Δείπνον με την Οξαποδώ

Σήμμερα έφθασεν νωρίς το απογευμαν με την καλικαντζαροσυνοδείαν της από τα τρίσβαθα της γής η αξιαγάπητη πεθθερά μου για ολλιγόωρην επίσκεψην.   Τρακόσια χιλλιόμετρα εταξίδεψεν για να μας δεί.  Στο διάβα της εσκοτείνιασεν ο ουρανός, τζιαι εκατεβήκαν να την έβρουν οι ιππότες της αποκαλύψεως πας σε αππάρους μαύρους λυσσιασμένους μπροστά που το σπιτούδιν μου, εσσιωπήσαν τα πουλιά, εχωστήκαν οι λυμπούροι, εππέσαν τα φύλλα των δεντρών.  Μόλις με είδεν μπροστά της στο κατώφλιν ασουλούππωτον και αχτένιστον να τη θθωρώ με τη μμούττη μμου ελαφρά σουφρωμένην (επίτηδες το έκαμα, ξέρω έν της αρέσκει!)  ετέντωσεν τον νούρον της, εξεπεταχτήκαν κίτρινες φλόγες που τα φτιά της τζιαι εκτόξευσεν μου έναν φαρματζιερόν βέλος με ταχύτηταν φωτός που το στόμαν της,  έναν μυττερόν όξινο χχαμόγελο που εκαρφώθην πας τη κκελλέ μμου τζιαι έκαμεν κρανίο μου να ποτιτσινώσει τζιαι να θέλει να φύει πανικόβλητον.   Τί να κάμω όμως;   Να μέν δουν τη γιαγιάν τους τα μωρά;

(Περιττόν να πώ ότι η πεθθερά μου δέ μμε συμπαθεί καθόλου, μα καθόλου.  Το βρίσκω περίεργον διότι είμαι -γενικά- καλόν κοπελλούιν, οικογενειάρχης αρκετά αφοσιωμένος, δέν είμαι μουσικός "της νύχτας", τζιαι είμαι αρκετά καλόβολον πλάσμαν που σέβεται τους μεγαλύτερους του.  Για κάποιον λόγον, που την ημέραν που με εγνώρισεν εμίσησεν με.  Δέν της έκατσα.  Μαλλιάς μουσικός της κλασσικης.  (ντάξει, εκόψαμεν το μαλλίν τωρά) Κυπραίος.  Κακό profile.  Δέν ήθελεν να παντρευτώ την κόρην της, έστησεν πόδιν, τζιαι έκαμεν μας του κόσμου τα κάστια ακόμα τζιαι την ημέραν του γάμου μας.  Ξέρω την δέκα χρόννια, τζιαι πρόοδον δέν έκαμεν στον τρόπον που με βλέπει.  Νομίζει είμαι γάρος τριτοκοσμίτης, πατριαρχόμουτρον.  Ποιός, εγώ!  Ο μαλαχτός!   Εδοκίμασα τα ούλλα.  Ρέ με το καλό.  Ρέ με το κακόν.  Τίποτε.  Αχώνευτος ο Διάσπορος.  Έχει τόσην άσχημην ενέργεια σσαν άνθρωπος η πεθθερά που αναβλύζει που το κορμίν της χρώμαν σκούρο βιολεττίν σαν παρπατά.  Μπρρ.  Όποτε έρτει συχχίζεται η Αγάπη τόσον πολλά που δέ μιλλιέται τρείς μέρες τζιαι κλαίει.  Πώς έφκηκεν η Αγάπη έτσι ίλαρον και φωτισμένον πλάσμαν είναι μυστήριο μμε έτσι μάναν.  Μπαίννει έσσω μας όπως το δδαίμοναν,  θέλει να κάμει κουμάντον στην κουζίνα ΜΟΥ -ανήκουστον-, κρίνει τον τρόπο ζωής μας, το σπίτιν μας, τες ιδέες μας,  κλπ, τζιαι φεύκει αφήννωντας μας άναυδους και αηδιασμένους.  Κάποτε μαλλώννουμεν, γενικά απλά αγνοώ την.  Το αστείον είναι ότι εν ψυχολόγος (τρομαρα της!) τζιαι μάλιστα σεξολόγος.  -άλλη φφοράν θα γράψω για τες  βλακείες  που την ρωτώ σαν τρώμεν για να κάμνω χάζιν.)


Ούφφφφφφφ.   Ερουφήσαμεν το φαϊν που έφερεν, είδεν τα μωρά, έπαιξεν τους (εζαοθώρεν με συνέχεια)  εμιλήσαμεν  λίγο, επήρεν τα στοιshά  της και έφυεν.    Πτού πτού, θα θέλουμεν ξόρκισμαν εγέμωσεν το σπίτιν μούζην.  

Σχόλια

Ο χρήστης dokisisofi είπε…
Na sou pw, ti pistevoun oi Amerikanoi gia tous Kipreous? Eimai periergi poia stereotipa kouvala i mantam pethera sou.
Tha eixe endiaferon na mas peis.
Ο χρήστης Μαρικκού η Λυερή είπε…
Διάσπορέ μου, μεν φοάσαι. Εν να περάσεις τζαιρός όσπου να την ξαναδείς μπροστά σου. Ούλα τα λεφτά όμως έίναι οι ερωτήσεις που της κάνεις την ώρα που τρώτε. Το διάβαζα και χασκογελούσα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Χαχαχαχαχα! Η περιγραφή θυμίζει μου κάτι στρίγγλες μεγαιρες που τα μίκι μάους!

Όντως, να σιαίρεσαι που εν τόσο μακριά τζιαι κάμνετε τζιαιρόν να τη δείτε. Εσκέφτηκες ότι αν ήσαστουν στην Κύπρο εμπορούσε κλασσικά να έχτιζε σπίτι της κόρης της πουπάνω που το δικό της????
Ο χρήστης Κρίση Ταυτότητας είπε…
Που το ένα να μπαίνουν και που το άλλο να φκαίνουν.
Ευτυχώς μένει μακριά.
Ο χρήστης κι αγνάντευε... είπε…
Απορώ πώς μπορούν να υπάρχουν τέτοiα πλάσματα! Πώς μπορεί να κάνει την ίδια της την κόρη να υποφέρει; Αν της βάζατε κάποιους όρους; Αφού θέλει φυσικά να βλέπει τα μωρά, τουλάχιστον να μεν κάμνει τη ζωή σας ανάστατη όποτε έρχεται να σας δει...
Αναμένουμε τις σεξοσυζητήσεις του τραπεζιού! :P
Ο χρήστης Diasporos είπε…
dokisisofi
η πεθθερά μου δέν αντιπροσωπεύει τα πιστεύω των περισσότερων αμερικάνων -οι οποίοι έχουν τους κυπραίους ψηλά. Θεωρούν μας μεσογειακούς ρομαντικούς και χαλαρούς αθρώπους πολλά τυχερούς γιατί ζιούμε σε ονειρικό νησί, θάλασσα, θαυμάζουν την ιστορίαν μας, τζιαι νιώθουν άσχημα για το πρόβλημαν μας (ξέρεις, άλλον κάμνει η κυβέρνηση, άλλο πιστεύει ο Λαός δαμέ --άς τους κούλλουφους που ζιούν στ' ανάθθεμαν). Η πεθθερά μου όμως εν άτομον ignorant, έν θωρεί έτσι το πράμαν. Νομίζει ότι οι κυπραίοι εν όπως τους αράπηες, καταπιέζουν τες γενέτζιες τους, έχουν ιδέες που εν πίσω που τον κόσμο για τη θρησκεία, την ομοφυλοφιλία, την ισότητα. Έσιη τζιαι σαν την πεθθερά μμου κόσμο δακάτω αλλά εν λλίος.

μαρικκού

ανάμενε το επόμενο κωμικό ππόστ, αμαν μου περάσουν τα νεύρα...


τσαρτελλούι
το καλόν της αμερικής είναι ότι θωρείς τους συγγενείς μόνον άμαν θέλεις άρα αν δέ σσου αρέσκουν πολλά, θεωρείς τους μόνο 1-2 φορές το χρόνον. Μέγαιρα δέ λλέει τίποτε!!

κρίση
έμαθα πλέον να μέν ακούω. Το Κυπριακόν μου Εγώ ξυπνά αδρόν όμως. Τί σου είναι η φύση!


κι αγνάντευε
Εβάλαμεν της πλέον όρους όρια κανόνες πολλούς. Γι' αυτόν μπορούμεν να την αντέχουμεν έστω τζιαι λλίον. Αναμένετε μπλόγκ για τες σεξοσυζητήσεις!
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
I alithia mallon vrisketai kapou anamesa. Den einai toso akiri i mandam pethera sou exw na pw.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Well, πού λέν και οι εγγλέζοι, ναι, δέν έχει άδικο για *ορισμένα* που πιστεύει (έστω κι αν τα παρατραβά λλίγο πχ "μά εχτός που τες τσούρες τζιαι το ψάρεμμαν, τί δουλειές έχει στη Κυπρο;" )
Δέ βλέπει ότι αυτά που πιστεύει δεν με αντιπροσωπεύουν καθόλου. Νομίζει ότι τζιαι καλά είμαι ζοππόβορτος. Άμαν με θωρεί κάποιος έτσι, φορώ τα.
Ο χρήστης dokisisofi είπε…
Diaspore, na theoreis timi na se vrizei kapoios pou antipatheis. Na fovasai otan se simpathoun. Giati afto simainei oti kati koino moirazeste. Na tin akous tin dokisisofi...einai tziai pelli tziai mitsia (pio mitsia sou toulaxiston, pio pelli..xmm paizetai:PPP)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ouffou en tous antexw genikws tous anthrwpous me moutra, tous katziarides, tous mourmourous kai tous arnitikous. apo oti ekatalava oute aisthisi tou humor eshei! emena itan na me tsakrisei ws twra! mpravo sou p kamneis upomonin gia tin agapi sou tzai ta diasporouthkia sou.
koita..kapote omws oi anthrwpoi allazoun, oi goneis tis mamas mou enomizan ta idia (arapis tritokosmikos) tzai opote ethwrousen kanena molwpa (egw tzai i mama molwpiazoume panefkola) panw sti mama m i giagia mou epemenen oti dernei tin o papakis. en kserw ti allaksen mes ta xronia, isws to oti o papas mou en sto kosmo tou tzai panta kamnei humor tzai satira tzai pezei pellon mprosta tous? isws giati eidan oti i mama en polla eftixismeni telika? agapisan ton siga siga..tzai isws ginei to idio tzai me sena? dunno..
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Ρε διάσπορε, μπάς τζιαι σεξολόγος που είναι η πεθθερά, έχει access στο υποσυνείδητον της τζιαι αντρέπεται που αζουλέφκει του ότι την κόρην της καλλητζιέφκει την έτσι λεβέντης σαν εσέναν; Αν ήταν νόρμαλ πλάσμαν, όπως άλλες πεθθεράες που ποθούν υποσυνείδητα τους γαμπρούες τους, ήταν να απωθήσει, τες αμαρτωλές ορμές τζιαι να τελλειώννει η υπόθεση. Αν εν σεξολόγος όμως τζιαι το υποσυνείδητον της δεν της γελά να χώννει ότι τραβήσει η όρεξη έτσι ορμών, ούλλη τζιείνη η αντροπή τζιαι οι ενοχές πρέπει να μετατρέπεται σε επιθετικότηταν τζιαι κατζίαν προς εσέναν που της διαταράσσεις την εσσωτερικήν της γαλήνην.

Πως μπορείς να εξηγήσεις αλλιώς το ότι θέλει να πει της κόρης της πως να τσιεκκέρει το σπίτιν ΤΗΣ. Θέλει να είναι στην θέσην ΤΗΣ. Δεν θα εχώνεψεν το ότι η κόρη της έπιασεν το στάτους της γεναίκας τζιαι τζιείνη το στάτους της κοτζιακάρας, της στετές. Θα την επροτίμαν ίσως πάντα να μείνει υπάκουον άσεξον κοριτσάκιν. Τζιαι πληρώννεις εσύ για την ανωριμότηταν της κυρίας σεξολόγου!!

Ψυχανάλυση του πεζοδρομίου για χάζιν είναι, όχι να νομίσεις ότι σου τα λέω σοβαρά αυτά τα ντελίρια.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
δοκισισοφή
Συμφωνώ. Επαράκαμεν το όμως η πεθθερά έφτασεν σε σημείον χωρίς επιστροφήν το βρισίδιν. Άμαν έφτασεν να πεί ότι εβαρέθηκεν να ακούει για τους τούρκους τζιαι το χωρκόν που έχασα, κατάλαβε.


κκέηκ
Οι γονείς σου καταλαβαίννουν με τότε! Τα πράματα -ελπίζω- αλλάζουν, οι αθρώποι μαλακώννουν με την ηλικίαν. Καμιά φορά εν καλά να τους κόφκεις το σσhινίν απότομα, για να σκεφτούν τί κάμνουν τζιαι να σταματήσουν. Να πεζισ πελλον δουλεύκει πάντως. Μόνον το χιούμορ κάμνει! (Νομίζω έλειψεν μου εμέναν)


Aceras
Πέστο ψέματα! Ανάλυση του πεζοδρομίου αλλά έπιασες το θέμαν ακριβώς. Νομίζω δέν έσιεις λάθος σε κανέναν σημείον. Έν το ξανα σκέφτηκα τέλλεια έτσι -όταν εμετάφρασα της γεναίκας μου το ποστάτζιην σου εγέλαν γιατί εσυμφώνησεν ακριβώς με την ανάλυση σσου.... Θέλεις δουλειάν στην αμερική σαν shrink πού λεν τζιαι δακάτω ;-) εν καλή δουλειά $200 την ώρα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.