Το μυστικόν τ' ορίζοντα

Αφού το δαχτυλάκιν εν σφαμένον τζι η μουσική καρτερά στους άλλους κόσμους να έρτω να την ξαναέβρω, ήρτεν η ώρα για λλίες σκέψεις τζιαι πορίσματα.

Έξι εφτομάδες γράφω μουσικήν καπάλι, τζι έννεν μουσική φυσιολογική της διασκέδασης, ούτε των επιφανειακών συναισθημάτων που κουβαλά το πλάσμαν.  Εν μουσική αρχαία, ύμνος του θεού, της ψυσιής τζιαι του μεγάλου έρωτα για όσα φαίνουνται γυρόν μας τζιαι για όσα έν φαίνουνται.

Επήα ταξίδι στα βαθκειά, εντύθηκα με τσιούππες άσπρες, άφηκα τα γένια να μεγαλώσουν, εσσιώπησα το νούν μου για να μάθει να Ακούει, αγάπησα το ξένον, έκλαψα για το Μή Δικό μου, είπα "λάθος η Φύση ποττέ της έν κάμνει",  τζι εταξίδεψα ώς το σύνορον.

Στο σύνορον που επήα ταξίδιν ήβρα πλάσματα ξένα μου που μου εφανήκαν δικά.  Τζιαι είπαν μου για μουσικήν δικήν τους, ήχους αλλόθρησκους τζι αλλόκοσμους.  Αγάπησα την, τζιαι με τούτην την Αγάπην εγέμωσα.   Τζι άμαν εγέμωσα Αγάπην, η Αγάπη εγέμωσεν με με τη μουσική που μου εδωρίσαν για να  περιγράψω τον πόνον τζιαι τη χαράν αθρώπους δικούς μου, μα τζιαι άλλους, που έννεν κυπραίοι, που έννεν οικείοι.

 Έκαμα στον ορίζονταν παρέα με γενάες ήρεμους αθρώπους, ασκητές τζιαι μοναχούς, σε κάμαρες πετρόχτιστες πάς τα βουνά του Κορασσάν τζιαι της ανατολίας, έκαμα παρέαν με μουσικούς της ενετίας μές τα χωρκά της πάφου, πέρσες, ασσύριους, σούφηες, μπεχτάσιηες, εμίλησα με όσους αγαπούν το θεόν μιλώντας τη γλώσσαν της ιερής μουσικής του σάζ τζιαι του σετάρ,  που δόγμαν έν την ορίζει, ούτε σύνορα, ούτε διαφορές.

Μπόρει ο άθρωπος να ταξιδέψει έτσι τζιαι να μιλήσει τες γλώσσες άλλους αθρώπους, να καταλάβει έστω τζιαι λλίο τί σημαίνει να φορείς τα ρούχα άλλου?  Μπόρει, υπάρχει τρόπος, τζι εν τούτος ο τρόπος που φέρνει ειρήνην ι στον κόσμον τζιαι κατανόησην.

Ο τρόπος τούτος ήταν παγκόσμιος κάποτε, ήταν η Γλώσσα της Παράδεισου, μα εχάσαμεν τον οι αθρώποι που τα σιέρκα μας όταν η παράδεισος αποφάσισεν πως έν μας αξίζει να έχουμεν έτσι Γνώσην μούχτη τζι έθκιωξεν μας.   Μόνον αν τον κερδίσει το πλάσμαν τον τρόπον τούτον δικαιούται να μιλά με γλώσσες άλλων αθρώπων.

Έσιει ικανότηταν η ψυσιή του πλασμάτου να αφήννει το κορμίν, να ταξιδεύκει στα βαθκειά νερά, να πηαίννει ώς τον ορίζονταν της τζιαι να θωρεί πάρακατω.  Στο πάρακατω ζιούν οι ψυσιές των άλλων αθρώπων, τζι αν ισταθεί το πλάσμαν στον ορίζονταν τούτον τζιαι σσιωπήσει τον εγωισμόν του, τζιαι γεμώσει αγάπην, ανταλλάσσει Ιστορίες με τους άλλους.  Μαθείνει να θωρεί τζι ακούει τους παλμούς των άλλων των ψυχών, μαθθαίννει πολλά πράματα, καταλάβει.  Τζι όταν στραφεί πίσω που το ταξίδι, φέρνει μαζίν του τη Γνώσην των άλλων, μπολιάζει τα δεντρά του με την ουσίαν τη ξένην τζιαι γίνεται δική του.

Πάτα ι στον ορίζοντα, ψυσιή μου, δίχα φόο.  Κάμε το φόον αγάπην τζι άκου.  Ψιθυρίζουν οι άλλοι τζι άκου.  Ο κόσμος ο αληθινός εν τζιαμέ τζιαι καρτερά μας.  Η παράδεισος.

Σχόλια

Ο χρήστης ιων σκεπτικός είπε…
Θέλει πολλήν προσπάθειαν, καθαρήν καρκιάν, ήρεμην ψυσιήν, αγάπην άδολην για να κάμνεις τουτόν το ταξίδιν της γνώσης. Εσύ νομίζω είσαι δάσκαλος του ταξιθκιού. Το φώς που πιάννεις τζιαι την γνώσην πουν τον κόσμον τον αληθινόν, μετάφερτην ασέν τζιαι με έναν τζερίν τζιαι σε μας. Φαντάσου Διάσπορε να σταθείς στο σύνορον τζιαι να δείς το ΦΩΣ σε ούλλην την δόξαν, τζιαι να ακούσεις τους ήχους με την ψυσιήν!!
Ο χρήστης Joy Tears είπε…
Τζείνον τον φόο πώς τον φεύκουμε, πώς τον κάμνουμε αγάπη?
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Θέλει τα το σύνορον, Ιων, τούτα ούλλα που λαλείς, μα κυρίως θέλει άμαν έν τα καταφέρνεις να τα κάμνεις στην εντέλεια να μέν κρίνεις τον εαυτόν. Το σύνορον κοντεύκεις το άμαν καταφέρεις σύμφωνα με το ποιός είσαι να του κοντέψεις. Εν παράξενον, μα έννεν το πόσην αγάπην κουβαλάς, ούτε καθαρήν καρκιάν που σε παίρνει έστω για λλίον κοντά στο φώς. Εν άμαν του κοντέψεις με τον Αληθινόν σου εαυτόν, με τες ατέλειες σου ούλλες, καθαρός, τζιαι πείς του Δέ με, Είμαι Άθρωπος, τότε φαίνεται το Φως πέρα του συνόρου.




joy tears

Ο φόος φεύκει λλίος λλίος μόλις δεί γυρόν του το πλάσμαν την Ομορκιάν, έστω τζιαι για μιά στιγμή. Κάθε μέρα γύρευκε την Ομορκιάν, τζιαι ο φόος εννα χάσει την αξίαν του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.