Music genius Series #1: O Φιλιππής ο Γυαλλάκιας

Ένας ευκολοκατανόητος συνθέτης σημμερινός που αξίζει να ακούσετε είναι ο Philip Glass.

Του αρέσκει πολλά να βρίσκει όμορφες, παγκόσμιας απήχησης μελωδίες και να τες επαναλαμβάννει obsessively σχεδόν χωρίς παραλλαγές σε ούλλον στο κομμάτιν.  Επειδή οι μελωδίες του εν τόσον universal, πετυχχαίννει ο μινιμαλιστικός του τρόπος.  Τά κομμάθκια του εν σαν έναν καλοσχεδιασμένον χώρον που τον εδιακοσμήσαν με μίνιμαλ επίπλωσην.  Αντί να βαρκέσαι, πνάζει το αυτί σσου τζιαι μεινήσκει σου μια πίκρα με στο ννου σσου, τζιαι διερωτάσαι "Ήνταμπου έσιη τούτος ο άθρωπος τζιαι μαραζώννει με τόσον obsessive τρόπον;"

Αλώπος εν πωτούτους που μετρούν τους στύλλους όπως περνούν, τες ρωγμές του πεζοδρομίου, τσιεκκάρει αν έσβησεν το κάζιν 12 φορές, ντζιήζει της μούττης του, μετά των αφκιών, μετά πισκαλλιά 3 φορές, τζιαι ύστερα να αρκέψει το γράψιμον. Έπιασεν δηλαδή τα αμμέ του τζιαι εγύρησεν τα σε καλόν...αν εκάμναμεν ούλλοι το ίδιον αντί να έχουμεν ανασφάλειαν με τα ζαβά μας, θα είμασταν τζιαι μεις genius όπως τον κ. Φιλιππήν.  

Άλλοι γαδάροι που προσπαθούν να αντιγράψουν τούντο στυλ, κάμνουντα πίττες και ακούουνται πολλά boring τζιαι contrived, γιατί έν εκαταλάβαν το ππόϊντ του:

"Πιάστες Αδυναμίες σσου που τα φτιά, τζιαι γύριστες πούκουππα βάρτες να σου δουλέψουν τζιαι να σε εξυπηρετήσουν".

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σοβαρά, έτσι που καταλήγω να σχολιάζω πρώτη όλα σου τα ποστ, φαίνουμαι stalker!! άκουσα τον φιλιππην στον γιουτουμπ γιατί εν μου το αννίει στην δουλειά το δικό σου. Εν ωραίο το κομματι που άκουσα, βέβαια εν τζαι καταλάβω που μουσική τίποτε, αλλά προσωπικά εμένα συγκινούν με πάααρα πολλά τα έγχορδα. Εσσει ένα κομμάτι, νομίζω εν του Έλγκαρ (τσέλλο) και βουρκώνω όποτε το ακούω.
Btw, το "πισκαλλιά 3 φορές" πάλε έφυρεν με. Νομίζω το μπλογκ σου εν πρέπει να το διαβάζω στη δουλειά.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Αν σε απολύσουν εν να φταίω Cake, τζιαι δε θα μπορώ που τες τύψεις.


Ο Έλγκαρ εν ωραίος πολλά. Αν σου αρέσκει το τσέλλο, άκου τα κομμάτια που έγραψεν ο Bach ---Unaccompanied Cello Suites, που μπορείς να τα έβρεις και στο YouTube εύκολα. Επίσης το κονσέρτον του Schumann, (Cello concerto in A minor)
εννα σε κάμει να δακρύσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.