Μάθημα στο Δάσος.

Έθελα να σκεφτώ σήμμερα.  
Ήταν ωραία μέρα, 15 βαθμοί επιτέλους.  
Εφόρησα τα αδιάβροχα μου τζιαι επήα να τσαλαβουττήσω λλίον στο δάσος τζιαι τον βάλτον.  Πρίν να σκεφτείς, πρέπει να καθαρίσεις τελετουργικά.  Να κατεδαφίσεις την κρούστα που εμποδίζει το μυαλό να Δεί.  Αν δέν υποβάλεις το κορμί σε δυσκολίες εχτός της καθημερινότητας, δέ ξυπνά ποττέ του το Αδρωπούιν του Μυαλού για να σκεφτείς αληθινά. Επήα επίτηδες σε τόπον που εμπορούσα να βολλήσω μές τα πηλά ή να ππέσω μές τους νερόλακκους να σπάσω κανέναν πόιν.   Ή να με ακκάσει ο κάστορας (λέμε) ή  καμιά κουφή.   Ναί.  Εξύπνησα αμέσως.   Εφάτchισεν η καρδία. Ήμουν Τζιαμαί.  Μόνον Τζιαμαί. Άννοιξεν το μμάτιν το Άλλον.

Μετά:
Επρόσεξα οτι τα χόρτα του βάλτου (βλ. πρώτη φωτό)  είχαν κορμιά ζαωμένα στο σχήμαν του βαρετού σώματος του σιειμώνα.  Ελύγισεν τα τζιαι εσχημάτισεν τα το βάρος του σιονιού.  Δέ μονοπάθκια στριφτά όπως τες κουφάδες ανάμεσα τους!   Έμεινεν τους το σχήμαν του σιειμώνα!  Εκολλήσαν τζιαμέ, ο σιειμώνας έφυεν αλλά τα χόρτα εν εταράξαν καθόλου.  Εξεχάσαν ποιά ήταν πρίν το σιειμώναν.  Εσκότωσεν τα.  Ετσίλλησεν τα όπως το βιαστήν.  Έτσι αλλάσσει τζιαι μάς ο εσσωτερικός μας κόσμος άμα περάσει σιειμώναν.  Πιάννει το σχήμαν του, τζιαι μείς ξεχάννουμεν τί είμαστεν πρίν να έρτει ο σιειμώνας.  

Επρόσεξα επίσης (βλ. φωτό #2) οτι τα πεθαμμένα χόρτα επροστατέψαν τζιαι εθρέψαν τα βλαστάρκα  που επεταχτήκαν να που τα ψοφισμένα κορμιά τους.  Τα νεογέννητα χόρτα δέν έχουν το σχήμαν του σιειμώνα, ούτε ξέρουν τί πάει να πεί σιειμώνας.  Θα μεγαλώννουν με αισιοδοξίαν χωρίς να φοούνται τον ερχομόν του σιειμώνα ή να έχουν γνώσην του Τέλους τους.   



Ο πάγος τζιαι το σιόνιν έλιωσεν, τωρά το νερόν του ποτίζει τα χόρτα αντί να τα τσιλλά τζιαι να τα εμποδίζει.  Δηλαδή, το ίδιον υλικόν που εκατάστρεφεν ή εφυλάκιζεν τη φύσην, τωρά παράγει ζωήν, τροφήν -επειδή άλλαξεν μορφή που στερεόν σε υγρόν.

Η φύση δέν μετανώννει για τίποτε.  Δέν πετάσσει τίποτε.  Το νέον βλαστά πάς το παλιόν, δέν το αχρηστεύκει ή νιώθει άσχημα για τζιήνον.  Απλά αφήννει το να κάμει τον κύκλον του, να σχηματιστεί σύμφωνα με τες συνθήκες, τζιαι άμαν τελειώσει τη δουλειάν του, να θρέψει το Νέον.  Μετά σιγά σιγά έρκετε η σήψη τζιαι παίρνει το μαζίν της χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτε.  Έσιει σοφίαν η φύση.






Μετά έφκηκα αγκομαχώντας ώς στη μούττην του βουνού ψηλά στο δάσος τζιαι εξάπλωσα σε έναν τεράστιο βράχο τζιαι εθώρουν την κορώναν των δέντρων που πάνω μου. Επερνούσαν κάθε λλίον τα γεράκια που ψηλά τζιαι ετσιεκκάραν με.  Έφκαλα τες φωτό μου τζιαι μετά έσβησα τες μηχανές του νού, άφησα όσα έμαθα στο βάλτο να κυκλοφορήσουν χωρίς λόγια μέσα μου, αφέθηκα στην ασφάλεια του γεροβράχου τζιαι  τ' ουρανού.   










Την ώραν που εκατέβηκα είδα μιάν άλλην πλευράν του δάσους.  Μιά φιάλλη/φυσίγγιον πεπιεσμένου αέρα πιστολιού, πεταξούμενη μές τη μέσην της φύσης. Ενα zip lock μικρόν πολλά, μάλλον ποτούτα που πουλούν crystal meth ή κοκαϊνες κάτω στην πόλη.   Τζιαι ρόζ/πράσινες πιτσικλιές πάς τον βράχον τον τεράστιον που όπλα ψεύτικα του paintball.



Γαδάροι.

































Δηλαδή κάποιοι ήρταν στο δάσος, εκαπνίσαν  τες μεθαμφεταμίνες τους, ερουθουνίσαν τες κοκαϊνες τους, εγινήκαν χάλια, ετραβηχτήκαν τα πρόσωπα τους σάν τους ψυχοπαθείς, εξαναγεννηθήκαν βάρβαροι πρωτόγονοι, τζιαι εβουρούσαν ο ένας τον άλλον να αλληλοπαιχτούν με τα οπλούθκια τζιαι τες σφαιρούδες τες ρόζ τζιαι τες πράσινες ντυμένοι παραλλαγές.  Εξιμαρίσαν με ανεξίτηλες πογιές βράχους ιερούς τζιαι κορμούς των δεντρών. Επετάξαν τα άχρηστα τους τες πύρες τους, τα χαρτομάντηλα τους, τα τσίπς τους τζιαι εβεβηλώσαν το δάσος. 

Βρήκαν τούτον που ήρταν να γυρέψουν?
Ενιώσαν τίποτε άλλον εχτός που τεστοστερόνην τζιαι αδρεναλίνην?  Ντοπαμίνην?  Τϊ ήρταν να κάμουν?
Ήρταν για να εκμεταλλευτούν το περιβάλλον, εθέλαν να ζήσουν το reality show τους σ' εναν ημικαλλιτεχνικόν background φυσικόν πειστικόν για τα πολεμικά τους παιχνίθκια.  Τίποτε άλλον.  Εφύαν πιό αγριεμμένοι σίουρα.   Νιώθει ικανοποίησην ο βιαστής?  Πάντα κάτι του λείπει.




Εγώ ήρτα δαμέ τζιαι  εδώθηκα ολόκληρος.   Έμεινα ακίνητος μές τη Στιγμήν.  Επαρατήρησα τη φύσην την αιώνια να ζιεί τη ζωήν της τζιαι τζιήνη σάν το ζώο που λειτουργεί με ένστιχτο, εταυτίστηκα μαζίν της τζιαι ένιωσα οτι με αγαπά πολλά τούτη φύση , χωρίς κρίση με αγαπά, τζιαι εχάρηκα την έτσι που εβούιζεν  αμέριμνα.   Μόλις εσσιωπησεν ο νούς μου στον βάλτον  τζιαι Είδα την να εμφανίζεται σάν την οπτασίαν, άρκεψεν να μου μιλά τζιαι να μοιράζεται τις σοφίες της απλόσιερα.   Αφέθου διαβάτη.

Οι άλλοι, οι άγριοι, ήρταν δαμέ χωρίς να Δούν τίποτε.   Έν ήρταν για να αφεθούν.  Ούλλα ήταν γυρών τους όσα ο άθρωπος γυρεύκει στη ζωήν του που τον ωθούν στες ουσίες τζιαι στο μαράζιν, τζιαι τούτοι έν είδαν τίποτε.   Ήρταν για να κλέψουν μόνο.  Εφέραν το κακόν μέσα τους.  Εφύαν, τζιαι το κακόν που είχαν μέσα τους επόλλυνεν.


Σχόλια

Ο χρήστης Μετανάστης είπε…
Η φύση έχει consciousness. Το δικό μας το consciousness επικοινωνεί με αυτό της φύσης.

Και όσο παράξενο και αν ακούγετε, το consciousness της φύσης προσπαθεί να επικοινωνήση μαζί μας.

Και αυτή η βαλίτσα πάει πολύ μακριά. Η φύση είναι ζωντανή.

Γι' αυτό αγαπούμε το 'τόπο μας'. Τα βουνά του, τα δάση του, τις πέτρες του. Δεν καταλαβαίνουμε το γιατί. Και όμως.

Αυτά τα λίγα.
Ο χρήστης Λεμέσια είπε…
Η αναζήτηση της γνησιότητας στην προηγούμενη ανάρτηση, νομίζω βρίσκει απάντηση στο παρόν καταιγιστικό σου κείμενο για τη φύση. Κοντά στη φύση, όλοι γινόμαστε πιο αληθινοί. Επανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Επιστρέφουμε στις ρίζες μας.
Ίσως γι αυτό, οι άνθρωποι που καλλιεργούν τη γη, να είναι οι πιο αληθινοί απ' όλους μας...
Διάσπορε, φύτεψες τους ανθώνες σου φέτος ή παραμέλησες όπως έκανα εγώ;
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
Χεχε, η φωτογραφία με το άπλωμαν εν όλα τα λεφτά! Τζιαι να φανταστείς την ώρα που άπλωνες εμείς δαμέ έσσω σου επαραμιλούσαμε σαν τα ζόμπι!
Ήξερα ότι καλό θα έγραφες, οι φωτογραφίες είναι τέλειες και οι μπογιές στους βράχους περιέργως τζιαι τζείνες καλές.
Καλά θέλεις να πείς τούτα ούλλα ήταν κάτω που το σιόνι;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
μετανάστη
Καλημέρα σου. Εν τόσο δυνατό το bond μεταξύ του consciousness μας τζιαι της φύσης που αν το αφήσουμε να μας συνεπάρει βρίσκουμε την ειρήνη, τζιαι ούλλες τες απαντήσεις που γυρεύκουμεν. Εκατάλαβα το πρώτη φοράν όταν επρόσεξα οτι ο φίλος μας ο φιλόσοφος μή φιλόσοφος πρίν να πεί καμιάν κουβένταν καλη, πάντα κάμνει μίαν περιγραφήν περιπάτου του στη φύση, κάτι ομορφον που επρόσεξε.

Τον τόπον μας αγαπούμε μόνιμα: Τζιαι σύ που είσαι μακρυά του τόσα χρόνια, άμα ανοίξεις την πόρταν του αυτοκινήτου στο τρόοδος τζιαι δώσει σου η μυρωδιά του πεύκου τζιαι του sage, έν σου έρκετε κλάμα?



λεμεσια
Γειά σου. Ετσι όπως τα είπες. Γιατι αν δέν καθαρίσεις/βαφτιστείς μες τη φύση, δέν μπορείς να κοντέψεις της βάσης σου. Άρεσεν μου το 'επανακαλύπτουμε' (to rediscover). Θυμούμαι κάτι γέρους παππούδες που ήταν γεωργοί, είχαν έναν αέραν ειρήνης έστω τζιαι αν επεινούσαν.
Αχ τζαι ο κήπος μου εν χάαααλια γεμάτος κλαδιά πεσμένα, έν εφύτεψα τίποτε επαραμέλησα τον, εβούρουν τον Κήπον του Μυαλού, τζιαι έκοψεν πίσω. Τουλάχιστο αρχίσαν να βλαστούν οι τουλίπες, τα κρινάκια.

δοκισισοφή
χαχα. άρεσεν σου το άπλωμαν? Εν έσιει πιό ικανοποιητικό πράμα που το βράχο στη μούττην του βουνού του δάσους. Μιλά σου ο ουρανος, τα πουλιά, τα δάκτυλα των δέντρων, ξιχάννεις ποιός δέν είσαι, μεινίσκει μόνον τζιήνος που αγαπάς. Ήταν ούλλα κάτω που το σιόνιν, τζιαι έν εμπορούσα εύκολα να τα δώ ούλλο χειμώνα. Επήα λλίες φορές αλλά ήταν μάχη μόνον τζιαι μόνον να περπατήσεις. (τζιαι κρύο -15, θανατερό, που δέ σε αφήννει να πάεις όπου θέλεις, κινδυνεύει η ζωή σου να πάεις στο δάσος μόνος σου, αν και το έκαμα 1-2 φορές σα βλάκας που είμαι ωρες ωρες).
Ο χρήστης Λάζαρος είπε…
Εσύ ήρτες Δαμαί, για να δίνεσαι ολόκληρος.

Που τη στιγμή που Εσύ εδιαχώρισες το Εγώ σου που το Οι Άλλοι τους, μεν το αφήνεις να σε πλακώνει.

Είσαι Λεβέντης, ρε!
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Η φύση έχει σοφία, μιλά μας και διδάσκει μας πολλά, άμα ανοίξουμε τα μάτια και τ΄αυτιά μας. Είμαστε τζι εμείς κομμάτι της... μες τον ίδιο κύκλο ζωής ζούμε και πεθαίνουμε - γιατί να μην διδαχθούμε κιόλας;

"Έπιασε" με η κουβέντα σου με τα χόρτα που "έμεινεν του το σχήμαν του σιειμώνα"... Ουφ... Έτσι μεινίσκουν πάνω μας τα σημάθκια όσων περνούμε. Ευτυχώς που ανανεώνουμε τον νου μας μέσα μέσα (τζείνος ο πολύτιμος Κήπος του Νου) τζιαι φκένουν νέα, ολόφρεσκα βλαστάρκα...

Όμορφα μαθήματα Διάσπορε μου. Νάσαι καλά που μας ανοίγεις μπροστά μας έτσι απλώχερα :)
Ο χρήστης drSpock είπε…
"Η φύση δέν μετανώννει για τίποτε. Δέν πετάσσει τίποτε. Το νέον βλαστά πάς το παλιόν, δέν το αχρηστεύκει ή νιώθει άσχημα για τζιήνον. Απλά αφήννει το να κάμει τον κύκλον του, να σχηματιστεί σύμφωνα με τες συνθήκες, τζιαι άμαν τελειώσει τη δουλειάν του, να θρέψει το Νέον. Μετά σιγά σιγά έρκετε η σήψη τζιαι παίρνει το μαζίν της χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτε. Έσιει σοφίαν η φύση."

Ευχαριστώ σε. Εχρειαζόμουν το.
Ο χρήστης διασπορος είπε…
ρούθλες
άμα πάς στη φύση με ιδιαίτερη διάθεση γλυτώννεις ώρες σκέψης, έρκουνται εύκολα οι απαντήσεις, εξ ουρανού και γής. Είδες τους βλαστούς? Μές τον κήπον του Νού εν το ίδιο. Ξερανίσκουν, ξαναβλαστούν, κύκλος. Αλλά θωρώ μέσα μου μιάν περιοχή ολόκληρη με το σχήμαν του χειμώνα. Παλεύκω να φυτέψω βλαστούς τζιαι κάτι μ' εμποδίζει που δέν είδα ακόμα. Υποψιάζουμαι τί είναι που μ' εμποδίζει αλλα αν το παραδεχτώ εννα γενούν κακά πολλά.


Λαζαρε
Εθκιέβασες με τζιαι ίσια, μαζίν τζιαι αλληγορικά ακριβώς όπως έθελα να με θκιαβάσεις. Α τζιαι είμαι πολλά πλακωμένος σήμμερα, είδα κάτι στο δάσος που με ελύπησεν πολλά. Είδα σημάδιν οτι για να είμαι τούτος που είμαι μπορει να πρέπει να γινούν καταστροφές.

δρ σποκκκ
:-))))))
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Διάσπορε,

έτσι ένι άμα φτάσεις βαθκιά ως την Αλήθεια του Εαυτού... θωρείς την κατάμματα τζιαι θα πάρει τζιαι θα σηκώσει πολλούς αν πεις τζιαι πιάσεις την στα σσιέρκα σου - διεκδηκίσεις την - γιατί εν η Δική σου Αλήθκεια, που εν θανατηφόρα για άλλους αλλά Ζωή για τον Εαυτό. Τζιαμαί βρίσκουμαι τζι΄ εγώ τωρά. Θωρώ την τζιαι θωρεί με μες τα μμάθκια. Αλληλογνωριστήκαμε... Λυπούμαι ούλλους τους άλλους... Εμένα πότε;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.