Μικρή βόλτα στην πόλη μου #1


Το μικρό κανάλι εκκαθάρισης του νερού.   Ενώνει τον  γερο-ποταμόν με τους μύλους τζιαι μετά με τον άλλον ποταμόν.   Στην καμάρα κάτω δεξιά (εν κλειστή) έππεφτεν το νερόν με βία για  να γυρίζει τη φτερωτή που έκαμνε ρεύμα για το μύλο.   Μάλιστα η μονάδα μέτρησης για τη δύναμην που θέλει για να παράγεις ρεύμαν που το νερόν βασίζεται τζιαι προέρχεται που δαμέ στούντον μύλο.  Η πόλη μου ολόκληρη εκτίστηκεν που το μηδέν γυρόν που τον πρώτο μύλο μές την κοιλάδα γιατί είσιεν τεράστιους ποταμούς.  Εστέλλαν τους παμπάτζιν που το Νότον που είσιεν πολλύν, τζιαι εκάμναν το κλωστή, πανιά κλπ τζιαι μετά επέμπαν το που το λιμάνιν της μεγαλούπολης στην Αγγλίαν για επεξεργασίαν.   Ήρταν δαμέ να δουλέψουν πολλοί φτωσιοί που την ευρώπην που δέν είχαν τον ήλιον μοίραν στη χώραν τους.  Ελύσαν που τη δουλειάν, αλλά εκαταφέραν να κτίσουν καλύτερη ζωή παρά που είχαν στην Ιρλανδίαν, Αγγλίαν, Γερμανίαν, Γαλλίαν, Ελλάδαν, Πολωνίαν, Λιθουανίαν.  






Ενας που τους μύλους, εκάμαν τον γραφεία.  
Οι μύλοι επαττήσαν το 1930 με το Great Depression. 
Κάποτε η πόλη μου ήταν πλούσια, με γρανιτόστρωτους δρόμους τζιαι κτίρια πανέμορφα, καλά σχολεία, ζωήν.  Που το '30 ώς το '95 ήταν ένα χάλιν.  Πορνεία, ναρκωτικά, σκοτωμοί, συμμορίες.   Σήμερα  πάει να σάσει.  Η ομορκιά της εν αιώνια ομως.









Θα αρκέψω να βάλλω φωτό που τους περιπάτους μου στην πόλη..















Σχόλια

Ο χρήστης Marl3n είπε…
Einai para poli omorfi i poli sou telika. Ola ta xionia pou mas edeixnes toso kairo, arxisa na amfivallw cos misw otidipote exei n akanei me krio kai snow. Kai aporousa pws enas ilioloustos Kipraios 8a emene se tetoion topo...

Telika, it's all worth it. Fterougizei i kardia sou apo anipomonesia gia tin anoi3i kai to ice melting, hah :P?
Ο χρήστης ρίτσα είπε…
πολλά όμορφες, ναι να μας βάλλεις, αρέσκει μου, να τη γνωρίσουμε τζιαι εμείς
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Marl3n
Ναι, εν πολλά ομορφη. Θέλω να κάμω δυο τρείς περιπάτους να βγάλω φωτογραφίες τα παλιά τα κτίρια που εχουν ευρωπαϊκη αρχιτεκτονική. Επίσης τα κανάλια (έχουμεν πολλά λαλούν την πόλην 'βενετίαν του βορρά')
Καρτερώ την άνοιξη έσιει έξι μήνες :-)
Ο χρήστης Diasporos είπε…
|ρίτσα
Θα βάλλω τοτε.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Άτε βαρ μας τζιαι ποτζιείνες τες ωραίες τες φωτογραφίες που μας έβαλλες πέρσι να αννοίξει τζιαι μας η καρκιά μας όπως της φύσης που σε περιβάλλει.

Εθκιάβασα τζιαι το προηγούμενον με το συναγερμόν τζιαι εφήρτηκα που το γέλιος.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Aceras
Ε, εν μέρες να πάω κανέναν σοβαρόν περίπατο στα δάση αφάαν μας οι δουλειές τελευταία. Για εννα γράφουμεν μουσικές, γιά να φκάλλουμεν το ψουμίν, τα κοπελλούθκια. Επεθύμισα τη φύσην πολλά. Θα πάω την τρίτην, τζι ας βρέσιει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.