730 μέρες με τα μωρά.

Σάν σήμερα πρίν δύο χρόνια άλλαξεν η ζωή.  Εγεννηθήκαν τα δίδυμα μας.  Θυμούμαι ήταν μέρα παγερή, μετά που μιάν τεράστια θύελλα.  Οδηγούσα αργά, χωρίς βιασύνη εσωτερική  -ήταν προγραμματισμένη η επέμβαση-  και δέ μιλούσαμε καθόλου με τη γυναίκα μου, ρουφώντας για τελευταία φορά τα πεύκα με το πέπλο του χιονιού στην άκρη του δρόμου με μάτια ανθρώπων που είναι ακόμα δυάδα, ανθρώπων που δέν έχουν γίνει ακόμα γονείς, οικογένεια.  

Θυμούμαι στο χειρουργείο να μου λέει η γιατρός  "μήν κοιτάς την επέμβαση, θα λιποθυμίσεις"  και γώ να της χαμογελώ  "δέν με φοβίζει η αρχή της ζωής η έντονη γιατρέ".  Είδα το νυστέρι να σχίζει το σάκο με σταθερή κίνηση, τον ποταμό της ζωής να ρέει, το γιό μου να ορθώνει το χέρι μέσα απο την σκοτεινιά της ασφάλειας της μήτρας και να κραυγάζει "είμαι ζωντανός",  μετά την κόρη μου.  Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου που είχε στο πρόσωπο ζωγραφισμένη τη Σοφία της Γυναίκας.  Είχαμε φτάσει εδώ σ' αυτή τη στιγμή μετά απο βάσανα 3 χρονών.  Και η στιγμή χάραξε στο Είναι μας την απέραντη της ένωση με το σύμπαν και την ιστορία των ανθρώπων.


Σήμερα το γιορτάζω.  Κράτησα τα δίδυμα στις χούφτες μου και ήρθε η γραμμή των αντρών που γίνονται πατέρες να με αγγίξει.


Το πρώτο βράδυ, άγρυπνος, σοκαρισμένος, λίγο φοβισμένος, ορκίστηκα να μήν χαθώ.  Να ζήσω ακόμα περισσότερο, με πείσμα.    Έδωσα στον εαυτό δυό χρόνια προσπάθειας να αλλάξω, αλλά μαζί να γίνω κάτι περισσότερο.  Να προσπαθήσω κι άλλο.  Να μήν χαθώ μές το ρόλο.  Να ξεπεταχτώ.  Να παλέψω.


Και σήμερα φτάνω στο ορόσημο αυτό.  Νικητής.  Είμαι περήφανος, και το λέω.

Ποτέ δέν ήμουν τόσο δουλευτής, ορεξάτος όσο τωρά.  Δουλεύω ασταμάτητα για τη ζήση, για τη ζωή, γι αυτούς, μα και για μένα συνάμα.  Οι θυσίες γίνονται.  Χωρίς ομως να χάνω κάτι.  Είμαι ολόκληρος.

Και σήμερα γιορτάζω τα γενέθλια μας.

Σχόλια

Ο χρήστης Neraida είπε…
Να ζήσετε ευτυχισμένα όπως αξίζει στους νικητές!
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Φίλε να σου ζήσουν τα διδυμάκια και να τα χαίρεστε. ΄Οτι καλύτερο μια κορούδα κι ένα αγοράκι διδυμάκια, δύσκολος ο διπλός αγώνας από την αρχή φαντάζομαι αλλά σίγουρα έχει πολλές χαρές η ζωή έτσι μαζί τους και αξίζει.
Καλόν αγώνα
Ο χρήστης ΣαλαμίναMan είπε…
Φίλε να σου ζήσουν!
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Αγαπητέ φίλε, να ζήσετε όλοι και να χαίρεστε τα παιδιά σας, τα οποία ελιναι όντως ευτυχία...Κι εγώ με τέσσερα, δηλώνω απόλυτα ευτυχισμένος, έστω και με τις εκάστοτε δυσκολίες που προκύπτουν. Η περιγραφή της γέννησης των διδύμων σου, αν και λιτή, ήταν πάρα πολύ περιεκτική. Μας περίγραψες σε μια παράγραφο το νόημα της ζωής!
Να τα χαίρεσαι!!!
Ο χρήστης MARINOS είπε…
Σου ευχομαι να ζήσεις χρόνια πολλά και να βλέπεις τα μωρά σου να γίνονται σωστοί Ανθρωποι και να σε κάμνουν περήφανο.

Να περπατάς στο δρόμο και να λένε "α! τούτος ο παπάς του τάδε και της τάδε!" και να γεμώνουν τα πνευμόνια σου περηφάνια για τα βλαστάρια σου!

Μια γεμάτη υγεία και δημιουργία ζωή τους εύχομαι !
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
να σου ζήσουν!:)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
na zisete oloi sas, esi patera, i mitera i agapi sou kai ta paidakia sas!!!
Ο χρήστης sike είπε…
:)))))))))
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Έχουμεν την τύχη να υπάρχετε τζιαι να μας επηρεάζετε ωραία τζιαι άξια. Υπηρέτα τη ζωή, τζιαι συστράτευκε μας μαζί σου... Χρόνια Καλά!
Ο χρήστης ιων είπε…
Χαίρομαι με τη χαρά σας. Να σας ζήσουν να τα χαίρεστε, να μεγαλώνουν με υγεία και ευτυχία. Διάσπορε εύχομαι κάθε επιτυχία με το στούτιο σου, και καλή δύναμη με την οικογένειά σου.

Τα δίδυμα εν τέλεια. Εχω και εγώ δίδυμες κόρες που γεννήθηκαν μετά από ένα γυιό (ένας άλλα λέων) και ακόμη μία κόρη.

Δώστους θκυό φιλιά από μένα.
Ο χρήστης ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε…
Na sas zhsoun tziai na ta siereste
Ο χρήστης thalassamov είπε…
Na sas zhsoun ta bebe sas!!!
Panta eutuxismena na sou einai kai sy tetoios glykos mpampakas!!
:)))))))))))))))))))))))))))))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε να σου ζήσουν τα δίδυμα τζιαι να είσαστε ούλλοι καλά. Κόψε τζιαι το τσιαρο για να στέκουν τούτα που λαλεις
Ο χρήστης Ωραία Ελένη είπε…
Αγαπητέ μου φίλε να σου ζήσουν και να είσαι ευτυχισμένος! Η επιτυχία του αγώνα σας με κάνει και εμένα αισιόδοξη και ελπίζω του χρόνου να είμαστε κι εμείς στην θέση σας!
Ο χρήστης Psychia είπε…
"Κόψε τζιαι το τσιαρο για να στέκουν τούτα που λαλεις"

χαχαχαχαχα!


Χρόνια τους πολλά και όμορφα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τζιαι μετά λαλούν πως οι παπάδες είναι σκληροί τζιαί απόμακροι που τα μωρά.
Δε θα μπορούσα να έγραφα καλλύτερα την τελευταίαν σου παράγραφον.

Να σας ζήσουν!
Ο χρήστης Leni είπε…
Να ζήσετε να χαίρεστε όλοι όλους :))
Ο χρήστης rosetta clone είπε…
Na ta hairesai ta didimakia sou diaspore! Einai sigoura poly tihera paidia pou ehoun tetoion patera!!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Βρέ παιδιά εννα με κλαμουρίσετε σήμερα. Ευχαριστώ που τη ψυσιή μου για τες ευχές σας, επιάσαν τόπον. Τζιαι για τη συμπαράσταση που εσάς που είσαστε γονείς ήδη τζιαι ξέρετε το συναίσθημα, τζιαι εσάς που ακόμα έν είσαστε αλλά μιά μέρα ίσως το νιώσετε τούτο το αίσθημα.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Αρκησα ξέρω το Να σας σήσουν τα μωρούθκια σας να τα καμαρώσετε όπως επιθυμείτε.
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Άρκησα τζιαι εγώ παραπάνω... αλλά οι ευχές ευτυχώς διαρκούν - να σας ζήσουν γερά τζιαι ευτυχισμένα, να τα χαίρεστε Διάσπορε μου μαζί με την Αγάπη σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.