Διαχωρισμός.

Κάτσε ακίνητος μές τη μέση του εαυτού σου, κοντά στο Ελεύθερο.   Εκεί που δέν επηρεάζει το ποιός είσαι το παρελθόν σου, τα γονίδια σου, εκεί που το μέλλον δέν υπάρχει.     Το Ελεύθερο είναι εκεί  που το Εγώ-Εσύ  δέν υπάρχουν, εκεί που ανθίζει το Μεγάλο Εμείς, η γραμμή που ενώννει όλους τους ανθρώπους που υπήρξαν ποτέ.  Στάθου στο πλάι εκεί κοντά στο ελεύθερο και κόψε τα ανθρώπινα δεσμά, τη σχέση με την ύλη, τις αλυσίδες του καθημερινού εαυτού.  Κολύμπα στη θάλασσα που δέ γνωρίζει όρια.  Χωρίς τίποτα να σε κρατά στερεό.  Χωρίς χαρακτήρα.  Χωρίς  υπάρχω.


Εκεί στη σιωπή και τη ροή θα δείς καθαρά τί συμβαίνει.




Κοίτα τους άλλους εαυτούς που κολυμπούν δίπλα σου.   Έχουν σχήματα, μορφές, αρχιτεκτονική ο καθένας δικιά του που την έπλασαν οι εμπειρίες και οι αποφάσεις κάθε στιγμής στη ζωή σου.  Έχουν αρχές και κωδικούς ξένους που μετά έγιναν δικοί.  Ανήκουν όλοι σε κάποιους ή στην ύλη.  Άλλοι είναι δυνατοί, έχουν σχήμα τρίγωνο.  Άλλοι ρέουν.  Έχουν σχήμα στρογγυλό.  Άλλοι κυνηγούν την αλλαγή, έχουν σχήμα αστεριού με πολλές γωνιές.   Άλλους τους λυπάσαι, άλλους τους θαυμάζεις, άλλοι είναι κυβερνήτες, κι άλλοι ακόλουθοι.  Άλλοι είναι ατελείς.  Κάποιοι σε τραβούν στο έρεβος, άλλοι προς τα άστρα.  Άλλοι είναι κακοποιημένοι, άλλοι κακοποιούν.  Υπάρχουν και οι σοφοί σου, αυτοί που καθοδηγούν.  




Δές τους όλους ξέχωρα.  Άτομα είναι ξεχωριστά, σύμπτηξε την ουσία τους για να τα δείς ως ξεχωριστές αναπτύξεις του εαυτού.  Είναι παιδιά σου.  




Κάτσε εσύ στη μέση τους, εσύ που Δέν Έχεις Όνομα, και κολύμπα στη θάλασσα.  Ρέεις.  Είσαι ελεύθερος απο την επιρροή τους.




Σ' αυτή την κατάσταση κάνεις επιλογές ελεύθερες.  Μόλις επιλέξεις, η βαρύτητα της απόφασης τραβά κοντά της τους κατάλληλους εαυτούς για να δράσουν σύμφωνα με την ιδιότητα τους.   Η  επιλογή γεννιέται μές τη Στιγμή, όχι στο παρελθόν-μέλλον, την κάνεις κολυμπώντας στη Ροή, χωρίς να είσαι εσύ ένα μαζί τους την ώρα που την κάνεις.




Μετά έλα πίσω, ένωσε την ύλη σου πάλι.  Γίνε Ένα.  Και δράσε σοφά.












(εεεεε,  γνώμες, σχόλια, ευπρόσδεχτα, c'mon peoples ανοίξετε καμιά κουβέντα ολάν)






Σχόλια

Ο χρήστης Neraida είπε…
Ξέρεις, πολλές φορές οι σοφές κουβέντες κάμνουν μας τζιαι σιωπούμεν. Τζιαιμέ που πρέπει να μιλήσουμεν τζιαι να εκφραστούμεν.

Το ποστ σου σήμερα ταιριάζει με την εικόνα που έχεις πιο πάνω.

Τούτον που μου έμεινεν είναι ότι το είναι μας είναι εκείνο που δεν έχει όνομα και ταυτότητα. Μόνο τότε είμαστε σε επαφή με τους εαυτούς μας.

Η αλήθεια είναι ότι προβληματίζεις με περισσότερον επειδή είμαι κάπως περίπλοκον άτομο και για χρόνια προσπάθησα να φέρω τις αντιθέσεις μου σε αρμονία.

Το ποστ σου εν σαν το κάλεσμαν να ξαναχωρίσω τους εαυτούς μου τζιαι... νιώθω λίον άβολα...
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Μα ποιός να διακόψει το διαλογισμό σου; Cartesian Meditations. Diasporean meditations :))
Ο χρήστης Anonymous είπε…
Ρε Διάσπορε. (¨Ασχετον). Μια μέρα θέλω να μου μιλήσεις για τον Μπετόβεν. Γίνεται;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.