Και όταν ζήσεις την αλήθεια, στο χιλιοστό του δευτερολέπτου που κάνει τον κύκλο της ζωής της μαζί με την ελευθερία, χωρά ο κόσμος σου όλος. Ένα σύμπαν στο οποίο η Ζωή είναι έντονη, δέν έχει κακό ή καλό, δέν έχει ατέλειες. Σύμπαν με δικούς του νόμους. Αυτό το χιλιοστό, όταν το δείς με κίνηση τόσο αργή όσο να χρειαστεί για να αναγνωρίσει το μυαλό τις μικρές πτυχές και τα όρια του, θα απαθανατίσει ο Νούς τα σχήματα, τους πλανήτες, τους νόμους όλους, και μετά μπορεί να το μεταφράσει σε μεγέθυνση, σε χρόνο ανθρώπινο να μοιραστεί το συναίσθημα.


Και για να το μεταφράσει κανείς, θέλει θυσίες. Όταν έρθει το Πνεύμα της Μουσικής να σε συνεπάρει, η στιγμή σ' αφήνει χωρίς κορμί και μυαλό, γίνεσαι ολόκληρος δοχείο να τρέξει μέσα το αθάνατο νερό, και το κορμί παύει να νιώθει πόνο. Όταν τελείωσε το κομμάτι, κατάλαβα πως τρέχει αίμα και στα δέκα μου δάκτυλα και μου σπάσαν τα νύχια μου όλα. Σχεδόν εξαρθρώθηκε ο ώμος, κι ο καρπός μου δέν λυγίζει απόψε. Δέν κρατήθηκα, καθόλου, τσουνάμι. Αφέθηκα στην αλήθεια μου. Και το Πνεύμα εκφράστηκε όπως ήθελε, επειδή μπήκε σε κορμί ελεύθερο. Κι έχει κόστος η Αλήθεια. Γάζες, panadol.


Περπατώ ανάλαφρος, κι έχω αλλάξει. Στο κεφάλαιο που έχω ανοίξει σήμερα, όλα είναι δυνατά, και η αλλαγή που ήθελα να έρθει, με έχει βρεί. Εξανεμίστηκε το βουνό μόνο του, το ανεβήκαμε καλέ μου, παρέα, χέρι χέρι ορειβάτες, και στην κορφή απογειωθήκαμε, πετάμε. Το χέρι σου δέν το αφήνω να φύγει όμως, κι αλλάζει μόνο το πώς, το γιατί, και η θέση τους.


Σχόλια

Ο χρήστης ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε…
Δικό σου το κομμάτι ?
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Ναι φλεγόμενε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχ Διασπορε..
Μου κοπηκε η ανασα. Ενιωσα ταχυπαλμια αγωνια ηρεμια..
Να σαι καλα παντα. Να χαιρεσε και να σε χαιρετε η οικογενεια σου.
Σε ευχαριστω πολυ. Μεσα απο την καρδια μου.
Μαρια.
Ο χρήστης Ωραία Ελένη είπε…
Ήταν πολύ όμορφο φίλε μου... Γιατί η δημιουργία και η ομορφιά να απαιτούν από εμάς τόσα πολλά?
Ο χρήστης ruth_less είπε…
η Ροή της Αλήθειας... με όποιο κόστος!

Πολύ χαίρομαι Διάσπορε μου.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Μαρία

Σ' ευχαριστώ πολύ και γώ. Εχάρηκα που ένιωσες ταχυπαλμία, αγωνία. Αμα η μουσική χωρίς λόγια μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα, επικοινωνούμε με τον εαυτό μας. Καμιά φορά με ξενίζει που οι ακροατές θεωρούν οτι η κλασσική μουσική είναι για να "χαλαρώννουμε", background music. Προτιμώ το οταν η μουσική μας ταράζει τον κόσμο μας.
Ναι σαι καλά.


Ωραία Ελένη

Ευχαριστώ.
Απαιτά η δημιουργία τον πόνο μας, εν το καύσιμο της, μόνο έτσι ξυπνά και μας δίνει πίσω την ομορφιά.


ρούθλες

Τελικά εν μικρό το κόστος, παροδικό. Η αλήθεια εν μόνιμη. Αν και δέν το θυμάσαι αυτό την ώρα που πληρώνεις, έρχεται μετά να σε βρεί το realization. Η μέθη της αλήθειας όταν την έβρει ο εαυτός μόνος του χωρίς βοηθήματα, δέ συγκρίνεται με κανένα ψεύτικο τρόπο απόκτησης της. Είναι μιά μέθη καθαρή, που την προκαλεί το Είναι, μόνο του. Γι αυτό είναι μόνιμη. Όσα άλλα φέρουμε απο το Έξω για να μας βοηθήσουν, είναι προσωρινά και ψεύτικα. Οι διδασκαλίες απο άλλους, οι ουσίες, τα πιστεύω. Όλα προσωρινά, άχρηστα. Μόνο ο Εαυτός ξέρει να μεθά απο το κρασί του το εσωτερικό και να βρίσκει την αλήθεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.