Χιονίζει τζιαι μαειρεύκω

Εν Οκτώβρης, μέσα του Οκτώβρη τζιαι ήδη χιονίζει σήμερα.  Έππεσεν η θερμοκρασία στο μηδέν τζιαι αρκέψαν οι νιφάδες χοντρές, βαμβακερές, καθόλου βιαστικές να κατεβαίνουν που τα σύννεφα σάν φτερούθκια πουλιού που μαδά τζιαι χάννει τα πούπουλλα τα μαλακά της κοιλιάς του την ώρα που το ξιππάζει ο αετός με απότομη ακκαμμαθκιά.  Κάτω που άλλες συνθήκες έν θα με έκοφτεν, μάλιστα θα έτρεχα να φορέσω τα περιβόητα μου 'ειδικά' ρούχα  (άχ, βίτσιο που απέχτησα)   στο δάσος για να κάτσω σε μιάν ήσυχη ράσιη γρανιτένια να γύρω την κεφαλή πίσω με κλειστά τα μάτια τζιαι χαμόγελο σάν πέφτει πάνω μου τσιμπηδερό το χιόνι.  Κάτι έτσι φάσεις θυμίζουν μου πως είμαι ζωντανός.  Αλλά εν δαμέ ο Πατέρας Διάσπορος με τη Μάνα Κουράγιο, επίσκεψη 10μερη.  Οπότε θέλουμε να κάμουμε πράματα όπως σούβλες τζιαι ταξιδάκια σε φάρμες να κόψουμε μήλα φρέσκα που εν εποχή τους, τζιαι δέν μπόρουμε.  Ντάξει, έν τζι έκαμε καμιά χιονοθύελλα τροφαντή που στρώννει χιόνι σωρό, εππέσαν μερικές χιλιάδες νιφάδες που ελύσαν μόλις ένιωσεν το κορμί τους τη ζεστή  (σχετικά) γή.  Αλλά για κυπραία μάνα η θερμοκρασία μηδέν σε συνδυασμό με άσπρα ιπτάμενα φυσικά φαινόμενα σημαίνει πρέπει να κλειστούμε σπίτι.  Κάθε κίνηση προς τον έξω κόσμο της φέρνει τουρτουριτό μαζί με φοβία αγνώστου ταυτότητας.


Σήμερα το λοιπόν αφού έν εμπορούσα να κάμω καπνιστό σολωμό όπως τους υποσχέθηκα, αποφάσισα να τους αναγκάσω να ανοίξουν τους ορίζοντες τους τζιαι να δοκιμάσουν μύδια με μακαρόνια πένες.  Έφερα κάτι ολόφρεσκα θαλασσινά μόλις μερικών ωρών ψαρεμένα, μα ήταν να τα μυρίζεσαι τζιαι να θυμάσαι όλες τις στιγμές που επέρασες ποττέ σου δίπλα που τη θάλασσα.   Ο παπάς μου, που εν αρκετά πιό πεισματάρης ακόμα τζιαι που μένα, αρνήτουν να δοκιμάσει, αλλά άμαν του έδωσεν η μυρωθκιά του ζωμού που εμαστόρεψα με τες ολοκόκκινες ντομάτες, το σάφρον, τζιαι τες λεμονόφλουδες, ελύγισεν τζι εκατάφερα τον να ακκάσει ένα.  Εμάσαν το, εμάσαν το.  Επαρατήρουν το πρόσωπο του για σημάδια.  Κανένα σημάδι  (καλό τουτο).  "Έεε,  έννεν τζι άσχημο"  (πιάννει αλλο ένα)   "αλόπως εν που έφαα της κατάψυξης άλλη φορά τζι ενεουλιάστηκα, εσέναν εν πολλά σπουδαία."   Χεχε, Διάσπορος = 1, πείσμα πατερδιασπορίσιμο= 0.

Μα το φαϊν μου ήταν out of this world άπαιχτον.   Έθελα με τούντον τρόπο να καβλιάσω νοητά τζιαι που μεγάλην απόσταση τον μαλακισμένον τον σιέφ που με εψάτζιεψεν το περασμένο σ/κ.  Ννά ρε πεζεβέγκη, εγώ μαειρέυκω πιό καλά σου. Χαχαχ.

Σχόλια

Ο χρήστης stalamatia είπε…
Καλό Σιειμώνα τζιαι καλώς τους εδέχτης.
Φαντάζουμε η Μάνα Κουράγιο θα προτιμούσε καμιά σουππούα να βράσει μόλις είδεν τα σιόνια .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλήν όρεξην.
Τζιαι μας εκρυάδησεν σήμερα. Δεν αναμένεται να πάμεν πάνω που 34 βαθμούς σήμερα.
Ο χρήστης postbabylon είπε…
Ate tziai kalo shimona... Tziai mas eshimoniase, simera to prwin eisehen -1 vathmo...
Ate tziai kala na tous peripoihtheis tous dikous sou. H mydomakaronada ekamen me na treksoun ta salia mou prwin prwin...
Ο χρήστης Ωραία Ελένη είπε…
Καλό χειμώνα και καλώς τους εδέχτηκες! Εμείς εδώ βράζουμε! Πάμε παραλία! Θέλουμε να γράψεις την συνταγή!!! Πολύ καλά έκαμες τις προάλλες στο εστιατόριο... Μας έγιναν όλοι γκουρμέ ξαφνικά λες και δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε την ποιότητα όταν τη δούμε.
Ο χρήστης thalassamov είπε…
Καλό χειμώνα κι από δω!
Καλώς δέκτηκες τους γονείς και να περάσετε όμορφα! Ελπίζω να ξεκολλήσετε τη μάμα από το σπίτι αν και η χαρά της ούλλη εννα σας δει όι να δει μέρη,ένναιν;
Αγκαλιά με τη σόμπα και τα εγγονούθκια της. :))))))))))))))))))

Τη συνταγή να την βάλεις όπωσδήποτε!
Εγέμισε το λαπτοπ γεύσεις κι αρώματα...μιαμ μιαμ

ΥΓ:Εδώ κολλήσαμε στους 4 βαθμούς. Κρύο αλλά όχι χιόνι. Το Σάββατο όμως πήγαμε περίπατο στο δάσος και βρήκαμε χιόνι και θέα...:))))))))))
Ο χρήστης ΔemΩΝ είπε…
Θέλουμε κι εμεις χιονι!!!
Ο χρήστης Leni είπε…
Χαχα τα συγχαρητήρια μου αγαπητέ, για την αλλαγή ιδέας του Πατέρα Διάσπορου!! Θέλουμε τη συνταγή! :)
Ο χρήστης Kykkos είπε…
Τζιαι εμάς εν πάει πίσω δακάτω. Σήμερα ήμουν στην Σκάλα. Η ώρα 13:30 είσhεν 37 Κελσίου με 80% υγρασία.. Ανταλλάσω την συνταγή με τζείνην της καβουρομακαρονάδας που έκαμα το Σαββάτο!
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
μα ννα μας πελλάνεις ολάν

σιονίζει

κύριελέησο

τζιαι εγώ δρώννω τζιαι σκάζω που την πυρά
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Σταλαματιά

Ευχαριστώ, και σε σένα (άν και αργεί ο μεσογειακός χειμώνας).
Η Μάνα Κουράγιο ήδη έκαμε αυγολέμονη αλλά παραπονιέται οτι τα αβγά της ΧΤΕρνίας εν ανούσια.


στροβολιώτη

Έν σοβαρομιλάς! Άχ κάτι μέρες τέτοιες αρχίζω να σκέφτομαι να επαναπατριστώ..


postbabylon

Ευχαριστώ, εν ωραία να κάμνουν επίσκεψη οι δικοί σου. Έφτασε ο χειμώνας. Έν ξέρω αν σου αρέσκει, εγώ αντιστέκουμαι του στην αρχή αλλά μόλις αρχίσω το περπάτημα στο δάσος ερωτεύκουμαι την κρυάδα πάλε. Έχετε μύδια τζιαμέ που είσαι? Εν φτηνά τζιαι ολόφρεσκα δαμέ. Κάμνω τα συχνά.




Ωραία Ελένη


Θα γράψω τη συνταγή στα Ιστομαγειρέματα άμα βρώ ώρα, εν σπουδαία, ντάξει δέν έχετε φρέσκα μύδια (της κατάψυξης έννεν το ίδιο) γίνεται με γαρίδες επίσης. Ορκίστηκα να μέν ξαναπάω σε γκουρμέ εστιατόριο για ένα χρόνο. Έν θέλω να νευριάζω.


θαλασσαμώβ

Χιόνισε στο δάσος σάς? Νωρίς νωρίς φέτος.
Σήμερα έπεισα τους δικούς μου να πάν βόλτα με τα μωρά στη γειτονιά, το απόγευμα με το χρυσοκόκκινο ήλιο να απαλύνει την κρυάδα.


ΔemΩΝ

Θέλετε χιόνι? Να σας στείλουμε ολά.



Leni

Χαχα, απλή η συνταγή. Λαλείς του με φυσιολογικό ύφος "μύρισε, φάε, τζι αν δέ σου αρέσει φτύσε", τζιαι νικά τον η γεύση χεε.


κυκκο

Μα καλά σοβαρά? Εν νιόβρης σε λλίο κοπέλλια, πάτε θάλασσες ακόμα. Ακούεις? Εννα γράψω τη συνταγή στα Ιστομαγειρέματα μιάν που τούντες μέρες γιατί επέτυχεν πολλά. Κόπιασε να μου γράψεις την καβουρομακαρονάδα, ο κάβουρας εν το αγαπημένο μου ψαρικό. (έχουμεν πολλούς, τεράστιους που την αλάσκα)


ρίτσα

χεχε, τί σου είναι η Γή. 8000 χιλιόμετρα μακρυά σου χιονίζει μέχρι αηδίασ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.