Φωτογραφίες στο πιάνο..

Η μουσική γεμώννει το δωμάτιο ζαχαρένον ήχον, χτυπά πάς τους τοίχους, κρύφκεται μές το περσικό χαλίν.  Τα λάθη που κάμνουν εν πολλά τζιαι τα κομμάθκια τους εν άνυδρα σήμμερα, άψυχα, παίζουν ούλλοι κομμάθκια που δέν ειναι καθόλου έτοιμα ακόμα για ρεσιτάλ.  Εν κουρασμένα τα κοπελλούθκια, τζιαι δέν έχω όρεξη να τους φωνάζω.   Τα νεύρα μου.   Ένα σπίτι.  Αυτοκίνητο.  Δύο, αυτοκίνητο, τρία, αυτοκίνητο, τέσσερα, πέντε.  Ήδη εδίδαξα 6 κοπελλούθκια.  Νυστάζω τζιαι κόμα εν πέντε η ώρα.  Πενθώ το χαμόν του καφέ μου.  Ακόμα τέσσερις ώρες άντεξε κορμί,  ώ  τεπόζιτον της πομονής μέν λείψεις να χαρείς.  Βαρκούμαι σας σήμμερα μαθητές, αντρέπουμαι που το λαλώ αλλά εν αλήθκεια.  Τα μάθκια μου φτερουγίζουν βαρετά τζιαι αμήχανα σα θωρούν συνέχεια γυρόν ψάχνουν που κάπου να πιαστούν να μέν ποτζοιμηθούν τζιαι ππέφτουν όπως πάντα πάς στες φωτογραφίες που κουρτίζουν ούλλοι πάς το πιάνον.   Έν μπορώ να το αποφύγω.  Θωρώ τες ίδιες φωτογραφίες κάθε εφτομάδαν τζιαι προσπαθώ να φανταστώ ποιοί εν τούτοι ούλλοι.  Θωρώ τη σκηνή, τους λόγους της συνεστίασης, εν ο παππούς τους τούτος ή κανένας θείος που επέθανεν στον Πόλεμον άραγε?   Μα κοίτα τους, χορεύκουν αγκαλιαστοί, ντυμένοι τα καλά τους.  Φάτσες άγνωστες, παππούδες, βαφτίσια, κρουαζιέρες, ζωολογικοί κήποι.  Άλλοι γελούν ντυμένοι τα χρώματα του'40, του '80, του '70, του '90, ακόμα τζιαι πολλά πιό πρίν, του '20,  άλλοι εν μαυρόασπροι, άλλοι κάμνουν πατινάζ στον πάγο, άλλοι εν κουμπάροι τζιαι κουμέρες σε γάμους τσιάρλεστον με τους μούστακους τους καλολαδομένους.  Χαμόγελα με παρόμοιο τρόπο πλαστά τζιαι πλάσματα που πασκίζουν να φανούν ευτυχισμένα στη φωτογραφίαν μέν τζιαι φανούν οτι εν αθρώποι φυσιολογικοί που δέν φκέννει πουμέσα τους πηγαίον το χαμόγελο.   Έν μπορώ άλλο να σας θωρώ κάθε μέρα γυρίζει μου, σταματάτε να μου χασκογελάτε τζιαι να με περιπαίζετε.  Φαίνεστε μου σάν τες ψεύτικες τες κούκλες, πάντα οι ίδιες φάτσες είσαστε που σπίτι σε σπίτι σε σπίτι σε σπίτι.  Δέ θθα μάθω ποττέ γιατί εκάμνετε εϊβα με σιαππάνιαν μπροστά που τη βάρκαν με ούλλους τους μιτσούς γυρό σσας να κρατούν ενα τεράστιο ψάρι, ούτε με κόφτει.   Δέ θθα μάθω γιατί αγκάλιαζες το γαμπρό σσου με ψεύτικο γέλιο ντυμένος με το φράκο (μάλλον) του παππού σου.   Ούτε εν να μάθω γιατί σου εδιούσαν κυριε τάδε  βραβείον στο lodge τους μασώνους  τζιαι η γεναίκα σου εκάθετουν τζιαι αλληθώριζεν δυστυχισμένη στο τραπέζιν σαν  εκάθετουν ανάμεσα στο ροστ μπίφ τζιαι τα μαρτίνι με την ελιούδαν με τες άλλες stepford wives.      Κλείουν τα μμάθκια πιλέ, πάω τζιαι γώ στα γήπεδα του γκόλφ, κάμνω πελλάρες πίσω που τα δέντρα με τες θείες σας τες σεχσουλιάρες ενώ παίζουν οι αντράες τους με τες μαππούδες σκατούλλικα αμερικάνικα τζιαι πίννουν πούρα αχάπαροι, τρώω τα φαγιά στο γάμο σσας τζιαι δέν αφήννω ποτόν άποτο, τραβώ τα μουστάτζια του παππού σας του τραπεζίτη.  Τζιαι η μουσική συνεχίζει να γεμώννει το δωμάτιο.   Ακόμα ένα σπίτι τζιαι φεύκουμεν Διάσπορε. 


Σχόλια

Ο χρήστης Marl3n είπε…
Diaspore mou,
take it easy. I kourasi otan erxetai apaitei to yang tis, tin 3kourasi.

Oi apories pou exeis gia tis photos, pernoun kai apo to diko mou mialo ka8e fora pou vlepw agnwstes photos. And the mind starts to wander and wonder :)
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
πάλε θθυμίζεις μου ταινία.
μα τελικά οι ταινίες εν αληθινές;

εγώ όταν ήμουν μικρή τζιαι ήμουν μες στο αυτοκίνητο τζιαι επηαίνναμε κάπου έκαμνα το τούτο με τους αθρώπους μες στο αυτοκίνητο, να φαντάζομαι δηλαδή ποιοι ένι πόθθεν έρκουνται, που παν.

τωρά αρέσκει μου να το κάμνω με τα σπίθκια

έσιει πολύ χάζι, όταν γνωρίζω κάποιο καινούριο συνάδελφο.

τελευταία πήρα το συνήθειο να γράφω πως νομίζω ότι θα είναι, έντα στυλ άθρωπος ένι ας πούμε, τζιαι μετά που κάποιο καιρό να τα ξαναθκιαβάζω.συνήθως ππέφτω μέσα

έσιει όμως τζιαι αθρώπους που ξεγελούν.

(ελπίζω να μεν σε έπρησα τζιαι εγώ με τούτα τζιαι να εξεκουράστηκες ως τωρά.αφιερώννω σου τη λίμνη των κύκνων που εμένα με ξεκουράζει)
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Ρε διάσπορε, τελικά η δύναμη, ή τουλάχιστον μιά δύναμη, του γραψιμιού σου είναι να μεταφέρεις τον αναγνώστην δίπλα σου τζιαι να θωρεί που μέσα που τα μμάθκια σου. Τα πεδία δε πάνω στα οποία θκιαλέεις να δυκλίσεις πάνω κάμνουν τον καθέναν να ζήσει κάτι δικόν του.

Με μερικές εκατοντάδες λέξεις επήρες με σε τρακόσιους τόπους του δικού μου κόσμου.
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Εμένα μου αρέσουν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι παλιές, που φορούν όπως λαλείς τα ρούχα εκείνης της εποχής,έχουν άλλο μυστήριο,είναι εικόνες από εποχές που ή ήμασταν μωρά ή αγέννητοι που δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πως ήταν.Με τις φωτογραφίες βάλλουμε με το νου μας και άλλες εικόνες ( άμα βαρεθούμε να ακούμε τους μιτσιούς να κάμνουν ντιγκ ντιγκ στο πιάνο.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Marl3n
Καλή σου κυριακή. Σωστά λές, θέλω ξεκούραση. Δέ ξέρω πώς να ξεκουράζουμαι, τούτον εν το πρόβλημα. Έμαθα οτι αν δέν πιέζω συνέχεια τον εαυτό μου να παράγει, έν είμαι ζωντανός. Αλλά το κορμί έχει άλλα σχέδια τωρά που του έβαλα τζιαι μωρά μές το σχέδιο. Θέλει να ηρεμίσει λίγο.

Οι φωτό, ναι. Εν πολλά curious πράμα σωστά? Θωρώ τες στα 30-35 σπίθκια που διδάσκω κάθε εβδομάδα, τζιαι εμπλέξαν τα φαίνουνται ούλλες οι ίδιες. Έσιει τόσες ιστορίες. Θυμούμαι φωτό που είδα σε σπίθκια πρίν 5 χρόνια. Κάποτε σκέφτουμαι να ρωτήσω αλλά ντρέπουμαι "ποιός εν τούτος?."


ρίτσα
Καλησπερίζω.
Η ταινίες που τη ζωήν φκαίννουν :-)
Ναι, τζιαι να θωρείς μες σ' αλλα αυτοκίνητα έσιει το ίδιο αποτέλεσμα, κινεί σου την περιέργειαν τζιαι φαντάζεσαι. Τζιαι μές τα σπίθκια.

Τζιήνον που με τραβά είναι το realization οτι "Έχουν τζιαι οι Άλλοι ζωήν, όπως έχω τζιαι γώ",
-το οποίο βρίσκω κάπως τρομαχτικό οταν το καταλάβω καλά, έχουν παρελθόν, συγγενείς, χιλιάδες ιστορίες. Κάμνει με να νιώθω πιό λλίο μοναξιάν ξέρεις. Εσένα ποιά εν τα κίνητρα σου.?

Αφιέρωσες μου τζιαι τη λίμνη των κύκνων τζιαι τωρά έ φεύκει που το Cd player του μυαλού μου χαχα χαα



Ασερα

Γειά σου φίλε μου.
Σιέρουμαι πολλά να βρίσκω χορδές συμπαθητικές μές σε άλλα πλάσματα. Μόνον τότε ξέρω οτι είμαι τζιαι γώ άθρωπος, λλιοστεύκει έτσι η μοναξιά ξέρεις. Αμαν με την ιστορίαν μου πάρω σας κάπου μαζί μμου τζιαι δείτε τα δικά σας μαζίν με τούτα που θωρώ, σημαίνει μπόρω να χτίσω γέφυρες. Άρα είμαι ζωντανός.


σταλαματιά

Οι μαυρόασπρες εν οι καλύτερες! Ειδικά τα ντυσίματα τους αθρώπους του παρελθόντος. Τα αυτοκίνητα, ο τρόπος που εκάθονταν τζιαι ετρώαν, τα μαλλιά τους. Εν το κάτι άλλο. Εν τζιαι ωραία να χάννεσαι μές το παρελθόν του άλλου τζιαι να φαντάζεσαι πώς θα ήταν η ζωή σου αν εζούσες τότε τζιαι έξερες την οικογένειαν του.
Ο χρήστης Arahni είπε…
Καλημέρα Διάσπορε. Έκαμες με τζαι εθώρουν τις κουμέρες τζαι τα μωρά να χορεύφκουν μέσα στα frames των φωτογραφιών!

Όσον για τον καφέ κάμε υπομονή τζαι το σώμα σου θα συνηθίσει, τωρά πολεμά σε να σε πείσει να του κάμεις το χατίρι. Άτε πολεμώ μαζί σου, 4η μέρα χωρίς καφέ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι πολύ πιο περίπλοκη η σχέση ανθρώπου-φωτογραφίας, την έκταση της οποίας δεν μπορούμε να την συλλάβουμε τόσο απλά ή να την κατανοήσουμε τόσο γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση, η εν λογω δυσφορία σου είναι αποτέλεσμα μιας πτυχής αυτής της κατάστασης. Αν λάβουμα κίολας υπόψην ότι απο την πρωτοεμφάνιση της φωτογραφίας μέχρι και σήμερα, η υπόστασή της τόσο στην φολκλορική όσο και στην ακαδημαϊκή κουλτούρα, αποδίδει κάθε φορά στο τελικό αντικείμενο την έννοια του Θανάτου (Οι Ινδιάνοι πίστευαν πως η φωτογραφία κλέβει και εγκλωβίζει την ψυχή, ο Barthe και ο Derrida πίστευαν πως απεικονίζει μια τετελεσμένη και ανεπανάληπτη στιγμή, στην ουσία, έναν θάνατο).

Σκέφτου απλά πώς άλλαξε το Βλέμμα, απο τον καιρό των προπάππων που απλώς κοιτούσαν κενά προς τον φακό στημένοι με ένα φορμαλιστικό τρόπο, μέχρι σήμερα που αντίληψη και η σχέση μας με τον φακό έχει γίνει εντελώς επιδεικτική. Μέσα στο καινούριο πλαίσιο, μια απο τις πιο προβληματικές φωτογραφήσεις σήμερα είναι αυτές των διαβατηρίων/ταυτοτήτων/επίσημων εγγράφων. Προϋποθέτουν ένα κενό βλέμα και ένα φορμαλ στήσιμο, την ίδια στιγμή που το υποκείμενο γνωρίζει περι τήνος πρόκειται. Ο φωτογραφικός φακός αναιρείται και επαναπροσδιορίζεται με τρόπους που η κατα τα άλλα εμπειρική μας σχέση με την φωτογραφία στην καθημερινότητα δεν ισχύει.

Το "πλαστό χαμόγελο" για το οποίο μιλάς είναι στην πραγματικότητα ένα "σύμπτωμα" αποτέλεσμα μιας παιδείας, που έχοντας αντιληφθεί την φωτογραφία ως ένα μικρό θάνατο κάθε φορά, προσπαθεί να συλλάβει το απώγειο της φθίνουσας στιγμής.

Διαβάζοντάς σε, σκέφτηκα, πως το πρόβλημα της ημέρας σου ήταν το γεγονός πως ο φθίνων χαρακτήρας της είχε διάρκεια, με τρόπο που τα τετελεσμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα (χαρούμενα και μη, μαυρόασπρα ή όχι) δεν έχουν.

Ήταν αναμενόμενο να σε πίασει ναυτία...
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
ναι, είναι ένας τρόπος να φέρεις τους άλλους κοντά σου πλάθοντας ολόκληρες ιστορίες για τζιήνους για τα πράματα που εν ξέρεις.

τζιαι δαμέ έννεν τούτο που κάμνουμε;
Ο χρήστης Neraida είπε…
Διασπορε,

συμφωνώ με τον acera. Νιώθω την ιστορία μέσα από τα μάτια σου. Σαν να είμαι εκεί.

Στη συγκεκριμένη ιστορία άρεσεν μου ιδιαίτερα που έμπλεξες τα δύο θέματα:

- κούραση
- παρατήρηση φωτογραφιών

Με τρόπο πολύ φυσικό.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Αράχνη
Γειά σου. Έκοψες τον τζιαι σύ τον καφέ? Πάω τρείς εφτομάδες, ακόμα πεθυμώ τον. Η ενέργεια μου εν πιό λλίη αλλά κοιμούμαι πιό καλά. Κάθε πρωί πίννω shake με rice protein με μιά κουταλλιά λάδι του κκόκονατ, διά μου υπερενέργεια το κκόκονατ δοκίμασε το.


Χαρά

Η ανάλυση σου εν πολλά καλή τζιαι εκτιμώ την.
Θωρώ πολλές φωτογραφίες τζιαι η αλλαγή φαίνεται. Οι παλιές εν πολλά στημένες, νομίζω επειδή τότε ενομίζαν εννα τους κάμει ο καλλιτέχνης το πορτρέτον τους -επίσης έκαμνεν ώραν η φωτογραφική να σε φκάλει τζιαι δέν έπρεπε να σούζεσαι καθόλου σωστά?

Άρεσεν μου τούτο που είπες: Η φωτογραφία εν θάνατος. Αλήθεια. Αντιπροσωπεύει το θάνατο της Στιγμής. Η απεικόνιση της νεκρής στιγμής επιτρέπει μας να ζήσουμεν εχτός χρόνου για όσην ώρα θέλουμε τη 'φθίνουσα στιγμή' σάν να είμαστε θεοί. Έχω μανία με τη στιγμή, το θάνατο της. (επειδή γράφω μουσική. η μουσική εν στιγμή παγωμένη, στο μυαλό του συνθέτη ο χρόνος που κρατά το κομμάτι εν αντικείμενο εχτός χωροχρόνου -σάν φωτογραφία long exposure).

Και ζαλίζουμαι...


Ρίτσα
Έτσι κάμνουμε δαμέ. Έν φαντάζεσε συνέχειαν έντα πλάσματα εν οι άλλοι μπλόγκερς, με τί μοιάζουν κλπ? Επαίξαμεν το παιχνίδιν τούτο πέρσυ στης Κκέηκ θυμούμαι, είσιεν χάζι.


Νεράϊδα
Καλησπέρα σου.
Φαίνεται ούλλοι μας ξέρουμε καλά την κούραση + τις φωτογραφίες. Νιώθω άνθρωπος σήμερα, εμοιράστηκα τον κόσμο μου μαζί σας τζιαι είδετε τον μέσα σας ούλλοι. Καλή σου κυριακή.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
ήδη μέσα στο νου μου έχω μια εικόνα για τον καθένα

εν το έκαμα συνειδητά.απλώς που τζιήνα που λαλείτε, τζιαι που άλλους έτσι στυλ αθρώπους που ξέρω, έχω μιαν διαγραμματικήν εικόνα μες τον νου μου.

το σίουρον εν ότι εν λάθος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.