Η τιμή της ελευθερίας.

Περνώ τεράστιο βάσανο μές το μυαλό μου.  Δέν υπολόγισα όπως περπατούσα το στενό χορταριασμένο άγνωστο μονοπάτι προς την ελευθερία ότι η φύση της ελευθερίας είναι η ύπαρξη μές τη Μή Σιγουριά.   Νόμισα, ο αθώος, θα έβρισκα εμένα κάτω απο τα υπερτροφικά κλαδιά που έκοψα στο ξέφωτο μου.  Το δρεπάνι θέρισε τ' αγριόχορτα, θέρισε την πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια, θέρισε τα τραύματα, θέρισε τους ρόλους όλους.   Και γυμνό όπως φάνταξε το ξέφωτο με τρομάζει.  Τρομάζω που με βλέπω όπως είμαι.


Είκοσι χρόνια πασκίζω καθημερινά να φτάσω ψηλά όσο οι ήρωες μου, να μάθω την τέχνη μου.
Αυτό με ορίζει.  Στα 18 μου έκανα (συνειδητά) την επιλογή να γίνω συνθέτης, άφησα πίσω τις επιθυμίες, τη χαρά, τον έξω κόσμο.  Και το κατάφερα.  Κατάφερα επίσης να επανακτήσω όσα μου λείψανε, όσα θυσίασα.  Μα ο ρόλος "Συνθέτης"  με κυριεύει.  Τον κρατώ με νύχια και με δόντια.  Σάν έφτασε η ώρα του, τον θέρισα κι αυτόν στο ξέφωτο.  Χόρεψα νύχτα με τους δρυίδες στο δάσος και τους σαμάνους, κρατώντας μου το χέρι με οδηγήσανε να αφήσω πίσω το ρόλο.


Και τώρα βλέπω με όλο το είναι μου ποιός είμαι.   Δέ βλέπω το Συνθέτη/Δάσκαλο πιά.   Βλέπω το σκελετό της δεξιότητας του συνθέτη.  Βλέπω τους χίλιους τρόπους που αυτή η δεξιότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, να βλαστήσει αλλού.


Ο συνθέτης μπορεί να πιάσει κάτι ακατέργαστο και να το πλάσει.  Ιδέες, εικόνες, ανθρώπους.
Ο συνθέτης ξέρει να διαβάζει το βαθύ νόημα και να ακούει προσεκτικά.
Βλέπει την ουσία μές τους ανθρώπους, αναλύει αλλά ταυτόχρονα ζεί τη στιγμή.
Απολαμβάνει το εφήμερο.  Τις μικρές πράξεις.
Ο συνθέτης είναι  διαλεχτός, παιδί  του σύμπαντος, έχει πρόσβαση στο χώρο που ζεί η ομορφιά και η δημιουργία της φύσης, καταλαβαίνει τον δημιουργό.
Ξέρει να οργανώνει.  Ξέρει να πουλά το όμορφο.
Ο δάσκαλος ξέρει να πείθει.  Ξέρει ψυχολογία.  Έχω γνωρίσει απο κοντά 500 και βάλε οικογένειες απο όλα τα στρώματα.  Ξέρω τον άνθρωπο καλά.


Η μουσική που γι αυτήν τόσα πέρασα, δέν με κρατά με τα πλοκάμια της.  Βλέπω άλλα εκατό πράγματα που ΘΑ  κάνω χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες μου.  Δέ με χωρά πλέον ο ρόλος μου.


Μα είναι βασανιστικό.


Ξέρεις, όταν έρθουν τα πάνω κάτω μέσα σου και σιγουριά δέν έχεις πλέον, όταν έχεις αφήσει πίσω τον παλιό εαυτό να μεστώσει σάν κρασί κόκκινο στο βαρέλι, όταν δείς την ελευθερία σου, να ξέρεις πως είσαι ζωντανός.   Και οι επιλογές είναι ελεύθερες.


Όλα τα σημάδια στο δάσος μου οδηγούν σ' ένα μέρος.  Έχω αποφασίσει μέσα μου τον επαναπατρισμό.  Το θέμα είναι πρακτικό.  Θέμα ολοκλήρωσης.  Διψώ να χρησιμοποιήσω ΟΛΟ  μου το είναι.   Μέσα απο τη σύνθεση, τη διδασκαλία, μόνο το 25% του μυαλού μου μαζεύω κάθε μέρα.  Το υπόλοιπο άρχισε να φωνάζει, θέλει να βγεί έξω.   Θα πάω στο Πάρκο.  Όλες μου οι δεξιότητες μπορούν να ανθίσουν μές το Πάρκο.  Όσα είμαι, εκεί θα μεγαλώσουν.  Τίποτε δέ φοβάμαι.  Τίποτε απολύτως.  Το κορμί μου είναι μαθημένο στη μάχη, στην αντίσταση.  Ζωντανεύω μόνο όταν παλεύω, όταν αρχίζω απ' την αρχή.  Νομίζω μέσα της η Αγάπη έχει αποφασίσει επίσης, μα το δουλεύει, φοβάται, σ' αυτήν το ελεύθερο δέν έχει έρθει ακόμα να την συνεπάρει.  Το καλοκαίρι, όταν έρθω για 2 μήνες, θα αρχίσω τις επαφές για να δώ τί γίνεται.  Πώς να γίνει.  Πότε.  Πλάθω το πρακτικό σχέδιο σε χαρτί.  Ο Συνθέτης διαθέτει εχτός απο ρομαντισμό μιά ικανότητα να σκεφτεί αρχιτεκτονικά, λογικά, με βήματα, σχέδια.

Θα τα καταφέρω.  Πώς το ξέρω?


Πρίν δέκα χρόνια τέλειωσα το graduate degree μου.  Συνθέτης σκέτος.

Είπα  "Μακριά απο την ακαδημαϊκή ζωή.  ΟΧΙ σε δουλειά σκλαβιάς πανεπιστημίου".

Με βγάζαν τρελό.

Είπα  "Εγώ θα βρώ τρόπο να δουλεύω 9 μήνες μόνο".

Τρελός ο Διάσπορος.


Είπα "Θα πετύχω στην τεράστια αυτή χώρα, θα μάθω το σύστημα."



Και όλα αυτά τα πέτυχα, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια.  Ξέρεις πόση πίστη στις δυνάμεις μου μου δίνει αυτό?   Ώς τώρα δέν με σταμάτησε καμιά δυσκολία που συνάντησα.  Έχτισα το μικρό μου πριγκηπάτο μόνος μου με την Αγάπη.


Ο κύβος ερίφθη.  Είμαι έτοιμος.

Σχόλια

Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Γεια σου ρε Διάσπορε !!
Λαλείς τες σκέψεις σου, μιλάς για τη ζωή, τη ζωή σου με έναν τρόπο ποιητικό κατά διαστήματα τζαι ειδικά σε τούτο το ποστ. θαυμάζω σε ειλικρινά φίλε - λαλώ "φίλε" γιατί πραγματικά έσιεις τούτη την αρετή να αννοίεις τα σσώψυχα σου με τόσο όμορφο τρόπο τζαι καταφέρνεις να φέρεις τον άλλο κοντά σου. Να σε νιώσει, να σκεφτεί, να πιάσει το νόημα που διάς. Με τη γλώσσα μας, χρησιμοποιάς πολλά πλούσιο λεξιλόγιο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρόνια είσαι έξω. Τούτο δείχνει πως μελετάς μες το πιεσμένο σου φαντάζομαι πρόγραμμα τζαι κολλούν τζείνα που μελετάς πάνω σου. Άρεσε μου πολλά το "Ζωντανεύω μόνο όταν παλεύω, όταν αρχίζω απ' την αρχή. "
Θέλω μόνο να σου ευχηθώ
Καλή Συνέχεια στον Αγώνα της Ζωής
Ο χρήστης ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε…
Διασπορε, εν το σαρατζιη της χενιθκιας που σε τρωει. Νοιωθω σε...

Ερκετε το ομως...


Εσκεφτηκες οτι η γυναικα σου εννα μπει στην κατασταση που εισαι εσου τωρα? Ενναν τζιεινη η ξενη τζιαι θεμα οϊ σε χωρα που εν ιδιαιτερα φιλικη. Ο ηλιθιος αντιαμερικανισμος των Κυπραιων που χαρκουνται ξερουν ιντα που εν η αμερικη τζιαι οι αμερικανοι ενοχλη με εμενα που εν ειμαι αμερικανος σκεφτου καποιον που ενει. Αν θα καμεις ετσι κινηση τζιαι δεχτει πρεπει να την προετοιμασεις για να μεν υποφερει.

Αν καταφερεις τζιαι στην Κυπρο να μεινης εχτος συστηματος, εχτος γραφειων, κυβερνησης κτλ ενναν καλα.

Εν τζιαι εζητησες συμβουλη αλλα ιντα που να σου καμω... θελεις κυπραιους.. εν δουλεια μας να νεκατωνουμαστε τζιαμε που εν μας σπερνουν :)
Ο χρήστης selene είπε…
Με την δική σου αντιμετώπιση για τη ζωή δεν θα χαθείς αλλά ούτε και θα αποτύχεις.
Ο χρήστης νηφάλια είπε…
ο κύβος ερίφθη..

χαίρομαι!!
Ο χρήστης ιων είπε…
@ Κυπρολέων
Είπες " Ο ηλιθιος αντιαμερικανισμος των Κυπραιων που χαρκουνται ξερουν ιντα που εν η αμερικη τζιαι οι αμερικανοι ενοχλη με εμενα που εν ειμαι αμερικανος σκεφτου καποιον που ενει."

Που το στηρίζεις, ότι οι Κυπραίοι διακατέχονται από ηλίθιο αντιαμερικανισμό, τζιαι κατά συνέπεια δεν θα συμπεριφέρονται (γενικά ομιλούντες) καλά ευγενικά και όμορφα στην Αμερικανίδα γυναίκα του Διάσπορου;

Διάσπορε ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ.
Ο χρήστης ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε…
Ιων στηριζω το στο οτι με πολλους (φυσικα οϊ ουλλους) που μιλω που την Κυπρο αμαν ακουν αμερικη εν εχουν κατι καλο να πουν. Εν εχουν κουλτουρα εννα πουν, σφαγεες των λαων εννα πουν, καταστροφεις του περιβαλλοντος εννα πουν, αρνια τζιαι ηλιθιοι εννα πουν, ανηθικους να τους πουν, ελαφρους να τους πουν.... μα εγινηκες αμερικανακη ρωτουν με αμαν φερω εντσαση στις ηλιθιοτητες. Η το αγαπημενο... εγηνικες τελεια αμερικανοπληκτος.

Εσυ εν ακουεις τουτα τα πραματα στην Κυπρο για την Αμερικη τζιαι τους Αμερικανους?

Φυσικα οι αμερικανοι αγαπουν την χωρα τους τζιαι εν θα κατσουν να αφησουν αλλους να τους μαχουνται... θωρω ινταλως μπορει καμποιος αμερικανος να ενοχλειται στην Κυπρο αμαν του μαχουνται συνεχεια ετσι.

Που εφερα συναδελφο στην κυπρο μαζι μου για διακοπες εστειλα χαπαρι οτι απαγορευουνται τα περι φιλοτουρκων, τα περι σερβιας, ιρακ, για ρατσισμο, για αστεγους, για ανιση κατανομη πλουτου κτλ διοτι το πλασμα ηρτε να λουθει στον Πρωταρα τζιαι οϊ να καρκιοσπαζει με τους Κυπραιους. Αφου κανενας που την extended οικογενεια μου εν ετολμησε να ανοιξει κουβεντα για την κακουργα αμερικη (γενικα μπορω να ειμαι φοϊτσιαρικο πλασμα :) εκατανθουσιαστηκαν με το ατομο αμερικανο αφου εν εδηλητηριασαν την γνωριμια με τις στανταρτ κατηγοριες των Κυπραιων εναντιον της αμερικης.

Που ηρτε η μανα μου δακατω επηρα την στο μωλλ. Εισιε μια μανα με δκυο τρεια κοπελλουθκια τζιαι ο ενας ο μιτσης ετζιελιετουν χαμε να κλεει διοτι κατι εθελε να γορασει, ξερεις οπως εννα εκαμνε τζιαι ενα καθως πρεπει κυπριοπουλλο. Γυριζει η μανα μου τζιαι λαλει μου: Εν τζιαι τουτοι σαν τα αλλα πλασματα! Ιντα που ενομιζες δηλαδη? ρωτω... ενομιζα οτι εννα ηταν ουλλοι σαν τους ναζι, τζιαι ναν γεματο στρατο οι δρομοι.....αντιληφτικα οτι η μονη εικονα που εισιε η μανα μου για την αμερικη εν η στρατιωτικη της δυναμη. Επρεπε να δει τον ροκολο να τζιηλιετε για να αντιληφετι οτι εν πλασματα τζιαι τουτοι. Εννα μου πεις ενταξει η μανα μου εν ενα απλοϊκο πλασμα μιας αλλη εποχης.

Διαβεβαιωνωσε ομως οτι εσιη παρα πολλυν αντιαμερικανισμο στην Κυπρο που σιουρα εννα ενοχλησει ενα απλο αμερικανο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
viva la revolution!

maria t.
Ο χρήστης ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε…
μου αρέσουν τα λόγια σου

έχουν έναν τόνο παρηγοριτικό

φαίνεσαι άνθρωπος που πιστέφκεις στο όνειρο.


να σου πω, έχω την εντύπωση πως ότι κι αν διαλέξει ένας άνθρωπος στη ζωή του, κάποια στιγμή, όσο κι αν αυτό το αγαπά, μπορεί να το βαρεθεί, έτσι είναι, βαριόμαστε συχνά.

Βέβαια είμαι 22, δεν μπορώ να κρίνω. Ούτε και το κάμνω. Παραθέτω την σκέψη μου.

Ίσως το ότι θέλεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο εν μεταβατικό στάδιο.


Όσο για τον επαναπατρισμό, δεν έχω να πω τίποτε.

δεν ξέρω αν ισχύει εκείνο το ανδρών επιφανών...
Ο χρήστης Κυρία Όλσεν είπε…
Η συγκίνηση του καινούριου vs η ασφάλεια του γνωστού... Πιστεύω πως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξέρουμε αν και πότε έκλεισε ένας κύκλος. Έχω κολλητό που μετά από δύο χρόνια πήρε γυναίκα και παιδί και πήγε πίσω στην Αμερική. Έχω κι εμάς που ήρθαμε και μείναμε και προγραμματίζουμε διακοπές για να την ξαναζήσουμε.
Πανέμορφο κείμενο! Εύχομαι αποφάσεις που να φέρνουν σκίρτημα και χαμόγελο!
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Όπως αναφέρεις φίλε Διάσπορε, άμαν μεστώσει το κρασίν, άμαν εδοκίμασες τζιαι επέτυχες, επίστεψες στον εαυτόν σου, εκορυφώθηκες, τίποτε πλέον - κατά την γνώμη μου - δεν θα σε κρατά από του να βλαστήσεις τζιαι να θεριέψεις αλλού. Το μισό όραμαν τζια δύναμην της δικής σου ψυχής αν έσιει η Αγάπη σου (που ξέρω που τα γραφόμενα σου ότι την έσιει - θα ακολουθήσει τον δρόμον σου χωρίς αντίρρηση τζιαι αμφιβολίες αν θα πετύχει.
Κυπρολέων, ισχύει κατά γενικότητες τζείνος ο αντιαμερικανισμός. Όπως ισχύει τζιαι ο αντιαγγλισμος κλπ. Κα΄νένας όμως δεν θα κάμει προσωπικλην επίθεσην σε έναν ξένον, τουλάχιστον όϊ ακόμα. Απλώς αρέσκει σε πολλούς να σύρνους "πόρτους" - με το συμπάθκειον, χωρίς τεκμηριώσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για Μένα
"Νιώθω, Ακούω, Αναπνέω, Θωρώ, Μιλώ, Αγαπώ, Πενθώ, Πετώ, Απουσιάζω, Αφήνω, Βυθίζομαι, Μαυρίζω, Ξαναβλαστώ, Πιστεύω, Πετραδοφορώ?, Εγκαταλείπομαι, Κοπάζω, Μαθαίνω, Αμφιβάλλω, Σταματώ, Δαφνοφορώ, Στροβιλίζομαι, Γκρεμίζω, Λογοκρίνω Εαυτόν, Ξυπνώ, Αννοίγω, Αγαπώ, Ξαλυσοδέννομαι, Ελευθερώννω, Επιλέγω, Τεντώννω, Καίγομαι, Αστρίζω "
Αντιγραφη απο το πριφιλ σου. Επεστρεψα πολλες φορες τις τελευταιες μερες και το διαβασα ξανα και ξανα. Σταματησα στο "πετραδοφορω" θυμηθηκα την αγαπη σου για τις πετρες, ισως να ναι και κατι αλλο (εχεις ?). Μου αρεσε το ξαλυσοδεννουμε. Για να φυεις που τες αλυσιδες πρεπει να τις εντωπισεις. Απλα ηθελα να καμω μια αναφορα.
Για μενα το συνθετης ειναι κατι μεγαλο σημαντικο αλλα συγκεκριμενο, προτειμω το δημιουργος. Εχεις ολες σου τις αισθησεις ολα τα συναισθηματα ολες τις ικανοτητες ετοιμοπολες, στη πρωτη γραμμη. Να σαι παντα καλα εσυ και οσοι αγαπας.
Φιλια Μαρια.
Ο χρήστης κουλλούριν μουσσιεμένον είπε…
Έτσι πρέπει να ζει ο άνθρωπος. Μόνο όταν διώξεις μακρυά σου την τεχνητή σιγουριά, τη στασιμότητα, τότε μόνο ζεις πραγματικά τη ζωή.

Καλή δύναμη. Και στην Αγάπη.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Κκουλλά

Καλή συνέχεια στο δικό σου αγώνα φίλε. Έννεν η αντίσταση σε κάτι που μας μεγαλώνει? Φέρνουν μας οι κύκλοι της ζωής μπροστά σε πόρτες, εμείς αννοίουμεν τες για να πάμε εκεί που επιλέγουμε. Ο άνθρωπος πρέπει να ρέει, να μέν κολλά. Έσιεις δίκιο ότι μελετώ μεινίσκει μου, ξέρεις ο μόνος πλούτος που πέρνεις στον τάφο εν τζιήνος του μυαλού (αν σου μείνει μυαλό!) , τζιαι πιστεύω εν καλά να καλλιεργείς τη φαιά σου ουσία, μόνο έτσι μένεις νέος, φρέσκος.


κυπρολέων
Ρε φίλε μου εν καλά που λαλείς για το σαράτζιη. Είδα τον εαυτό μου να κοντεύκει τα 38 χρονάκια, θωρώ τον να προχωρά προς την ωριμότητα, έν μπορώ να με φανταστώ να γερνώ δακάτω. Πρώτα τούτο. Αλλά έχω τζιαι κάτι άλλο, ένα σκουλούτζι που με ωθεί να μεγαλώσω τον εαυτό, να μάθω που την αρχή ποιός είμαι. Τζιαι οι επιλογές που θα έχω με τα σχέδια που κάμνω εν πολλές. Εν εντός αλλά εχτός του 'συστήματος'. Με την Αγάπη έχουμε περάσει 11 καλοκαίρια στην κύπρο, δίμηνα κάθε φορά, ξέρει αρκετά καλά τα αρνητικά-θετικά. Νομίζω εν έτοιμη, ξέρει τζι ελληνικά αρκετά καλά. Ο αντιαμερικανισμός φαίνεται παντού, ρωτούν με κάαατι ερωτήσεις μέσα μέσα, αλλά τί να κάμνεις? Η άγνοια εν παγκόσμιο φρούτο, θωρώ το τζιαι δακάτω για άλλα θέματα.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
selene
Κάποιος που σέβομαι μου είπει κάποτε "δέν υπάρχουν challenges δύσκολα άν έχεις χτίσει τον εαυτό σου να είναι flexible και να του αρέσουν οι δυσκολίες."




νηφάλια
:)) Ναί!




ίων

Έν βρίσκω άδικο του κυπρολέων, άκουσα αρκετά πράματα αντιαμερικανικά στην κύπρο -πολλά εν σωστά, εννοείται. Αλλά άκουσα τζιαι πράματα ignorant, που εν βασισμένα στις ταινίες. Τα πλάσματα εν ίδια παντού.


prawnkraka

Vivaaa! Vivaaa!




φλεγόμενε

Ξέρεις, τα όνειρα σταματούν για τους περισσότερους με το γάμο, τα παιδιά, το κυνήγι της καριέρας. Κάπου στα 35. Προσπαθώ να αποφύγω το γήρας του μυαλού.

Δέν είναι ότι εβαρέθηκα. Απλά, στο δρόμο, άμα είσαι άθρωπος που η φύση σου εν ανήσυχη, ανακαλύπτεις πως είσαι κάτι περισσότερο που τζιήνο που διάλεξες στα 20 σου. Θέλω να προσθέσω πράγματα δηλαδή.

Και όλα μεταβατικό στάδιο...
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Κυρία Όλσεν
Ποτέ δέν είναι σίγουρο αν οι αποφάσεις που παίρνουμε θα καταλήξουν να είναι καλές και σωστές. Αμα πάς πίσω, ίσως δουλέψει ίσως όχι. Εσύ πώς βρίσκεις τη ζωή σου απο τον καιρό της αλλαγής?



itsmylife
Θεωρία μου είναι ο γεωργός ο καλός ξέρει τί να φυτεψει σε κάθε χωράφι για να ευδοκιμήσει. Σε όποιο χωράφι και να τον βάλεις να δουλέψει, θα έβρει το σωστό σπαρτό που θα βλαστήσει στις συνθήκες που έχει μπροστά του. Absolute flexibility is the key to accepting uncertainty.




Μαρία
Και όλοι είμαστε δημιουργοί, δυστυχώς δέν μας βοηθούν να αναπτύξουμε αυτή τη δεξιότητα, εμείς οι συνθέτες φανήκαμε τυχεροί, εν δουλειά μας να ψάχνουμε τις αισθήσεις για έμπνευση, η γλώσσα του σύμπαντος μας είναι γνωστή. Και όταν όλοι στην κοινωνία απογοητεύουν -οι τράπεζες, οι πολιτικοί, οι ιδεολόγοι, μας μένουν πάντα πιστοί οι δημιουργοί μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους για να εκφράσουν αυτά που νιώθουμε.




κουλλούριν
Σωστό τούτο που είπες. Η σκέψη πρέπει να ρέει σάν το ρυάκι, κάποτε σάν το χείμαρρο. Εν εχθρός της φύσης η σιγουριά, τα συμπεράσματα, τα δόγματα. Όσο ψάχνεις ζώντας, ρέεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το θέμαν είναι πως η Κύπρος ούτε τεράστια χώρα είναι, ούτε το σύστημαν εν δεδομένον...
Είχαμεν ξανά τούτην την συζήτησην τζιαι ξέρεις πως είμαι νάκκον επιφυλακτικός...
Πάντως *εσύ* ξέρεις καλύτερα.
Καλήν επιτυχίαν ό,τι τζιαι να κάμετε!
Ο χρήστης Κυρία Όλσεν είπε…
Πιστεύω είναι σημαντικό να ξέρεις πως εγώ μόνο 2.5 χρόνια ήμουν εκεί, είχα ακολουθήσει το σύζυγο που ήταν 7. Είχαμε πολύ καλές δουλειές, το σφυγμό και τη ζωντάνια της πόλης και ο ένας τον άλλο.
Εδώ και (σχεδόν) 2 χρόνια μόνο αλλαγές συμβαίνουν. Χτίζουμε ασταμάτητα. Νιώθω να επενδύουμε. Στην οικογένεια, σε ανθρώπους, στο μέλλον μας, μέρα με τη μέρα. Στεριώνουμε κι όμως δεν βαριόμαστε.
Ο χρήστης Diasporos είπε…
στροβολιώτη

Ναί ρε φίλε εν αλήθκεια, εν μικρή η χώρα, πολλοί οι περιορισμοί, τα μικροσκόπια. Έχω την επιφυλακτικότητα για τούτο, έμαθα μές την τεράστια χώρα. Σίουρα θα δυσκολευτούμε. ΕΝίκησεν μας η μοναξιά της τεράστιας χώρας όμως.


κυρία όλσεν

Ά, έν έκαμες πολλά χρόνια εδώ. Πάλι όμως, η αλλαγή πρέπει να ήταν μεγάλη, για το σύζυγο ειδικά! Πού να βαρεθείς! Άμα επενδύεις στα σημαντικά, τα άλλα σου φαίνουνται μικρά, σωστά?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.