Acknowledgement: Αποχαιρετιστόν #2 (ερωτικόν)

(παττίχα, η πιό κόchινη που είδα ποττέ, αριστερά ο Πάτερ Διάσπορος ο Ττακκουριτής, ίσια μπροστά εγώ, απόλαυση.)





Ευχαριστώ σας χέρια μου απαλά, μακρυά μου δάχτυλα εύκαμπτα του μουσικού.   Που εσφίξετε τες ηλλιοκαμμένες πέτρες τζι' εχαϊδέψετε τη σφριγηλή ζωντάννιαν του αφρού, που ετυλίξετε αλμυρές φυτζιο-κορδέλλες, ευχαριστώ σας που απαλά εφωλλιάσετε στα χέρια της Αγάπης μου την ώραν που αυθόρμητα μας ήβρεν η σσιωπή.  Ευχαριστώ σας που στιβαρά εσηκώσετε τόσες φορές τα μωράκια μου τζιαι στη γιαγιάν τους τα εδώσετε να τα χαρεί στο κύμμαν.  Ευχαριστώ σας που με τόσην ευλάβιαν εκαθαρίσετε μου ψάριν φρέσκον, σαρδέλλαν λεμονάτην, τζιαι εταϊσετε μου την.  Ευχαριστώ σας ώ χέρια, που με δεξιοτεχνίαν τζιαι όρεξην επαίξετε σεττάρ δκυό ώρες τζιαι ηρεμίσετε με.  Ευχαριστώ σας που στα χείλη μου, τσίπουρον αγιορείτικον εφέρετε, τζιαι εϊβαν εκάμετε του αδελφού μου του Φωτισμένου τζιαι Άξιου.  Ευχαριστώ σας που χτυπάτε τα πληκτρούδκια για να γράφω να καθαρίζει ο Κήπος μου.
---------------

Ευχαριστώ σας Μμάθκια μου, έντονα, μεγάλα, σκεφτικά.  Που πέρα ι στο πέλαγος εταξιδέψετε, τζιαι κάθε κύμμαν εχαϊδέψετε, το άσπρον της ράχης τους, την κόψην τους την τρομερήν, τη ζωντανήν τους ρυτίδαν που χάννεται πας τον μαυρόαμμον τζιαι τες πέτρες.  Ευχαριστώ σας μμάθκια μου που αγκαλλιάσετε το τραπέζιν το οικογενειακόν ούλλον, τες κόchινες ντομάτες, τα ψάρκα, το χρώμαν των τηγανιτών πατατών, ευχαριστώ που εφυλάξετε την εικόναν, την ουσίαν τους δικούς όπως ήταν τζιην την στιγμήν γυρόν που το τραπέζιν με ποτήρια ψηλά όπως τες δάδες, νέοι, ακμαίοι, γελαστοί, αγέρωχοι.  Ευχαριστώ σας που με τόσην προσοχήν εκλείσετε ταπεινά για να με φήκετε να 'ννοίξω του νού μου τον εικονοφάγον, να δώ τες άλλες όψεις των αισθήσεων που ήταν χωσμένες.  Ευχαριστώ σας που θωρείτε γλυκά κάθε πρωίν την Αγάπην μου να τζοιμάτε τζιαι όταν ξυπνήσουν τα μωρά αννοίουν όπως τα τριαντάφυλλα τα μματόκλαδα τζιαι οι κόρες σας.

---------

Ευχαριστώ σας φκιά μου αριστοκρατικά, ευέλιχτα, πολυμήχανα.  Που μου εδείξετε τη γλώσσαν που μιλούν οι βυζάτζιες πας τον άμμον, όταν τες βάλλει να μαλλώννουν η θάλασσα.  Ευχαριστώ σας που εσταθήκετε φρουροί της γλώσσας, ν' ακούτε μόνον τες συμβουλές του πατέρα χωρίς παρεμβάσεις του νεανικού εγωισμού.  Ευχαριστώ σας που αποθανατίσετε τον διακεκομμένον ήχον του παφλασμού των φύλλων της τερατσιάς τζιαι της ελλιάς μεσα στο ξεροχώραφον δίπλα του γιαλού όταν εφύσαν ο αέρας που κάποτε εθύμωννεν, κάποτε εμέρωννεν.  Ευχαριστώ σας που μετά, ι στον Τεκκέν, όταν σας έβαλα την μουσικήν τους Πέρσες με φόντον την ρόζ άμμον της Αλυτζιής, αννοίξετε δκιό πιθαμές να χωρέσει το αίσθημαν το ακουστικόν όλον τζιαι οι κρουνοί της απόλαυσης του ήχου εφαντάξαν όπως τον ήλλιον.  Ευχαριστώ σας που εβάλετε όρκον ότι τούτα ούλλα που αγκαλλιάσετε εννα τα ξαναπείτε με νέαν, καλλίττερην μουσικήν που θα γράψω τον Οκτώβρην.

-------------

Μούττη μου μεσογειακή, αρρενωπή, ευχαριστώ σου.  Τον έρωταν εμύρισες του χταποδκιού, της γόππας, στα σπλάχνα μου τον εμετέδοσες.  Ευχαριστώ.   Αγάπησες την αύραν που τα δέντρα, τες παττίshες, το φούλιν, το νυχτολούλλουδον, τα σύκα, την νοθκειάν, την αλμυρήν βροχήν της θάλασσας, τη μμυρωμενη σκόνη μπου παράγει καθημερινά ο γέρο πατέρας ο Ττακκουριτής, τον κόλλιαντρον τον ξερόν μες τες ελλιές τες τσακκιστές, το σύννεφον της σουβλοΘυσίας.  Ευχαριστώ που ακόμα τζιαι των μωρών μου τα πάμπερς σου μυρίζουν αγάπην τζιαι σπίτιν.  

-------------

Στόμαν μου, καλόν μου στόμαν.  Χείλη μου αγαπημένα, γελαστά.  Εσάς ευχαριστώ πάνω που ούλλους.  Την πιό πεζή δουλειάν εκάμετε, τζιήνην του αρκάτη, του κλητήρα, που φέρνει το μύνημαν που ούλλες τες αισθήσεις, τζιαι κάμνει το Ουσίαν να το λαλεί τζιαι να σκέφτετε ο νούς. Ευχαριστώ σας που λόγια ήβρετε πολλά να πείτε, ελεύθερα τα αισθήματα στους δικούς να εκφράσετε χωρίς αντροπήν τζιαι Πρέπει.  Γλώσσα μου ευχαριστώ σε που τες γεύσεις ούλλες στο καζάνι σου τες έριξες με όρεξην, συντροφκιάν να μου κρατούν όταν θα φύω.  Τον σκόρτον τον κυπριακόν δέ θα ξιχάσεις, τες σουπιές, τα πικρά φύλλα της λεμονιάς που άκκασες, το ευλογημένον ούζο τζιαι το τσίπουρο, το νερόν το κυπριακόν που έχει νοσταλγικά παράξενην γεύσην.  Ευχαριστώ σου που εδεύτηκες τες πέτρες, το κύμμαν, το πικρόν το τσαρτελλούιν, τον φελλόν του πεύκου, για να μάθεις καλά τες γεύσεις τούτων των σημαντικών συμβόλων.

----------------


Ούλλες ευχαριστώ σας, αισθήσεις όξυπνες, που Άδρωπον με κάμνετε πάνω στη γήν.   Αγαπώ σας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Diaspore mou, etsi pou ektheiazw panta otidipote grafeis katantw na akougomai gleiftra alla prepei na "ksanagleipsw" kai simeris. Afto pou egrapses me aggikse kai m arese perissotero apo ola ta proigoumena sou poiimata (isws giati eimai upervolika aploiki gia na katalavw eis vathos ta upoloipa hehe)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Κκέηκ
Ευχαριστώ καλή μου, εκθείαζε με άφοβα άμα σσου αρέσκει το γράψιμον. Τζιαι λάλε μου τζιαι τα 'νάποδα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ε Διάσπορε εγεύτηκες το τσαρτελλούι?? Χμ.. Ομολογώ πως τόσα χρόνια άρεσκε μου να το βλέπω, να το μυρίζουμαι όι, να τρίφω με τα δάχτυλα μου τα πέταλα τζιαι να φκάλλω χρώμα πάνω στα χέρια και τα ρούχα μου αλλά ποττέ εν το εγεύτηκα.. Λάθος μου, α??
Ο χρήστης Diasporos είπε…
χε χε τσαρτελλούιν -μεν κάμεις το λάθος, εν καλά τα ρομαντικά αλλά εποτιτσήνωσα πάρα πολλά που το έφαα. Το άλλον που μυρίζουν τα φύλλα του τζιαι έν κάμνει φκιόρα, τρώεται όμως εννεν μόνον για σιρόππια....κόψε τα φύλλα του μικρά μικρά, νεκάτως τα πας σε ρώγες που σταφύλιν, γυρε λλίην ζάχαρη τζιαι λεμόνι πουπάνω τζιαι βάρτα σε κούππαν στο θθάλαμον να παγώσουν πολλά, voila, επιδόρπιον μυρωδάτον, δροσερόν, τραγανόν, που δέ βλάφτει όπως το παγωτόν.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Διάσπορε εγιώ ευχαριστώ εσένα για ούλλα τα όμορφα που γράφεις.Ελπίζω όταν θα πας πίσω στο σπίτι σου που δημιούργησες εσύ με την όμορφη οικογένεια σου να μην μας ξεχάσεις και να μαθαίνουμε νέα σου.Να είσαι πάντα καλά.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Stalamatia

thanks! Είσαι Κύπρο επιτέλους; Αν είσαι, απόλαυσε ότι βλέπεις καλό, αγνόησε ότι σε συγχίζει. Να περάσεις καλά με την οικογένεια σου Σταλαματιά.

Δέ θα σας ξεχάσω, το μπλογκ συνεχίζεται στην άλλη μου πατρίδα. αρχίζει η δουλειά φυσικά οπότε το ψυχοσκάλισμα μου θα περιοριστεί λίγο (ίσως!), τα θέματα θα αλλάξουν μορφή.
Έχουμεν τζιαι 7 ώρες διαφορά.
Ο χρήστης Κρίση Ταυτότητας είπε…
χάρηκα που πέρασες καλά στην Κύπρο, σε παρακαλούμε να συνεχίσεις το (συχνό) γράψιμο! με όποια θέματα θες, όλα ωραία τα παρουσιάζεις!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
thanks krisi

θα συνεχίσω. μόλις σου έγραφα btw!
Ο χρήστης κι αγνάντευε... είπε…
Διάσπορε, αρέσκει μου το ύφος σου. Αν είναι να πω ένα ευχαριστώ, ευχαριστώ τα γραμίμια σου, που μας ξυπνούν αισθήσεις, ήχους, μυρωδιές από μία άλλη Κύπρο...
Βέβαια, πρέπει να πω ότι στην πρώτη ανάγνωση είχα μία περίεργη αίσθηση... βρήκα τούτον το ποστ κάπως αυτάρεσκα επιτηδευμένο (χωρίς αυτό να είναι κακό!) Νομίζω ότι μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών έχεις καταλάβει κι εσύ τι αρέσει (εν η φύση του καλλιτέχνη τούτη, ε;) και προσπαθείς να ανταποκριθείς... εν η ιδέα μου;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Σωστά όλα τα σημεία. Καταλάβεις τες λεπτομέρειες της φόρμας και του ύφους. Έπιασες τζιαι το κίνητρον, έφαες τζιαι το σκουληκάκιν που έβαλα να αρπάξει πας τον αναγνώστην (----δηλαδή να σε πιάσει unease γιατί σαν αναγνώστης γίνεσαι voyeur στην αυταρέσκειαν μου)

Γι' αυτόν το ονόμασα "ερωτικόν" γιατί είναι self conscious και self-loving, κάμνει όμως cater to readers.

Επειδή σας αποχαιρετώ (που δαμέ!), φεύγω, τζιαι τα γραψίματα θα αλλάξουν χώραν/εικόνες, στον νούν μου δημιουργώ δεσμά προσωπικά με το να σας γράψω μερικά ππόστ που "αρέσουν", τζιαι που εν "αυτάρεσκα" αντί τα άλλα που έν πιό προσωπικά/αλληγορικά. . Στα τελευταία μου κυπριακά ππόστ εσιονώστηκεν επίτηδες το μέλιν της αυταρέσκειας, τζιαι χορεύκω χορόν αντικρυστόν με τους αναγνώστες. (εν η φύση του καλλιτέχνη).

Άλλα ππόστ εν τέλλεια προσωπικά, άλλα καθρεφτίζουν την δημόσιαν ενέργειαν που πιάννω που σας.

(ie. ναί, γράφω μόνον για μέναν στο τέλος της ημέρας, αλλά γράφω τζιαι σαν καλλιτέχνης που ψάχνει την ανθρώπινη φύση -γιαυτό γράφω δημόσια, αντί σε τετράδιο!!! )
Ο χρήστης κι αγνάντευε... είπε…
Διάσπορε, εν είμαι σίουρη αν "καταλάβω τες λεπτομέρειες της φόρμας τζιαι του ύφους" - κάπως περίεργα μου ακούστηκε αυτό, όπως και τα άλλα στην πρώτη παράγραφο (η αυτογνωσία του συγγραφέα;;)!!! :D
Απλά γράφω σου την προσωπική αίσθηση που μου άφησε το κείμενο!
Κατά τα άλλα, keep up the good writing,που 'γραφε και ο δάσκαλος των αγγλικών στις εκθέσεις! :D
Ο χρήστης Diasporos είπε…
κι αγνάντευε
Δέν ήταν σκοπός μου να σου απαντήσω με περίεργον τρόπο, έτσι έφκηκεν, τωρά που το ξαναδκιεβάζω, ε, εν νάκκον περίεργη η παράγραφος. Ίσως -πιό σωστά- να επρεπεν να σου λαλούσα απλά ότι η προσωπική αίσθηση σου εν σωστή, τζιαι μάλιστα έκαμεν μου εντύπωσην ήντα μπου επρόσεξες που το κείμενον
-----καμμιάν φοράν πολυλογώ τζιαι αρέσκουν μου οι χρωμολέξεις τζιαι παρασύρουμαι 8-}>
(τζιαι μεταφράζω που τα αγγλικά στο νούν μου κάποιες φράσεις)

Το feedback σου είναι πάντα ευπρόσδεχτο στα πράματα που γράφω. Πέ μου, άρεσε σου το ποίημαν για τα αμπέλια;
Ο χρήστης bangungot@gmail.com είπε…
aristourgima.
megalo taksidi.
kathe leksi je anatrishiasma.
enna to diavaso ksana je ksana je esi
grafe grafe sinexia.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.