Υποκρισία μου κάθε μέρα, ώ υποκρισία μου.

Σε πόσο κόσμο κάμνεις παθητική εκμετάλλευση κάθε μέρα, ώ διαβάτη?

Επέρασες μέρα καθαρή ποτέ σου, μέρα αγνή, που κανένα δέν εκαταπάτησες?

Αδύνατον.

Έτσι που γίναν τα πράματα, ακόμα και η αναπνοή σου μολύνει τη γή.


Εγώ δέν είμαι καλός άνθρωπος.  Ούτε καλός πολίτης της γής.  Είμαι ένας γάρος,
και σύ το ίδιο, διαβάτη.

Έκατσα σήμερα να σκεφτώ καλά πόσους εκμεταλλεύτηκα που το πρωί που εξύπνησα.
'Εχουμε και λέμε:




1.  Ξύπνησα κάτω που τα άνετα μου σεντόνια που τα αγόρασα απίστευτα φτηνά που το μεγαλοκατάστημα TARGET. Έβαλα τα ρούχα μου, που τα αγόρασα επίσης απίστευτα φτηνά  (στη χτερνία τα ρούχα εν φτηνότατα).   Δηλαδή, εκμεταλλεύτηκα κάποιο καημένο κινέζο, μαλεσιανό, ινδό, που δουλεύει στο εργοστάσιο κάποιου φαγάνα που του διά $1 την ημέρα.
Πιέζουν οι μεγαλοεταιρείες τον εργοστασιάρχη να ράψει φτηνότερα ρούχα.  Τί κάνει?  Διά τους εργάτες του  $ 0.50  την ημέρα.  Πεινούν τόοοσο πολλά, που δέχονται.  Άρα, είμαι εκμεταλλευτής, γάρος.


2.   Ήπια φραπέ.  Της Νέσκαφε.  Άρα εκμεταλλεύτηκα τους φτωχούς γεωργούς του καφέ στη βολιβία που πουλούν τον καφέ τους φτηνά του μεγαλομαστόρου που τον πουλά της Νέσκαφε ακριβά.  Συμβάλλω στη διαιώνιση της φτώχειας δηλαδή.   Ενώ αν έπινα καφέ που εταιρία με βούλλα  "FAIR TRADE COFFEE"  -δηλαδή καφέ αγορασμένου που τους γεωργούς απευθείας, με τιμές που τους βοηθούν καλύτερα, θα ήταν πιό σωστό..  (μα ποιό ακριβό για μένα)


3.  Έφαα καρπούζι για πρόγευμα.  Το καρπούζι για να έρτει να με έβρει, εταξίδεψε τουλάχιστο 5,000 χλμ.  Δηλαδή, πόσα καύσιμα εχρειάστηκε??   Αφάνταστα.  Άρα, χέζω το περιβάλλον για να τρώω εγώ καρπούζι μές τα χιόνια.  Ο μαλάκας.


4.  Στο διάλειμμα που τη δουλειά τωρά, είπα να χαλαρώσω λίγο, είδα το πορνό με την διάσημη Τζούλια που μου έστειλεν ένας φίλος  (ε, να μέν τη δούμε και μείς?)  και άλλα 1-2, να ξεσκάσω λίγο στο στάρπακς.   Είμαι χτηνό.   Δηλαδή, εκμεταλλεύτηκα κάποιο συνάνθρωπο μου σεξουαλικά, διαιωνίζοντας με την κατανάλωση μου το human trafficking.

5.  Ήπια νερό σε πλαστικό μπουκάλι.  Πάει ο πλανήτης.


Να συνεχίσω?


Εσείς τί εκάμετε σήμερα, κακούργοι?


Τελικά νομίζω εν καιρός να πάμε στο δάσος σε μιά σπηλιά παρέα με τις αρκούδες.

Σχόλια

Ο χρήστης Χασιμιός είπε…
Είναι όντως πρόβλημα κ. Διάσπορε. Δεν υπάρχει τρόπος να ζήσεις χωρίς να βλάψεις κάποιον - σκόπιμα ή μη, λίγο ή πολύ. Το να γνωρίζει κανείς αυτή την πραγματικότητα μπορεί να καταντήσει μαρτύριο. Εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερα (δηλαδή πιο πρακτικό και πιο υποφερτό), να είσαι ηθικός σε όποια σχέση έχεις άμεση επαφή (π.χ. με τη γυνάικα σου, το αφεντικό, τον υπάλληλό σου, τον barista του starbucks....). Όχι πολλές τύψεις για ότι είναι πιο μακρινής σχέσης.

Αλλά κάποιες σκέψεις. Ίσως σε κάνουν να νοιώσεις καλύτερα:
1. Αν δεν αγοράσεις, τότε δεν έχει δουλειά ο Κρίσνα και ο Τζάο. Είναι καλύτερα άραγε; Δεν είμαι βέβαιος.
2. Μπορεί το fair trade να είναι πραγματικό μπορεί μύθος. Χρησιμοποία ότι οικονόμησες για να βοηθήσεις τον Τζάο και τον Κρίσνα στο 1.
3. Φταις, καλύτερα να τρως της εποχής. Αυτό είναι πιο εύκολο αν σταματήσεις να ζεις μες τα χιόνια.
4. ΟΚ και εδώ φταις!
5. Ο πλανήτης μια χαρά αντέχει....εμείς κινδυνεύουμε από τις μπουκάλες σου. Αγόρασε μια πολλαπλής χρύσης (http://www.thinksportbottles.com/)
Ο χρήστης Neraida είπε…
Ακόμα νομίζω ότι ... έν έκαμα πολλά μεγάλην ζημιάν για σήμερα.

Ήμουν στη Λευκωσία τζιαι εσκέφτηκα να πάω να χαζέψω τη θάλασσα στη Λάρνακα τζιαι τελικά αποφάσισα ότι κάμνει μου τζιαι η λίμνη της Αθαλάσσας.

Πορνό εν θωρώ.
Τσιάρον εν καπνίζω.
Ε, κούρσες με το αυτοκίνητον, εν το ήμαρτον μου, κάμνω πολλές.

Ο καφές μου εν Grandos, made in Germany.

Σίουρα εκμεταλλεύτηκα την μάναν μου που εννά μου μαγειρέψει πάλε σήμερα. Είπα της δηλαδή που αύριον να μαγειρέψω εγιώ τζιαι εκατέβασεν μου μούτρα. Φταίω;;;;
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Θα συμφωνήσω με τον Χασιμιόν στο ότι αν δεν γοράσεις τα φτηνά τα προϊόντα, χάνουν τες δουλειές τους οι φτωσιοί που δουλεύκουν για τούτα. Γι΄αυ΄τόν εν καλά, όσα βάλεις στην΄πάνταν (αν βάλεις) να τα διαθέσεις ο ίδιος κάπου που ξέρεις ότι θα πιάσουν τόπον. Μόνον αν ζήσουμεν σαν τους ασκητές θα νοιώθουμεν πιο καλά ψυχικά. αλλά τα παιθκιά μας? Κάμνουμεν το να τους τα στερούμεν ούλλα? Άσχετον ότι θα κάμουμεν μιαν τρύπαν μες το νερόν...
Όσον αφορά την Τζούλιαν, εν τζείνη που εκμεταλλέυτηκεν τον κοσμάκην, έφαν του 20 ευρώ τζιαι κινά τζι αγωγές...
Ο χρήστης Itsmylife είπε…
Θα συμφωνήσω με τον Χασιμιόν στο ότι αν δεν γοράσεις τα φτηνά τα προϊόντα, χάνουν τες δουλειές τους οι φτωσιοί που δουλεύκουν για τούτα. Γι΄αυ΄τόν εν καλά, όσα βάλεις στην΄πάνταν (αν βάλεις) να τα διαθέσεις ο ίδιος κάπου που ξέρεις ότι θα πιάσουν τόπον. Μόνον αν ζήσουμεν σαν τους ασκητές θα νοιώθουμεν πιο καλά ψυχικά. αλλά τα παιθκιά μας? Κάμνουμεν το να τους τα στερούμεν ούλλα? Άσχετον ότι θα κάμουμεν μιαν τρύπαν μες το νερόν...
Όσον αφορά την Τζούλιαν, εν τζείνη που εκμεταλλέυτηκεν τον κοσμάκην, έφαν του 20 ευρώ τζιαι κινά τζι αγωγές...
Ο χρήστης Κκουλλάς είπε…
Τζαι μάς εκμεταλλεύκουνται μας άλλοι. Έτσι εν η ζωή.
Τζαι πρωτόγονοι να ήμασταν, πάλαι εκμεταλλευτές ήταν νάμαστε αν πιάσουμε το σκεπτικό τούτο.
Απλά να έχουμε μέτρο, να μεν το παραχέζουμε.
"Παττίχαν" επεθύμησα τζι εγώ προχτές.
Καφέν έπιασα Grandos Neraida αλλά η καλλιέργεια εν πιστεύκω να γίνεται Γερμανία. Φυσικά εν θα ξαναπιάσω γερμανικό προιόν, θα τους κάμνω μποικοτάζ λόγω των τελευταίων γεγονότων χαχαχαχααααα....
Ο χρήστης Αιθερας είπε…
Α, Διάσπορε. Μακάρι να ήταν μόνο η παττιχούα τζαι το μπουκάλι. Εν μεγάλο το κακό όμως. Το ότι έχουμε όυλλοι καμπιούτερ σημαίνει καταλιούμε ρεύμα, σημαίνει ότι είμαστε ενός βιοτικού επιπέδου που καταλιά ενέργεια, σε οποιαδήποτε μορφή τζαι κάμνει ζημιά του πλανήτη τεράστια με το να κάθεται στο κομπιουτερ απλά (φώτα, ψυγείο, θέρμανση, πληντήριο, τηλεόραση). Τούτο εν τζαι μπορεί να αλλάξει σημαντικά όμως , αλλά εν καλά να έχουμε λίο έννοια να τα προσέχουμε τούτα.

Το ότι εκμεταλλεύτηκες την Τζούλια εν το δέχουμαι. θα συμφωνήσω με τουσ προλαλήσαντες ότι εν τζείνη που εκμεταλλεύκεται τζαι φκάλλει λίρες.

Ε για τους γεωργούς έσιεισ δίκαιο. Αλλά σκέφτου πως εσύ "αναγκάζεσαι" να πλερώνεις παραπάνο για να αγοράζεις fair trade απλά επειδή κανένας παγκόσμιος οργανισμός εν αστυνομεύκει τες πολυεθνικές για τα κέρδη τους τζαι την εκμετάλλευση.

Ππι Εςς: Πορνό μες το starbucks όμως;!Μπραβο!! : )
Ο χρήστης Diasporos είπε…
Τελικά έν έσιει τρόπο να μέν εκμεταλλεύεσαι κανένα έμμεσα στην καθημερινή ζωή ρέ παιθκιά?

Εσκέφτουμουν τούτα που εγράψετε τζι εμαράζωσα.

Έκατσα να υπολογίσω πόσο θα μου εκόστιζε (σε λεφτά+προσπάθεια) να ζώ χωρίς να εκμεταλλεύκουμαι. Έν είναι εφικτό.

Καταλλιούμε ρεύμα, πόρους, γοράζουμε πράματα που κατασκευάζουν σε άθλιες συνθήκες πλάσματα φτωχά.

Να μου πείς τουλάχιστο προσφέρουμε ευκαιρίες για εργασία. Δεκτό.

Λαλούν buy local. Στα χιόνια έν γίνεται, εν αλήθκεια. Μόνο το καλοκαίρι.

Buy organic, fair trade, να μέν καταστρέφεις το ecosystem. Μα κοστίζουν τριπλάσια.


Τουλάχιστο, να είμαστε καλοί με τους γύρω μας.
Τούτον εν εύκολο, εφικτό.
Ο χρήστης Neraida είπε…
Τουλάχιστο, να είμαστε καλοί με τους γύρω μας.
Τούτον εν εύκολο, εφικτό.

!!!!!!!!!

Πολλά μεγάλη κουβέντα Διάσπορε!

Εντάξη, εννά προσπαθήσω.
Ο χρήστης ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε…
Μεν μαραζωνεις διασπορε. Χρειαζουνται νομοι για να γινει ουσισαστικη αλλαγη σε ορισμενα πραματα. Εν αλλαση τιποτε αν εσου σαν ατομο προσπαθεις η οϊ. ΠΧ ο κανονισμος που εκαμαν για τα αυτοκινητα στην αμερικη να καμνουν 35/γαλονι (αντι 13 οπως το δικο μου) βοηθα η να απαγορευσουν τις κανονικες λαμπες. Ενας τροπος να βοηθησης ενει να στειλης εμαιλ του γερουσιαστη σας (ναι τζιεινου που μας εκαμετε τον χαττα) να ψηφιζει του νομους...... εν τω μεταξυ... εξερες οτι ο γερουσιαστης σας εκαμε γυμνη φωτογραφιση στα νοιατα του? εν κουκλης τζιαι τωρα..... εμας εννα μας στειλη κανενας το περιβοητο βιτεο της Τζιουλιας?... πια εν μπου ενει εν εχω ιδεα.....anyways το email μου καρτερα το πορνο της τζιουλιας....cnoosltaas@yahoo.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mondestrucken/Φεγγαρομέθυστος

Ελάτε στες μουσικές

Στη συναυλίαν των μαθητών του Διάσπορου.