Πόψε που εφτερούγισα στο Κορασσάν



Έκατσα στη βεράντα τζι εν αργά το βράδυ, οι σιλουέττες των σπιθκιών γυρόν μου τρυπούν τον έναστρον ουρανόν σάν τες φούχτες που με ενωμένα τ' ακροδάκτυλα προσεύχουνται η καθε μιά στον δικόν της θεό. Προσεύχουμαι τζι εγώ στον διόνυσον μου πόψε. Παίζω μουσικήν που την περιοχήν του Κορασσάν, πάς τα βουνά τους κούρδους της περσίας. "Κορασσάν" σημαίνει "ποτζιή που έρκεται ο Ήλιος". Έρκουμαι. Επέρασεν ο Αλέξαντρος που τζιαμέ το 300 κάτι, κάποτε ονομάζαν την περιοχήν Τραξιανή. Έσιει πολλήν ιστορίαν η μουσική τους τζιαι ενώννει σε με το σύμπαν ο ήχος της. Έπαιζα 6 ώρες τούντη φράση σήμερα, obsession σαμανικό. Εν μουσική των πολεμιστών που αφήννουν τες οικογένειες τους τζιαι πάν έφιπποι να κάμουν κλεφτοπόλεμο τους καταχτητές. Έσιει πολλύν παράπονον, αλλά αναβλύζει που μέσα της τζι έναν πείσμαν μαυροντυμένον ούλλον μασιαίρκα αρχαία, μιά αυτοπεποίθηση στητή σάν το πεύκο εν η μουσική τους Κορασσιώτες. Στην πολλήν ώρα που παίζει το κορμί σταματά ο εαυτός να σε ενοχλεί με τες πεζές του σκέψεις τζιαι πεθανίσκεις, θάφκεσαι, ενώννουνται τα μόρια σου με το σύμπαν τζι ο πόνος τους Κορασσιώτες γίνεται δικός σου, ενας παγκόσμιος πόνος. Το κορμί, η κάθε του ίνα, τα κόκκαλα σου τζιαι η επιδερμίδα, τα σηκώθκια σου τζιαι το βλέμμαν ούλλα πάλλουνται με το ρυθμό ανεπαίσθητα, σηκώννεσαι χωρίς να το ξέρεις ο ίδιος τζιαι χορεύκεις στα κάρβουνα σάν τον Αναστενάρη. Ούλλα όσα αγνοώ τόσες μέρες φκαίννουν έξω σάν τον εμετό πόψε. Πίννω τσιάρα τους ινδιάνους απανωτά, καφέν κυπριακόν αρωματισμένο με κάρδαμο τζιαι ζάχαρη μαύρη. Που το σεγλέτι πόψε οι πνεύμονες εν βαρετόν που τον αναπνέουν τον φθινοπωρινόν αέραν της πόλης. Μυρίζει φύλλα ετοιμοθάνατα, πράσινα αλλά ώριμα για το τέλος. Μυρίζει ντήζελ τζιαι κρυάδα .

Εξύπνησα το πρωί τζιαι εβουίζαν μές τα φκιά μου οι μελωδίες τούτες. Ξέρω τί σημαίνουν, εκπαίδευσα καλά τον εαυτόν να καταλαβαίνει τα σημάδια που του στέλλει η Φύση του. Έσιει λλίες μέρες που εκατάλαβα οτι έν έχω αντιμετωπίσει τη θλίψη μου ακόμα του ξεριζωμού που τους δικούς μου. Είπαμεν "γειά" στο αεροδρόμιο, τζι έκλαιεν ο παπάς μου, έκλαιεν η μάνα μου, αγκαλιαστήκαμεν, έν αφήνναν τα μωρά να φύουν. Έκλαιεν η Αγάπη. Αγκάλιασα σφιχτά τον αδελφό μου, είπαμεν πολλά, χωρίς λόγια. Τί να κάμω?? Ότι κάμνω πάντα: την καρδιά μου πυρήναν του βράχου για να μπορέσω να μας ταξιδέψω χωρίς να λυγίσω. Πού εν ο παπάς μου να κουβεντιάσουμεν μές τον κήπο ο ένας απέναντι στον άλλο?
Πού εν η μάμμα μου να παίζει με τα μωρά τζιαι να χαμογελά τόσον πηγαία? Πού εν ο αδελφός μου, η αδελφή μου που χωρίς την ενέργειαν τους λείπει μου κομμάτιν του εαυτού? Ετσίλλησα τα ούλλα γιατί έχουμεν δουλειές. Πάντα έτσι κάμνω τζιαι φκέννει μου σε κακό. Πάντα αρκέφκω να κάμνω εγώ κακόν του εαυτού μου, να κλείουμαι μές το σύμπαν μου, comfortably numb (που ελαλούσαν τζιαι οι λεβέντες) για να μέν ζήσω το πολλά άσχημο συναίσθημα. Αφήστε με σήμερα, μωρά μου. Άφησε με Αγάπη μου να πεθάνω, να σχίσω το δέρμα με αγκίστρια κρεμμάμενος που το ταβάνι σάν τους ινδιάνους. Όι πολλές ωρες, υπόσχουμαι. Λλίες, όσο να φύει το πετσί που πάνω μου.


Είμαι καλά, τζι ούλλα προχωρούν, αλλά τούντον πόνον που άφησα τον να φορτωθεί μέσα μου πρέπει να τον ξορκίσω, κρατώ τον, κρατώ τον τζιαι κάμνω το συχνά τούτο.

Φέτος κάτι άλλαξε όμως. Είμαι καινούργιος, εβαφτίστηκα στην κύπρο. Εβάφτισεν με ο διόνυσος φέτος.

Πρέπει να αντιμετωπίσω τούντη λύπη, να μοιρολογήσω το θάνατο μου. Δέν υπάρχω στην κύπρο, η οπτασία μου έφυεν, η αύρα μου επέρασεν που τζιαμέ αλλά τωρά επήεν στην παράδεισον της, στον τόπον του 'Μεταξύ', τζιαμέ που χωρούν μαζί Κύπρος τζιαι ΧΤΕρνία, μές τον Κήπον του Μυαλού.

Γι αυτό μαζεύκουνται γυρό μμου σήμμερα οι κούρδοι μου, οι πολεμιστές μου. Πάμε σεργιάνι ξέροντας οτι δέ θα στραφούμε στα χωράφκια τζιαι οτι τα σπίθκια του Κορασσάν δέ θα τα ξαναδούμε. Θα παίζω μέρες, να δώ αν σπάσει η κρούστα μου τζιαι κλάψω για να στάξει λλίο λλίο το μαράζι μου να φύει που πάνω μου.

Πόψε εγαιματώσαν τα δάκτυλα μου. Στέκουμαι σ' εναν ασπροβούνι τζιαμέ στο Καλό Χωρκόν (τζιαμέ με επήρεν) τζιαι θωρώ τον κάμπον. Πόψε οι κλειδώσεις μου εμαγκώσαν. Οι μύς σέρνονται στο πάτωμα σάν τους μαραθωνοδρόμους. Τραβώ σε βίτεο την τελευταία βόλτα στο σεττάρ. Στο μπάνιο, να μέν ακούει κανένας. Τη βόλταν του θριάμβου κάμνω πόψε, τζιείνην που έν θέλει άλλον το κορμί να τραβήσει τζι εσύ ακόμα κάμνεις την, σέρνεις τα σκοτωμένα σου μέλη, κάμνεις λάθη, έν τραβά άλλον ο καρπός του δεξιού σου, τζιαι το αριστερό κυλά κουρασμένα, ο ρυθμός σου ππέφτει. Το όργανο παραπονιέται, ξηκούρτιστον. Αλλά εν η πιό γλυτζιά βόλτα, εν δαφνοστεφανωμένη, πλέον μέρος του κορμιού. Με γελόκλαμαν στα μάτια.

Σταματώ τωρά, αλλά η φράση εννα παίζει μέσα μου. Το κορμίν ακόμα πάλλεται σάν να επέρασεν οργασμόν ολοήμερον. Αύριον πάλε. Θα το δουλεύκω όσο θέλει ο εαυτός, τζιαι που εννα φκεί όπως πρέπει, θα λουθώ του κλαμάτου τζιαι θα μου περάσει. Έτσι μου είπεν Τζιήνος που Ξέρει.



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ φίλε, μπορεί να είσαι μουσικός, αλλά η πέννα σου κρούζει...
Ο χρήστης Diasporos είπε…
strovoliotis

Φίλε ευχαριστώ. Εν η μουσική που την κάμνει να κρούζει, φκαίννει που την ίδιαν πηγήν η έμπνευση.
Ο χρήστης rose είπε…
πράσινο - ασήμι - κόκκινο βαθύ - κόκκινο απαλό - ασήμι
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ροουζ

:) και στο γραπτό, και στο μουσικό..
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Διάσπορε μου,
ξέρω καλά τούτον τον πόνο που κλειδώνουμε μέσα μας για να μεν χάννουμε την δύναμη μας τζιαι να προχωρούμε. Στην αρχή, όσο τζιαι να παίρνει τούτη "η αρχή" μεινίσκει μέσα στο κουτί διπλωκλειδωμένος... σε ανύποπτο χρόνο, τζιαμαι που τόσο βαθκιά εθάφτη που νομίζεις έφυε, αννοίει μια χαραμάδα τζιαι ξαφνικά, ξεshιλά ούλλος μαζί... σαν ποταμός που ξεχυλά όταν σπάζει το φράγμα. Κλαίεις τζιαι νομίζεις εν να πεθάνεις που τον πόνο τζιαι την λύπη... μετά έρχεται η απόλυτη ηρεμία, του θανάτου αλλά τζιαι της γέννησης ταυτόχρονα.

Εν έφυες που την Κύπρο - πλανιέσαι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη που επιθυμεί η ψυχή σου... κι εκείνοι που σε αγαπούν, το νοιώθουν και το ξέρουν. Φιλιά πολλά.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
πρέπει να είναι πολλά δύσκολο άμαν περνάς καλά τζιαι έσιεις αγαπημένους. τζιαι εσύ είσαι τζιαι πολλά μακριά. εν διαδικασία να έρτεις.

ξέρεις εσύ τη διαδικασία για να μπεις στο ρυθμό σου
Ο χρήστης Blackbeard είπε…
Φίλε τα λόγια σου τζιαι η μουσική σου εκφράζουν με τον πιο όμορφον τρόπον τούτα που νιώθω τζιαι γω κάθε φορά που αφήννω τους δικούς μου στη Λάρνακα. Νάσαι καλά.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
εν πολλά ωραία η οικογένεια σου - τζιαι ξέρεις το.
Πον ναρτει τζιείνη ώρα όι να το ξηάσεις α!
Ο χρήστης Neraida είπε…
Θωρώ σε πας τα βουνά. Παρπατάς τζιαι αφήνεις τες πατημασιές σου. Οι πολεμιστές εν γυρών σου τζιαι προστατεύκουν σε. Κάμνουν σου παρέαν να μεν νιώθεις μοναξιάν μες τούντα όρη.
Φκένεις πανω στην κορφήν του ασπρομούτταρου τζιαι πετάσσεσαι κάτω...
Πετάς.
Έπιασεν σε ένας αετός τζιαι παίρνει σε στη φωλιάν του. Προσέχει σε τζιαι τζιήνος.

Μα εν θέλεςι πιον προστασίαν. Τζιαι προσεύχεσαι.
Θωρείς όρομαν ότι είσαι αετός... τζιαι πετάς ψηλά, τζιαι φεύκεις.
Το σώμαν σου εν γεμάτον φτερά τζιαι νιώθεις παράξενα. Αν είσαι άδρωπος πιον.

Φτάνεις σε μιαν λίμνην τζια βουττάς μέσα με φόραν. Η λίμνη εν μαγική τζιαι πληννίσκει τα φτέρά σου.

Τζιαι αναδύεσαι πάλε καινούριος, γυμνός, χωρίς να έχεις τίποτα δικόν σου.....
Ο χρήστης Sike είπε…
Εγώ ήρτα για το Kρουασσάν...


να μεν πούμε τζιαι μεις οι πεζοί την πελλάραν μας;
Ο χρήστης Marl3n είπε…
Don't be sad. Εγώ σε θεωρώ πολίτη του Σύμπαντος. Είναι δύσκολο καθήκον, but what an honorable priviledge indeed.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Διάσπορε μου
Ο χρήστης ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε…
Diaspore h geneka sou intalws Qwrei thn kypriakh oikogeneia? en ths fainetai overwhelming tziai overbearing? Emas pou en tziai syggeneis mas tziai kapote to poly endiaferon tziai h polli agaph en ypoferete.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ρούθλες μου καλή
έγραψες 'γέννηση' τζι εκατάλαβα τη σημασίαν όλων όσων μου συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, ήταν σάν να τζι έξερες ακριβώς τη λέξην που εγύρευκα. Μιά λέξη έναι, λαλούμεν τη συχνά, αλλά αμαν πιάννει τόπον, πιάννει πολλύν.


λεμέσια

Σε χαιρετώ..




Ρίτσα

Εν δύσκολη η διαδικασία ψυχικά. Επειδή για να 'έρτεις' πρέπει να αφήσεις τον εαυτό πίσω, αλλιώς δέ θα 'είσαι' εκεί πραγματικά. Μα εν πολλά ενδιαφέρον να το προσπαθείς.



Blackbeard

Μόνον ενας άθρωπος που φεύκει συνέχεια μπορεί να καταλάβει ώς τα βάθη του Είναι του τί σημαίνει Μένω..


σικε

χαχα, κλασσικό! Μπορώ να σε κάνω quote?



Μαρλέν

Λυπούμαι επειδή θέλω να κρατήσω την εμπειρία μα δέ γίνεται. Στο σύμπαν ανήκεις παντού αλλά είσαι απο όλα περαστικός.



σταλαματιά

Να χεις καλή κυριακή. Ξέρεις τζι εσύ...




κυπρολέων

Στην αρχή εδυσκολεύτηκε η γυναίκα μου λλίο, αλλά έσιει δέκα χρόνια τωρά. Αγκάλιασεν το dysfunction εκατάλαβε τα ωραία της extended οικογένειας. Όι ομως αμα εμφανίζουνται ακάλεστοι οι συγγενείς η ώρα 10 τη νύχταν την ώραν που είσαι με τες πυζιάμες σου, άλουτος. Τζιαμέ εκνευρίζεται. I don't blame her.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
Πραγματικά ταξιδεύει...!
Ο χρήστης Sike είπε…
uh?

feel free, an tzai den ekatalava ti sou arese! haha
Ο χρήστης Diasporos είπε…
κουλλούριν

Είναι έφιππο το κομμάτι ά?


σικε

Ποννα μιλώ για το Κορασσάν με φίλους μου μουσικούς που ασχολούνται, εννα το λαλώ 'κρουασάν'. Λαλείς να προσβληθεί κανένας κούρδος όμως?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.