Κάμε τζι' άλλα φαγιά: Συφφωνίες μετά που δέκα χρόνια γνωριμίας.

Έν εδούλευκα σήμερα λόγω του  Memorial Day φυσικά.

Χαλαρά.

Τί σημαίνει χαλαρά:

Θκιεβάζω τα βλόγς πρί ξυπνήσουν τα μωρά τζιαι η Αγάπη.  Θκιεβάζω τζιαι λλίην ποίησην έτσι για να πάει η μέρα καλά, έστω τζιαι αν δέν τους πιστεύκω τους ποιητές η ώρα έξι το πρωί.  Παίζω σεττάρ, έστω τζιαι αν δέν το νιώθω.  Πίννω ρυζόνερο με πάγο  (άστα).  Τζιαι τούτα ούλλα πρίν τες εφτά το πρωί.   Βάλλω το κοτόπουλλο να μαριναριστεί να εν έτοιμο το μεσημέρι.  Ποτίζω το καχεχτικό γρασίδι.  

Ξυπνούν  ούλλοι εφτά η ώρα.   Ο γιός μου  -που έμαθεν να φωνάζει που το δωμάτιον του με φωνήν παρόμοια του παττιχοπούλη "Παπάααα" "άΠάαα"-   άρκεψεν τες κραυγές του (καλά να πάθω που έθελα να του μάθω κυπριακή προφορά ο γάρος)   τζιαι η κόρη μου τραγουδά με λεπτόν τρόπο "πα-πάκη, παα-πάκη"  ασταμάτητα.    Καρτερούν  με να τους πιάσω τζιαι τους δκυό μαζί όππα να πάμεν κάτω, να αφήσουμεν τη μάμμαν να κοιμηθεί αλλο λλίον.  



Πρόγευμα γάλακτος τζιαι φράουλες με french toast.   Τηλεόραση με μίκυ μάους.   Εγώ κάμνω τη γυμναστική μου με την τεράστια μπλέ μπάλα, θέλει η κόρη μου να την κάτσω πάς τη μπάλα να κάμνει "ουίιιιιιιιι".  Έν την αφήννω γιατί ποφυσώ σάν κάμνω τους μίζερους κοιλιακούς που προσποιούμαι ότι καταφέρνω, τζιαι δέν έχω ώραν να κάμνουμεν "ουίιιι".  Κλαίει.    Έν της κάμνω το δικόν της να μέν χαλαρώννει.  

Ξυπνά η Αγάπη.  Πίννει φραπέ.  Ζηλεύκω.  Πίννω το απαίσιο σιέηκ πρωτεϊνης.

Πάμε στο πάρκο.  Σούσες, τσουλήθρες κλπ.  Κόσμος πολλύς.   Ππέφτει η κόρη μου η αλεξιπτωτιστής που τη τσουλήθρα.  Κλάμα.  Τρώει χώματα ο γιός μου τζιαι κάτσαρα.   Γελούν πολλά, βουρούν πάς το γρασίδι σάν τα πελλά.  Φεύκουμεν.

Η ώρα εν ακόμα 10 το πρωί.

Πάμεν πίσω τζιαι άφτω κάρβουνα να ψήσω   σιγά σιγά το κοτόπουλλον. 
Είσιεν τεράστια επιτυχία, εφκήκαν τζιαι οι μετοχές μου πάνω.  

Τρών τζιαι τα μωρά.  Θκιάολε μάλλον πετυχαίννει η στρατηγική μου που τους βάλλω να μυρίζουνται κάθε μέρα spices, λεμόνια κλπ.  Άρεσεν τους το κοτόπουλλο πολλά.!

Ύπνον τα μωρά.

Συζητούμεν για τη δίαιταν μας, αχχώνει την  Αγάπη το σιτηρέσιο γιατί ε δύσκολο να μαειρεύκουμεν τα λλία  φαγιά που μπόρουμεν να τρώμεν τζιαι δέν έσιει ώρα να κάμνει συνταγές πελλές, συνήθως μαειρεύκω εγώ αλλά εν τζιαι μένα λλίος ο χρόνος μου τζιαι συχνά έν έχουμε φαϊ έτοιμο.   Εν πηγή συζυγικού άχχους η δίαιτα.  Λαλεί μου λοιπόν μεταξύ σοβαρού τζιαι αστείου οτι αν μαειρέψω για ούλλην την εφτομάν σήμμερα, θα φκούν οι μετοχές μου τόσον πολλά που θα το σκεφτεί να κλέψει λλίον χρόνον το δείλις όταν κοιμηθούν τα κοπελλούθκια να μου κάτσει.   Έ, εννα χάσω έτσι ευκαιρίαν κατσίματος?   Πάω στο σούπερμαρκετ, γεμώννω το καπώ φαγιά που δικαιούμαστεν, βάλλω τη φαντασίαν μου να δουλέψει να πλάσω συνταγές, τζιαι ήρτα σπίτι πετητός.  Πολλά καλή συφφωνία, μάλιστα υποσχέθηκα να μαειρεύκω έτσι κάθε εφτομάν.  Ακούεται λλίον ωμή, αλλά κάμετε τζιαι σείς κοπελλούθκια να δείτε τί γίνεται τζιαι ύστερα ξαναμιλούμεν.   Δίνω τζιαι παίρνω τζιαι κουτσιά καθαρισμένα.  

Βάλλω την ποθκιάν μου.  Κόφκω ούλλα τα υλικά που χρειάζουμαι.  Φκάλλω 10 κατσαρόλλες τηάννια τζιαι σιννιά.
Επίθεση.

Ψήννω σε μιάν ώρα:

Μακαρόνια (ρυζάλευρου, gluten-free) με σκόρδο, σπανάσιην τζιαι βασιλικό.  Έκαμα βαζανιν του φούρνου σκορδάτο με δάφνη τζιαι σησαμέλαιο.  Μπάμιες με τζίντζερ τζιαι το λέμον σως αψές μές το ρύζιν.   Φατζιές ινδικές με κάρδαμο, πάπρικα.  Λουβί με τα λάχανα.  Παντζιάρκα με πατάτες βραστές.  
Ετάραξα το κάζιν τζιαι τους πάγκους.  Φυσικά εκαθάρισα μετά τζιαι επακκέτταρα τα φαγιά.

Ξαφνικά σσίζουνται τα ρούχα μου μόνα τους σάν του σούππερμαν, τζιαι πετάσσουμαι εγώ ο Σούπερ Πάsh Σύζυγος στον αέραν ντυμένος με βράκαν κυπριακή λεοπαρδαλέ αλλά κομμένη σε τάγκα, ψηλώννω τζιάλλον, η σκεμπούδα μου μιτσιανίσκει δια μαγείας σφίγγει γίνεται six pack, τζιαι τα μπράτσα μου πρίσκουνται  που μόνα τους  -στα μμάθκια της γυναίκας μου τουλάχιστο.  Μετά που δέκα χρόνια γνωριμίας, τα πράματα που τραβούν μιά γυναίκα πάς το σύντροφον της αλλάζουν ξέρετε.  Έννεν τόσον επιφανειακά πλέον   (καλά, βοηθά ακόμα οτι είμαι ψηλός μεσογειακός άντρας με δυνατή μύτη, μέτωπο αρχαίο κπλ στάνταρτ κυπριακά χαρακτηριστικά)  εν οι πράξεις αλτρουισμού που τραβούν τη σύντροφο, όι τόσο το ντύσιμο ή οι κολώνιες ή "ποιός το παίζεις".  Μόνον τζιαι μόνον να σκουπίσω την κουζίνα ή να βάλω πέντε πλυντήρια κάμνει την τζιαι θέλει με αμέσως.  Τί περίεργο ά??   Εν ούλλες έτσι άραγες??




Οπότε σήμερα που εμαείρεψα τόοοσα φαγιά τζιαί εκαθάρισα πιλέ, αγάπησεν με πολλά ;-))





  


Σχόλια

Ο χρήστης stalamatia είπε…
Aααα Διασπορούδι μου μπράβο σου ρε έτσι κοπέλλι τζιαι να ξενιτευτεί?Ν γοράσεις μια βρακούα και να της εμφανηστείς της αγάπης σου.
Ξέρεις τι γίνετε Διάσπορε? εκτός του (Μεσογειακού ταπεραμέντου )Άμα τη βοηθάς στις δουλειές ,ξεκουράζετε τζιαι αυτή τζιαι έσιει κουράγιο και για φίκι φίκι το φιρίκι.
Συνέχεισε έτσι!!!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Stala
χαχαχ λαλείς να γοράσω βράκα τζιαι να της εφφανιστώ? Τζιαι ποδίνες.. γελέκκιν, ζώστραν κότσιηνην, ρολοούϊν της πούγκας, πριγιαττίνη στο μαλλίν,, να τη λαόσω.. χαχαχ

Εν καλά που λαλείς για τες δουλειές, τζιαι οι μιτσιοί οι νοστοπάντρεφτοι έν το καταλάβουν. Άμαν το 'πιάσεις' ήβρες το μυστικόν της συζυγικής γαλήνης :-))))
Ο χρήστης nic είπε…
χαχαχαχα
γράψε βιβλίο πέρκι μάθουν οι νιόπαντροι τζαι τζείνοι που σκέφτουνται να παντρευτούν τα μυστικά της συζυγικής ευτυχίας. εγώ μαζί σου πάντως!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο τζαι για τα κοπελλούθκια σου.
Το οχι χρειάζεται μερικές φορές, οι όπως δαμέ στην Κύπρο. Τζαι μάθε τους Ελληνικά να ξέρουν τις ρίζες τους.
Ο χρήστης ruth_less είπε…
Παντρεύκεσαι με?? χα χα

Καλό το deal σας :) :) εφύρτηκα με τις διαπραγματεύσεις που κάμνετε!!
Ο χρήστης Diasporos είπε…
sike
Ήταν να σου πώ "εννα δείς" αλλά έθθα σου το πώ, :-))) :-P


neerie

Σίουρα ανάρτηση εννα κάμω για το εγχειρίδιο του average γάμου με τα πάνω τζιαι τα κάτω του, τζιαι πώς να έβρει κάποιος τη μέση.


ανώνυμη/ε
Σίγουρα. Τα ελληνικά προσπαθώ να τους τα μάθω. Ξέρει τζιαι αρκετά η Αγάπη, οπότε εννα τα καταφέρω νομίζω. Εν σημαντικό πολλά.


ρούθλες.

Άτε! Πάμε!

Χωρίς συμφωνίες, η συμβίωση εν γεμάτη μούτρα τζιαι παρεξηγήσεις σωστά?
Ο χρήστης bangungot@gmail.com είπε…
είσαι μάστρος τζιαι να γράψεις τζιαι τσελεμεντέ.
(αρέσκει μου πολλά το 12 του ταρό σου πάστην εικόνα, τζιαι το caption. ποια ταρό είναι τούτα;)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Ξαφνικά σσίζουνται τα ρούχα μου μόνα τους σάν του σούππερμαν, τζιαι πετάσσουμαι εγώ ο Σούπερ Πάsh Σύζυγος στον αέραν ντυμένος με βράκαν κυπριακή λεοπαρδαλέ αλλά κομμένη σε τάγκα" χαχαχαχαχαχαχααα

ρε;; ακούω σκόρδους, πάπρικες, τσίλι, λεμόνια!! ε καλα, τι εν τα φαγιά ου εν δικαιουσαι τελικά;;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
bangungot

Κάποτε θα γράψω, θέλω να κάμω δεύτερη καριέρα μάλιστα ως personal chef. Θα δούμε ;-)

Για το ταρό έν ξέρω ποιόν deck εναι, εγύρευκα τον hangman, τζιαι που ούλλους εμφανίστηκεν μου καλός τούτος. Πέ μου, τζιήνον που εζωγράφισεν ο William Blake έσιεις τον υπόψη σου? Αγαπώ τον πολλά αλλά εν αχχωτικός τζιαι εν θα τον βάλω να σικκιρτίσω τους θαμώνες του μαχαζιού.


κκέηκ
H δίαιτα εν caffeine-free gluten-free, dairy-free, sugar-free, yeast-free. Δηλαδή απαγορεύονται τα περισσότερα πράματα που θα μπορούσες να φάεις σε εστιατόριο σε φούρνο κλπ. Τα μπαχαρικά έν πειράζουν (άεις τους κυπραίους τους γιατρούς). Πάντως εβοήθησεν με πολλά ston oισοφάγο (έχω χρόνιο προβλημα ξέρεις, είμαι με τα χάππια)
Ο χρήστης thalassamov είπε…
Είσαι Θεός!
Λαλείς συνέχεια μεγάλες καθημερινές αλήθκειες, φέρνεις μας ούλλους στη γη, πέρκει μου συμμαζευτούμεν!
Καλά μας κάμνεις!

Παραπάνω που τα μωρά, αρέσκει μου που η Αγάπη σου πίνει φραπέ! (τούτο μου γυάλισε, σόρρυ!)
:)))))))))))))))))))))))))))))))

Καλά αποτελέσματα που τη δίαιτα! Προς το παρόν, φέρνει σου ωραία απρόσμενα πάντως ;)))))))
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Θάλασσα μώβ

;-)

Ένα που τα πρώτα πράματα που έμαθε η Αγάπη είναι να κάμνει φραπέ καλό (είπαμε, είμαι ιδιότροπος) το οποίο να έσιει 2 ιντζες αφρό, τζιαι μισό μισό γάλα. Εννοείται οτι έφερα φραπεδιέρα που την κύπρο.

btw ενας λαός άλλος που πίννει φραπέ εν οι βιετναμέζοι (που έχουμε πολλούς στην πόλη μας) τζιαι κάμνουν το με το γάλα βλάχας μάλιστα (επίσης κάμνουν τζιαι φραπέ τσάϊ). Άμα πάεις σε εστιατόριο βιετναμέζικο πίννεις τζιαι φραπέ. Το μόνον του κακό, εν πολλά γλυτζιύ. Έχουν μανία με τα γλυτζιά.
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
μάνα μου ρεεεεε

:))
Ο χρήστης κι αγνάντευε... είπε…
ΝΑΙ, εν ούλλες έτσι!!! :)
Μα πε μου, τα φαγιά διατηρούνται ωραία μέσα στο ψυγείο;;
Ο χρήστης Diasporos είπε…
ρίτσα

:-))


κι αγναντευε

Ναί διατηρούνται πολλά καλά. γι αυτόν τα κάμνω, να έχουμεν για 6-7μέρες φαϊ .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.