Πελλός που μ' αρώτησεν ολάν.

Εν δύο το πρωί.  Έν εχω ύπνο γιατί ακολούθησα τες συμβουλές σας τζιαι εχαλάρωσα με κουρούδιν τρίωρον το απόγευμα...

Έπαιζα ακκορτεόν τέσσερις ώρες πόψε έξω στη βεράντα, προσπαθώ να μάθω το κομμάτιν μου που έγραψα για τον πατέρα διάσπορο -έγραψα το ναν δύσκολον ο κερατάς τζιαι εσκόρσαρεν με.  Την τετάρτην έχω πρόβαν με τους άλλους μουσικούς  (ούτι, βιολί, κρουστά, φλάουτο)  τζιαι πρέπει να το μάθω καλά.  Έδρωσα καλά.  Έκαμνα τζιαι παττιχοδιάλειμμα κάθε ώρα, έσπασα -βλάφτει η παττίχα ρε παιθκιά?  Έφαα τζιαι κούννες, έφαα τζιαι ροδάτζινον.  Αλκοόλ γιόκ.  Κομμένο.


Έρκουμαι το λοιπό ννα ππέσω, τζιαι επήα να κάτσω στο 'μέρος'  με τον κλασσικόν κυπριακό καλοκαιρινό τρόπο εν το μέσω της νυχτός, δηλαδής ημίγυμνος, σωβρακάς τζιαι υγρασιόπληχτος.  Έκατσα να ησυχάσω στο λυκοφώς του μπάνιου, ένιωσα το γνώριμο μέγεθος/σχήμα/ύψος του 80'ς αποχωρητηρίου που τα παιδικά μου χρόνια  (σημαντικά τούτα τα μικρά)  να με αγκαλιάζει σχεδόν μητρικά, τζιαι άρκεψα να διαβάζω τα διάφορα περιοδικά που μαζεύκουν φαίνεται με τις εφημερίδες οι γονείς μου κάθε σαββατοκυρίακο.  Εθκιέβασα πολλά ηλίθια πράματα, είδα φωτογραφίες με ξενέρωτους σε κοκτέηλ πάρτυ με γελοίες ενδυμασίες τάχα designer,  είδα τζιαι είδα ανοησίες που ενόμιζα μόνον στην αμερική μολύνουν το μυαλόν μου κάθε μέρα.  Εψευτοαπογοητεύτηκα τζιαι έπιασεν με culture shock.   Τί εν τούτα!?   Είδα μιά κοπελλούαν που έξερα παλιά.   Εσιοκκαρίστηκα.   Ρά, που σε εξαναείδα πρί χρόνια εσύναες μανιτάρκα με τες ποϊνες  κάτω που τες αναθρίκες στη Μεννόγειαν άλουτη τζιαι ξαφνικά είσαι η κ. Τάδε  τζιαι πάεις στα κοκτέη  τζιαι φορείς μου φόρεμαν με φρου φρου  της ντονατέλλα βερσάτσε με παπούτσιν κκκέη  σπέηη    τζιαι  τσένταν κκόουτch   ρά  μαννή   τζιαι βάλλεις τη μουττάραν σου στα περιοϊκά!!!    Άτε, να μέν βάλω τ' όνομαν σου δαμέ να γινείς ρεζίλι.    Τέλος πάντων.


Ξαφνικά, όπως εθκιέβαζα με χλευασμόν  το λεγόμενο περιοϊκόν Purple  της περασμένης εφτομάδας τζιαι εμετροφύλλουν αφηρημένα πέρκι δώ τουλάχιστο  καμιάν τιτσίραν, θωρώ το μπλοκόνομαν μου σε μιάν σελίδαν που λαλεί κάτι σάν "τί γίνεται στα κυπριακά μπλόγκς", τζαιι είσιεν τζιαμέ ολόκληρην μου ανάρτησην  (τζιήνην που έγραψα  "Πού περπατάς στην Κύπρον"), λέξην προς λέξην.   Φαντάζεστε το σιόκκκ   μου.   Μα καλάν ολά..   Αρωτήσαν με αν θέλω την ανάρτησην μου μές τα περιοϊκά τους τα πατσιαούρικα?   Είπεν μου το κανένας?  Όι.   Εδιερωτήθηκεν η δημοσιογράφος  αν μου αρέσκει να μου βάλλουν τα λόγια μου σε έγραφον δημόσιο χωρίς να μου στείλουν έναν ήμεηλ σιόρ?   Εθυμώθηκα τζιαι εχτίτζιασα.   Τάχα πρέπει να πάρω πάνω μου που με έβαλεν το περιοϊκόν τζιαι να κρύψω???     Εβάλαν τζιαι της Roam, τζιαι κάτι του Μαρίνου  (έν ξέρω αν τους αρωτήσαν τζιήνους...)    



Σχόλια

Ο χρήστης Anonymous είπε…
χαχαχα!!! Σόρρυ που γελώ, είσαι χτιτζιασμένος με τούντην ιστορία αλλά....εν αστείο!!! Φαίνεται μου πολλά αστείο διότι εν εντελώς εχτός πνεύματος τα περιοδικά- στην κοσμάρα τους! How random is that dude (όπως θα έλεγαν οι Αμερικανοί)!!!
Ο χρήστης papoutsosiko είπε…
axaxaxxaxa efires me me tin perigrafi tis korous me tes poines.
Ο χρήστης Πρασινη νεραιδα είπε…
ποιο ειναι το περπλ βρε παιδια; μπορω να το βρω στο ιντερνετ??
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Θα έλεγε κανείς ότι νομίζεις ότι η Κύπρος εν χορκό! Χα χα. Επήρεν μας τζιαί μας η μάππα φίλε μου. Επνιήκαμεν μες τις μάρκες τζιαι τα λούσα τζιαι, σόρυ τζιαι για την έκφραση "είδεν ο κ...ς ο τίτσιρος βρακί τζιαι εχέστη"! Ξέρεις ότι τηλεφωνούν στα περιοδικά οι εν λόγω κυρίες τζιαι θυμώνουν άμα εν τις βάλουν μια φορά φωτογραφία; Ξέρεις ότι γίνεται πόλεμος για την θέση της κάθε φωτογραφίας (ποιά εν να μπει μπροστά που ποιάν); Ρώτα μας τζιαι μας που ξέρουμε να σου πούμε.

Έshις δίκιο να νευριάζεις με την ανοικτή δημοσίευση αποσπασμάτων των blog. Με ποιού το δικαίωμα! Διερωτούμαι όμως αν υπάρχει νόμος να το απαγορεύει μια και ότι γράφεται στο ίντερνετ είναι ανοικτό προς όλους (δυστυχώς). It makes me think sometimes αν μου αρέσκει τούτη η κατάσταση με τα blogs.

Πράσινη νεράιδα, το purple είναι ένα περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με την εφημερίδα Πολίτης. Δεν μπορείς να το βρεις στο ίντερνετ (δεν έφτασε μέχρι εκεί η χάρη του ακόμα!)
Ο χρήστης Leni είπε…
Εν σοβαρομιλάς. Εξανακούσαν για copyright?? Να βάλεις τζείνα τα σηματούθκια για τη δημοσίευση τζαι τωρά να επικοινωνήσεις να τους πάρεις τα σώβρακα. Άμα πιααα

Μπαη δε γουέη, φυρμός η περιγραφή της φιλενάδας μες το περιοδικό.

Επίσης, που εν να αρκέψει να φκαίνει παττίχα που τα αυτιά σου, τζείνη τη μέρα μεν φάεις παττίχα :)
Ο χρήστης Anti-Christos είπε…
Φίλε μου Διάσπορε "Ήρτες που έσσο σου!"

:)

Να δεις τι τραβούμεν στην Κύπρο με το δήθεν lifestyle!

Και εμένα είναι ο χάρος μου να μου δημοσιεύσουν ανάρτηση σε περιοδικό! Ευτυχώς που συνήθως γράφω για μουνιά και βυζιά και τα κόβει η λογοκρισία τους!
Ο χρήστης the Idiot Mouflon είπε…
Τωρά αν σου πώ "χεσ' τους" θα φταίω;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπλοκοπαιδιά εν πολλές φορές που εβάλαν αναρτήσεις σας σε περιοδικά, κατακρίβειαν στη city και στο purple. Για άλλα ένειξερω. Άτε ρε διάσπορε πε το όνομα της να κάμουμε λιο χάζι!!
Ο χρήστης rose είπε…
Διασπορε πάνω από τα κεφαλια μας στην Κύπρο υπάρχει το μετρομάχαιρο.
οτιδήποτε πάνω από το μέτριο θερίζεται.

σκύψε και θα περάσει ξιστά από πάνω σου...

μην ανησυχείς

και μην αντιστέκεσαι
χαλάρωσε και απολαυσε το
Ο χρήστης Blackbeard είπε…
Copyright στη Κύπρο έχει μόνο για να προστατεύσουμεν το Hollywood. Ούλλα τα άλλα επιτρέπουνται. Επειδή 'εν στο Ίντερνετ' εν έσιει κλόπιραϊτ...
Ο χρήστης axairefti είπε…
Τελικά τούτη η ιστορία με τες αντιγραφές από μπλογκς μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάζουν περιοδικό με λιγότερο κόστος. Είδα κι εγώ τέτοιες δημοσιεύσεις, αλλά νόμιζα ότι έπαιρναν κάποια άδεια. Δηλαδή ποιος τους εμποδίζει να βγάζουν περιοδικό μόνο με ποστς από μπλογκ και να βγάζουν λεφτά από τις διαφημίσεις και από όσους το αγοράζουν; Ο περί Τύπου νόμος δεν λέει κάτι για αυτό;
Λένη, καλό το λινκ που έδωσες. Θα το κοιτάξω.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
βελισσάρη

Εν του γέλιου φίλε, έκαμα τους τζιαι γώ χάζιν έστω τζι άν εχτίτζιασα. Να προσθέσω στην αμερικάνικη φράση σου τζι έναν "Woooow how random is that! .. Duuuuuuude" -για έμφαση.


παπουτσόσυκο

Ποϊνες με τες πρόκκες μάλιστα, απογιάτιστες :-)


πράσινη νεράϊδα

Να γοράσεις τον Πολίτη την κυριακή.




Ruth_less

Για το σάϊζ της κύπρου έσιει πολλά εξωπραγματικά φαινόμενα που δέν αρμόζουν στο 'φιλήσυχο και απλό μεσογειακό πνεύμα' κατα που θωρώ. Μα τηλεφωνούν στο περιοδικό για να πιάσουν καλύτερες θέσεις ολά?! Απίστευτο. Εξωγήινοι. Εξωκύπριοι.

Νομίζει τζι ο καθένας μές τα περιοδικά οτι μπορεί να αρπάζει την πνευματική μας ιδιοκτησία τζιαι να την κάμνει δικήν του! Απίστευτο. Επειδή εν πάς το ίντερνετ δηλαδή. Αλλο λλίον εννα μας κλέψουν τη μουσικήν μας!!



Λένη

Ά, πολλά ωραία, εννα βάλω τα μασκαραλλικκούθκια να δούμεν πού θα πάμεν τζιαι να τους τηλεφωνήσω να τους χέσω λιγάκι να κάμω χάζι.

Χαχα, η παττίχα που τα φκιά :-D




Αντίγριστε

Όπως το είπες φίλε, ήρτα πόσσω μου!

Είσαι έξυπνος γμτ, εννα αρκέψω τζι εγώ να ξημαρογλωσσώ παραπάνω πέρκι σταματήσουν.
Στην ανάρτησην μου τζιήνην είχα φανταστεί να έβρισκα βοσκόν σε περίπατον μου τζιαι όμορφη σκηνή με ανταλλαγή χαιρετισμού τζιαι σύκων. Έπρεπεν να είχα γράψει ότι ήβρα βόσκεναν τζιαι εμάμησα την, να σου πώ αν το εγράφαν :-)))



Μούφλε

Θα τους χέσω τζι έχεις δίκιο.




Ανώνυμε

Έν γίνεται να δημοσιέψω το όνομαν, εν κρίμαν το φκιόρον είμαι καλόν παιδί χαχαχα.




ρόουζ

Η ππάλα που κόφκει το 'πάνω του μέτριου' εν αδυσώπητη όπως καλά ξέρεις καλή μου.

Θα σκύψω να δούμε. Μή μας πάρει ομως κανένας Βαάλ απο πίσω χιχιχιχι.
Να βάλουμεν ούλλοι τζιήντα disclaimers για το copyright πέρκι μας ρωτούν που δαμέ τζιαι να πάει/


Blackbeard

Εσιοκκαρίστηκα ρε. Εν απίστευτο που μπορεί κάποιος να κλέψει έτσι χωρίς να πτοηθεί. Λέγονται τζιαι δημοσιογράφοι!!!!!!




axairefti


Εν καλά που λαλείς. Κάμνει ολόκληρη στήλη δωρεάν, χωρίς καμιά προσπάθεια. Πάς τη ράσιη μας. !
Ο χρήστης Sike είπε…
lol
η Μεννόγεια εν κόφκει τσας μακρά που τζιαμέ που είσαι, ξα εσύγχησα την με άλλο πράμα; Ξα εν τρόπος του λέγειν τζι εγιώ επίστεψα; "Ρα"! Εν έshει λάθος, γεμώννει το στόμα σου. Εννα αρκέψω να το λαλώ αλόπως.
Ο χρήστης maria είπε…
haha καταρχας ενε ζητήσαν την άδεια σου για να δημοσιεύσουν ανάρτηση σου, και σύμφωνα με τον νόμο περι πνευματικών δικαιωμάτων, πρέπει να κινηθείς δικαστικά να έβρεις το δίκιο σου και γιατί οί και καμιά λίρα?
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Μα τωρά εν πράματα τούτα ? Να σε βάλουν στο ίδιο περιοδικό μαζί με τη (πόθεν είπαμε ότι ένι? Μαννόσογια? τέλος πάντων ) στο ίδιο περιοδικό? Μα για όνομα!!!!!!!!! Α Διάσπορε μου εφύρτηκα που τα γέλια τζιαι εχρειάζετου μου τούτες τες μέρες.
Καλό Σ/Κ.
Ο χρήστης κι αγνάντευε... είπε…
Σταλαματία, δε νομίζω η κορού που περιγράφει ο Διάσπορος να ήταν μες το ίδιο περιοδικό με το ποστ του... όξα;;
Διάσπορε αγαπητέ μου είχα διαβάσει το ποστ σου στο περιοδικό και ΔΕΝ είχε περάσει καθόλου από το νου μου να σε ενημερώσω, φαντάστηκα ότι σου είχαν στείλει κανένα email... Αλλά πάλι, δεν ιδιοποιούνται αυτά που έγραψες εσύ, υπάρχει το ψευδώνυμό σου από κάτω, έτσι; Πάντως όπως λέει και ο Ανώνυμος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Βεβαίως, κάποιοι μπλόγκερς αρθρογραφούσαν τακτικά στον Τύπο. Η Τουλίπα έγραφε στο Υστερόγραφο του Φιλελευθέρου, αν θυμούμαι καλά, ο Νέο Λήδρας (μπορεί και να θυμάμαι λάθος το όνομα)σε εφημερίδα, η Δρακούνα αρθρογραφεί (επίσημα) στην Καθημερινή της Κυριακής (πληρώνονταν όλοι αυτοι; Δεν ξέρω...). Είναι μία άλλη φωνή που θεωρώ χρήσιμο να ακούγεται.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
Ναι ναι, στο ίδιο περιοδικό πρέπει ναταν. Μα αλήθκεια εσύναεν μανιτάρκα με τες ποϊνες; μα τόση μεγάλη διαφορά; όξα εν σχήμα λόγου κατά το "ήσουνα ξυπόλητη και μάζευες ραδίκια";

πάντως αν ναιν αλήθκεια τζιαι εσιέρετουν το μπορεί να ξανάβρει κάποτε τον παλιόν της εαυτό.

Εκατάλαβες ίντα μπου εννοώ ότι έφαν μας η ξενέρωτη ξενομανία; όπου το ανούσιον τζιαι μειωτικό εσυνάξαμεν το. Οι εναπομείναντες εν να αυτονομαστούμεν όπου νάσε "κυπραίοι οι έγκλειστοι". Εκτός τζιαι αν συνάξουμεν τες δυνάμεις μας τζιαι επαναστατήσουμεν.

Λαλείς;

Πάντως το να μεν σας ρωτούν θεωρώ το μεγάλον λάθος, παρόλο που το να βρουμεν κάτι στο ίντερνετ εκατάντησε το ίδιο με το να τό βρουμε χαμέ στο δρόμο.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
τούντην ανάρτηση εν να σου την δημοσιεύσουν αραγες σου; Χαχα!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
sike

η μεννόγεια εν κοντά στες αγγλισίδες, δαμέ κοντά..

έσιει ωραία φύση.


Νομίζω το πιό condescending πράμα που μπορείς να πείς σε μιά κοπέλα είναι "Ρά" . Έν έσιει λάθος!




..fairyland

Αν το ξανακάμουν εννα κάμω θέμα. Εν με ρωτήσαν=κλεψιά!




Σταλαματία\

Όι έν ήταν το ίδιο περιοδικό με την 'κοπέλλα'. Μα έν εξανάκουσες τη Μεννόγεια? Εν πολλά πελλόν όνομα.



κι αγνάντευε

Ναι εν καλόν να ακούεται η φωνή μας στα media αλλά με τη συγκατάθεση μας, εν πνευματική ιδιοκτησία το μπλόγκ, τζιαι προστατεύεται που τους ίδιους νόμους κανονικά.

Μα έσιει μπλόκερς που αρθρογραφούν κανονικά σε εφημερίδες? Εν το έξερα. Τούτον εν καλό.



κουλλουρούδιν


Είχα δεί την κοπελλούαν τελευταία φορά μιάν καθαρή δευτέρα που είμαστεν γυμνάσιο. Τζιαι τωρά εν μές τη χλιδή τζιαι τες μάρκες στα περιοδικά. Πόσο ψώνιο! Τούτοι ούλλοι οι αθρώποι εν όφκεροι πουμέσα τους τζιαι κουβαλούν την άγνοια της Θλίψης του Ανόητου στα πρόσωπα τους. Λυπούμαι τους. Δέν υπάρχει ελπίδα. Γι αυτό θέλω μιά καλύβα στο δάσος να πάω να κρυφτώ.


Άτε, άς το τυπώσουν τούτο!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παιδκιά, ο περί Τύπου νόμος εν καλύπτει τα blogs τζιαι που τη στιγμή που γράφεις κάτι δημόσια, εν φυσικό να μπορεί κάποιος να το αναδημοσιεύει, αρκεί να γράφει την πηγή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.