Αχάπαρα αρνιά προς σφαγή VS κλαμένα μουνία
Στην αμερική, οι τράπεζες, η γουώλ στρητ, η ακόρεστη όρεξη του κόσμου να γοράσει σπίθκια, η άκρατη κατανάλωση βασισμένη στον δανεισμό με αντίκρυσμα την υποτιθέμενη αξία του σπιθκιού, έλαβε τέλος άδοξα. Επαίξαν ρουλέτα με τα άφθονα λεφτά που υπήρχαν στην αγορά, τα κυριολεκτικά τζιαι τα φανταστικά. Φταίν ούλλοι. Μα κυρίως οι τράπεζες. Παττούν οι τράπεζες. Καθούμαστεν ούλλοι πάνω. Ο φορολογούμενος πληρώννει τα σπασμένα, διούμεν τους δισεκατομμύρια για να μέν παττήσει η χώρα. Φκάλλουμεν φάουσα, τρώμεν τη βιλλιά αγόγγυστα. Πώς? Όσα λεφτά εφύλαξεν ο κόσμος για το "ύστερα" του, επήαν του κώλου. Αν είχες $100,000 φυλάμενες ώς τα 50 σου, εγίναν ξαφνικά $60,000. Άστα δηλαδή.
Τί κάμνουν οι αμερικάνοι? Έν φωνάζουν στους δρόμους, έν κλαίουνται καθόλου. Σηκώννουν τα ποηνάρκα τους, πιάννουν δουλειά για να τα ξαναστήσουν. Δέν εκρούσαν τες τράπεζες με μολώτωφ. Εσηκώσαν τους ώμους τζιαι συνεχίζουν το παιχνίδι. Αρνιά πρός σφαγή.
Γίνεται κάτι παρόμοιο στην ελλάδα, τί κάμνουν?
Κλαίν για τα "δικαιώματα" του εργαζομένου. Παουρίζουν μές τες στράτες. Έν αναλαμβάνουν την ευθύνη να σώσουν τη χώρα ασχέτως ποιοί φταίν για την κατάντια.
Ποιόν εν το σωστό. Να σσιύφκεις να σε γαμήσει το σύστημα χωρίς παράπονο επειδή δέχεσαι ότι ζείς σ' ένα τεράστιο πόκερ παιχνίδι που θα σου αποφέρει κάποτε αν δουλέψεις σωστά?
Ή να κλαίεσαι μιά ζωή ότι ο καπιταλισμός εκατέστρεψε τον κόσμο τζιαι να μέν αναλαμβάνεις να σώσεις τον τόπο σου ο ίδιος?
Έσιει άλλον τρόπον αντιμετώπισης το θέμα εχτός που τούτα τα άκρα?
Τί κάμνουν οι αμερικάνοι? Έν φωνάζουν στους δρόμους, έν κλαίουνται καθόλου. Σηκώννουν τα ποηνάρκα τους, πιάννουν δουλειά για να τα ξαναστήσουν. Δέν εκρούσαν τες τράπεζες με μολώτωφ. Εσηκώσαν τους ώμους τζιαι συνεχίζουν το παιχνίδι. Αρνιά πρός σφαγή.
Γίνεται κάτι παρόμοιο στην ελλάδα, τί κάμνουν?
Κλαίν για τα "δικαιώματα" του εργαζομένου. Παουρίζουν μές τες στράτες. Έν αναλαμβάνουν την ευθύνη να σώσουν τη χώρα ασχέτως ποιοί φταίν για την κατάντια.
Ποιόν εν το σωστό. Να σσιύφκεις να σε γαμήσει το σύστημα χωρίς παράπονο επειδή δέχεσαι ότι ζείς σ' ένα τεράστιο πόκερ παιχνίδι που θα σου αποφέρει κάποτε αν δουλέψεις σωστά?
Ή να κλαίεσαι μιά ζωή ότι ο καπιταλισμός εκατέστρεψε τον κόσμο τζιαι να μέν αναλαμβάνεις να σώσεις τον τόπο σου ο ίδιος?
Έσιει άλλον τρόπον αντιμετώπισης το θέμα εχτός που τούτα τα άκρα?
Σχόλια
(Φυσικά, από την άλλη, κατανοώ απόλυτα την οργή του εργαζόμενου Έλληνα πολίτη εναντίον των κυβερνώντων που άδειασαν όλα τα ταμεία και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά ακόμη και να τους ρίξουν στην πυρά, πάλι δε λύνεται το πρόβλημα...)
Θωρω οτι στην Κυπρο ο κοσμος εν πιο ωριμος τζιαι ελπιζω να μεν ακολουθησουμε το παραδειγμα της Ελλαδας. Ο κοσμος πρεπει να κατσει ησυχος τζιαι να δουλεψει σκληρα. Αποδειξαμε τζιαι το 74 οτι μπορουμε να το καμουμε τζιαι το 99 υστερα που την καταστροφη του χρηματηστηριου. Η κυβερνηση να σταματησει να στελει μουχτι ριαλια για να βοηθηση ιμισιη μου την οικονομια. τα ριαλια πρεπει να ξοδκιαστουν σε τομεις οπως δρομους, φραγματα, αφαλατωση, λιμανια πραματα που ενναν τζιαμε υστερα που την κριση ενω δημιουργουν δουλειες για τον κοσμο. οϊ να δια επιδοματα (οπως εκαμαν δακατω) για να γορασει ο κοσμος τζιαι αλλες πλαστικες μαλακιες μου την Κινα.
Πραγματικα λυπουμε την Ελλαδα πολλα τζιαι για τις προσβολες που υποφερει. Ελιπζω να μεν βρεθει τζιαι η Κυπρος στην ιδια κατασταση.
Ένας από μηχανής Θεός,
αδιάφθοροι πολιτικοί...
εν γίνεται?!!
Τότε που τα 2 άκρα που τζιαμαί τζαι τζει, είτε παραπάνω μαλθακότητα είτε άνευ προηγουμένου αντίδραση
Και μια μικρή διόρθωση κ. Διάσπορε. Δυστυχώς δεν τους δώσαμε δισεκατομμύρια αλλά τρισεκατομμύρια. Ξέρεις τι λένε..... a trillion here, a trillion there, pretty soon you're talking real money!
Εγώ πάντως νομίζω η διαφορά δεν είναι στον τρόπο διαμαρτυρίας αλλά στον τρόπο δημιουργίας πριν την ζημιά. Εδώ στο Αμέρικα, (ως σύνολο) οι άνθρωποι δημιούργησαν και δημιουργούν αυτό που λέμε πλούτο. Έτσι κάθε φορά που έρχεται η αναπόφευκτη καταστροφή υπάρχει περιθώριο να απορροφηθεί χωρίς να πιάσει πάτο ο τόπος (we hope so anyway - αυτή τη φορά ανοίξαμε πολλά μεγάλη τρύπα πάντως).
Η Ελλάδα κυρίως έτρωγε παροχές από Ευρώπη και πουλάει ήλιο. Δεν παράγει πλούτο, έτσι τώρα δεν έχει περιθώρια ούτε λύσεις και αναγκάζεται να ζητιανεύει από τους εταίρους της βοήθεια.
Με απελπίζετε ενώ θα έπρεπε να σας αγνοώ. Όχι εσείς οι δυο τρεις εδώ, που κάμνετε καρκασαλλίκκι για τους καλαμαράες τζιαι χαριεντίζεστε, αλλά όλοι αυτοί που σας μοιάζουν και αδιαμαρτύρητα (το πολύ πολύ να διαμαρτυρηθούν για το όριο της συνταξιοδότησης..)δέχονται το ξεπούλημα, την αλλοτροίωση βαφτίζοντάς τα πρόοδο και εξέλιξη.. και πλούτο...
Για μια φορά μην ανεβείτε στο πεσμένο σώμα κάποιου για να νιώσετε εσείς ψηλότεροι, ανώτεροι..
(Διάσπορε όπως καταλαβαίνεις δεν αναφέρομαι στο κείμενο σου αλλά πήρα αφορμή από κάποια σχόλια εδώ. -Αν νομίζεις ότι το ύφος του σχολίου μου ξεπερνά κάποιο όριο, σβήστο. Σε χαιρετώ)
Και κάτι ακόμα. Όταν το κράτος αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους για να μη χάσουν κέρδη οι τράπεζες χαίρομαι αφάνταστα που ανήκω σε αυτούς που προτιμούν να το αφήσουν να γίνει στάχτη και μπούρμπουλη παρά να σκύψουν σαν αρνιά το κεφάλι.
Που την πλευρά μου, ενοχλήθηκα αφάνταστα που μας την εμπήξαν στην αμερική όλους, θα πληρώνουμε τα σπασμένα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Δέν φωνάζει κανένας. Ενοχλεί με τούτο, πολλά. Αλλά ταυτόχρονα -επειδή η χώρα το σηκώνει- ο κόσμος έπιασε δουλειά να διορθώσει το κακό. Πάντα ο κόσμος πληρώνει τη νύφη.
Προσωπικά, έχασα 40% των μαθητών που την κρίση. Εβούρησα να ξανακτίσω τη δουλειά μου. Δακάτω γίνεται. Άμα τρέξεις, γίνεται.
Στην κύπρο ή στην ελλάδα, γίνεται?
Ή δέν αποδέχεται ο κόσμος τη μοίρα του με παρόμοιο τρόπο?
Σ'ένα χώρο που δέν υπάρχουν ευκαιρίες, πώς σκύβεις να δουλέψεις για να διορθώσεις το κακό?
Εν έτοιμοι οι κυπραίοι για το μεγάλο σφίξιμο?
Στην ελλάδα φαίνεται δέν είναι.
Όσο και να φωνάζεις, στο τέλος η αλήθεια έρχεται να σε βρεί. Ο μικρομεσαίος θα σώσει τη χώρα. Έτσι έχουν τα πράματα από αρχαιοτάτων χρόνων.
Το πραμα που με νευριαζει αφανταστα ενει οτι αφησαν την χωρα τους να πεσσει σε τοση αναγκη ωστε να τους λαλουν οι γερμανοι να πουλησουν την Ακροπολη. Οι καλαμαραες πρεπει να μαθουν να στησουν χωρα του 21ου αιωνα. Εσιη μιαλη παραοικονομια, πολλα λεφτα εχτος συστηματος. Η κυβερνηση της Ελλαδας εσιη μιαλη διαφθορα. Εν ευθυνη των πολιτων να ελεγξουν την Κυβερνηση τους. Η κυβερνηση ειμαστε εμεις οι πολιτες τζιαι πρεπει να παιρνουμε ευθυνη.
Οπως ειπε τζιαι ο Διασπορος εγιω εχασα την δουλεια μου ενεκα της κρισης στην Αμερικη. Εξαπολησα το σπιτι μου τζιαι πετω εβδομαδιαια σε αλλη πολιτεια (που μισω) τζιαι δουλευκω 12 ωρες την ημερα. Σε 4 μηνες ανακαμψα οικονομικα. Αν εκαμνα διαδηλωσεις αντι να εδουλευκα εν θα μπορουσα να ανακαμψω. Το ποιο πιθανον εννα εχανα το σπιτι μου τζιαι το αυτοκινητο μου.
Τουτα εμαθατα που την μανα μου τζιαι το τζιυρη μου. Υστερα που τον πολεμο, προσφυγες χωρις στο ηλιο μοιρα εδουλευκαν μερα νυχτα. Εχτισαν σπιτουι σε μισο οικοπεδο το 78, εχτισα ακομα ενα πουπανω γιατην αρφη μου ως το 84, ανοιξαν δουλεια του αρφου μου το 86 τζιαι εστηλαμε εμενα στην Αμερικη το '93. Η μανα μου ετελειωσε δημοτικο τζιαι ο τζιυρης μου γυμνασιο. Εν εκαμαν απεργια ουτε διαδηλωση ουτε εζητησαν που κανενα τιποτε. Τουτη εν η ιστορια νομιζω ουλλων το γονιων μας. Εν ηταν αρνια αλλα υπευθυνοι ανθρωποι, υπευθυνοι γονιοι. θωρω οτι η πλειοψηφια των αμερικανων εσιη την ιδια νοοτροπια για αυτο τζιαι η κριση της οικονομια αρκεψε τζιαι υποχωρει γληορα.
Περιμένω να το δώ. Χρειάζεται να αφυπνιστεί ο κόσμος πραγματικά. Όχι για τον 14ο του μισθό. Για το Σύστημα. Η μοιρολατρεία που κρύβω είναι ακριβώς αμερικάνικη. Κανέεενας δέ λέει τίποτε δακάτω. Είναι επειδή δέν θέλουν κοινωνική αλλαγή άραγε? Όπως λές, στην ευρώπη ξεκινήσαν όλες οι μεγάλες αλλαγές (και οι κακές μαζί!). Εδώ δέν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία. Παίζουμε το παιχνίδι αγόγγυστα.
Το σωστό ποιό είναι?
Κυπρολέων, το μεγαλύτερο μέρος όσων λες για την Ελλάδα είναι σωστό και ζώντας στην Κύπρο και συγκρίνοντας μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως οι διαφορές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Αλλά όπως λέω παραπάνω, όταν έχεις να τρως και να πίνεις, δεν δίνεις και πολύ σημασία για το γεγονός πως η χώρα σου πάει κατά διαόλου - το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν δεις τον διάολο κι είναι πλέον αργά.
Για μένα το πρόβλημα της Ελλάδας (όπως και της Κύπρου) δεν είναι οικονομικό, αλλά πρόβλημα Παιδείας. Και η λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι ατομική (σηκώνω τα μανίκια και δουλεύω) αλλά συλλογική. (Το παράδειγμα της Κύπρου που φέρνεις και ο τρόπος που ορθοπόδησε από την καταστροφή και την προσφυγιά παρ'οτι συγκινητικό, δεν είναι και προς μίμηση αν δει κανείς τι έχασε εν τω μεταξύ σε επίπεδο Πολιτισμού και Παδείας). Προσωπικά κατά βάθος χαίρομαι (και πικραίνομαι) για τα βάσανα της χώρας μου γιατί θέλω να ελπίζω πως με αυτό το ξεσκούντημα μπορεί να ξυπνήσει από τον λήθαργο της ψευδο-ευδαιμονίας και επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες και τις αξίες της.
Δαμε τηλεφωνας του βουλευτη σου για αλλαγες του συστηματος. Την γερουσιαστηνα μου μια που τους 100 γερουσιαστες της αμερικης ειδα την τζιαι εττοκαρα μαζι της τουλαχιστον 5 φορες. Εν χρειαζετε να διαδηλωσω. Στελλω εμαιλ του Βουλευτη μου τζιαι λαλω του οτι θελω να ψηφισει τον ταδε νομο τζιαι να μεν ψιφισει τον αλλο. ανοικω σε οργανωσεις που εχουν σχεση με την γειτονια μου, με τους γκευ τζιαι με το industry μου. Μεσω τζιεινων των ομαδων η αποψη μου βρισκει τον δρομο της προς τους κρατουντες. Τιποτε ομως εν με αποσπα που την δουλεια μου η την ιδιωτικη μου ζωη. Εν θα κλεισουν οι πεζινες, εν θα κατσουν τα αεροπλανα τζιαι σταματησουν τα λεωφορεια. Διοτι πρεπει να παμε δουλεια. ορισμενοι αν οϊ πολλοι ευρωπαιοι βρισκουν ευκαιρεια να με παν δουλεια. πολλες φορες μονο για το μπαϊραμι
Τα ωραία μεγάλα λόγια όσων είναι έξω από τον χορό είναι ανέξοδα αγαπητέ μου φίλε. Εσύ, ειδικά εσύ, θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις...
Λοιπόν Κυπρολέων φαίνεται σε έπεισαν ότι το πρόβλημα των Ελλαδιτών είναι ότι δουλεύουν τόσο σκληρά που δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν την διαφθορά, τον 'άκρατο' καταναλωτισμό, να στήσουν σύστημα 'δωρεάν΄περίθαλψης και παιδείας (αλήθεια αν είναι δωρεάν ποιος πληρώνει τους εργαζόμενους;), να πατάξουν την φοροδιαφυγή κλπ κλπ. Με άλλα λόγια αν δεν εργάζονταν τόσο σκληρά θα ήταν Δανία, αλλά δεν προλαβαίνουν.
Εγώ δεν πείστηκα πάντως.
Τωρα με τουτα που λαλω εν θελω να καταλαβετε οτι μου αρεσκει η ζωη δακατω που ειμαι σκλαβος της δουλειας τζιαι εχουμας δειμενους πας σε μια καρεκλα με deadlines τζιαι την αιωνια φοβια να μεν φανουμε unprofessional τζιαι unresponsive. Δαμε καλλιτερα να σου φκει το ματι παρα να σε πουν unprofessional.
Εν κουραστικο τζιαι ψυχοφθορο τζιαι νομιζω οι καλαμαραες εν πολλα πιο ευτυχισμενοι ανθρωποι τζιαι που τους αμερικανους τζιαι τους κυπραιους εστω τζιαι με τις δυσκολιες που εσιη η καθημερινοτητα τους.
Που την μια αρεσκουμου οι ευκολιες των οργανωμενων κοινωνιων αλλα που την αλλη αρεσκει μου η ελευθερια τζιαι η διασκεδαση των αποδιοργανωμενων πολεων οπως η Αθηνα.
Έχω διαπιστώσει πως άνθρωποι σαν και σένα δεν μπορούν να διαβάσουν ένα κείμενο στην ολότητά του αντιλαμβανόμενοι το συναίσθημα και το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει. Τετράγωνοι άνθρωποι γεμάτοι γωνίες και αιχμές θέλουν τετράγωνα κείμενα με παιδική απλότητα - κείμενα γραμμένα για μωρούς δηλαδή.
Ξεκαθάρισα στον κυπρολέωντα πως πολλά από όσα είπε ήταν σωστά. Εκεί που διαφώνησα είναι στους τεμπέληδες καλαμαράες και για του λόγου το αληθές μίλησα για επίσημες στατιστικές, αν εσύ έχεις άλλες έκθεσέ τες. Επίσης διαφώνησα στο πως αντιμετωπίζει μια χώρα σαν την Ελλάδα την κρίση - μια χώρα με αποδιοργανωμένο κράτος και υπηρεσίες που αντί να προσφέρουν στον πολίτη, τον γδέρνουν. Και επισήμανα πως αν και τώρα ακολουθήσουν το δρόμο που λέει σκύβω το κεφάλι και τραβάω το κάρο, σε δέκα δεκαπέντε χρόνια η κρίση θα επανέλθει δριμυτερη. Δεν θα επιμείνω στα περί ελλείματος Παιδείας και Πολιτισμού γιατί είμαι σίγουρος πως είναι εξωγήινα για σένα.
Κλείνοντας να πω πως είσαι βλάκας με περικεφαλαία και ο στίχος του Βάρναλη σου ταιριάζει απόλυτα:
"Άιντε θύμα άϊντε ψώνιο"
Εν δυνατόν όσοι "καλαμαράες" ξέρω ναν μόνο τούτοι οι δουλευτήες ? Εν θα ετύγχαινε να γνωρίσουμε τζι εμείς ένα τεμπέλη? (Έσιει εν λαλώ)
Που παλιά όσα παιθκιά "καλαμαράες" εγνώρισα σhίζουνται στη δουλειά με κάτι κωλο-ωράρια για να μπόρουν να νοικιάσουν μια τρύπα τζαι να ζήσουν έτσι σκατά που εγίναν τα πράματα για τους μικρομεσαίους τα τελευταία χρόνια . Ειδικά οι άντρες μετά που μια γαμημένη πάντα θητεία στο στρατό, στο μαυρανάθεμα που έσσω τους. Εμείς σήμερα, στρατιώτες είμαστε δίπλα που το σπίτι μας τζαι με κινητό με τες μισές καταχωρήσεις στο ευρετήριο ναν ντηλίβερι σε περίπτωση που εν έρτει η μάμα για το φαούι του "μωρού".
Αν παν τζαι για το βραπέ τους τα "καλαμαρούθκια" ποιον εν το πρόβλημα μας με τα πλάσματα για να τους λαλούμεν ττεμπέληες ?
Εμείς εσκεφτήκαμεν ποττέ αν είμαστε καλλύττεροι?
ΠΑΥΣΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΛΥΤΤΕΡΟΙ ? Τζαι μιλώ για Κύπρο γενικά.
Ποιος έσhει τα κότσια, την όρεξη να κάμει χειρωνακτική εργασία σήμερα? Που εμάθαμεν με τους ξένους αρκάτες.
Ποιος πάει να δουλέψει στες φάρμες?
Ποιος στον τουρισμό? Μεν μου πείτε εν λλία τα ριάλλια. Εν οι ώρες που εν μας αρέσκουν τζαι πλέον θεωρείται που πολλούς υποτιμητικό να είσαι πχ λέμε τωρά γκαρσόνι. Αφού έχουμε τες Μολδαβές για τούτο. Τζαι γιατί να πάει γκαρσόνι ο Κυπραίος τζαι να μεν εν ο ίδιος free να κάτσει στο cafe να του φέρει ο ξένος το βραπέ του, σκέφτεται ? Ο χτίστης/καλουπσιής/σιεράς/μηχανικός/πογιατζής τζαι πάει εν χωρκαθκιά, ο δουλευτής της γης τζαι ο εκτροφέας ζώων σhοίρου shειρόττερα.
Ο ιδιοκτήτης μπούκικου εν prestige, όπως ήταν ο καπαρετζής. To περίπτερο εν δουλειούα "Ωωωωχ... κάθουμαι τζαι έρκουνται τα ριάλλια να με εύρουν".
Ο μάντρατζης των αυτοκινήτων "Ουυυ...επιχειρηματίας" κλέφτει τον κάθε αχάπαρο πουλώντας σαούρες που άλλες πιο "έξυπνες" χώρες.
Ο δημόσιος κοπρίτης ?(μεν κράζετε έσhει τζαι ευσυνείδητους)
Ο κλέφτης λογιστής/δικηγόρος/γιατρός/τραπεζίτης? Παραδείγματα μεσ' σε πολλά άλλα, μη παραγωγικά.
ΠΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΡΕ? ΕΥΚΟΛΙΑ. ΕΓΕΜΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΖΑΙ ΚΌΜΑ ΓΕΜΩΝΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΛΥΝΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΛΑΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΑ ΠΑΤΤΊΣΟΥΝ.
Πόσοι τζαι πόσοι κουνόσhυλλοι κλαίουνται πως εν περνούν αλλά εν παν δουλειά γιατί εν λλία τα ριάλλια...Να πάεις τζαι να δουλεύκεις με τες ώρες κυρία/κύριε μου, ή να κάμεις δεύτερη δουλειά (άμα θέλεις βρίσκεις). Μουσκουρούθκια τζαι μεγαλεία στην πάντα.
Αν δεν συμφωνείς, μεν κλαίεσαι. Θέλεις να κάμεις κάτι άλλο?Διαμαρτυρήθου.
Αλλά όι με το βραπέ στο σιέρι γυρτός πας την καρέκλα του Costa τζαι του Starbucks με το λαπτοπ στο τραπέζι μεσ' την ΒΕΤFAIR !!!
νομίζω ότι ξέρεις την απάντηση αλλά φαίνεται ότι θέλεις μας να πούμεν εμείς τί νομίζουμεν.
Το βασικό εν η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Και της πραγματικής ανάληψης των ευθυνών. τούτα εν τα κοινά ελλείματα των δύο άκρων.
Αν ήδη αντιμετωπίζεις τεθκοιο πρόβλημα, τί θα κάμεις; θα δουλέψεις ενώ παράλληλα θα σχεδιάζεις τις επόμενες σου κινήσεις έτσι ώστε να μεν εξαρτάσαι πολλά που τες κρίσεις. Πρόληψη. Καταρχάς πρεπει να ζεις όσο πιο φυσικά γίνεται, χωρίς τεχνητές πολυτέλειες και πλούτο. Να είσαι όσο πιο αυτάρκης μπορείς, να έχεις εισοδήματα από διάφορες πηγές. Να θέλεις να είσαι ελεύθερος. Και να αντιστέκεσαι όπου μπορείς για να γίνονται οι κοινωνίες μας πιο ανθρώπινες και να αφυπνούνται και άλλοι. Αυτά σε ατομικό επίπεδο.
Σε κοινωνικό επίπεδο, αποκέντρωση. Οι μικρές, ανθρώπινες κοινωνίες εν οι πιο αξιόπιστες. Μες τον νου μου τουλάχιστον.
Είμαι ενάντια και στα δύο.
Νομίζω στην αμερική ρέ κυπρολέων έννεν για να σώσουν τη χώρα που εμανικωθήκαν τζιαι δουλεύκουν, εν τον εαυτό τους. Ακόμα όμως χρωστούν στες κάρτες μέσον όρο $10,000 η κάθε οικογένεια, εν λλίοι που τες εκόψαν. Στη μεσόγειο πάντως αρέσκει του κόσμου να κλαίεται λίο, να περιμένει που την κυβέρνηση τα πάντα, δακάτω εν το αντίθετο.
Πάντως θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον πως όλη αυτή η Ελλαδική πρωτιά εργατικότητας, η οποία κατασπαταλείται από το κράτος-δράκο (το οποίο προφανώς στελεχώνουν εξωγήινοι), θα διοχετευτεί στο να διορθωθούν τα κακώς έχοντα. Θα στηθεί ένα κράτος αντάξιο των κατοίκων του, οι οποίοι έτσι θα αποδείξουν ότι δεν είναι θύματα και βλάκες σαν εμένα. Και προπαντώς δεν είναι ψώνια.
Θελω να απολοποιησω την ζωη μου αλλα εν τα καταφερνω. Εννα ηταν ωραια να ημουν εκτος συστηματος off the grid....αλλα νομιζω οτι ΕΙΜΑΙ το συστημα..... εν ειμαι κριμα? Ζηλευκω παρα πολλα τους gutter punks στην μαγικη πολη.....