Ο μιτσής που τ' αζερπαϊτζιάν κάμνει 'μανέν

Πόψε εννα πάω να ακούσω πολλά ωραίες μουσικές σε καταγώγια κρυφά, για λλίους, κάπου που πάν μόνον άντρες για ν' ακούσουν μουσικήν του κλαμάτου.  Αν σώννω ακόμα εννα σας γράψω τες εντυπώσεις μου.   Προς το παρόν, για να φτιαχτώ κατάλληλα  ακούω τούντον ρόκωλον που έσιει στη ψυχούλλαν του παραπάνω συναίσθημαν τζιαι πόνον που τους παραπάνω μουσικούς που άκουσα στη ζωή μμου.  Ρέ μιτσή, τί εκάμαν της οικογένειας σου τζιαι έσιεις τόσον πόνον?   Είσαστε πρόσφυγες?  Εχάσετε τα σπίθκια τζιαι τους συγγενείς σας?  Εν που ζιείς στον Τρίτο Κόσμο, δίπλα του χαμού τζιαι της φτώσιας, μές τους οχετούς σε χωρκόν διαλυμένον ούλλον αρρώστειες?  Εν που επέθανεν ο αρφός σου ή η μάνα σου στη γένναν?  Εν που έν μιλά ο παπάς σου τίποτε?  Πόσα όπλα θωρείς κάθε μέρα να σκοτώννουν αθρώπους δικούς σου?  Εν που έν θωρείς ποττέ σου βολεμμένους  γυρό σσου τζι εν ούλλοι φτωσιοί σάν εσέναν?   Αλόπως κάμνει σου η ύπαρξη σου υποχρέωση να εκφράσεις τούντον πόνον με τρόπον αυθεντικό...


Πολλούς σαν εσέναν έν έσιει λεβέντη μου.  Ίνσιαλλα  να μέν καταριφτείς μές το όπιο τζιαι τη φήμη.  Ίνσιαλλα να είσαι τόσον αθώος τζιαι στα σαράντα σου.  Ελπίζω να μέν σε παίξουν σάν τον Σαϊτ  τον λεβέντην που κόμα κλαίω τον μετά που 9 χρόνια που τον εφάαν στη Σουηδίαν οι ακραίοι  τζιαι οι μυστικές υπηρεσίες.    



Σχόλια

Ο χρήστης Richie είπε…
Εν εκαταλαβα τιποτε που ακουα τες λεξεις.Εν ηταν καμμια γνωστη στ'αφτια μου παρα μονον αμυδρα τζιαι τζεινον που συνηθειαν.Που αηκα πισω τες λεξεις τζι ακουσα τον να τραουδα εδωκεν σημαν η καρκια μου τζι ενοιωσα τ'ακροδαχτυλα μου να μουδκιαζουν.Μονον που πονον φκαινει ετσι συναισθημαν.Μονον που πονον φκαινει ετσι φωνη.
Ο χρήστης rose είπε…
καταγώγια άκουσα με μουσική ...

που τα βρήκες ρε Διασπορε και εμεις έχει 16χρόνια που τα ψάχνουμε ;-)

πηγαινε, πες μας αν ήταν ωραία και ψιθυρισε μας που...άντε στην αναγκη ντύνομαι και άντρας
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
πολλά εντυπωσιακό, μα ένταλως ελέγχει την φωνή του έτσι

αλλά εμένα εν μου φαίνεται και τόσο τριτοκοσμικό μωρό.

φαίνεται μου μωρό που οι γονιοί του ασχολούνται με τη μουσική που τον περιβάλλει από τα γεννοφάσκια του, τραουδά του ο παππούς του κλπ ασχέτως αν έχουν λεφτά ή όι

θα μπορούσα βέβαια να φανταστώ και μια όλιβερ τουίστ στότι
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
και γιατί μόνο άντρες; οι γυναίκες δεν κατέχουν από μουσική του κλαμάτου;
Ο χρήστης Ρωξάνη είπε…
Διάσπορε, θέλεις να πεις υπάρχουν
τέτοια καταγώγια στην Κύπρο; Δεν ξέρεις πόσο πόθησα να είχα ζήσει έστω για λίγο, τα Καφέ Αμάν, τους τεκέδες στη Μικρά Ασία, στον Πειραιά.. τα υπόγεια μαγαζιά (και κείνα της τζαζ και των μπλουζ στο Νότο της Αμερικής) με τις αυθεντικές μουσικές και τους αυθεντικούς τύπους.. που όλα θολώνουν εκτός από τη μουσική.. και η καρδιά σπασμένη μέσα της.

Ίσως να εννοείς ότι δε συνηθίζουν να πηγαίνουν γυναίκες κι όχι ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.
Ο χρήστης Leni είπε…
Εσηκώστην η πέτσα μου
Ο χρήστης Triolouin είπε…
Διάσπορε πρέπει να σταματήσεις να με συγκινείς.Όποτε διαβάζω Διάσπορο εννοείται έπαιται δάκρυα και ανατριχίλα, εκατέντησε τόσο κοινότυπο. Τέθκοιες μουσικές τζιαι ταλέντα εν αξιοθαύμαστα.Μ'αρέσει ιδιαίτερα η διαπολιτισμική μουσική που έχει πόνο. Ευχαριστούμε τζιαι είσαι τυχερός που έζησες έτσι εμπειρία στα καταγώγια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.