω ένα ένα.  Πασκίζω μέσα που την φυσικήν κούραση τζιαι την ομίχλην του δύσκολου πρώτου χρόνου με τα μωρά να μεν καταλήξω σπίτι-μωρά-δουλειά, θέλω να Ζήσω, να Πλάσω, είμαι καλλιτέχνης τζιαι δέν έχω εκλογή, δέν το εδιάλεξα εγώ, εδιάλεξεν με. )  Δέν υπάρχει περίπτωση να μήν ζήσω όπως θέλω, όσο τζιαι να κοστίζει σε κούραση.  

Δάσκαλος=Δίνω
Συνθέτης=Παίρνω

Complete.



Εβρέθηκα το λοιπόν σήμερα με μιά γνωστή μου χορογράφο για ψάρι κάτω στη μεγαλούπολη.   Γνωστή που το Κλάμπ το καλλιτεχνικό (έφυεν σαν εμένα, πρίν ένα χρόνο όμως), φτασμένη, πενηντάρα, μιά σκέττη ντίβα τζιαι τούτη,  με τα ριχτά της, τα σιάλια με τα κρόσια, μπαρέττες στα μαλιά, κινήσεις των χεριών ούλλο 'χάρη'.  Βαστά το θεό που τ΄αχαμνά, νομίζει.  Μιλά χαμηλόφωνα, με νάζι τζιαι επίθετα όλο επιφωνήματα ψευδοευρωπαϊκά.  Άχ, πόσην πλάκαν έχουν μερικοί.   Καταλαβω ώρες ώρες οτι για καλλιτέχνης αρκετά πατώ πάς τη γήν.  Είχα της τηλεφωνήσει να βρεθούμεν να φάμεν, έθελα να δώ τί κάμνει τζιαι να διακλαδωθώ λίγο. 'Εκπληξη!  Έθελεν τζιαι τούτη να βρεθούμεν αμέσως.  Εκατάλαβα ότι κάτι θα θέλει που μένα γι ' αυτό έκαμεν το χρόνο να με δεί.   Εφάαμεν το φρέσκο βακαλάο που φημίζεται η περιοχή μας,τα οστρακοειδή μας, τζιαι είπαμεν τα.  Εκουβεντιάσαμεν επιφανειακά για την τέχνη κλπ κλπ Μετά ερώτησεν με για τον τρόπον που δουλεύκω τωρά.  Είπα της διάφορα (στη λαφαζανιάν είμαι άπιαστος, κυπραίος -σημαντικόν προσόν να μπορείς να εξηγήσεις "τί θέλεις να πείς με την τέχνη σου', κάμνω το χάζιν του όποιου με ρωτά, τζιαι πάντα έχω πολλά να πώ)  Ότι τζιαι να της είπα επέτυχεν.   Ξαφνικά πιάννει μου τον καρπό μου τζιαι λαλεί μου:  "Άτε κανεί μαλακίες, άκου τί σε θέλω...  Γράψε μου ενα κομμάτι 7 λεπτών, να το χορογραφήσω για την ομάδα μου.   Θέλω το τέλη του μάρτη. Μπορεις;;;;"

Εσκέφτηκα για 0.000001 δευτερόλεπτο.
"Ναί"

 Το κομμάτι θέλει το για πιάνο με δύο παίχτες (ένας θα πατά πλήχτρα, ο άλλος θα παίζει τες χορδές του πιάνου με δοξάρκα-έτσι αποφασίσαμεν, έχω τζιαι τους κατάλληλους πιανίστες να το κάμουν τούτο)  τζιαι δέ θα δυσκολευτώ.  Θέλει το αρρωστημένον το κομμάτι, να σε πιάννει μέγα άγχος οταν το ακούεις.  Η ειδικότητα μου.  

Pressure:  Πρέπει να καμω πολλά καλή δουλειά γιατί η ομάδα της εν πολλά γνωστή στη μεγαλούπολη, τζιαι μάλιστα αν πετύχει το έργο μάλλον εν να πάμεν τζιαι στη ΝY να το παρουσιάσουμεν.  Σίγουρα εμίλησεν τζιαι με άλλους συναδέλφους.  Αλλά έχω τον τρόπο μου, τζιαι ο χαρακτήρας μου πείθει, τζιαι εκέρδισα την φαίνεται.  Έ, εν τζιαι εντάξει η μουσική μου, βοηθά.  Τζιαι το τελικόν:  Έκαμα της καλήν προσφορά  (δηλαδή δέν θέλω ριάλλια).  Περίεργο?  Οχι. Συνήθως τούτη χρησιμοποιά τη μουσικήν διάσημους συνθέτες (όπως του Philip Glass) αλλά η οικονομία εν χάλια τζιαι δέν έσιει τα ριάλλια φέτος να πιερώννει διάσημους συνθέτες να της γράψουν.   Αρκεί μου το publicity.  Επίσης, ανάγκη δέν εχω τα ριάλλια, κάμνω τζιαι άλλη δουλειά.  Advantage διάσπορος δηλαδή.

Ζήτω η χάλια οικονομία δηλαδή, να δουλέψουμεν τζιαι μείς οι άσημοι!!!!   



Σχόλια

Ο χρήστης rose είπε…
Χαρηκα Διασπορε
σου ευχομαι να πανε ολα καλά και να το χαρεις

φιλια
Ο χρήστης MARINOS είπε…
Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο-!

Καλές δημιουργικές μέρες!
Ο χρήστης Terra Incognita είπε…
Viva John Cage και τα άρρωστα του πιάνα.
Δώσ' του να καταλάβει!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Rose μου ελπίζω να το χαρώ, πρέπει να νικήσω πρώτα το άγχος που θα μου προκαλέσει ώσπου να γεννηθεί η ιδέα. 'Βαστα καλά' λέω του εαυτού.

μαρίνο
να' σαι καλά, τζιαι δέ θα χαθώ που δαμέ.

τερρα
viva, viva. Μα ξέρεις χάζι να γράφεις ποτούτα (άμαν έβρεις την ιδέα, δηλαδή)
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Μάνα μου ίντα πονηρός Κυπραίος που είσαι,αφού άμα γίνεις γνωστός εκεί που θα σε πάει η ντίβα μετά θα έλθει και το χρήμα.Καλή επιτυχία Διάσπορε μου κατάπληξε τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαίνεται μεγάλη ευκαιρία, Διάσπορε.

Εύχομαι πολλές και καλές ιδέες να σε κατακλύσουν συντόμως!!!
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή ευκαιρία Diasporus (είπα το με αππωμένη προφορά τωρά γιατί ποιός σε πιάνει!!). Τζιαι το θέμα (αγχωτικό) ότι πρέπει για σένα :)

Εύχομαι να είναι η αρχή σπουδαίων συνεργασιών για να δημιουργήσεις και να εξωτερικεύσεις ότι κρύβεται μέσα σου.
Ο χρήστης Leni είπε…
Εγέλασα με την "ειδικότητα σου" :)

Άτε καλά γραψίματα τζαι να σε δούμε τζαι στο youtube!
Cypriot, diasporus, composer, dance, New York, masterpiece.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
σταλαματιά
Ελπίζω να πάει καλά η κουβέντα (ποτέ δέ ξέρεις με τούτους) αλλά σίγουρα θα το διασκεδάσω, εν πολλά ωραία να γράφεις για μοντέρνο χορό. Το κυπραιολαφαζανιόν έχει πέραση δακάτω!

Λεμέσια
Αρχίσαν οι ιδέες να με γεμίζουν ενέργεια. Γυρεύω ποίηση με 'αέρα' ανάμεσα στις λέξεις για να εμπνευστώ, ίσως του e e cummings...

ρούθλες μου
εν πολλά καλή η ευκαιρία, τζιαι το να γράψω για χορό εν τρόπος self-expression μοναδικός, έσιει ούλλα τα στοιχεία ακουστικά/κινηση/αίσθημα. Ξέρεις πόσο άγχος μπορείς να φκάλεις έξω??!

Λενη
Χα χα, πές το αστεία αλλα θα μπεί στο γιουττούπιν σίγουρα. Η χορογράφα έχει πολλά βιτεάκια ήδη.
Ο χρήστης Gourounella είπε…
Αχ τι ωραία! Και ήθελα να γίνω μπαλαρίνα που ήμουν μικρή!! όπως και τα μισά κοριτσάκια! Μπορούσε και να συνεργαζόμασταν τωρά! χιχιχι! Εσύ να να συνθέτεις και εγώ να μεγαλουργώ χορεύοντας! Καλές εμπνεύσεις!
Γουρουνοφιλούρες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
good luck and have fun!!
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
ουάου,

τέλεια

αφού είσαι καλός ξέρεις το

στο τέλος εννα σου φκει

μόνον μεν πίννεις καφέδες!


είμαι και εγώ ενθουσιασμένη-αγχωμένη για μιαν από τις ασχολίες μου

άτε άτε

ανυπομονούμε
μπράβο μπράβο μας που κάμνουμε τζιήνα που θέλουμε
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Εθκιάβασα τούτην την ανάρτησην με μιαν απίστευτην ταχύτηταν. Έμπηκα που την πρώτην λέξην τζιαι έφκηκα που την τελευταίαν με έναν εξωφρενικόν ρυθμόν, περνώντας που σκοτεινούς διαδρόμους με compulsive βηματισμό, μετά που ξιφώθκια σαν τζιείνα που μας βάλλεις συχνά σε φωτογραφίες, κάποτε να πετώ μιτά σου σε αέραν της δημιουργίας (τζι ας δεν δημιουργώ εγώ τίποτε), να αγωνιώ μαζίν σου την ηδονιστικήν αγωνίαν του τι θα φκεί. Αρέσκει μου να θκιαβάζω έτσι κομμάθκια. Προαισθάνουμαι ότι σε μερικές εφτομάδες θα μας γράψεις μιαν ανάρτησην θριαμβευτής για το τι έφκην. Το μικρόν παραθυρούιν που μας άννοιξες να δούμεν τον κόσμον σου δείχνει όμορφα πράματα. Είναι κάτι σαν πίνακας του Pierre Bonnard.

Όταν τα μυαλά σου τζιαι οι αισθήσεις σου θα σφίγγουνται να γεννήσουν θα βρίσκουμαι Κύπρον. Πάω να κάμω σήκωσην με τους δικούς μου τζιαι με την φύση που αγαπω. Επειδή η φύση μας είναι κοινός έρωτας, σε ένα περίπατον που θα κάμω μες τες μαυρομμάτες, τες ορχιδέες τζιαι τα τταουσιάγκουλα, θα σου στείλω με την Περσεφόνην μιαν σκέψην με όσην ομορκιάν μπορεί να συμπυκνώσει μέσα. Θα της πώ να σου την φέρει την ώρα πον να σφίγγεται ο νους σου να γεννήσει τζιαι ίσως τον σικκιρτίζουν οι πόνοι της γέννας. Λαλούν ότι εν πανάρχαιον γιατροσόφιν που βοηθά.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Cake
Να σαι καλά κεηκούδι. Αρκέψαν να με ζώννουν τα φίθκια της δημιουργίας ήδη.

gourounella

Τελικά χορεύκεις τωρά ή όχι; Ευχαριστώ για τις ευχές, η έμπνευση θέλει στήριξη.

ριτσα
Αχ, πάλε με τον καφέ πόψε! Πέ μου, εσύ τί μάσιεσαι τωρά;

μάστρε aceras
όποτε γράψεις, γράφεις ποίημαν, τζιαι συγκινεί με πόσον με καταλάβεις φίλε μου.
Σήκωσες;; Καλά να περάσεις, έσιει 17 χρόνια να πάω κύπρον σήκωση. Γράψε καμιάν ωραίαν ανάρτηση για μάς τους ξενιτεμένους, πάρε μας τζιαμέ, στη φύσην τζιαι τα έθιμα του σιειμώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.