Αιχμάλωτοι. Πέρασμα, δίπλα του Βουνού.

Στο κελλί το υπόγειο της ύπαρξης κρατά μας αιχμαλώτους ο Εαυτός. Πρίν ακόμα γεννηθούμεν μαθαίνουμεν να ζιούμεν μές το κλουβίν της μήτρας, μας μαγεύει με την ασφάλεια του μικροκόσμου του, που ζεστός τζιαι υγρός αγκαλιάζει μας. Που την πρώτη μας ανάσαν διπλώννουν μας μές σε σεντονούδι σφιχτά τζι ο εαυτός παραδώννεται μές την αγάπης τις αλυσίδες. Τραγικό. Να συνηθίζουμεν τη σκλαβιά πρίν να μας μπούν ιδέες τζιαι γυρέψουμεν ελευθερία. Που τζιαμέ αρκέφκει το κακόν. Μεγαλώνουμεν διμμένοι, με κρίκους στους αστραγάλους, διμμένοι σάν τους σκλάβους που τραβούν κουπί στη γαλέρα. Δέν τους ακούετε τους κρίκους σας που κουδουνίζουν?

Αιχμάλωτοι είμαστε, της σάρκας αιχμάλωτοι.

Της οικογένειας μας αιχμάλωτοι.

Της βιοπάλης οι σκλάβοι.

Του χρήματος.

Αιχμάλωτοι της ομορφιάς.

Και τους κοινωνικούς κανόνες.

Φυλακισμένοι, βυθισμένοι στις αδυναμίες μας. Στη φαντασία μας. Στο παρελθόν.

Δεμμένοι.

Αλυσίδες οι σκέψεις για ατέλειες, παράλογες ατέλειες.


Αλυσίδες κι οι λανθασμένες εικόνες που έχουμε για τον εαυτό. Πόσα έχουμε πείσει τον εαυτό αλήθεια? Όσα νομίζουμε πως είμαστε, κι όσα νομίζουμε δέν είμαστε. Πόσα? Ποτέ δέ θα μας αφήσουν να δούμε την αλήθεια.

Αιχμάλωτοι. Αιχμάλωτος.

Στο πάθος και τα πάθη μας. Στα διλήμματα μας. Στον πόθο. Στην πατρίδα μας. Στη γλώσσα μας. Στα περιθώρια του Νού. Στη χημεία του εγκεφάλου μας. Στη λογική μας. Στη θρησκεία μας και την ανάγκη να πιστέψουμε σε πατερούληδες τ' ουρανού. Στην ανάγκη να ΜΗΝ πιστέψουμε σε πατερούληδες τ' ουρανού.

Στην "πραγματικότητα", την πλανεύτρα που φτιάχνει το ήδη σκλαβωμένο μας μυαλό. Που την "νιώθουν" οι σκλαβωμένες μας, δηλητηριασμένες απο το Νού αισθήσεις.


Σκλάβοι του Κακού μας. Στες ερινύες σκλάβοι.

Αλυσίδες γυρεύκουμε τζιαι μόνοι μας. Βουρούμε να αποχτήσουμε Γνώση, μα εν περιορισμένη τζιαι τούτη, συνήθως για ένα τζιαι μόνο θέμα που μας επείσαν οτι μας ταιρκάζει, ή που ενομίσαμεν οτι ήταν δικό μας ταλέντο. Απλά για να το ακολουθήσουμε μονόχνωτα, να πλάσουμε ολόκληρο σωματοψυχικό σύστημα για να το κρατήσει μέσα του. Σκεφτόμαστε όπως τη δουλειά μας, όπως τες γνώσεις μας. Έν είμαστεν καθαροί. Μόλυνση.



Γυρεύκουμεν μόνοι μας, οι γελοίοι να σκλαβωθούμεν. Γάμον. Σύντροφον. Σταθερότητα. Σπίθκια. Πόλεις. Άλλους. Φίλους. Εραστές. Εχθρούς. Μαστόρους. Φοούμαστε να μέν υπάρχουν τούτα. Μήπως νιώσουμε τη μοναξιά τζιαι χάσουμε το ππούσουλα. Έν τη διδάσκει κανένας τη μοναξιά ως όχημα της ελευθερίας. Είναι. Εν φάρμακο εναντίον της σκλαβιάς η μοναξιά. Στο τέλος όμως τζιαι τούτη σκλαβώννει σε.


Κρατά μας η γή. Η βαρύτητα. Ο αέρας.

Η πλάση κρατά μας. Τζιαι η συμβίωση με τ' οξυγόνο, τον ήλιο. Κρατούν μας οι θερμίδες σκλάβους τους.


Ούλλα εν βασισμένα πάς στη σκλαβιά.

Ούλλα.





Πού εναι η Ελευθερία ολάν? Τί είναι τούντο πράμαν?


Όι τζιήνη η ψεύτικη που μας πουλούν. Όι η λεγόμενη αυτοδιάθεση (η δήθεν! Ψάξε το!) .
Ούτε τζιήνη των λαών. (σιειρόττερη). Ούτε ο μηδενισμός, η μή πίστη σε Ανώτερη Δύναμη.
Έννεν για τούτα που μιλώ.




Άχ τζιαι να υπήρχεν μιά ελευθερία εντελώς καθαρή, χωρίς αλυσίδες στες γροθιές έτοιμες να μας δέσουν, μιά ελευθερία σε τόπο, μέρος του παγκόσμιου μυαλού που ούλλοι μας μοιραζούμαστεν σιωπηλά, τόπον ολόασπρον που δέν έσιει σύνορα, άχ να ζούσε σε έτσι τόπο που έν έσιει διαστάσεις, τόπο που έννεν ενωμένος με ένα φυλακισμένο σύμπαν που το κρατά ο χώρος τζι ο χρόνος αιχμάλωτο. Άχ τζιαι τούτη η ελευθερία που υπάρχει μόνο στο τέλος της Μαύρης Τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία, τζιαμέ που το μικρότερο του μικρότερου παύει να υπάρχει, τζιαμέ, στο singularity, που εξισώννει το χώρο με το χρόνο τζιαι χάννουνται οι διαστάσεις, τα δεσμά, άχ τζιαι να με εκαλούσεν η ελευθερία τζιαμέ που ζεί να τη δώ.

Νιώθω την απουσίαν της. Γεύουμαι την απουσίαν της. Καλεί με η μή ύπαρξη της. Άμα σβήννω τις αισθήσεις, τζιαι σιωπά ο όχλος μές το νούν, τζιαι αννοίουν τα Άλλα Μμάθκια, ξετυλίγεται τούτη η ελευθερία κρυφά, μα δέν τη νιώθω, εν άπιαστη, έν την ακούω, έν τη θωρώ, ούτε τη σκέφτουμαι. Τζιαι γι αυτό ξέρω οτι Υπάρχει. Τζιαι οτι χωρίς να έναι δική μου, χωρίς να της ανήκω, ανέχεται την ύπαρξη μου.

Τζιαι τούτη η υποψία κάμνει με κάθε πρωί να σηκώννουμαι τζιαι να προχωρώ χωρίς αμφιβολία, όσα τζι αν λαλώ τζιαι να παραποννιούμαι.




Φύσα αέρα φύσα. Φύσα του βουνού, δέν σ' αντιστέκουμαι πλέον. Αφήννω σε να με διαπεράσεις. Φύσα με υπομονή εκατομμυρίου χρονών τον άνεμο σου πάς τους βράχους να καταλυθούν, να γίνουν άμμος ψιλός, πάρε τον άμμο μου μαζί σου τζιαι ρίξε τον στη θάλασσα να γίνει άλας να την θρέψει. Δέ θα φκώ του βουνού, σκλάβος της βαρύτητας τζιαι του αέρα, των αισθημάτων, της Ιστορίας.

ΟΧΙ. Δέ θα σε φκώ βουνό. Εν λανθασμένη μέθοδος.

Στο singularity θα ταξιδέψω τον Άλλο Νού, να σταθώ αν-Αίσθητος, παραδωμένος, άϋλος, ποτισμένος Ελευθερία, να το θωρώ το βουνόν να καταλλιέται χωρίς μάχη που τον αέραν της το μυρωμένο, έξω που το χωροχρόνο, τζιαι το εκατομμύριο χρόνια εννα περάσουν σε μιά στιγμή.





Σχόλια

Ο χρήστης thalassamov είπε…
Διάσπορε μου,
εν ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
Που το πρώτο γράμμα ως την τελευταία τελεία, ενόμιζα ότι τσιριλλά μου ο ελεύθερος εαυτός μου-τούτος που έκαμεν η μάνα μου, όι ο άλλος που δημιουργούν σιγά σιγά οι έγνοιες τζαι τα πάθη.

Επηρέασε σε πολλά η συνάντηση με τον γέρο της θάλασσας.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Ά ρε διάσπορε Νεράιδε!!! χαχαχαχαχα

Πέτα πουπάνω που το βουνόν. Πήγαινε έξω που τον χώρον τζιαι τον χρόνον.

Τζιαι εν θα σε κόφτει με αν καταληθεί το βουνόν με αν μείνει :-)

Σκοπός πάντα είναι να περάσεις το εμπόδιο που είναι μπροστά σου. Κι όχι να σταματήσει το εμπόδιο να υπάρχει.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Για μένα εν η ελεύθερη επιλογή που κάμνει τη διαφορά σε ότι κάνουμε.

Στο να τυλιχτούμε σφιχτά σε μια αγκαλιά, στο να σφραγίσουμε την ύπαρξη μας με ένα φιλί, το να ταξιδέψουμε στην Πράγα ή στο λιβάδι του υποσυνείδητού μας.

Όλα είναι ικανά να μας σκλαβώσουν και το ίδιο ικανά να μας ελευθερώσουν.

Ελευθερία είναι ο αγώνας για την ελευθερία λέει ο Καζαντζάκης....
Ο χρήστης Diasporos είπε…
θαλασσαμώβ

Επηρέασεν με η συνάντηση. Ούλλες πρέπει να μας επηρεάζουν, αλλιώς γιατί να βρεθούμαστε μεταξύ μας έ? Κάθε συνάντηση εν συμβολική, η συζήτηση εν πλοκάμιν του υποσυνείδητου τζιαι διά απαντήσεις για τους φίλους που μιλούν.


Νεράϊδα


Πετώ πάνω που το βουνόν, παρατηρώ το που καταλλιέται. Εμπόδιον έν είναι. Υπάρχει μόνον του. Εμπόδιον γίνεται μές το συνειδητόν άμα το βάλεις υπόψη τζιαι δώσεις του νόημαν με τες αισθήσεις.

Πάς το χάρτην του νού υπάρχουν πολλά ποτούτα.

Ο αγώνας εν distraction, έννεν ο αυτοσκοπός Νεράϊδα, εν για να μας γεμώννει ψευδαισθήσεις οτι 'κάτι κάμνουμεν τουλάχιστον'.

Έν πιστεύκω σε τούτον τον αγώναν. Εν πάλη ενάντια. Δημιουργά παρατάξεις. Πιστεύκω στον Μή-Αγώνα. Τζιήνον που παραδώννεσαι εντελώς, αφήνεις το κορμί να σιωπήσει εντελώς, τζιαι μετά αρχίζει η ελευθερία.
Ο χρήστης Neraida είπε…
"Το αιώνιο το Θηλυκό
μας εμψυχώνει πιο ψηλά για ν' ανεβούμε,
να φτάσουμε ως τον ουρανό" - Γκαίτε.

Έν εκατάλαβα γιατί βλέπεις τον βράχο να καταλλιέται. Τι νόημα έχει; Να καταλλιέται ένας βράχος κάμνει μου σαν καταστροφικό. Γιατί να εξαλειφθεί; Για να καθαρίσει ο τόπος; Γιατί η ελευθερία που θες να είναι πεντακάθαρη;
Ο χρήστης Κουνούπι είπε…
Πολλά βουδιστικόν...

Άρεσεν μου. Αλλά αρέσκουν μου και τα δεσμά μου. Υποψιάζομαι ότι περνάς άσκημη φάση...
Ο χρήστης ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε…
Μάλιστα κύριες και κύριοι...

ζητούμεν τα ούλλα, για να με χάσουμε το ππούσουλα...

Που ο πούσουλας ποιος ειναι?
Είναι η απουσία του ελεύθερου χρόνου ο ππούσουλας.

Γιατι αν έχεις ελεύθερο χρόνο πολύ, το πιθανότερο να καταλήξεις καταθλιπτικός.

Δεν ξέρω, μπαίνω σε σκέψεις με το κείμενο.

Νομίζω, η μεγαλύτερη ελευθερία εν τούτη της σκέψης. Και μετα εκείνη των αισθήσεων.
Εν η μεγαλύττερη ασχετα αν είναι περιορισμένη.

Η ίδια η ζωή ειναι ανελευθερη.

Δε ξέρω, δε ξερω δε ξέρω.


Νομίζω χρειαζόμαστε ενα ειδικό εγχειρίδιο εμείς οι δυτικοί, οι έχοντες τον άρτο τον παχυντικό, να μας πει πως να φανταζόμαστε την ελευερία. όχι να μου πεις, ο καθένας όπως θέλει τη φαντάζεται.

Να την έχουμε όλοι την ίδια σαν όνειρο. Όλοι το ίδιο πρότυπο. Την ίδια μυστική ακουλουθία
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Νεράϊδα

Έν θελω να το καταστρέψω το βουνό καθόλου. Θέλω να του αλλάξω την ύλη του. Που πέτρα να γίνει άμμος να θρέψει τη θάλασσα μου. Εν μετατροπή που κάμνω, όι καταστροφή..



Κουνούπι

Σχεδόν βουδιστικό. Η διαφορά είναι απλή ομως. Τούντην ελευθερία δέν την κυνηγάς, έννεν τούτος ο σκοπός. Μή κυνηγώντας σε βρίσκει τζιήνη.




Φλεγόμενε

Φωθκιά το γραφτό σου ρε. Ειδικά για το ππούσουλα. Αναμασούμε λόγω του ελεύθερου χρόνου, που αν σπαταλούσαμε στην επιβίωση έν θα είχαμεν πελλές ερωτήσεις.

Φίλε ούτε η σκέψη έσιει ελευθερία. Πού να πάει, βρίσκει τους τοίχους της συνείδησης, τα όρια της. Τζιαι οι αισθήσεις έχουν το όριο που φκάννουν στο απόγειο τους νευρολογικά, δέν πάν πάρα περα.

Εγχειρίδιο θέλουμε. Όχι για να μας πεί το Πώς. Για να μας δώσει το δικαίωμα να ψάξουμε.


Εν όνειρο. Άπιαστο. Γι αυτό μ' αρέσει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εξεshύλισες με...

βουνά βουνά βουνά. Εγώ τα βάλλω τζιαμέ για να τα φκω τζιαι να νιώσω καλά. Ποττέ εν εσκέφτηκα να τα μετατρέψω..

ή εξανάκαμα το...
Εξανάκαμα το. Πόσες φορές είπα πως τούτα πας τα shέρκα μου δεν είναι αλυσίδες αλλά όμορφα βραshιόλια..
Επροσαρμόστηκα?

Εσυγχίστηκα. Πάλε μάχουμαι να ανακαλύψω το σωστόν τζιαι το λάθος.
Μανία να βρω τα μοτίβα τούντου κόσμου.
Ψυχαναγκαστική διαταραχή?

Εψές επήαμεν σε ρεμπετάδικον. Ήπιαμεν ρακόμελο.
Εφκήκα εχτός εαυτού.
Εχόρεψα, αγκάλιασα, είπα πράματα που ήθελα να πω πολλήν τζιαιρό σε πλάσματα που αγαπώ.
Ένιωθα ελεύθερος.


Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για νά βρω τα παράθυρα.— Όταν ανοίξει
ένα παράθυρο θάναι παρηγορία.—

Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τάβρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει. Καβάφης -Τα παράθυρα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.